Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση της «αριστείας» επιβραβεύει όσους δε δίνουν καν εξετάσεις, αλλά πηγαίνουν σε ιδιωτικά Κολλέγια

“Φανερώνει πως το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε η αριστεία ούτε η αξιοκρατία, αλλά η πελατεία. Η πελατεία των κολεγίων”
Δημοσίευση: 23/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση της «αριστείας» από τη μία σχεδιάζει να επαναφέρει τη βάση του 10 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφήνοντας έτσι έκτος δημοσίων ΑΕΙ χιλιάδες νέες και νέους κάθε χρόνο, και από την άλλη επιβραβεύει όσους δε δίνουν καν εξετάσεις, αλλά πηγαίνουν σε ιδιωτικά Κολλέγια.

Το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει πρόσβαση στο δημόσιο σε αποφοίτους Κολλεγίων ισότιμα με τους πτυχιούχους ΑΕΙ, παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα φανερώνει πως το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε η αριστεία ούτε η αξιοκρατία, αλλά η πελατεία. Η πελατεία των Κολλεγίων.

Μόνο που οι νέες και οι νέοι της χώρας μας δεν είναι πελάτες.

Είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση.

Σχόλια (11)

 
...ο κουμουνιστής
23 Ιαν 2020 10:06

Μίλησε ο ανθρωπος που εδωσε πανελληνιες... χαχαχαχαχα θεόςςςς...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
23 Ιαν 2020 10:21

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Ιαν 2020 10:56

Είδαμε και την δική σας επιβράβευση κε Τσίπρα προς τους φοιτητές των ΤΕΙ οι οποιοι και με Πανελληνιες εξετασεις μπήκαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους καταργησατε τα Τμήματα που φοιτούσαν( βλεπε ΤΕΙ Κοζάνης, Χαλκίδας κλπ) τους αναγκάσατε σε συνέργεια με τα γνωστά μεγάλα Πανεπιστήμια, τους πήρατε τα χρηματικά τους διαθέσιμα και σήμερα τα Τμήματα αυτά υπολειτουργούν. Ρωτήστε στα Εργαστήρια αυτών των Τμημάτων στη Χαλκίδα πόσοι φοιτητές στριμώχνονται για να πάρουν σειρά και πόσα επίσης Εργαστήρια δεν έγιναν αυτό το1ο εξάμηνο της συνέργειας του συγκεκριμένου ΤΕΙ με το ΕΚΠΑ και μετά να τολμάτε να μιλάτε........ Για τα επαγγελματικά δικαιώματα δε που τους δώσατε εσεις η 'αριστερή' κατά τα άλλα κυβέρνηση ας μη μιλήσουμε.... Αλλά το πληρώσατε ακριβά από τους φοιτητές αυτούς και από τις οικογένειές τους που είναι κάμποσες χιλιάδες. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ...

 
Δεν πείθετε κανένα
23 Ιαν 2020 11:38

είναι πολύ πρόσφατο το παρελθόν σας.Περιμένετε να ξεχαστείτε κάπως και να λέτε αυτά που λέτε!

 
Κωνσταντίνος
23 Ιαν 2020 12:45

Εσύ Τσίπρα πήγαινε να πάρεις κάνα lower κι άσε τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης για τους μορφωμένους που τα κατέχουν...

 
Εκπαιδευτικός
23 Ιαν 2020 15:32

Ο Τσιπρας εδωσε πανελληνιες και σπουδασε σε ελληνικο δημοσιο εκπαιδευτικο ιδρυμα,για του λογου το αληθες.

 
Γιάννης
23 Ιαν 2020 15:53

Κλαίνε και τα τσιμέντα με αυτά που λέτε κύριε Τσίπρα!!!!!
Δύο λέξεις θα σας πω: ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ.
Μας πετάξατε στα σκουπίδια και όσον αφορά τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και όσον αφορά τις αντιστοιχίσεις των πτυχίων μας...
Οι νέοι που είναι το μέλλον αυτού του τόπου είναι καλοί για εσάς μόνο αν είναι απόφοιτοι πολυτεχνείων.Οι άλλοι φεύγουν από τη μπανανία και πάνε σε χώρες που τους σέβονται για να εργαστούν.

 
Χρόνης
23 Ιαν 2020 17:18

… αλλά πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια! Δηλαδή είναι κατά των κολεγίων και των ιδιωτικών σχολείων; Αν κατάλαβα καλά, αυτό λέγεται;

 
ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ
23 Ιαν 2020 18:22

Εδώ και τώρα δώστε το δικαίωμα να συνεχίσουν της σπουδές τους στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Καταργήσατε τις σχολές τους χωρίς να σκεφτείτε τους κόπους των οικογενειών και των φοιτητών τους.

 
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΜΗΧΑΝ. ΦΥΣΙΚ. ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΑΝΙΑ
24 Ιαν 2020 11:55

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ, κ΄. Διγαλάκη,
παρακαλούμε προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες να διορθωθεί μια κατάφωρη αδικία με κοινωνική και οικονομική προέκταση και ειδικότερα να γίνει με πρωτοβουλία σας νομοθετική ρύθμιση ώστε εμείς οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας σε αντίστοιχο Πανεπιστημιακό Τμήμα της Ελληνικής επικράτειας[π.χ. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Περιβάλλοντος] .
Δεν είναι δυνατόν να αφήσετε την αδικία αυτή που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία κατάργησε το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τους φοιτητές στο έλεος της μοίρας τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα Τμήμα που δεν υφίσταται πλέον και στο οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα αποδόθηκαν στους απόφοιτους του επαγγελματικά δικαιώματα!!!
Αυτά τα προβλήματα για τα οποία είναι ντροπή να συμβαίνουν σε ένα κράτος δικαίου ένα κράτος δημοκρατικό που τιμωρεί όλους αυτούς τους φοιτητές και τους γονείς τους οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Παιδείας και έκαναν το λάθος να φοιτήσουν σε ένα Τμήμα που ο μόνος θετικός ρόλος του ήταν κατά την ώρα του απολογισμού της λειτουργίας του να έχουν προσωρινά εργασία κάποιοι εκπαιδευτικοί και κάποιοι υπάλληλοι και τέλος η τοπική κοινωνία των Χανίων να νοικιάζει τις γκαρσονιέρες της και να έχει πελάτες στις καφετέρειές της !!!

 
Εκπαιδευτικος
24 Ιαν 2020 17:45

Αυτα λεμε οταν μπερδεύουμε τα τρόλεΐ με τα περίπτερα. Οταν κάποιος έχει τα χρήματα δεν έχει κανένα λόγο να δώσει εξετάσεις σε δημόσιο πανεπιστήμιο θα πάει στο κολέγιο ή στο εξωτερικό ούτως ή άλλως, και γιατί έχει την οικονομική δυνατότητα αλλά και γιατί το πτυχίο το οποίο θα πάρει θα του δώσει μία διεύρυνση και άμεση επαγγελματική αξιοποίηση του πτυχίου του, έξω από τη χώρα και όποιος αξίζει να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, θα περάσει γιατί είναι σε θέση όχι μόνο να μπει αλλά και να αποφοιτήσει· όποιος έχει εισαχθεί σε πανεπιστήμιο, με βαση κάτω του 10, δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να αποφοιτήσει και μόνο αυτό ακυρώνει στην πράξη τα λεγόμενα του κύριου Τσίπρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ