N. Κεραμέως: Γιατί δεν ακυρώνουμε τις Πανελλαδικές όπως έγινε με τις εξετάσεις σε άλλες χώρες

Η ύλη που θα εξεταστεί στις Πανελλαδικές θα είναι αυτή που έχει διδαχθεί τη φυσική τάξη

06/04/2020

Άκουσε το άρθρο

Στο ερώτημα γιατί δεν ακυρώνονται οι πανελλαδικές όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε σήμερα ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα ότι είναι λάθος η σύγκριση, καθώς η πορεία της Ελλάδας αναφορικά με την πανδημία είναι σχετικά καλή.

Εξήγησε ότι συνομιλεί καθημερινά με τον Σωτήρη Τσιόδρα, για το πότε θα μπορεί να γίνει συγχρωτισμός και πως δεν ακυρώνονται οι πανελλαδικές «γιατί τα προγνωστικά είναι καλά».

 “Συζητάω καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για όλα τα ζητήματα πότε θα μπορέσει να γίνει συγχρωτισμός  επί της ουσίας μαθητών μέσα σε μια αίθουσα”, είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως και σημείωσε:.

  • Ο λόγος που δεν έχουμε προχωρήσει, όπως η Γαλλία και άλλες  χώρες, σε ακύρωση των   Εξετάσεων  είναι γιατί η χώρας μας δεν είναι  σ αυτή την κατάσταση.
  • Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική οργάνωση του επιτελείου  Υγείας  και σε επίπεδο υπουργείου Υγείας και σε επίπεδο γιατρών και νοσηλευτών .
  • Ευτυχώς τα μέτρα έχουν  αποδώσει και δεν ζούμε μια τραγωδία, όπως ζουν άλλες χώρες”.
  • Είναι λάθος να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες αναφορικά με αυτές τις αποφάσεις.Περνάμε μια πολύ δύσκολη κρίση . Ο Ελληνικός πληθυσμός έχει πειθαρχήσει, τα μέτρα δείχνουν ότι αποδίδουν και συνεπώς το επιτελείο  του υπουργείου Υγείας είναι  συγκρατημένα αισιόδοξο

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι “Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε Πανελλαδικές  όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες με μείωση της εξεταστέας ύλης, κι  ενδεχομένως με μια μικρή  παράταση του διδακτικού  έτους.  Προσπαθούμε να κάνουμε τις εξετάσεις Ιούνιο  ή Ιούλιο”.

Για την ύλη

"Η ύλη που θα εξεταστεί στις Πανελλαδικές θα είναι αυτή που έχει διδαχθεί  τη φυσική τάξη" επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως, και τόνισε τα εξής: 

  • Αρα εάν έχει καλυφθεί κάποια ύλη με τη εξ αποστάσεως εκπαίδευση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί  με το άνοιγμα των σχολείων.
  • “Λαμβάνουμε μέριμνα για όλα τα σενάρια και μέριμνα για την κάλυψη της ύλης.
  • Μόλις έχουμε τα τελικά δεδομένα θα κάνουμε τη μείωση της ύλης. Το θέμα της ύλης που δεν έχει καλυφθεί δεν αφορά μόνο τη Γ Λυκείου,αλλά όλες τις τάξεις Λυκείου, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό.
  • Για να μπορέσουν οι μαθητές να συνεχίσουν στις επόμενες τάξεις . Σε   συνεργασία μ το ΙΕΠ θα ληφθεί μέριμνα  και για το την κάλυψη της ύλης  .

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ