Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Παρέμβαση esos για την τηλεκπαίδευση: Αξιοποίηση των καναλιών της ΕΡΤ και ταυτόχρονα εκσυγχρονισμός του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Τόσα χρόνια σε κανένα δεν πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να βρεθούμε στη σημερινή κατάσταση;
Δημοσίευση: 24/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η αλήθεια είναι πως δεν περνούσε από το μυαλό κανενός πως θα χρειαζόταν να κλείσουντα σχολεία σε όλη τη χώρα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Αν αυτό γινόταν τη δεκαετία του 1980, απλώς θα ήταν κλειστά τα σχολεία. Όμως τώρα που ολοκληρώνουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, θεωρείται σχεδόν αυτονόητο ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τεχνολογικά εργαλεία για να μειώουμε τις μαθησιακές απώλειες.

Ανεπαρκείς οι υποδομές- Τόσα χρόνια σε κανένα δεν πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να βρεθούμε στη σημερινή κατάσταση;

Σημάδια εμφανίστηκαν εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Κάθε χειμώνα σημαντικός αριθμός τμημάτων σε πολλά σχολεία σταματούν τη λειτουργία τους για κάποιες μέρες, όταν το ποσοστό των ασθενούντων από γρίπες μαθητών ξεπερνά ένα όριο.  Άρα, θα έπρεπε να περάσει από το μυαλό όσων ασχολούνται με θέματα υγείας και παιδείας, ότι υπήρχε το ενδεχόμενο για κάτι γενικευμένο. Δεν πέρασε από το μυαλό τους και βρεθήκαμε ξαφνικά με σχολεία κλειστά μέχρι τουλάχιστον τις 27 Απριλίου 2020. Τι κάνουμε τώρα; Κάποιος είπε ....τηλεκπαίδευση. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις.

Η προσπάθεια του υπουργείου δεν μπορεί να τελεσφορήσει άμεσα, διότι, πολύ απλά, οι υποδομές που διαθέτει το σχολικό δίκτυο είναι ανεπαρκείς.

Το σχολικό δίκτυο έπεφτε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο

Το δίκτυο πέφτει, αφού ο όγκος των δεδομένων που διαμοιράζονται είναι τεράστιος και το δίκτυο δεν μπορεί να τα σηκώσει, οι πόροι δεν επαρκούν. Όλοι γνωρίζουν ότι το σχολικό δίκτυο έπεφτε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, όταν οι εκπαιδευτικοί περνούσαν βαθμούς και έβγαζαν τους ελέγχους. Είναι δυνατόν να αντέξει αυτόν τον όγκο των απαιτήσεων; Φυσικά Όχι.

Όμως, ας μην απελπιζόμαστε. Η ίδια η υπουργός είπε πως αυτή η προσπάθεια έχει στόχο να κρατήσει τα παιδιά σε επαφή με τη μάθηση, όχι με το σχολείο, αφού αυτό είναι κλειστό.

Οι εκπαιδευτικοί

Ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς υπάρχουν χιλιάδες που είναι επαρκέστατοι να φτιάξουν ηλεκτρονικές τάξεις, να χειριστούν εφαρμογές, να δημιουργήσουν παιδαγωγικό υλικό σε κατάλληλη μορφή, να το διαμοιραστουν κτλ. Επίσης υπάρχει πληθώρα εφαρμογών και περιεχομένου. Τι λείπει; Πιθανώς τίποτε, αλλά αν σώνει και καλά θέλουμε να βρούμε τι λείπει είναι η ευχέρεια στη χρήση των εργαλείων από μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών. Γιατί; Διότι ποτέ δεν επιμορφώθηκαν επαρκώς. Όσοι γνωρίζουν, γνωρίζουν κυρίως από προσωπικό μεράκι (εξαιρώ τους καθηγητές Πληροφορικής). Είναι ανυπέρβλητο;

Εξαρτάται. Αν θέλουμε σύγχρονη τηλεκπαίδευση για όλους ίσως είναι πρόβλημα. Αν θέλουμε ασύγχρονη, μάλλον όχι.

Ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα

Τα σχολεία σιγά σιγά θα εμπλουτίσουν τις ιστοσελίδες τους με υλικό. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα φτιάξουν ηλεκτρονικές τάξεις, θα τροποποιήσουν τα μαθήματά τους ώστε να είναι κατάλληλα για τηλεκπαίδευση και όταν με το καλό αναβαθμιστεί το δίκτυο, όλα θα λειτουργήσουν καλύτερα.

Να αξιοποιθούν τα κανάλια της ΕΡΤ και της Βουλής

Τίθενται όμως ορισμένα ερωτήματα: Εφόσον πρακτικά η σύγχρονη τηλεκπαίδευση δεν είναι εφικτή άμεσα, ενώ η ασύγχρονη μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, μήπως είναι καιρός να εξετάσουμε εναλλακτικά σενάρια; Αρκετοί εκπαιδευτικοί πρότειναν την αξιοποίηση των δύο καναλιών της ΕΡΤ το ΕΡΤ Σπορτς και το Κανάλι της Βουλής (αν και αυτό μάλλον δεν ανήκει στην ΕΡΤ). Το πρώτο, δεν έχει λόγο ύπαρξης από τότε που σταμάτησε η αθλητική δραστηριότητα και μπορεί άνετα να προβάλει πρόγραμμα εκπαίδευσης, δηλαδή βιντεοσκοπημένα ή ζωντανά μαθήματα, τα οποία θα μπορεί ο μαθητής και να τα κατεβάζει αν επιθυμεί. Κάθε μέρα θα μπορούσε να προβάλλει μέχρι 14 ώρες πρόγραμμα για τα λύκεια. Το κανάλι της Βουλής, για το διάστημα που τα σχολεία και η Βουλή παραμένουν κλειστά, θα μπορούσε να προβάλλει τα μαθήματα του Γυμνασίου και του Δημοτικού. Όχι όλα τα μαθήματα, ασφαλώς, κάποια εξαιρούνται αφ΄ εαυτών (π.χ. τεχνολογία, φυσική αγωγή).

Υπάρχουν λαμπροί εκπαιδευτικοί

Στην εκπαίδευση εργάζονται λαμπροί εκπαιδευτικοί. Σε μια βδομάδα χιλιάδες από αυτούς μπορούν να ετοιμάσουν βίντεομαθήματα μισής και πλέον ώρας για προβολή. Ομάδες των τριών εκπαιδευτικών μπορούν να αναλάβουν 1-5 ωριαία μαθήματα στα βασικά αντικείμενα. Αυτό θα εξασφαλίσει την ποιότητα των μαθημάτων, θα ωθήσει τη δημιουργικότητα, θα ωθήσει στην αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού σε διάφορα αποθετήρια, γνωστά σε όσους θέλουν να τα αξιοποιούν και κυρίως (για το διάστημα αυτό το δύσκολο) θα παρέχουν πιστοποιημένης ποιότητας μαθήματα σε όλους τους έλληνες μαθητές.

Εκ των προτέρων η ανακοίνωση του προγράμματος

Το πρόγραμμα μπορεί να ανακοινώνεται εκ των προτέρων και έτσι όλοι θα έχουν πρόσβαση στο μάθημα την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι μαθητές μηδενός εξαιρουμένου, έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση. Αν ξέρουν το πρόγραμμα των προβολών κατά μάθημα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Είναι επίσης πιο εύκολο για τους γονείς να γνωρίζουν αν τα παιδιά τους παρακολουθούν ή όχι. Η δυνατότητα να ξαναδούν τα βίντεο σε ώρα που τους βολεύει, αυξάνει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Και τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση;

Και τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση; Προφανώς τα δύο συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότηα να επιλέξουν είτε την τηλεόραση είτε την τηλεκπαίδευση. Εξατομικευμένη προσέγγιση μπορεί να γίνεται με ΣΚΑΙΠ, με Viber, Messenger, κα. Η εμπειρία που θα αποκτηθεί θα μπορεί να αξιοποιηθεί όταν κλείνουν τμήματα εξαιτίας γρίπης ή όταν μαθητές μένουν στο σπίτι για λόγους ασθενείας επί πολλές ημέρες.

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ, ας αξιοποιηθεί η τηλεκπαίδευση για την διαζώσης και διαδραστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Είναι ευκαιρία, ένα μέρος από το «ωράριο» των εκπαιδευτικών να αξιοποιηθεί για επιμόρφωσή τους σε  θέματα της ειδικότητάς τους και σε οριζόνται θέματα, όπως η χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων, εφαρμογών κτλ. Δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ευκαιρία, με τόσο διαθέσιμο χρόνο.

 

Σχόλια (26)

 
Καλά
26 Μαρ 2020 10:01

Αφήστε τις φαμφάρες και προχωρήστε άμεσα στη μείωση της ύλης για τις εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου και την προαγωγή όλων των μαθητών των άλλων τάξεων με βάση τους προφορικούς τους βαθμούς.

 
Ελεύθερος
25 Μαρ 2020 22:54

Η λύση είναι να ξανανοίξουν τα σχολεία. ΑΜΕΣΩΣ. Και οι εκκλησίες, και τα καταστήματα και τα γυμναστήρια και τα θέατρα και τα πάντα.

Αυτή η υπερβολική αντίδραση σε βαθμό υστερίας θα επιφέρει πολλαπλάσιες βλάβες, ακόμη και σε επίπεδο αριθμού νεκρών.

 
Η λύση είναι απλή
25 Μαρ 2020 21:22

Μπορεί να γίνει ότι με το taxis τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.
Οι λήγοντες σε 1 και 2 συνδέονται τις Δευτέρες, οι 3+4 τις Τρίτες....

Οι λύσεις είναι απλές... έτσι θα μειωθεί στο 1/5 το φορτίο του ΠΣΔ και θα είναι απλά αργά τα συστήματα και θα "πέφτει" λιγότερες φορές.

Φυσικά θα γελάνε με εμάς στις άλλες χώρες με αυτό αλλά, στην Αφρική πολλές χώρες θα μας θαυμάζουν...

Οι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι πιο εργατικός κάποιος που έκανε 3-4 κυψέλες ή τμήματα. Είναι απλά πιο τυχερός...
Το υπουργείο προσπαθεί "με τρόπο" να μας βάλει τους εκπαιδευτικούς να κάνουμε login τα μεσάνυχτα που δεν έχει φόρτο.
Δεν εχει σκεφτεί ότι όλη η δουλειά γίνεται για τους μαθητές; Θα το κάνουμε κρυφό σχολειό; Να βλέπουν τα μαθήματα οι μαθητές τα βράδυα;

 
Χρήστος
25 Μαρ 2020 16:13

Τα κανάλια πρέπει να χρησιμοποιηθούν άμεσα. Είναι η απλούστερη και αμεσότερη λύση. Απορώ πώς δεν έχει ήδη γίνει.

 
Με 0 από χθες
25 Μαρ 2020 15:08

@Τζίμης
Εγώ λέω να το κάνουν οι γ.γ., βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες κλπ. Και ούτε καν 3ήμερο με 50%. Με 0 λέω, αφού 0 κάνουν. Από χθες λέω...

 
Δημήτρης
25 Μαρ 2020 15:04

@anna

Βεβαίως να χορηγηθούν laptop στους εκπαιδευτικούς, αλλά αυτά τα Laptop να μην τους ανήκουν. να είναι υλικό του σχολείου το οποίο θα πρέπει να επιστρέφεται (κάτι σαν την δανειστική βιβλιοθήκη)

 
@Τζίμης
25 Μαρ 2020 13:54

αφού κόβεται - και καλώς και περισσότερο- η εργασία λόγω συνωστισμού και ασυμπτωματικών φορέων που είναι τα παιδιά γιατί να μη βάλουμε ΠΛΑΤΗ;;;;

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
25 Μαρ 2020 12:55

ΜΠΡΑΒΟ !!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ..........

 
Τζίμης
25 Μαρ 2020 09:45

λέω τώρα … ακούστηκε ότι για τους επόμενους δυο μήνες, θα εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εξ αποστάσεως εργασία στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση μισθού 50% … λέω τώρα … μήπως έρχεται η σειρά των εκπαιδευτικών; Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή οι μεν και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο οι δε … με 50% μισθού … για να μην "πέφτει" και το ΠΣΔ για όσο διαρκεί η κοροναϊκή κρίση; λέω τώρα …

 
anna
25 Μαρ 2020 08:14

Να χορηγηθούν εδώ και τώρα λάπτοπ σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

 
Παντελής Πολυχρονοπουλος
25 Μαρ 2020 01:08

Η τηλεόραση είναι ένα εργαλείο. Να χρησιμοποιηθεί. Ότι ειπώθηκε για προβλήματα είναι σωστό. Το καλό είναι ότι το αναγνωρίζουν και προσπαθούν.Δεν είναι η ώρα να πούμε για το παρελθόν πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από δω και πέρα,σε όλα,η κρίση πάντα δίνει και ευκαιρίες για αλλαγές. Έχω ξαναγράψει ότι πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε να σοβαρευτούμε και ας περιμένουμε και λίγο για να συνδεθούμε στο ΠΣΔ..Πόση ώρα περιμένουμε στο μάρκετ?? Υπομονή.Ας το δούμε και ότι ετοιμαζόμαστε και για του χρόνου...Ο ιός ήρθε και θα μείνει.Θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν τώρα προέχει να ζούμε.
Παντελής Πολυχρονοπουλος
Δ/της
Γυμνάσιο Αγριάς.

 
Ευαγγελία
25 Μαρ 2020 01:00

Συγχαρητήρια στο esos!
Ασφαλώς και έχετε δίκιο. Χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος κατά τον οποίο η δημόσια τηλεόραση εκπέμπει ατελείωτες ώρες ότι ταινία του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου διαθέτει. Πόση Βουγιουκλάκη μπορούμε να αντέξουμε;
Να θυμηθούμε επίσης ότι η ΕΡΤ διαθέτει ένα υπέροχο ψηφιακό υλικό το οποίο εμείς οι εκπαιδευτικοί συχνά πυκνά χρησιμοποιούμε ως διδακτικό υλικό. Ενδιαφέρει τους μαθητές και προσφέρει γνώση χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Η ασύγχρονη εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει μετά από επιμόρφωση όχι μόνο των εκπαιδευτικών (σχεδόν όλοι μας έχουμε το μεράκι και καταφέρνουμε να στήσουμε ψηφιακές τάξεις, έστω και μετά από πολύ προσωπική προσπάθεια). Όμως: θα είναι σε θέση οι μαθητές μου να "κατεβάσουν" και να επεξεργαστούν τα αρχεία που τους διαθέτω; Θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν σωστά και να συμπληρώσουν ερωτήματα σε ένα έστω απλό αρχείο Word? Ειδικά αν το σύστημα σέρνεται και οι μαθητές καλούνται μέσα στην εβδομάδα να "ικανοποιήσουν" τις απαιτήσεις 6-7 έως και 10 διαφορετικών καθηγητών/αντικειμένων; Τι θα εισπράξουν: μία απογοήτευση και το αίσθημα ανεπάρκειας και αποτυχίας. Και αυτό σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα παιδαγωγικό.
Το κλασικό E-mail θεωρώ ότι στην παρούσα φάση θα ήταν η πιο εύλογη λύση καθώς στο myschool υπάρχουν όλα τα μέιλ των κηδεμόνων. Εύκολα θα μπορούσε ένα συνεργείο σε κάθε σχολείο να ομαδοποιήσει τα τμήματα και να υπάρχει καθημερινή επαφή καθηγητών/μαθητών.

 
Εκπαιδευτική τηλεόραση
24 Μαρ 2020 23:31

Μια καλή πρόταση, ειδικά για θεωρητικά μαθήματα αλλά και ντοκυμαντερ για την επιστήμη. Από εκεί και πέρα, οι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου πρέπει να έχουν πλέον ένα λογαριασμό email ώστε να επικοινωνούν με τους καθηγητές για τα βασικά μαθήματα.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Μάιο και να (επανα)σχεδιαστεί ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό αποθετήριο από το 2021.

 
Εκπαιδευτικός
24 Μαρ 2020 23:23

Οι Κινέζοι λένε: "μην καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε καλύτερα ένα κερί". Αντί να τα βάζουμε με το (ανεπαρκέστατο) ΠΣΔ, καλύτερα να επιλέξουμε από πληθώρα εφαρμογών -πχ το ΖΟΟΜ - που μπορούν να κάνουν τη δουλειά μας ΕΠΑΡKEΣΤΑΤΑ και δωρεάν.

 
Πιπερίδης Πέτρος
24 Μαρ 2020 22:43

Βέβαια η πρόθεση της πολιτείας είναι καλή. Σίγουρα οι εκπαιδευτικοί είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς. Υπάρχει η δίψα και η θέληση να προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Όταν όμως καλείσαι να κάνεις κάτι που δεν έχεις καν προετοιμαστεί τι γίνεται?? και καλά οι εκπαιδευτικοί...θα δώσουν το είναι τους...οι γονείς μπορούν να ανταπεξέλθουν???οι μαθητές??(μιλάμε για Α΄ Δημοτικού) .Μήπως έπρεπε να γίνει πρόβλεψη και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι??Μνημονεύω απλά: ο πρώτος που χαιρέτησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όταν οι Σοβιετικοί έστειλαν πρώτοι στο διάστημα τον Σπούτνικ, ήταν ο υπουργός παιδείας...εννοείται ότι η σημερινή υπουργός δεν ευθύνεται για το τωρινά γεγονότα...οι προηγούμενοι?τουλάχιστον τώρα ας θωρακίσουμε την παιδεία και σαν εκπαιδευτικοί να σώσουμε την παρτίδα(και την πατρίδα).

 
kostas
24 Μαρ 2020 22:23

Πότε θα τα κάνουμε όλα αυτα; Εχετε καταλάβει ότι οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι τα παιδιά, μακρυά από παππούδες και παιδικούς σταθμούς; Ας γίνει αναπλήρωση των χαμένων ωρών μέσα στο καλοκαίρι. Έλεος πια με όλο αυτό!!!

 
Αλεξάνδρα
24 Μαρ 2020 21:38

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας πρόταση!!!

 
τι ώρα να βάλω ξυπνητήρι για μελέτη;
24 Μαρ 2020 21:31

η ώρα είναι 9:30μμ, ακόμα είναι αδύνατη η πρόσβαση, πόσο μάλλον η πλοήγηση στην πλατφόρμα του ΠΣΔ, όπου κάποιοι καθηγητές υπεύθυνοι έβαλαν υλικό, εργασίες, κουίζ κτλ. τι ώρα λέτε να έχω πρόσβαση;
το λέω για να βάλω ξυπνητήρι για το παιδί να σηκωθεί τα μεσάνυχτα να μελετήσει βρε αδερφέ....

 
όλα βαίνουν καλώς!!!
24 Μαρ 2020 18:47

ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι είναι απίστευτα εκνευριστικό να είσαι μπροστά στην οθόνη και να κάνεις το σταυρό σου να μην σε πετάξει για άλλη μία φορά έξω το ΠΣΔ; υπάρχει χειρότερος τρόπος να χάνεις το χρόνο σου;λες και είμαστε με τις αναλογικές γραμμές του ΟΤΕ δεν ξέρω και γω πριν πόσα χρόνια.

αλλά τι να πεις, αφού επιτρέπεται λέει η άθληση κατά μόνας ή ανά δύο σε εξωτερικό χώρο. και ρωτάω: δηλ. εάν όλοι θελήσουμε να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα τι θα γίνει; θα κουτρουβαλάμε στα πεζοδρόμια; ρε να σοβαρευτούμε λίγο, έχουμε πόλεμο και ο άλλος θέλει να κάνει το τζόκινγκ του;

 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΧΟΣ
24 Μαρ 2020 17:56

ΛΑΜΠΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΛΑΜΠΡΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???
Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ??? ΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 4ης ΕΞΟΥΣΙΑΣ...
ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΧΟΣ

 
Ίντερνετ χρειάζεται με επαγγελματίες και επενδύσεις
24 Μαρ 2020 16:56

ο στόχος δεν πρέπει να είναι να αγοράσουμε για άλλη μια φορά από ιδιωτικές εταιρίες κάτι παλιό, ξεπερασμένο που θα χρειάζεται στην συνέχεια πολλά χρήματα για συντήρηση και αναβάθμιση.
Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που μπορούν να δημιουργήσουν ικανότατες εφαρμογές (ανοικτού λογισμικού) δωρεάν, που θα συντηρούνται δωρεάν και με λίγη προσπάθεια, καθότι θα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με απλότητα και αποδοτικότητα.
Το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να φιλοξενηθεί σε υποδομές hardware όπου και εδώ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από βασικά συστατικά στοιχεία που θα μπορούσε να προμηθεύσει τόσο η Ελληνική βιομηχανία όσο και αρκετά ικανές Μικρομεσαίες που αναλαμβάνουν να φτιάχνουν εξοπλισμό για την NASA και άλλες μεγάλες γνωστές εταιρίες.
Με πλάνο μπορούμε σε 2 χρόνια να έχουμε πρότυπο ολοκληρωμένο σύστημα προς εξαγωγή...αν θέλουμε!!

Η τηλεόραση έχει το πλεονέκτημα της εκπομπής προς όλους, αλλά θεωρώ ότι πλέον έχει ξεπεραστεί από την τεχνολογία των σύγχρονων δικτύων τόσο σε διαδραστικότητα όσο και στο πλήθος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δεν νομίζω ότι το μάθημα μπορεί να είναι με την μορφή διαγγέλματος όπου όλοι οι μαθητές θα συντονίζονται σε ένα κανάλι...παιδαγωγικά δε είναι απαράδεκτο...

 
Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος
24 Μαρ 2020 16:15

Να γίνει πρόταση να διατεθούν τα 5 κρατικά κανάλια σε όλη την πρωινή ζώνη 8-2 για εκπαιδευτική τηλεόραση.Να τελειώνουμε με τα πειράματα.Εμεις στο σχολείο ,ως μαθητες,πριν 40 χρόνια κάναμε όλα τα μαθήματα με εκπαιδευτική τηλεοραση.Τωρα δεν μπορούν;Στην Ολυμπιάδα 2004 άνοιξαν ερτ4 ερτ5 ερτ6 ερτ7 και ερτ8 για την κάλυψη των αγώνων.Το ίδιο να κάνουν και τώρα.Με 12 κανάλια 1 για κάθε τάξη.Αντε γιατί πολύ το κούρασαμε.

 
Γ.Π.
24 Μαρ 2020 15:58

Άμεσα μπορούν να γίνουν στην ΠΕ:
1. Ομάδες Συντονιστών και δασκάλων να αρχίσουν να σχεδιάζουν αρχικά διδασκα-λίες για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, κατάλληλες για να προβληθούν στην τηλε-όραση.

2. Εργασίες των Ομάδων αποστέλλονται στους υπόλοιπους δασκάλους που με τη σειρά τους - για να κερδηθεί χρόνος - τις αποστέλλουν με email στους μαθητές. Οι μαθητές με email απαντούν και οι δάσκαλοι σχολιάζουν, διορθώνουν.

3. Για την εμπλοκή και των φτωχών μαθητών, να κόψει το Κράτος άλλες δαπάνες και επιπροσθέτως να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να λειτουργήσει ο πατριωτισμός των Ελλήνων που μπορούν να βοηθήσουν.

Λύση εύκολη, ρεαλιστική, απλή και αποτελεσματική.
Όλα τα άλλα απαιτούν χρόνο προετοιμασίας...
Λείπει η κατάλληλη επιτελική ομάδα, λείπει ο δάσκαλος-Τσιόρδας... που χρειάζεται η Υπουργός.

 
Αχαχαχα
24 Μαρ 2020 15:07

Παλι ευχολογια και στρογγυλεματα για την υπουργό που βγαινει ΣΥΝΕΧΩΣ και πανηγυριζει στα φιλικα της ΜΜΕ. Με αυτη τη νοοτροπια θελετε να παμε μπροστα;

 
Πληροφορική
24 Μαρ 2020 14:54

τα παιδιά ξέρουν να πατάνε τα πλήκτρα, ή όχι;;

 
ph
24 Μαρ 2020 14:43

Δύο μέρες συνεχόμενα αδυνατώ να μπω sch να κάνω την εγγραφή της κόρης μου. Δυσκολεύομαι υπερβολικά να μπω και ως εκπ/κός με τους κωδικούς μου. Συνεχώς με πετάει έξω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα δουλέψει το σύστημα με 1.500.000 χρήστες, ίσως και περισσότερους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ