Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

"Σχολικοί Σύμβουλοι" με γραφεία μέσα στα σχολεία

Καθημερινή καταγραφή του έργου των Σχολικών Συμβούλων
Δημοσίευση: 12/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επιλεγεί οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου στη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο Γιάννης Αντωνίου διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΠΕΣΣ για την επανασύσταση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με διευρυμένες αρμοδιότητες, με νόμο ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ περιγράφοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου, σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  ανακοίνωσε ότι:

Α. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα  βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία.

Β. Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Γ. Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων  σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δ. Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας.

Ε. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους

Ζ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.

Η. Παραμένει ακόμη ανοικτή η “ονοματοδοσία” εάν ο θα φέρει τον τίτλο του Σχολικού Συμβούλου, ή του Συμβούλου Εκπαίδευσης ή κάπως αλλιώς.
 
Η ΠΕΣΣ

Η ΠΕΣΣ σχολιάζοντας τη συνάντηση  τονίζει ότι   “διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης”.

Σχόλια (69)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
12 Φεβ 2020 23:09

Η λογική του "ράβε, ξήλωνε"! Μια λογική απλής επιβολής της νοοτροπίας του ενός επί του άλλου ή απλός ρεβανσισμός χωρίς το παραμικρό όφελος για την εκπαίδευση. Είναι βέβαιο ότι ο θεσμός των Συντονιστών ΕΕ αποτέλεσε μια πρόοδο σε σχέση με τον βαλτωμένο και παταγωδώς αποτυχημένο προηγούμενο θεσμό. Θα ήταν στοιχειώδες να αφήσουν το νέο θεσμό να αποδώσει καρπούς και να κριθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτή η σπουδή είναι απολύτως (ακατ)ανόητη!

 
Αλλάζει ο Μανωλιός για ΣΕΕ σε ΣΣ
12 Φεβ 2020 23:40

70% των ΣΣ έγιναν ΣΕΕ τέλη 2018.Τώρα θα αντιστραφεί.Το 70% των ΣΕΕ θα γίνουν πάλι ΣΣ.Σε δουλιά να βρισκόμαστε και να κάνουμε κύκλους.Οι ίδιοι άνθρωποι ανακυκλώνονται με διαφορετικό θεσμικό όνομα.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΣ
12 Φεβ 2020 23:40

Η αξία που θα δοθεί στον θεσμό θα καθορίσει και σε ποιον θα ανήκουν οι Σχ. Σύμβουλοι.
Όταν πρωτολειτούργησε ο θεσμός των Σχ. Συμβούλων είχαν βαθμό Παρέδρου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Αν τώρα, ανήκουν στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αυτό σημαίνει υποβάθμιση και όχι αναβάθμιση, όχι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και αφού μάλιστα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί δεν έχει αποφασιστεί και η αξία του θεσμού.
Κρίμα πάντως,γιατί άλλα πράγματα ανήγγειλε η Κυβέρνηση.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
13 Φεβ 2020 00:05

Εδώ δεν έχουν γραμματειακή υποστήριξη οι Διευθυντές των σχολείων και θα έχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι μέσα στο σχολείο. Τι άλλο θα ακούσουμε ... Άσε που για έδρα τους θα έχουν εκείνο τι σχολείο που θα μπορεί τους διαθέσει χώρο για γραφείο.

 
Ένας αγωνιστικά απαισιόδοξος ΣΕΕ
13 Φεβ 2020 00:10

Συνάντηση με την ΠΕΣΣ έγινε.
Συνάντηση με τους Οργανωτικούς Συντονιστές των ΠΕΚΕΣ της επικράτειας έγινε;
Ζητήθηκε η γνώμη τους;
Αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα λειτουργία των ΠΕΚΕΣ;
Ρωτήθηκαν τα σχολεία για την εμπειρία που είχαν στη διάρκεια της μέχρι τώρα λειτουργίας του θεσμού;
Αν δεν σοβαρευτούμε, αν δεν αφήσουμε στην άκρη αγκυλώσεις του παρελθόντος (...και του παρόντος), αν δεν καταλάβουμε ότι οι εξελίξεις καλπάζουν και μεις κλωθογυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα χρειάζεται μια μακρόπνοη εθνική εκπαιδευτική πολιτική με στρατηγικό σχεδιασμό και προπαντός συνεργασία μεταξύ των κομμάτων και όλων των εμπλεκομένων κοινωνικών εταίρων, το μέλλον της εκπαίδευσης διαγράφεται ζοφερό και αβέβαιο.

 
Θερβάιν
13 Φεβ 2020 00:16

Όχι πια Συντονιστες εκπαιδευτικού έργου ΕΚ ! Σχολικοί Σύμβουλοι με εδρα κάποιο σχόλειο, με 5 σχολεία ευθύνης ο καθένας, 3 ώρες διδακτικό ωράριο ο καθένας στο σχολείο της έδρας του για να μην χάνει την επαφή με την τάξη και τελός σαφής αύξηση του αριθμού και της διασποράς των εδρών για να βοηθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Μπράβο στον κ.Αντωνίου και το Υπουργείο!

 
@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός
13 Φεβ 2020 01:04

Ρενβασισμος ήταν όταν ξηλωθηκε ένας καταξιωμένος θεσμός 35 ετών και αντικατασταθηκε με το απόλυτο τίποτα τους ΣΕΕ που ήδη ως θεσμός έχει απαξιωθει από την Εκπαιδευτική κοινότητα . Όσο για αυτό που γράφει @Ο Εκπαιδευτικός έχει απόλυτο δίκιο. Εάν οι νέοι ΣΣ ιεραρχικά υφίστανται του Δντη Εκπσης αυτό είναι υποβάθμιση και κατάντια. Ως πότε η Διοίκηση θα υπερτερεί της Παιδαγωγικής Καθοδήγησης λες και είναι περισσότερο σημαντική για τα παιδιά μας; οι ΣΣ πρέπει να αναφέρονται στην Περιφερειακη Δνση ή απευθείας στο Υπουργείο ΙΕΠ.

 
ΣΣ
13 Φεβ 2020 01:13

Και παλιά είχαμε τη δυνατότητα οι Σχολικοι Συμβουλοι να μπαίνουμε στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα, μόνο με από πριν προειδοποίηση μερικών ημερών. Εγώ τουλάχιστον στην πρωτοβάθμια έμπαινα σε εβδομαδιαία βάση στις τάξεις και ποτέ δεν είχα πρόβλημα από τους συναδέλφους, μάλλον αντίθετα με περίμεναν με ανυπομονησία για να μοιραστούν μαζί μου τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

 
Σύμβουλος radio taxi
13 Φεβ 2020 01:43

Αργείτε όμως, κι εμείς βιαζόμαστε . Και ταξί να έχουν για τις μετακινήσεις στα σχολεία, μην ξεχάσετε.

 
m
13 Φεβ 2020 04:58

Τελικά η κ. Υπουργός το μόνο που ξέρει να κάνει πολύ καλά είναι να γυρνάει προς τα πίσω σε αποτυχημένες πρακτικές: Τράπεζα θεμάτων, σχολικούς συμβούλους, μαθήματα γενικής παιδείας στη Γ Λυκείου, κατάργηση αργιών. Εξαιρετική παραγωγή πολιτικής! Μεγάλο ώραμα για την Παιδεία! Έχει τόσους μήνες που συναντιέται με έναν θεσμό που έχει καταργηθεί, τον ΠΕΣΣ, ενώ δεν ακούσαμε να συναντηθεί με τον θεσμό που είναι εν ενεργεία, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου. Απ ότι φαίνεται το έργο της εξαντλήται στην ικανοποίηση συγκεκριμένων , όπως π. Σχολικών Συμβούλων , Ιδιοκτήτες Κολεγίων και Ιδιωτικών Σχολείων κλπ.

 
Μι εικόνα, χίλιες λέξεις
13 Φεβ 2020 06:45

Νιάτα και διάθεση για προσφορά

 
τ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε.
13 Φεβ 2020 07:26

Σε όποιο σχολείο και αν πήγαινα, πάντα έμπαινα στη τάξη για να με δει ο συνάδελφος να κάνω μάθημα και να πάρει ιδέες για τη διδασκαλία. Τα γραφεία των συμβούλων πρέπει να είναι στην περιφέρεια ή σε άλλους χώρους όπως και πριν με ενιαία γραμματειακή υποστήριξη για όλους και να υπάγονται στο ΙΕΠ. . Τα σχολεία δεν διαθέτουν τέτοιους χώρους. Να θεσπισθεί να κάνουν 4 δειγματικές διδασκαλίες τουλάχιστον το μήνα και αντίστοιχες επιμορφώσεις στους καθηγητές ειδικότητας και ενδοσχολικές τις 2 τελευταίες ώρες στους συλλόγους των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης, σε συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς φορείς. Εγώ αυτά έκανε σαν Σύμβουλος και υπήρχε ανταπόκριση και ικανοποίηση από τα επαρχιακά σχολεία της περιφέρειας που δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες επιμορφώσεων.

 
τ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε.
13 Φεβ 2020 07:29

Σε όποιο σχολείο και αν πήγαινα, πάντα έμπαινα στη τάξη για να με δει ο συνάδελφος να κάνω μάθημα και να πάρει ιδέες για τη διδασκαλία. Τα γραφεία των συμβούλων πρέπει να είναι στην περιφέρεια ή σε άλλους χώρους όπως και πριν με ενιαία γραμματειακή υποστήριξη για όλους και να υπάγονται στο ΙΕΠ. . Τα σχολεία δεν διαθέτουν τέτοιους χώρους. Να θεσπισθεί να κάνουν 4 δειγματικές διδασκαλίες τουλάχιστον το μήνα και αντίστοιχες επιμορφώσεις στους καθηγητές ειδικότητας και ενδοσχολικές τις 2 τελευταίες ώρες στους συλλόγους των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης, σε συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς φορείς. Εγώ αυτά έκανε σαν Σύμβουλος και υπήρχε ανταπόκριση και ικανοποίηση από τα επαρχιακά σχολεία της περιφέρειας που δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες επιμορφώσεων.Συμφωνώ με το νέο τίτλο Σύμβουλος εκπαίδευσης

 
Αλέξανδρος
13 Φεβ 2020 08:16

Αυτός θα'πρεπε να είναι Υπουργός Παιδείας. Που ξέρει να ακούει και τα λέει σταράτα. Μπράβο Γιάννη. Και εις ανώτερα!!!

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
13 Φεβ 2020 08:50

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Είναι γνωστό αγαπητέ ότι οι κκ σχολικοί σύμβουλοι δεν τίμησαν τον βαθμό που τους είχε αποδοθεί (οι περισσότεροι, πλην των ολίγων που κοσμούν τον χώρο), και μάλλον τον είχαν θεωρήσει τίτλο ευγενείας (θυμίζω ότι στη χημεία τα ευγενή αέρια ονομάζονται και αδρανή αέρια …). Γι αυτό άλλωστε και η σταδιακή υποβάθμισή τους, αλλά και η άποψη που έχει διαχρονικά διαμορφώσει περί σχολικών συμβούλων, και των συνωνύμων τους, η εκπαιδευτική κοινότητα.

 
Γ.Π.
13 Φεβ 2020 08:57

Το Βαρύ Πυροβολικό είναι. Δεν βλέπετε καλά. Θα υπάρξουν θέσεις και για το Ιππικό...
Ελπίζω.

 
Εκπαιδευτικός Χ
13 Φεβ 2020 09:07

"Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα".
Στην πρωτοβάθμια μπορεί να γίνει, αλλά να το δούμε και στη δευτεροβάθμια, που θα μπει σύμβουλος σε χημεία κατεύθυνσης Γ λυκείου να κάνει το μάγκα στον καθηγητή που διδάσκει το αντικείμενο 25 χρόνια. Ε, ρε γέλια!
Πάντως, πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένοι οι ΣχΣ που επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του ΙΕΠ. Άργησε πολύ η Κεραμέως και τώρα που θα ξεκινήσει τους κάνει υφισταμένους του Διευθυντή Εκπαίδευσης. κι εδώ Ε, ρε γέλια!
Ούτε ο θεσμός του ΣΣ αξιολογήθηκε από διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς, ούτε ο νεότευκτος και καταργούμενος θεσμός των ΣΕΕ αξιολογήθηκε.

Η σοβαρότητα λείπει από τη χώρα, αλλα ας κάνει η κυβέρνηση κάτι που θα το έχει διερευνήσει, που θα εδράζεται σε επιστημονικά έγκυρη αξιολόγηση των ως τώρα θεσμών (ΣΣ-ΣΕΕ) και τότε όλοι θα το αποδεχτούν.
Να κάνει κανείς υπομονή να φύγει ο Σύριζα για να δικαιωθεί από τη ΝΔ και μετά να περιμένει άλλος να φύγει η ΝΔ για να δικαιωθεί από τον Σύριζα, δείχνει τη συνέχιστη της παθογένειας στην Παιδεία.
Το πιο σημαντικό πρόβλημα της παιδείας σήμερα δεν είναι τα ανώτερα (λέμε....) στελέχη της, αλλά οι εκπαιδευτικοί της τάξης, που αδυνατούν να κάνουν μάθημα από τις ακραίες συμπεριφορές ομάδων μαθητών.
Αλλού τα κακαρίσματα, κι αλλού γεννούν οι κότες (για οφίτσια και τίτλους)
Έρμη Ελλάδα.

 
Παρασκευάς
13 Φεβ 2020 09:33

τόπο στα νιάτα της πατρίδας

 
Νώντας
13 Φεβ 2020 09:40

Να αναβαθμισθούν με ευθύνες.Αυτό το μπλα μπλα χωρίς αποτέλεσμα πρέπει να κοπεί.Και στην τάξη πρέπει να μπαίνουν και τον εκπαιδευτικό πρέπει να ελέγχουν και προβλήματα διαδασκαλίας εκπαιδευτικών πρέπει να αναδεικνύουν ,διορθώνουν ,και ακατάλληλους εκπαιδευτικούς πρέπει να απομακρύνουν. Ο τίτλος και οι συναντήσεις κάπου κάπου έτσι για να βρισκόμαστε χωρίς αποτέλεσμα δεν λέει τίποτα. Αντίστοιχο Myscool και γι αυτούς με καθημερινή ενημέρωση προς το Υπουργείο για το τι έκαναν τι έλεγξαν τι είδαν τι προτείνουν. Όχι να κάθονται πάνω στον τίτλο και να το παίζουν καθηγητοπατέρες για να περάσει ο χρόνος και να πάρουν το επίδομα.Η δουλειά τους να ελέγχεται κάθε μήνα από το Υπουργείο. και αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει σπίτι τους. Όχι στην επόμενη κρίση.Για να δούμε με ένα τέτοιο πλαίσιο πόσοι θα πάνε να γίνουν Σχ, Σύμβουλοι;

 
Γ.Π.
13 Φεβ 2020 09:44

Γραφεία υπάρχουν. Στέλνεις τον υποδιευθυντή στο γραφείο των Διδασκόντων και το πρόβλημα λύνεται...

 
teacher
13 Φεβ 2020 09:58

...αρκεί να έχει γραφείο ο υ/ντης.

 
Σαλτερής Νίκος
13 Φεβ 2020 10:01

Αποτελεί κακόγουστο αστείο να δηλώνει κανείς ότι σν για το ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα της εποπτείας - ελέγχου, καθώς και της καθοδήγησης - αξιολόγησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων (καλά αυτά τα έχουμε ξεχάσει εντελώς στη χώρα της Φαίδρας Πορτοκαλέας) θα κατατεθεί σε λίγες μέρες και παράλληλα να μην έχει καθαρή και κατασταλαγμένη άποψη για το πώς, σε ποια δομή, με ποιο τρόπο, τι συγκεκριμένες αρμοδιότητες και τι υποδομές χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα στελέχη που θα επιφορτιστούν με αυτές τις αρμοδιότητες. Κάθε είδους εκπαιδευτική πολιτική, με οποιοδήποτε ιδεολογικό πρόσημο, που θέλει να ονομάζεται έτσι και να μην αποτελεί συνισταμένη του ελέγχου που ασκεί στις πολιτικές ηγεσίες η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία, ο τρόμος του δήθεν πολιτικού κόστους (γιατί δήθεν είναι) και διάφοροι άγνωστοι που επιλέγονται ως εισηγητές σν, ενώ στην ουσία αποτελούν παρέες γνωστών και φίλων, πρώτα λύνει αυτά τα ζητήματα και μετά σχεδιάζει νομοσχέδια. Με την όποια εμπείρα και κατάρτιση διαθέτω εκτιμώ τα εξής: Α) Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο παρά μόνο σκόρπιες αμήχανες σκέψεις για το πώς θα συγκεραστούν υποτιθέμενες εξαγγελίες με τους γνωστούς φόβους και εραστιεχνισμούς που μας χαρακτηρίζουν ως χώρα και σε θέματα εκπαίδευσης. Β) Όσα περιγράφονται υποδηλώνουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός υβριδίου μεταξύ σχολικών συμβούλων, του αστείου θεσμού των συντονιστών που μόνο φανατικός πρέπει να είναι κανείς για να μην αναγνωρίζει το μέγεθος της αποτυχίας του (εξάλλου είχε σχεδιάσει για να αποτύχει) και των θεωριών για το mentoring, γιατί θεωριες γαι τη χώρα (πληροφοριακά: η ανυπόγραφη ΥΑ για τη δημιουργία μεντόρων υπάρχει από το 2011-12 στα συρτάρια του Υπουργείου και περιμενει να υλοποιηθεί, αφού μπορεί και να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια ως νεωτερισμός). Γ) Ο καιρός θα περασει χωρίς και πάλι να συζητηθεί ευρύτερα ποιο είναι το προβλημα με τη διοίκησης/ καθοδηγηση/εποπτεία μ/ αξιολόγηση στην Εκπαίδευση, ποια λάθη έγινα το 1982 και ποιες είναι οι ανάγκες του συστηματος σήμερα, δεδομένου ότι οι επιδοσεις των μαθητών μας πέφτουν σταθερά . Γιατι το προβλημά μας δεν είναι ποια (και ποια εκάστοτε δικά μας «καλόπαιδα») θα είναι στελέχη, αλλά τι τα θέλουμε τα στελέχη. Με δυο λόγια και για όσους με γνωρίζουν δεκαετίες τώρα και από κοντά στη δίκη μου γλώσσα: σιγά παιδιά μην βιάζεστε θα σκίσουμε κανα καλτσόν... ΥΓ Εννοείται ότι αυτά τα καταθέτω επώνυμα, όπως έμαθα να κάνω σε όλη την επαγγελματική ζωή μου.

 
Στέλλα
13 Φεβ 2020 10:04

Κατά την άποψή μου η επιλογή "Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους." είναι η απάντηση στο χρόνιο ερώτημα "ποιος πληρώνει για τον εξοπλισμό;"
Όπως γνωρίζουμε τα χρήματα πάνε στις σχολικές επιτροπές και από κει τα διαχειρίζονται οι Διευθυντές σχολείων. Υπήρχαν Σχολικοί Σύμβουλοι και υπάρχουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που εργάζονται στο σπίτι τους διότι η υπηρεσία ποτέ δεν κατάφερε ποτέ -όσες κυβερνήσεις κι αν πέρασαν- να τους δώσει ένα υπολογιστή, ένα τηλέφωνο, ένα φωτοτυπικό. Ούτε χαρτί Α4 δεν είχαν και χρησιμοποιούσαν τα δικά τους χρήματα για να τα αγοράσουν. Είναι άραγε η λύση αυτή; Εδώ πολλοί Διευθυντές δεν πληρώνουν για το απαραίτητο αθλητικό υλικό του σχολείου τους, αφότου το έξοδο αυτό μπήκε στο λογαριασμό της σχολικής επιτροπής και θα πληρώνουν τα έξοδα ενός υπαλλήλου που ανήκει σε άλλη υπηρεσία;
Ένα ερώτημα επίσης υπάρχει με τις ειδικότητες. Για παράδειγμα, ο νέος "Σχολικός Σύμβουλος" Αγγλικής Γλώσσας θα έχει γραφείο σε ένα Γυμνάσιο και ευθύνη σε μια ομάδα σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας;
Ίδωμεν....

 
Σ.Κ@Από την καμινάδα του ΙΕΠ
13 Φεβ 2020 10:39

Μένει να δούμε:

1.Από ποιο η ποια συμβούλια επιλογής και με ποια σύνθεσή τους θα επιλεγούν οι νέοι ΣΣ και αν θα υπάρχει συνέντευξη..
2.Πιθανόν να υπάγονται στις ΠΔΕ .Αυτό θα το παλέψει η ΠΕΣΣ.Η υπαγωγή στον η στην Υπουργό φαντάζει χλωμή υπόθεση..
3.Αν το επίδομα θέσης ευθύνης θα παραμείνει το ίδιο με αυτό των ΣΕΕ
4.Τον αριθμό των θέσων των ΣΣ της επικράτειας
5.Το ωράριο,που μάλλον θα είναι το ίδιο με αυτό των εκ/κων
6.Και το κυριότερο,το καθηκοντολόγιο
Όλα τα απαξιωτικά, ανωτέρω, του θεσμού των ΣΣ δεν ισχύουν.Να διαβάσετε την έκθεση της ΑΔΙΠΔΕ.Του χρόνου θα δημοσιευτεί και η αντίστοιχη για τα δυο χρόνια δράσης των ΣΕΕ.
Η ΠΕΣΣ έδωσε τη μάχη και την κέρδισε...
Το σημαντικό είναι ότι ο νέος νόμος θα έχει την σφραγίδα του ΙΕΠ και ότι δεν θα είναι πόνημα μια κρυφής κομματικής ομάδας...

 
Ειρήνη
13 Φεβ 2020 10:41

Το πρόβλημα είναι η πλειονότητα των συναδέλφων είναι 50 ετών και άνω πλέον στα αστικά κέντρα (για τη Β΄θμια μιλάω) , οπότε ούτε σύμβουλοι νέοι κάνουν για μέντορες σε μεγαλύτερους στην ηλικία, ούτε οι εξηντάρηδες σύμβουλοι μπορούν να προσφέρουν τίποτε νέο στην εκπαίδευση.Βάλτε νέους καθηγητές στα σχολεία με διορισμούς για να πάρει μπροστά η εκπαίδευση και μετά βρίσκουμε τους μέντορες.

 
Αστειότητες.....
13 Φεβ 2020 11:18

"Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα."
Πως υποβοηθήσει ο σχολικός σύμβουλος το εκπαιδευτικό έργο του εκπαιδευτικού σε μια τάξη όταν αυτός δε συναινεί; Εκτός και αν έχετε ανακαλύψει νέες θεωρίες και πρακτικές μάθησης και τις κρατάτε μυστικές!!!

 
Γ.Π.
13 Φεβ 2020 11:41

Το γραφείο του υποδιευθυντή βρίσκεται συχνά δίπλα ή απέναντι από το γραφείο του διευθυντή, στον ίδιο χώρο.. Επομένως, Διευθυντής και Σύμβουλος μαζί!... Η πρόταση του ΙΕΠ είναι επαναστατική για τα ελληνικά δεδομένα. Θα στριμωχτούν αλλά όλες οι επαναστάσεις έχουν και δυσκολίες...

 
ΝΤΙΝΑ
13 Φεβ 2020 12:10

Το ανέκδοτο του μήνα. Τέλος Φεβρουαρίου θα κατατεθεί (λέει) το νομοσχέδιο ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και Ιούνιο θα υπάρχουν νέοι σχολικοί σύμβουλοι που ακόμα όμως δεν έχει βρεθεί πως θα ονομάζονται. Δηλαδή μέσα σε τρείς μήνες και εν μέσω Πάσχα και Πανελλαδικών, θα γίνονται επιλογές για σχολικούς συμβούλους που ακόμα δεν ξέρουν αν θα ανήκουν στην Περιφέρεια, στην Διεύθυνση ή στον Υπουργό και που θα έχουν έδρα. Μια σειρά από ασάφειες κενού περιεχομένου. Και τι δουλειά έχει παρακαλώ το ΙΕΠ να εξαγγείλει τον "νέο θεσμό"? Αχ, η στάχτη στα μάτια στο τέλος θα μας κάνει να πιστέψουμε στο πείραμα του Ash.

 
@ΣΚ
13 Φεβ 2020 13:07

"ο νέος νόμος θα έχει την σφραγίδα του ΙΕΠ και ότι δεν θα είναι πόνημα μια κρυφής κομματικής ομάδας".

ΜΠΙΠ.... ΛΑΘΟΣ!!! "επισημαίνεται, όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί, ότι ο ρόλος του ΙΕΠ είναι συμβουλευτικός και οι πολιτικές αποφάσεις ανήκουν αποκλειστικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
https://www.esos.gr/arthra/66184/iep-gia-tis-synantiseis-me-pess-kai-kinal

 
Στεναχώρια σε κάποιους...
13 Φεβ 2020 14:39

που ήλπιζαν σε εκλογές και βλέπουν ότι δεν πρόκειται....

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ