Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τέλη Φεβρουαρίου στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις νέες “κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι ο Φεβρουάριος να είναι μήνας διαβούλευσης επί του Σχεδίου Νόμου.
Δημοσίευση: 25/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Πυρετωδώς” εργάζεται το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την κατάρτιση του νέου Σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα περιλαμβάνει:

Α. Νέες Δομές Εκπαίδευσης.

Β. Διαδικασίες επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολείων κλπ).

Γ. Επαναφορά του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου “βαφτισμένο” με άλλο όνομα.

Δ. Κατάργηση των ΠΕΚΕΣ.

Ε. Διορθωτικές αλλαγές στο Λύκειο.

Ζ. Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας  είναι ο Φεβρουάριος να είναι μήνας  διαβούλευσης επί του Σχεδίου Νόμου.

Η κατάθεση, προς ψήφιση, στη Βουλή, προγραμματίζεται να γίνει τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου μέχρι 15 Μαρτίου να ψηφιστεί.

Άμεσα θα ακολουθήσουν οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι, για τις “κρίσεις” Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων , καθώς και η επιλογή των νέων Σχολικών Συμβούλων.

Επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι.

Σχόλια (63)

 
Γ.Π.
24 Ιαν 2020 21:26

Έρχονται οι μέντορες!...

 
Ερτ
24 Ιαν 2020 21:46

Που είναι εκείνος ο δοκτωρας που μας έλεγε για το 2021?

 
Θερβάιν
24 Ιαν 2020 21:48

Μπράβο στην Κυρία Κεραμέως!!!
1.Διευθυντές Εκπαίδευσης με παράταση 1 χρόνο και πλέον και επιλογή με ... μυστική ψηφοφορία (αντισυνταγματικό) αποτελούσε πρόκληση για τον εκπαιδευτικό.
2. Οι Διευθυντές Σχολείων πρέπει να αντικατασταθούν στην ώρα τους, καθώς προήλθαν από ΠΥΣΔΕ στα οποία προέδρευαν οι ανωτέρω Διευθυντές Εκπαίδευσης.
3. Οι ΠΕΚέδΕΣ είναι άφαντοι στα σχολεία και πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθούν. Τα σχολεία χρειάζονται Συμβούλους, Καθοδηγητές και Μέντορες δίπλα τους.
4. Πρότυπα σχολεία σε όλες τις περιφέρειες ώστε να μπορούν οι προικισμένοι μαθητές να προχωρούν απρόσκοπτα κατά τις δυνάμεις τους, να μη βαριούνται όπως στο συνηθισμένο και να μην δέχονται bullying από παραβατικούς μαθητές και καταληψιολάγνους.

 
ΣΣ
24 Ιαν 2020 21:56

Θα προλάβουν τον στόχο οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι., τόσο που άργησαν; Ας είναι όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και ο λαός μας...

 
Δημήτρης
24 Ιαν 2020 22:12

Και φυσικά τα μέλη των επιτροπών που θα κάνουν τις κρίσεις, αν δεν έχουν ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα σε θέματα διοίκησης, να έχουν τουλάχιστον τα ίδια τυπικά προσόντα με τους κρινόμενους. Γιατί αν επαναληφθεί η εικόνα των πτυχιούχων με βάση το 5 και μεταπτυχιακών σε ..."λαικούς" αγώνες συνδικαλιστών, να εξετάζουν και να κρίνουν τα υποψήφια στελέχη διοίκησης, τζάμπα αλλάξαμε τους παλιούς. Πολύ φασαρία για το τίποτε !

 
Πέτρος Αντωνογλου.
24 Ιαν 2020 23:01

Αν και άργησε,
Μπράβο στην υπουργό.

 
αλλιώς...
25 Ιαν 2020 00:51

Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αλλάζει, απλά αν ''αλλάξει ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς" .....!!!!

 
Χύμα βαρελίσιο
25 Ιαν 2020 01:01

Το μόνο "πυρετωδώς" που βλέπω εγώ, είναι ότι αρχίζουν να μαζεύουν ψηφαλάκια για Ιούνιο. Για το πυρετωδώς, υπάρχει φάρμακο και μάλιστα Γερμανικό. Ασπιρίνη το λένε. Τώρα για τρύγο μήνα Ιούνιο, πολύ πρώιμος είναι και δεν βγάζει καλό κρασί.

 
"Πυρετωδώς εργάζεται το επιτελείο...κλπ κλπ"
25 Ιαν 2020 02:43

Ανατρέξτε στο έσος λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και όπου γράφει για επιλογές ή κατάργηση των ΣΣ ή για ΣΕΕ την ΙΔΙΑ ακριβώς φράση θα διαβάσετε.Ακριβώς την ίδια.Από τότε εργάζονται πυρετωδώς επί ένα 9μηνο συνεχώς και έναν νόμο δεν κατάφεραν να βγάλουν.Εννιά πυρετώδης μήνες αδιάκοπης εργασίας.Σε ποιούς νομίζουν ότι απευθύνονται;Τους πιστεύει κανείς;Και πως θα τελειώσουν πριν το καλοκαίρι χιλιάδες αιτήσεις υποψηφίων ΣΣ,ΔΕ ,ΔΣ;Χιλιάδες αιτήσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δικαιολογητικά,συγγραφικό έργο. κλπ.Μοριοδοτήσεις,ενστάσεις,συνεντεύξεις,πίνακες,ξανά ενστάσεις κλπ.Για όλους μαζί θέλει ένα χρόνο,όταν μόνο ο έλεγχος βιογραφικών κλπ των ΣΣ θέλει ένα εξάμηνο.Ή δεν ξέρουν και είναι άσχετοι και λένε ότι θέλουν ή ξέρουν και μας κοροϊδεύουν.Και το χειρότερο;Αποφασίστηκαν οι εκλογές από Μάιο και μετά και το ξέρουν ότι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν επιλογές.Άρα προκηρύσσουν επιλογές ,αν προκηρύξουν που δεν θα γίνουν και θα λένε ότι ήθελαν αλλά τους πρόλαβαν οι εκλογές και θα τις κάνουν μετά από αυτές και συνεπώς προτιμήστε τους για να μην έρθουν οι άλλοι που ΔΕΝ θέλουν τους ΣΣ κλπ.Λόγια.Δεν θα γίνει τίποτε.Τζάμπα μην χαίρεστε.Και ο Σούπερμαν δεν θα προλάβαινε όλα αυτά σε αυτά τους τα χρονοδιαγράμματα.

 
ΚΕΠΛΗΝΕΤ
25 Ιαν 2020 07:28

Δημιουργήστε και πάλι την δομή των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, γιατί έχουν ρημάξει τα σχολεία μετά την κατάργηση τους από τον Γαβρόγλου. Τα μισά σχόλια εκείνης της διαβούλευσης ήταν για να μην κλείσει η δομή των ΚΕΠΛΗΝΕΤ και ο συνταξιούχος πλέον Γαβρόγλου (δημοκρατικά) την κατάργησε.......

 
μπράβο μπράβο
25 Ιαν 2020 07:39

μια τρύπα στο νερό (αν και ίσως 1-2 ζητήματα λύσει. 'ίδωμεν...)
η καθημερινότητα του σχολείου δεν θα αλλάξει, αν δεν δοθούν απλές αλλά δραστικές λύσεις. τι θα μας πουν πεκέδες, μέντορες ή ό,τι άλλο ; με συζήτηση και προετοιμασία όλα θα πάνε καλά, τρίχες κατσαρές δηλαδή.
όσο για τον "οραματιστή" που θέλει πρότυπα-πειραματικά εννοεί μάλλον- σε κάθε περιφέρεια , άσχετος όπως η υπουργάρα του. ας δει τι κυκλοφορεί σε πειραματικά ήδη υπάρχοντα (όχι τα μεγάλα ονομαστά Αθηνών και 1-2 άλλα περιφέρειας) και θα καταλάβει τι μπούρδες λέει...

 
Μαιρη
25 Ιαν 2020 08:14

Συμφωνώ ότι τα μέλη της επιτροπής στις εν λόγω κρισεις θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερα υψηλά προσόντα. Επίσης, καλό θα ήταν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επισπεύσει τη διαδικασία και να γίνουν κρίσεις διευθυντών σχολείων μέσα στο ερχομενο καλοκαίρι, και όχι να δοθει παράταση θητείας. Σε περίπτωση παράτασης θητείας μπορεί να υποβάλει κάνεις αίτηση απόσπασης; Γιατί σύμφωνα και με την τελευταία εγκύκλιο για αποσπάσεις σε φορείς κλπ δεν επιτρέπεται στα στελέχη αίτηση απόσπασης μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Ξέρει κανείς κατι γύρω από αυτό;

 
ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΣ
25 Ιαν 2020 08:53

Μέχρι και το καλοκαθρι όλα θα έχουν τελειώσει!

 
Σ.Κ.@Ερτ
25 Ιαν 2020 09:28

Είχα γράψει αρκετές φορές για δυο σενάρια.Το πρώτο με κατάργηση των ΠΕΚΕΣ ως τον Ιούλιο ,αφού θα καταργηθεί ο 4547 ,και το δεύτερο με ολοκλήρωση της θητείας τους.Κάποιος μιλάει για τύπου μέντορες και κάτι ίσως ξέρει.. [Έρχονται οι μέντορες!...].Αν εργαστούν παράλληλα τα συμβούλια επιλογής θα έχουμε ΔΕ και ΣΣ ως τον Αύγουστο.Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πάρουν παράταση ένα χρόνο.Διαψεύστηκαν αυτοί που έβλεπαν την επιβίωση του 4547...όχι εγώ.Τα θετικά του ,ωστόσο στοιχεία,αν ενσωματωθούν στο νέο νόμο, θα τα δούμε.Κάνενας νόμος δεν γράφεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αντίστοιχοι προηγούμενοι απ΄αυτόν...Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε δικαιοκρισία στις μοριοδοτήσεις και στις συνεντεύξεις.Η ΠΕΣΣ έκανε το καθήκον της και κατέθεσε τις προτάσεις της.Υπομονή ένα μήνα.

 
Επιτέλους
25 Ιαν 2020 09:43

να το δούμε το νομοσχέδιο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ....Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Θεοδωρικακος εχθές στη Βουλή, εκλογές στο τέλος της τετραετίας!

 
Σ.Κ.@Μαίρη
25 Ιαν 2020 11:04

Δεν επιτρέπεται να αποσπαστεί κάποιος κάπου αν κατέχει θέση ευθύνης.θα πρέπει να παραιτηθεί απ'αυτή,να αναδιαμορφωθεί η μισθολογία του και να διεκδικήσει τη νέα θέση.Αυτό είναι σίγουρο.4547 τέλος και οι κρίσεις αρχίζουν μετά τις πανελλήνιες.Ευελπιστούμε "τα μέλη της επιτροπής στις εν λόγω κρισεις να πρέπει να έχουν ιδιαίτερα υψηλά προσόντα"(Μαίρη) και να κρίνουν με δικαιοκρισία...

 
Φεβρουάριο?
25 Ιαν 2020 11:12

Μα καλά τον μικρότερο μήνα? Θα προλάβουν?

 
Νίκος
25 Ιαν 2020 12:28

Αν νομίζετε ότι θα σωθεί η εκπαίδευση με τις νέες κρίσεις είμαστε για γέλια!

Τι κάνανε ως σήμερα .....

Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η εορτή των Ιεραρχών και τα κολέγια.

Περαστικά μας

 
Παρών
25 Ιαν 2020 13:23

Οι περίπου 2500 με 3000 υποψήφιοι ΣΣ και άλλοι 1000 περίπου υποψήφιοι ΔΕ μόνο Παρών να λένε στο συμβούλιο επιλογών ο χρόνος δεν φτάνει μέχρι πριν το καλοκαίρι .Δέχεστε να σας κοροϊδεύουν έτσι;Οι άνθρωποι είναι εκτός χρονικής πραγματικότητας.Το συγγραφικό έργο των ΣΣ μαζί με τα υπόλοιπα τους πάντα ήθελε ένα εξάμηνο για έλεγχο και μοριοδότηση.Βάλτε ενστάσεις κα.Και δεν ξέρουν και δεν ρωτάνε για να μάθουν.Εκτός αν γνωρίζοντας ότι θα πάνε για εκλογές ανακοινώνουν τις επιλογές για να τις κάνουν μετά τις εκλογές.Ποιός υποψήφιος ΣΣ θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ επειδή κατάργησε τον θεσμό;

 
Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
25 Ιαν 2020 14:45

Για να δούμε με το όριο θητείας των στελεχών τι θα κάνουν.
Θα το καταργήσουν έτσι ώστε τα δικά μας παιδιά να συνεχίσουν το έργο τους;
Εν αναμονή....

 
Νομικός
25 Ιαν 2020 15:54

Όσο πιο γρήγορα καταργήσετε τα ΠΕΚΕΣ τόσο καλύτερο για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση. Αυτό με τα ΠΕΚΕΣ είναι πραγματικό μοναδικό σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο και αποτελεί κωμικοτραγικό γεγονός!

 
εεεκλοοογέεεςςςςςς
25 Ιαν 2020 17:43

αλλιώς...@ Ο κουμουνισμος φορεσε γραβατα

 
@Μαίρη
25 Ιαν 2020 18:59

περισσότερο σχόλιο : αυτές οι βλακείες του υπουργείου με τους αποκλεισμούς να υποβάλει κανείς αίτηση για οπουδήποτε , αν έχει αποσπαστεί ήδη (το περιλαμβάνουν ΠΑΡΑΛΟΓΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ κάποιες προσκλήσεις, ενώ δεν εδράζεται πουθενά νομικά), αν έχει θέση θητείας (δεν υπάρχει διάταξη που επιτρέπει να διεκδικήσεις άλλη θέση;;;;; για να ψαχτούν) , ΠΡΕΠΕΙ να λήξουν ! Υπάρχει σύστημα που μπορεί να καλεί τον επόμενο, όταν υπάρχει λίστα και αυτοδίκαια να επέρχεται ανάκληση προγενεστέρας απόσπασης , αν δεν ανακληθεί η αίτηση . Δεν είμαστε σοβαροί καθόλου σε αυτό το κράτος. Είναι τόσο μικρή η κλίμακα που σε πραγματικό χρόνο θα έπρεπε να συνδεόμαστε με το σύστημα με τους κωδικούς μας και να βλέπουμε τις υπηρεσιακές μεταβολές. Αυτό δε που για διάφορες θέσεις υπάρχει και άλλη πλατφόρμα με ξεπερνά. Είμαστε κράτος- αίσχος σε όλα και μας αρέσει, πώς αλλιώς θα επιβίωναν αδικίες , λοβιτούρες , ημέτεροι; Αν δε υπήρχαν όλα τα προσόντα μας μέσα στο σύστημα διασταυρωμένα από άλλες αιτήσεις (απλή επικαιροποίηση κάθε φορά) , όλα θα πήγαιναν πιο γρήγορα, όχι όπως τώρα που πολλές υπηρεσίες του υπουργείου θέλουν εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη βεβαίωση που εχει καταθεθεί ηλεκτρονικά και πάκο κάθε φορά ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΤΙΑ !!!!!!! Πόση βλακεία πια. Και σε ποιο υπουργείο; Και περιμένουμε να αλλάξει νοοτροπία ή να πάμε μπροστά ; Πάτο που δεν έχει τέρμα πιάνουμε.

 
ΣΟΛΩΝ
25 Ιαν 2020 19:44

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

 
Σχολικοί συμβουλοι φ.αγωγης
25 Ιαν 2020 19:48

Να μετραει πιο πολυ για τους μεντορες οχι το αν εχει καποιος απλα διδακτορικα κτλ αλλα το αν το μεταπτυχιακό του η διαδακτορικό ειναι συνηφασμενο απόλυτα με τον κλαδο του πχ για τους γυμναστες για παράδειγμα στην κατέυθυνση *σχολικη φυσική αγωγή!Ολοι οι μεντορες θα πρεπει να ειναι νεοι να γνωριζουν απολυτα τα διδακτικα μοντέλα τοσο των ξενων χωρών οσο και της χωρας μας για να μπορουν να δίνουν ουσιαστική βοήθεια στους συναδελφους τους και να ειναι ανοιχτα μυαλά!Δεν μπορει πχ ενας εξηνταχρονος να κατανοησει και να βοηθησει προς αυτή την κατευθυνση το ιδιο ευκολα οσο ενας σαρανταρης εκπαιδευτικος !

 
@Σχολικοί σύμβουλοι Φ.αγωγής
25 Ιαν 2020 20:55

Με τα ...προσόντα που γράφεις φωτογράφισης τον ...εαυτό σου

 
Δεν προλαβαίνουν μέχρι το καλοκαίρι
25 Ιαν 2020 21:20

Χιλιάδες υποψήφιοι για ΣΣ,ΔΕ και ίσως ΔΣ.Χιλάδες βιογραφικά,συγγραφικό έργο κλπ.Αυτά για να μελετηθούν και να μοριοδοτηθούν θέλουν μήνες.Θα ακολουθήσουν πίνακες,ενστάσεις επί αυτών,νέοι πίνακες,συνεντεύξεις,πίνακες μετά την συνέντευξη,ενστάσεις κλπ θέλουν πάνω από ένα εξάμηνο.Αναμένονται όπως πάντα τουλάχιστον 2500-3000 υποψήφιοι ΣΣ και περίπου 1000 υποψήφιοι ΔΕ.Πόσες συνεντεύξεις θα κάνουν την ημέρα; Μαθηματικά δεν βγαίνει.Και οι αιρετοί είναι δύο για ΣΣ και ΔΕ.Δεν βγαίνει με το τίποτε το χρονοδιάγραμμα.Και αν γίνουν εκλογές ξεχάστε τις επιλογές.Τέλος πάντων πριν κάνουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις πρέπει να ρωτάνε αν δεν ξέρουν ,γιατί θα εκτεθούν στο τέλος,αν τους νοιάζει βέβαια.Δεν βγαίνει χρονικά με το τίποτα,εκτός αν οι συνεντεύξεις γίνουν μόνο αστραπιαία άμα τη εμφανίσει.

 
Δάσκαλος
25 Ιαν 2020 21:32

Άρα πρέπει να μπει όριο ηλικίας για τους μέντορες; (σύμφωνα με Σχολικοί Σύμβουλοι Φ. Αγωγής).
Κάποιες δικές μου ερωτήσεις:
α) μοριοδοτούν τη μετεκπαίδευση στο διδασκαλείο, ενώ τώρα δεν λειτουργούν τα διδασκαλεία.
β) μετεκπαίδευση στο εξωτερικό (π.χ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, με πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών) δεν ελάμβανε μόρια διότι δεν έγινε υπό την ευθύνη Ελληνικών Α.Ε.Ι.
γ) Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, θα ληφθεί υπ' όψιν;
δ) Δεύτερο Πτυχίο: ίδια μοριοδότηση πτυχίων Α.Ε.Ι με πτυχία των Τ.Ε.Ι.;
ε) Συνάφεια Ακαδημαϊκών Τίτλων ανάλογα με τη διεκδικούμενη θέση;

 
Άγνωστος
25 Ιαν 2020 21:54

Αγαπητοί φίλοι, μη βγάζετε εύκολα συμπεράσματα από αυτά που διαβάζετε. Δεν είναι τόσο χαζοί ούτε τόσο ανίκανοι αυτοί/αυτές του Υπουργείου. Είχαν προγραμματίσει αλλιώς τα πράγματα και η αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής των πρώην Σχολικών Συμβούλων στο Συμβούλιο της Επικρατείας τους ανέτρεψε τα σχέδια. Η Υπουργός περίμενε να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η διαδικασία επιλογής των Συντονιστών, ώστε να έχει κάποιο πάτημα να τους καθαιρέσει. Τώρα που η διαδικασία της εκδίκασης πάει για Οκτώβριο, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει λόγο να βιαστεί, μιας και αρκείται στο να αλλάξουν μέχρι το καλοκαίρι μόνο οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Οι Διευθυντές Σχολείων θα πάρουν παράταση για έναν χρόνο (άλλωστε στα σχέδια του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η επαναφορά της τετραετούς θητείας), ενώ οι Συντονιστές θα αλλάξουν απλώς όνομα μέχρι να γίνει η δίκη στο ΣτΕ τον Οκτώβριο και αν κερδηθεί από τους πρώην Σ.Σ. τότε θα προχωρήσει στις καινούριες κρίσεις των νέων Σ.Σ., οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στο σχολικό έτος 2020-2021. Αν πάλι η απόφαση του ΣτΕ είναι υπέρ των διαδικασιών επιλογής των Σ.Ε.Ε., τότε, ούτως ή άλλως, θα κινηθούν οι διαδικασίες επιλογής την άνοιξη του 2021, μιας και η θητεία των Σ.Ε.Ε. λήγει το καλοκαίρι του 2021. Ακολούθως, θα έχουμε τον Ιούλιο του 2021 τις κρίσεις των Διευθυντών Σχολείων. Και έτσι, κανείς δε θα μπορεί να κατηγορήσει την Κεραμέως για ρεβανσισμό, ούτε η Κυβέρνηση θα δημιουργήσει με τις ενέργειές της έναν φαύλο κύκλο δικαστικών αγώνων, με αποζημιώσεις, κ.ά. Οπότε, όσοι γράφετε για χρονοδιαγράμματα, να ξέρετε ότι μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού προλαβαίνουν να αλλάξουν τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Κάτι άλλο δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Τουλάχιστον για τη σχολική χρονιά που διανύουμε.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ