Placeholder

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Υφ. Παιδείας: Κανονικά η καταβολή των διδάκτρων

Δημοσίευση: 29/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανονικά θα πρέπει να καταβάλουν οι γονείς τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, και για την περίοδο που έχει απαγορευθεί η λειτουργία τους, σύμφωνα με την υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

"Δεν υπάρχει κάποια διαφορετική κατεύθυνση για τη μη καταβολή διδάκτρων", δήλωσε χαρακτηριστικά    η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη στο OPEN, απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτή την περίοδο που έχει απαγορευθεί η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων θα πρέπει  οι γονείς να καταβάλουν τα προσυμφωνημένα τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, δίδακτρα.

Ετικέτες: 
Σοφία Ζαχαράκη

Σχόλια (64)

 
Ουράνιο και τόξο
29 Μαρ 2020 12:29

Πάτε καλά ;; Τόσο καιρό φροντ και ιδιωτικά κάθονταν οι καθηγητές τους δεν πληρώνονταν και θα πληρώσουμε τα φροντιστήρια για να μείνει όλο το ποσό στους φροντιστές έτσι χωρίς κανένα λόγο ; Υπεραξία Μαρξ σας λένε κάτι οι όροι ; Μόνο που τα φροντ δεν παρήγαγαν έργο τόσο καιρό απλά καθόντουσαν ! Αλλά εμείς θα τους πληρώσουμε και από πάνω τι να πω ; Δεν ξέρω μπράβο σας ενισχύεται τον καπιταλισμό ! Τα παιδιά που με το ζωρι τα βγάζουν πέρα θα τα σκάσουν έτσι απλά

 
Big in Japan
29 Μαρ 2020 13:18

Και μόλις τώρα η κα. Ζαχαράκη έβγαλε τα φροντιστήρια από το 800αρι .

Μια επιχείρηση που εμφανίζει έσοδα ( μέσω taxis ) για τον Μάρτιο - Απρίλιο δεν μπορεί να πάρει το 800αρι ( μέσω taxis ).

Κατά την κα. Ζαχαράκη τα φροντιστήρια θα πληρωθούν κανονικά , θα πληρώσουν το προσωπικό τους κανονικά , οπότε ...

Τι θα γίνει στις πραγματικές πληρωμές των φροντιστηρίων το φανταζόμαστε όλοι .

 
απορία
29 Μαρ 2020 13:37

με την ίδια λογική δηλ. και ό,τι είχε συμφωνηθεί για τους ολυμπιακούς και το euro μεταξύ διοργανωτών και εταιριών θα πρέπει να καταβληθεί χωρίς την τέλεση των αγώνων; ωραίο!!!

 
Δικηγορος
29 Μαρ 2020 17:17

Ό,τι θέλει λέει ο καθένας. Κι έχει και θέση. Κανείς δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει για μη παροχη υπηρεσιών. Αυτό έλειπε. Άσχετη

 
στους προλαλήσαντες
29 Μαρ 2020 17:57

Συγγνώμη αλλά από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν τα σχολεία πανελλαδικά, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πάσης φύσεως έβγαιναν και έλεγαν ότι ήταν έτοιμοι από καιρό για παροχή εξ αποστάσεως εκπ/σης και ότι την εφαρμόζουν από την 1η μέρα! Επίσης, οι μαθητές μου λένε πως συνεχίζουν τα φροντιστήρια κανονικά με skype κτλ.

Αφού έτσι έχουν τα πράγματα δε βλέπω γιατί, τουλάχιστον όλα τα ιδιωτικά σχολεία και κάποια φροντιστήρια δεν θα πρέπει να πληρώνουν τους εκπ/κούς τους και να αξιώνουν την πληρωμή διδάκτρων από τους γονείς ... αφού συνεχίζουν κανονικά το έργο τους από την 1η μέρα!!!

 
Πατέρας Γ λυκείου
29 Μαρ 2020 18:33

Μπράβο θα κάθονται 2 μήνες και θα πληρωθούν κανονικά. Μία κατάφωρη αδικία για τους γονείς που μάχονται για να επιβιώσουν

 
Γιώργος
29 Μαρ 2020 18:53

Συγνώμη μπορώ να ρωτήσω κάτι απ’ τη στιγμή που τα έκλεισε το κράτος και θα αποζημιωθούν οι καθηγητές κανονικά από το κράτος σαν κλεισμένες επιχειρήσεις για ποιο λόγο εμείς πρέπει να καταβάλουμε κανονικά τα δίδακτρα. Από τη στιγμή που αποζημιώνεται από το κράτος και μιλάω σαν ελεύθερος επαγγελματίας και εγώ δεν δικαιούται πιστεύω να πληρωθούν τα δίδακτρα.

 
Μητέρα
29 Μαρ 2020 19:35

Απο τηστιγμή που δεν κάνουν μαθήματα τα παιδιά ,έσοδα δεν έχουμε, επιδοματα θα δωσετε πως κ γιατι θα πληρώσουμε κυρία Ζαχαράκη;;;

 
Μητέρα 4 παιδιών
29 Μαρ 2020 20:26

Από τι στιγμή που θα πάρουν αποζημίωση και τα ιδιωτικά και οι εργαζόμενοι! Οι γονείς δεν πρέπει να πληρώσουν το χρονικό διάστημα της αναστολής της λειτουργίας τους, αλλά να τους επιστραφεί και ο μίσος Μάρτιος για όσους πλήρωσαν.... παρακαλώ να το ξεκαθαρίσετε!!!

 
Μητέρα 4 παιδιών
29 Μαρ 2020 20:31

Ναι, να πληρωθούν κανονικά μόνο τα φροντιστήρια που συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα εξ αποστάσεως! Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί γιατί να πληρωθούν, τί παρέχουν; Οι ιδιοκτήτες θα πάρουν αποζημίωση!

 
Εργαζόμενος αυτό το μήνα
29 Μαρ 2020 21:24

Με ρωτάτε αν θα έχω δουλειά τον άλλο μήνα και αν θα πέρνω τα ίδια χρήματα, να πληρώσουμε τι μας προσφέρει αυτοί τι στιγμή το σχολείο, σιγά το μάθημα που κάνουν μέσω Internet, τα χρήματα πάνε στα βασικά και μόνο εκεί, αλλάξτε άποψη χτες

 
Απορία
29 Μαρ 2020 21:45

Συγγνώμη κιόλας αλλά τι δουλειά έχει το υπουργείο? Έχουμε παροχή υπηρεσιων από ιδιώτη σε ιδιώτη. Κοινώς, σύμβαση παροχής υπηρεσιών όπου τα 2 μέρη συναλλάσσονται ελεύθερα και αυτοδεσμεύονται. Το αστικό δίκαιο προστατεύει την ιδιωτική αυτονομία. Δεν έχω καταλάβει καλά?

 
ekp/kos
29 Μαρ 2020 22:42

ΤΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞ Α ΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ,ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ, Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ 21 ΕΥΡΩ ,ΑΠΟ 0,40 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΗΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ;
ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ,ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ;Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΚΛΠ

 
Amfitrith
29 Μαρ 2020 23:21

Από την στιγμή που δεν παρέχουν υπηρεσίες αυτόματα δεν πληρώνονται.ας τα αφήσουν αυτά που θέλουν το κράτος να μην αναλάβει τις ευθύνες του.στην τελική αν μπορούσε ας προστάτευε την χώρα από τον ιό για να μην εκλειναν

 
Εκπαιδευτικός
30 Μαρ 2020 00:32

Ο άλλος λέει σιγά το μάθημα που γίνεται από το internet!
Φυσικά δεν γνωρίζει πως εγώ για να κάνω 1 ώρα μάθημα από το internet πρέπει να προετοιμαστώ τον 3πλάσιο χρόνο σε σχέση με ένα μάθημα στην αίθουσα!

 
Γιωτα
30 Μαρ 2020 02:18

Ειναι ασχετη η κα αυτη. ειναι μη παροχη υπηρεσιων

 
Σταυρούλα
30 Μαρ 2020 02:58

Τι είναι τα Φροντιστήρια,κυρία μου?Κρατική μηχανή που έχει τη δυνατότητα να αρπάζει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών.Πώς θα πάρουμε τα χρήματα από τους γονείς των μαθητών μας?Θα πάμε δικαστικά?Οι γονείς θα αρνηθούν να πληρώσουν και θα έχουν και δίκιο.Δεν έχουν λογική τα λεγόμενά σας.Αυτή η επιπόλαιη απόφασή σας στοχεύει στο να μην λάβουν οι ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων τα 800ευρώ.Μόλις τώρα κηρύξατε πόλεμο ανάμεσα στους γονείς και τα Φροντιστήρια.Παρακαλώ να ανακαλέσετε!

 
Γονιος με παιδι σε π.σταθμό
30 Μαρ 2020 03:55

Ενταξει ΚΑΠΟΙΑ σχολεια και φροντιστηρια παρεχουν εξ αποστασεως διδασκαλια.
Εγω θα πληρωσω τον π.σταθμο για ποια διδασκαλία;;;;;;
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΙ ;;;;;;;;;

 
Παπασταύρου Μαριάννα
30 Μαρ 2020 12:14

Άλλο να πληρώνεις on line εκπαίδευση και άλλο φυσική παρουσία!!!!!!!!!
Πρέπει λοιπόν να υπάρξει διαφοροποίηση στη τιμή!!!

 
Ιδιωτης
30 Μαρ 2020 12:14

Κουμαντο στην τσεπη σας και μονο εκει κυρια μου!

 
Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου
30 Μαρ 2020 13:26

Ευχαριστώ πολύ!
Εμένα από το πρωί, δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο μου, έχει ουρά έξω από το φροντιστήριο με τους γονείς των μαθητών που συνωστίζονται για να με πληρώσουν (και τους δύο προηγούμενους μήνες που τουλάχιστον οι μισοί χρωστούσαν)...

 
Μητέρα!
30 Μαρ 2020 14:21

Δεν καταλαβαίνω τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό γτ να πληρωθεί ολόκληρος Μάρτιος και όχι το ένα τριτο! Αφού αυτό που παρέχουν είναι φύλαξη και σίτιση! Να γίνουν άμεσα διευκρινίσεις παρακαλώ!

 
Φροντιστής
30 Μαρ 2020 14:25

Τα φροντιστήρια που συνεχίζουν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους εξ αποστάσεως, ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να πληρωθούν. Το κοινωνικό μας πρόσωπο το δείχνουμε καθημερινά μειώνοντας δίδακτρα, κάνοντας εκπτώσεις σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ακόμη και με δωρεάν φοίτηση σε κάποιους. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώσει μπορεί να διακόψει τη φοίτηση. Δεν υποχρεώσαμε κανέναν να μπει στο μαγαζί μας. Αλλά το να κάνει μάθημα και μετά να πει "δεν πληρώνω", είναι απαράδεκτο και πιστεύω από όλους μας κατακριτέο. Και φυσικά όσοι δουλεύουμε εξ αποστάσεως δεν βάζουμε τους καθηγητές- συνεργατες μας στα 800€, συνεχίζουμε να πληρώνουμε τόσο αυτούς όσο και τις ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι Θα χρειαστεί και πάλι να βάλουμε πλάτη.......

 
εξ αποστασεως!
30 Μαρ 2020 15:18

αυτο που πληρωνεται ειναι το περιεχομενο και οχι το μεσο!

 
Μητέρα μαθητείας Γ Λυκείου
30 Μαρ 2020 15:47

Πριν από λίγο είχα συζήτηση με την κόρη μου για την πορεία της με τα μαθήματα του φροντιστηριου μέσω Skype και μου έλεγε ότι ούτε κατά 50%δεν αποδίδει αυτός ο τρόπος. Θεωρώ λοιπόν ότι ναι τα φροντιστήρια πρέπει να αμειφθουν αλλά με το αντίτιμο του τι προσφέρουν τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα δεν φταίνε οι καθηγητές για όλο αυτό που συμβαινει αλλά είμαστε όλοι σε μια κατάσταση που χάνουμε έσοδα καθημερινώς. Ας χάσουν λοιπόν και τα φροντιστήρια κάτι.....

 
εκπ/κός
30 Μαρ 2020 16:02

ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ .ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΡΙΝ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΗ.
ΟΛΑ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ....
ΓΙΑΤΙ; ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ....ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ. ΑΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ....ΑΙΣΧΟΣ.

 
Φροντιστης
30 Μαρ 2020 16:26

Η απόλυση προσωπικού σε εκπαιδευτικούς απαγορεύεται.
Επιτρέπεται μόνο η αναστολή λειτουργίας.
Οπότε για το διάστημα που δεν κάνεις μάθημα, δεν πληρώνεις μισθούς.
Έχεις πάγια έξοδα και ας πούμε προβλημα σου πλήρωσε τα ολα με τα 800.
Αλλά όταν τελειώσει όλο αυτό με το καλό. Για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή, άλλο τόσο διάστημα θα πρέπει να πληρώσουν όλο το προσωπικό που είχαν πρίν !!!
Άρα ας μην πληρώσουν τα μαθήματα που χάσανε αλλά να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν τα μαθήματα μέχρι όσο χρειαστεί!
Π.χ. 5 μήνες κορωνοιος αρα 5 μήνες μαθήματα . Ή όσο πάει.
Αλλιώς τα φροντιστήρια, τα ωδεία και δεν ξέρω πόσοι ακόμα θα πτωχεύσουν και θα συνεχίσουν να πρέπει να πληρώνουν καθηγητές.

 
Παύλος ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ
30 Μαρ 2020 16:44

Επιτρέψτε μου μια διευκρίνηση που πιθανά βοηθήσει στα ερωτήματα κάποιων αναγνωστων...
Οι παιδικοί σταθμοί εντάσσονται στο ΕΡΓΑΝΗ και το προσωπικό τους θα ενταχθεί στα 800 ε. Αρα οι γονείς δεν πληρώνουν τον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό για τον απλό λόγο ότι και ο Παιδικος δεν πληρώνει το προσωπικό του! Άλλωστε μιλάμε για φύλαξη και σίτιση παιδιών, υπηρεσίες σόου ...δεν υφίστανται αυτή την περίοδο!
Για τα ιδιωτικά σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και τα φροντιστήρια, έχουν αναγκαστικά σταματήσει την λειτουργία τους και υπάγονται στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά το υπουργείο έχει δώσει οδηγία να πληρωθούν κανονικά οι εκπαιδευτικοί όλοι απο το σχολειο πλην του μη εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο και δεν παρέχει υπηρεσία αυτή την περίοδο. Οι τελευταίοι θα πληρωθούν απο το προγραμμα των 800 ε (δηλ οδηγοί, συνοδοί κλπ).
Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο ιντερνετικα στους μαθητές και κατά συνέπεια θα πληρωθούν κανονικά απο το σχολειο ( η το φροντηστηριο αντίστοιχα). Δηλ.το υπουργείο ζητά απο τα σχολεία να καταβάλουν κανονικά τους μισθούς σε εκπαιδευτικούς και κατά συνέπεια οι γονείς υποχρεούνται να πληρώσουν τα σχολεία αφού συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τους να τους παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης (έστω και διαδικτυακά).

Ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 
μθμ
30 Μαρ 2020 16:57

Συμφωνώ με τον εκπαιδευτικό.Απ όταν έκλεισαν τα σχολεία είμαι όλη τη μέρα στον υπολογιστή με τα παιδιά.Δουλευω οχι το διπλάσιο αλλά 3 φορές περισσότερο απ' ότι πριν.Ποιος μας είχε ενημερώσει για όλες αυτές τις πλατφόρμες διδασκαλίας? Έπρεπε μόνοι μας να ξεστραβοθουμε να τις μάθουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας. Πριν τις δύο δεν έχω κοιμηθεί ούτε μια μέρα.και το παιδί μου που δίνει πανελλήνιες αν δεν ήταν το φροντιστήριο και οι φιλότιμες προσπάθειες κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου τι θα έκανε? ΝΑΙ.θα τους πληρώσω και με τον παραπάνω...

 
ΙΑΣΟΝΑΣ
30 Μαρ 2020 17:18

Το παιδί μου πηγαίνει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και καλούμαι τώρα να καταβάλω δίδακτρα χωρίς να μου παρέχεται κανενός είδους εκπαίδευση και φυσικά ούτε σίτιση και μετακίνηση με το σχολικό.Από την άλλη το ιδιωτικό νηπιαγωγείο έχει σχεδόν μηδενικά λειτουργικά έξοδα.Με ποια λογική να ωφεληθούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε μια τέτοια συγκυρία , όταν εγώ και η σύζυγός μου θα πρέπει να περάσουμε με το επίδομα των 800 ευρώ καθώς οι εταιρίες στις οποίες εργαζόμαστε έχουν κλείσει;Είναι άδικο και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ