Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η νέα Διοικούσα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος μέχρι 31-08-2022

Αντιπρόεδροι: Σταμάτιος Αγγελόπουλος, Ηλίας Καραπάντζος, Καλλιόπη Μακρίδου, και Δημήτριος Μπαντέκας
Δημοσίευση: 14/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγκροτήθηκε ,με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ,η νέα  Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, από την οποία θα διοικείται το Ίδρυμα μεταβατικά και μέχρι τις 31-08-2022, ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθανάσιος Καΐσης του Γεωργίου, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

1. Σταμάτιος Αγγελόπουλος του Χαραλάμπους, Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

2. Ηλίας Καραπάντζος του Βεργουλάκη,  Καθηγητής Ανατομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

3. Καλλιόπη Μακρίδου του Θωμά,  Καθηγήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

4. Δημήτριος Μπαντέκας του Βασιλείου, Καθηγητής Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

ΜΕΛΗ

1. Ιωάννης Βλαχάβας του Πέτρου,  Καθηγητής Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2. Θεολόγος Δεργιαδές του Ευαγγέλου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

3. Στέργιος Λεβέντης του Ναούμ,  Καθηγητής Λογιστικής-Accounting του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

4. Σπυρίδων Μάμαλης του Ανανία, Καθηγητής Μάρκετινγκ του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε.

1. Χρήστου Ευάγγελος του Σταύρου,Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

2. Ζαχοπούλου Ευρυδίκη του Νικολάου , Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

3. Σκεπαστιανός Πέτρος του Γεωργίου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

4. Καζακόπουλος Αριστοτέλης του Γεωργίου, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

5. Μητρόπουλος Αθανάσιος του Χρήστου , Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

6. Σαμαράς Πέτρος του Επαμεινώνδα , Κοσμήτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Σχόλια (40)

 
ΔιΠαΕ Σερρών
14 Φεβ 2020 14:55

Κανένας στη Διοικούσα Επιτροπή από τον κόμβο του ΔιΠαΕ στις Σέρρες!! Απαράδεκτη υποτίμηση της πόλης μας και του κόμβου του ΔιΠαΕ στις Σέρρες. Όλα τα πήραν η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα. Μεγάλη προσβολή...

 
@ΔιΠαΕ Σερρών
14 Φεβ 2020 14:59

Όταν πριν λίγα χρόνια, στο σχέδιο «Αθηνα» προσπαθούσατε να κλείσετε το πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και να μεταφέρετε τα Τμήματά του στις Σέρρες ήταν καλά; Τότε δεν ήταν απαράδεκτο αυτό που γινόταν; Δεν φανταστήκατε ότι κάποτε θα το βρείτε μπροστά σας, όπως τώρα;

 
ΔιΠαΕ-Καβάλα
14 Φεβ 2020 15:04

Εξαιρετική η νέα Διοικούσα Επιτροπή του πανεπιστημίου, με γνώση και όρεξη για δουλειά. Και ακόμα πιο ευχάριστο το ότι η Καβάλα εκπροσωπείται με 3 μέλη στη Διοικούσα - μπράβο στην κυρία Υπουργό!

 
#ΔιΠαε Σερρών
14 Φεβ 2020 15:10

κα Κεραμέως, κάτι δεν κάνετε καλά!Τέτοιο ερωτικό ΦΕΚ και τέτοια απόρριψη συγχρόνως, ούτε στα χρόνια του Αλέξη!Η "κανονικότητα" έχει επέλθει, ξεπληρώνει γραμμάτια και τέλος σβήνει απ τον Ακαδημαϊκό χάρτη, ένα σοβαρό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, όπως το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, νυν Πανεπιστημιούπολη Σερρών!!

 
Ευτύχιος
14 Φεβ 2020 15:10

Γιατί δεν υπάρχει κανένα μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή από την πανεπιστημιούπολη του ΔιΠαΕ στις Σέρρες; Ποιος θα εκπροσωπούνται τώρα τα Τμήματά μας; Αυτή δεν είναι καλή εξέλιξη, πρέπει να γίνουν διορθώσεις!

 
@@ΔιΠαΕ Σερρών
14 Φεβ 2020 15:17

Μεθοδευμένη κίνηση υποτίμησης του κόμβου του ΔιΠαΕ στις Σέρρες και γενικότερα του νομού Σερρών!!!! Δηλαδή δεν υπήρχε κανείς άξιος από Σέρρες????

 
Κωνσταντινος
14 Φεβ 2020 15:25

Μεγαλο λαθος η μη αντιπροσωπευση του ενος κομβου (Σερρες) τοσο στη διοικουσα οσο κυριως στους αντιπροεδρους...αν υπαρχει χρονος να γινουν αλλαγες...το ελαχιστο θα ειναι η τοποθετηση του προηγουμενου πρυτανη μεσα στη διοικουσα...

 
@ #ΔιΠαΕ Σερρών
14 Φεβ 2020 15:27

Τίποτε δεν άλλαξε τελικά... Όλα αλλάζουν αλλά όλα μένουν ίδια. Οι Σέρρες πάλι ριγμένες, χωρίς μέλος στη Διοικούσα. Αυτό το σχήμα δεν μπορεί να περπατήσει.

 
@Ευτύχιος
14 Φεβ 2020 15:31

Αυτό σας ενόχλησε κύριε; Μόνο για την πόλη σας; Ένα είναι το ΔιΠαΕ, ενιαίο. Εδώ, δεν μπήκαν στη νέα Διοικούσα οι 2 εκλεγμένοι Πρυτάνεις των πρώην ΤΕΙ (μπήκε μόνο ο ένας, από Καβάλα) και σας νοιάζει μόνο που δεν μπήκαν μέλη από την πόλη των Σερρών; Μην τα βλέπετε όλα τοπικιστικά...

 
Περικλής
14 Φεβ 2020 15:39

Τα τμήματα εκπροσωπούνται από τους Κοσμήτορες των Σχολών τους.
Αλλιώς να υπήρχε αντιπρόσωπος και από Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Διδυμότειχο που και εκεί υπάρχουν τμήματα. Λίγη λογική δεν βλάπτει.
Αντί να ενδιαφέρει η ποιότητα των σπουδών, αναλώνεστε στην μιζέρια της "εκπροσώπησης".
Ίσως θα ήταν καλύτερο να ζητήσουν τα πρών ΤΕΙ να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση και να διοικεί η κάθε πόλη τα τμήματα της.

 
ΔΕΠ
14 Φεβ 2020 16:21

Τεράστιο πανεπιστήμιο με εκατοντάδες μέλη ΔΕΠ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ παλι; Δεν είναι καλές οι δημοκρατικές διαδικασίες για εκλογή Πρυτανείας όπως σε όλα τα φυσιολογικά πανεπιστήμια;

 
Λευτεριά στις Σέρρες
14 Φεβ 2020 17:39

@Περικλής 14 Φεβ 2020 15:39
Η Σχολή Μηχανικών έχει έδρα την Σέρρες, γιατί δεν εκπροσωπείται από μέλος ΔΕΠ των Σερρών;

 
ΙΘΠ
14 Φεβ 2020 18:08

Γιατί σε ένα Πανεπιστήμιο με περισσότερα από 400 μέλη ΔΕΠ με οργανική θέση διορίζεται Διοικούσα Επιτροπή;
Γιατί δεν προκηρύσσονται πρυτανικές εκλογές για την εκλογή Πρυτανικών Αρχών;
Η υπάρχουσα Διοικούσα επιτροπή στο μεταβατικό στάδιο ενοποίησης των 3 ΤΕΙ με ένα πολύ μικρό "ειδικού χαρακτήρα" Διεθνές Πανεπιστήμιο περιελάμβανε και τους εκλεγμένους Πρυτάνεις & Αντιπρυτάνεις των 3 ΤΕΙ. Σήμερα γιατί απομακρύνονται όλοι οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις & Αντιπρυτάνεις;

 
@@#ΔιΠαΕ Σερρών
14 Φεβ 2020 18:18

Δεν έχουν δίκιο οι Σέρρες. Οι Σέρρες εκπροσωπούνται στη Διοικούσα από τον καθηγητή κ. Μάμαλη ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής Ν. Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία το 2012 .

 
Κατερίνα Εμμαν.
14 Φεβ 2020 19:11

Ν Τ Ρ Ο Π Η για την πόλη των Σερρών !!!!!!! Περιμένουμε την ανάλογη αντιμετώπιση της Καβάλας ! Τα λάθη ΠΡΕΠΕΙ να διορθώνονται ΚΑΙ μάλιστα ΑΜΕΣΑ !!!!!!

 
Πισκ. Μιχάλης
14 Φεβ 2020 20:06

Κατάφορη παραβίαση του αυτοδιοικητου. Τριτοκοσμικές συμπεριφορές ενός κομματικού κράτους, πλήγμα στη Δημοκρατία. Η Σέρρες για άλλη μια φορά στον πάτο.

 
Σύλλογος μελών ΔΕΠ ΔΙΠΑΕ
14 Φεβ 2020 22:22

Ο σύλλογος των μελών ΔΕΠ του ΔΙΠΑΕ να προσφύγει, με τη βοήθεια συνταγματολόγων, στη δικαιοσύνη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου που διορίζει διοικούσα επιτροπή σε αυτοδιοικούμενο, κατά το σύνταγμα ΑΕΙ.

 
ΔιΠαΕ Σερρών
14 Φεβ 2020 23:53

Έχετε στις Σέρρες τους Καραμανλήδες που ελέγχουν τον νομό λίγο πριν τον πόλεμο και μετά.Ας παρέμβαιναν στην Κεραμέως.Εκτός αν ο λόγος τους δεν έχει την παλιά ισχύ.Και μάλλον έτσι είναι.

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
15 Φεβ 2020 01:47

Αγαπητοί Σερραίοι ηρέμηστε. Υπάρχει ο Σερραίος κ. Μάμαλης στην Διοικούσα...

 
ΔΔ
15 Φεβ 2020 08:51

Μα και ο κ. Δεργιαδές από Σέρρες είναι η καταγωγή του, συνεπώς οι Σέρρες εκπροσωπούνται έμμεσα από μέλος της Διοικούσας

 
Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο = Εκλεγμένη Σύγκλητος
15 Φεβ 2020 09:27

Δε γνωρίζω ούτε αν έχουν όλοι αυτοί όρεξη για δουλειά ούτε τι προθέσεις έχουν γενικώς. Αυτό που ξέρω είναι ότι δε μπορεί 400 μέλη ΔΕΠ (και όσοι άλλοι διοικητικοί και τεχνικοί) να υπακούουν σε μια ομάδα 15 ανθρώπων που δεν του επέλεξαν (εκτός των κοσμητόρων) και που, κάποιοι από αυτούς, δεν είναι καν μέλη της κοινότητάς του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Θα έπρεπε απλά να προκηρυχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατό και εκεί να εκτεθεί όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διοίκηση. Απλά πράγματα.

 
Κωνσταντίνος
15 Φεβ 2020 10:55

Οι Σερραίοι δεν αντιδρούν για το ότι έχουν φοιτητές που σπουδάζουν 5 χρόνια για να πάρουν ένα bachelor μηχανικού με το οποίο ούτε ρυθμίσεις αυθαιρέτων δε θα μπορούν να κάνουν, ούτε για το ότι έχουν απόφοιτους που περιμένουν επαγγελματικά δικαιώματα από το 1983...!

 
Κώστας
15 Φεβ 2020 13:14

Πολύ γκρίνια για ένα θέμα που ήταν γνωστό από τον νόμο του Γαβρόγλου με το οποίο δημιουργήθηκε αυτό το νέο Διεθνές.
Από τότε ήταν γνωστό ότι θα υπήρχε Διοικούσα Επιτροπή έως το 2022, και όλα τα μέλη της εκτός των πρώην πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων ήταν διορισμένα από το υπουργείο.
Δεν θυμάμαι να υπήρχαν κραυγές τότε για δημοκρατικές διαδικασίες. Μάλλον γιατί η εν μια νυκτί μετατροπή μας σε ΔΕΠ με μείωση των ωρών διδασκαλίας και αύξηση του μισθού ήταν ωραίο τυράκι.

 
Χολή
15 Φεβ 2020 13:19

Πολλοι εδώ μέσα βγάζουν τη χολή τους για τις Σέρρες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτού του εκτρώματος που δημιουργήθηκε... να φαγωθούμε για τους καραμανληκους και για αυτούς που κουβαλάνε απωθημένα από το σχέδιο Αθήνα.

 
Η πετρα απο κοντα σου ερχεται
15 Φεβ 2020 13:36

Μαύρο στην Κυβέρνηση για να μάθουν να σέβονται τισ Σέρρες!

 
Μία σκέψη
15 Φεβ 2020 18:18

Εύχομαι οι αλλαγές να βοηθήσουν την πρόοδο του ΔΙΠΑΕ. Ωστόσο ξενίζει η μη εκπροσώπηση σε διοικητικό επίπεδο της Πανεπιστημιούπολης Σερρών. Βέβαια, οι κραυγές που ακούγονται σε αυτό το φόρουμ αναδύουν ένα τοπικιστικό υπόβαθρο που δεν αρμόζει στν ακαδημαϊκό χώρο.
Μήπως η στελέχωση σχετίστηκε με δυσλειτουργίες της προηγούμενης διοικούσας, που εκπορεύονταν από τον κόμβο των Σερρών; Θα μπορούσε να είναι μία εξήγηση.

 
Αλαζονεία εμπόδιον σοφίας
15 Φεβ 2020 18:19

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι στη νέα Διοικούσα θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια μέλη ΔΕΠ εκλεγμένα ή μη (το αυτονόητο είναι να ήταν εκλεγμένα), από την πανεπιστημιούπολη του πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας; Η αλαζονεία οδηγεί σε ανοησίες.

 
@Κώστας
16 Φεβ 2020 08:53

Σωστά. Και η αρχική διοικούσα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μακρόπνοη αλλά να οδηγήσει μόνο το νέο Ίδρυμα σε εκλογές εντός εύλογου διαστήματος. Κάτι σαν υπηρεσιακή κυβέρνηση...

 
Κοινή λογική
16 Φεβ 2020 12:25

Βαλθήκατε όλοι να τοποθετηθείτε υπέρ ή κατά της εκπροσώπησης των Σερρών με όρους εξουσίας, τοπικιστικούς, κομματικούς ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Δυστυχώς όμως, πέρα από τους σχολιαστές, βλέπω ότι και η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη σύνθεση έχει λειτουργήσει με αντίστοιχο τρόπο.
Έχω κουραστεί προσωπικά τόσα χρόνια, για να μην πω αηδιάσει, με όσους σκέφτονται και πράττουν με τέτοιους όρους.

Το ζήτημα είναι καθαρά πρακτικό: Κάθε φορά που θα έρχεται ένα θέμα στη Διοικούσα που αφορά το campus των Σερρών (και μιλάμε για 7 τμήματα και 12 μεγάλα κτίρια σε ένα ευρύχωρο campus), ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ μέσα στη Διοικούσα για να ενημερώσει απλώς ποιος είναι ο άνθρωπος που ζητά αυτό το θέμα, ή τι ιδιαιτερότητες έχει ο χώρος ή το Τμήμα που αναφέρεται κτλ.
Αντίστοιχα, οι υπηρετούντες στον κόμβο Σερρών δεν θα έχουν έναν "ενδιάμεσο" ώστε να παρέχουν στη Διοικούσα τις απαιτούμενες διευκρινήσεις για κάποιο από τα επερχόμενα θέματα. Αντιλαμβάνομαι βεβαίως τον προβληματισμό της Κατερίνης ή του Κιλκίς, όπου όμως η κλίμακα είναι διαφορετική καθώς μιλάμε πρακτικά για ένα μόνο Τμήμα σε κάθε πόλη και όχι σε διαμορφωμένα campus τέτοιας έκτασης και λειτουργικών/ακαδημαϊκών απαιτήσεων.

Καμία σχέση δεν έχει αν κάποιος κατάγεται από Σέρρες, από Θεσσαλονίκη ή από τη Μύκονο, αν δεν υπηρετεί στο συγκεκριμένο χώρο και δεν γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματά του. Το θέμα είναι το κάθε μεγάλο campus να εκπροσωπείται από τουλάχιστον 1-2 ανθρώπους εκεί μέσα, μπας και βγάλουμε άκρη κάποια στιγμή...

 
ΔΔ
16 Φεβ 2020 13:24

Μετά την καρατομηση των πρώην εκλεγμένων Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, με εξαίρεση δύο , δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα μη προσφυγής στην ετυμηγορία των 400 μελών ΔΕΠ.
Πρώτα πρέπει να το καταλάβουν όσοι από τα πρώην ΤΕΙ δέχτηκαν να συμμετέχουν στην ΔΕ.
Διαφορετικα το ΔΙΠΑΕ κινδυνεύει να διασπαστεί στα εξ ων συνετεθη...
Ήδη κάποια από τα σχόλια δείχνουν ότι έχει χαλάσει το κλίμα μεταξύ των τριων Πανεπιστημιουπολεων.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ