Σχολικοί Σύμβουλοι: Πέμπτη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής κατά του νόμου “Γαβρόγλου”!!!

H προσφυγή κατατέθηκε στο ΣτΕ τον Αύγουστο του 2018

14/01/2020

Ενημερώθηκε: 29/04/2020, 10:18

Άκουσε το άρθρο

Είναι πρωτοφανές: Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η προγραμματισμένη  για την   Πέμπτη  16 Ιανουαρίου,   συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Η νέα συζήτηση ορίσθηκε για τις 7 Μαίου.

Τελευταία, τέταρτη φορά που αναβλήθηκε η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για τις  17 Οκτωβρίου 2019..

Η τρίτη προγραμματισμένη συζήτηση ήταν    για τις 9 Μαΐου, αλλά είχε αναβληθεί.

Την   δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του Γενάρη του 2019,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο  πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου  με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον Κ. Γαβρόγλου.

Η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στη  συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ, επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ