Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση μείωσης της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Δημοσίευση: 07/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης  της απαγόρευσης  λειτουργίας των σχολείων για κάποιο διάστημα και μετά το Πάσχα".

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε τα εξής:

  • Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων.
  • Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι το Πάσχα και εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης  της αναστολής λειτουργίας για κάποιο διάστημα.
  • Είμαι σε τακτική επαφή με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα. Οι ειδικοί αξιολογούν τα νέα δεδομένα και μας συμβολεύουν πριν από την όποια απόφαση.
  • Αυτούς συμβουλευόμαστε ως Κυβέρνηση, πριν από όποια απόφαση.
  • Ας περιμένουμε τις  συστάσεις τους αναφορικά με το πότε μπορούμε να επανέλθουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα  αναφορικά και με την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Ο κ. Τσιόδρας με τον οποίο εγώ συνομιλώ σε καθημερινή βάση είναι αισιόδοξος,.τιθ
  • Οι οδηγίες που έχω αυτή τη στιγμή  είναι ότι θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι είμαστε αισιόδοξοι.

Τις επόμενες ημέρες η Εξεταστέα Ύλη

“Έχω δηλώσει ότι υπάρχει προσανατολισμός μείωσης της ύλης  η οποία πιθανόν να ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αφαιρέσουμε το άγχος από τα παιδιά”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας σχετικά με την εξεταστέα ύλη των υποψηφίων για τα ΑΕΙ.  

Σταθερή επιδίωξή μας, επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως,  είναι οι  Πανελλαδικές να γίνουν  όσο πιο κοντά γίνεται  στον Ιούνιο, δηλαδή  στις καθιερωμένες ημερομηνίες  έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και σημείωσε:

  • Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ Λυκείου  γιατί υπάρχουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις βάσει των οποίων πρέπει να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο.
  • Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι προστατεύεται η  δημόσια υγεία προφανώς και  δεν θα προβεί κανείς σε καμία ενέργεια η οποία δεν ταυτίζεται απόλυτα με αυτόν το στόχο.
  • Στόχος μας είναι   να μειώσουμε όσο το δυνατόν την αναστάτωση των μαθητών  όλων των τάξεων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου.

 Δίδακτρα

Η υπουργός Παιδείας σχετικά με τα δίδακτρα στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης, είπε πως η ΚΥΑ θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο το πρωί.

Η ΚΥΑ, τόνισε , θα προβλέπει στήριξη των εργαζομένων , των ιδιοκτητών και των οικογενειών.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (12)

 
Γιώργος
27 Σεπ 2020 10:13

Δεν μπορείτε, να λειτουργείτε, ένα κράτος σωστά , θα λειτουργήσετε, τα σχολεία, τόσο χρόνια κυβερνήσεις, δεν μάθατε???, στην ίδια τάξη, θα μείνετε πάντα.., βεβαίως..., βεβαίως...

 
Don Quixote de la Mancha
11 Απρ 2020 15:29

Ο Παναγιώτης Β μπορεί να μην έχει αριθμό μητρώου στο Υπουργείο Παιδείας αλλά έχει στο esos έναν ηθικό, περιεκτικό και αιχμηρό ενίοτε δημόσιο λόγο που προδίδει έναν οξυδερκή παρατηρητή των εκπαιδευτικών δρώμενων στον χώρο της πρωτο-βάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένας παρατηρητής που έχει την επιχει-ρηματολογική ικανότητα να αναδεικνύει το ουσιώδες, στρέφοντας συχνά την προσοχή των σχολιαστών σε σπουδαίους λογοτεχνικούς ήρωες και ηρωίδες. Η Σκεύω, πρότυπο μακροθυμίας, αλληλεγγύης και ατομικής πρωτοβουλίας, διδάσκει από τότε που την έπλασε ο κυρ-Αλέξανδρος και μάλιστα χωρίς να επαίρεται.
Εξαίρετο κείμενο και διπλά επίκαιρο, λίγο πριν υποδεχθούμε Τον Διδάσκαλό μας!...
Εύχομαι το Φως της Ανάστασης του Διδασκάλου να φωτίζει τις σπιτικές αίθουσες των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Πατρίδας μας.

 
Παναγιώτης Β
11 Απρ 2020 08:58

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
Αγαπητέ μου, δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά καυχιέμαι που είμαι οιονεί μαθητής. Κάθε μέρα διδάσκομαι ολοένα καινούρια ύλη. Στο μάθημα "Υπαιτιότητα επί της απωλείας διδακτικών ωρών", μάλλον θα μείνω μετεξεταστέος.
Ενδεχομένως να τό μαθαίνετε από μένα για πρώτη φορά, αλλά εκτός από τα σχολεία, ανεστάλη η λειτουργία πολλών οργανισμών (ναι! κι οι ιδιωτικές εταιρίες οργανισμοί είναι) και επίσης, ανεξάρτητα από το καθεστώς αναστολής, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας παλεύουν να βγάλουν την δουλειά με τηλεργασία. Είναι αναμενόμενο να μην πετυχαίνουν τα ίδια αποτελέσματα αποδοτικότητας, αλλά ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ.
Θα ήταν κουτό, αν περίμενε η κοινωνία ή το ΥΠΑΙΘ να καλύπτεται η διδακτέα ύλη με ΕξΑΕ. Αλλά θα ήταν εγκληματικό, αν χανόταν για τόσους μήνες η επαφή των μαθητών με τους δασκάλους τους. Όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, και θα κοιτάξουμε πίσω, θα πρέπει να δούμε και τους δασκάλους ανάμεσα στους γιατρούς και όλους όσοι αγωνίστηκαν εκείνες τις μέρες.
Επιτρέψτε σε έναν μαθητή να προτείνει εξωσχολικό βιβλίο: "Βαρδιάνος στα Σπόρκα" του κυρ-Αλέξανδρου.
Τις ευχές μου για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
10 Απρ 2020 20:09

@Παναγιώτης Β.
Δεν τα βλέπεις και τόσο παιδαγωγικά τα πράγματα, Παναγιώτη! Οι "ενεστώσες" ώρες δεν "χάνονται" με υπαιτιότητα μαθητών ή εκπαιδευτικών, ώστε να συγκρίνονται με ώρες καταλήψεων, οπότε δεν υφίσταται καμία βάση στο ειρωνικό σου σχόλιο. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο κοπιαστικό είναι το εξ αποστάσεως μάθημα εν σχέσει με το διά ζώσης στην πραγματική αίθουσα, τότε μπορώ να εικάσω δύο τινά: Ή δε συμμετέχεις στην εξ αποστάσεως διδασκαλία κι έχεις στο μυαλό σου μια εξιδανικευμένη εικόνα ή δεν είσαι καν εκπαιδευτικός ή - προφανώς - μαθητής.
Αν θα είχε κάποιο ενδιαφέρον, θα σου πω ότι σήμερα το μεσημέρι, τελευταία εργάσιμη σχολική ημέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα, ως διευθυντής πραγματοποίησα μία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μου μέσω webex, στην οποία συμμετείχαν άπαντες, συνολικά 25 άτομα. Εξαιρετικά δύσκολο να συντονιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και μας πήρε λίγη ώρα, μέχρι να μπει μία τάξη. Εκείνο όμως που είναι το σημαντικό είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούσαν σε ένα σημείο: Πότε επιτέλους θα ανοίξει το σχολείο να κάνουμε σωστό μάθημα! Αυτό το πράγμα μέσω ίντερνετ με ατέλειωτες ώρες μπροστά στην οθόνη είναι ανυπόφορο και εξαντλητικό κι έχει αρχίσει να κουράζει και τα παιδιά, γιαυτό διαφαίνεται ήδη μια τάση να φυλλορροούν οι συμμετέχοντες!
Έτσι έχουν τα πράγματα, Παναγιώτη. Κι όσο κι αν πασχίζουμε να τα "χρυσώσουμε", δεν πείθουμε! Αυτή βέβαια είναι μια λύση ανάγκης και το αποδεχόμαστε όλοι. Αλλά είναι μια λύση ανεπαρκής, κουραστική και άνωθεν επιβεβλημένη, ώστε δε νομίζω πως έχει καμία λογική να νιώθουμε και ενοχές!

 
Πανελ
08 Απρ 2020 21:56

Έτσι μην ακυρωθούν οι πανελλήνιες, έχουμε και τις εκλογές να κάνουμε προέχει το κομματικό και όχι ο πολίτης δυστηχως.

 
Παναγιώτης Β.
08 Απρ 2020 11:24

@Στράτος
Στο ΦΕΚ 2005Β/31.05.2019 άρθρο 3 παρ. 8&9 υπάρχουν απαντήσεις ως προς την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών.
Θα ήταν ανόητο οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων να αναπληρούνται την Μεγ. Εβδομάδα και όχι οι ενεστώσες.
Όσον αφορά την κόπωση των μαθητών... από τί; Θα τυλίγουν το κοκορέτσι;
Η μαγική λέξη είναι, πολύ σωστά το θέσατε, το "προαιρετικό". Κάποιοι εκπαιδευτικοί και μαθητές αρπάζουν την ευκαιρία και ανδρώνονται και κάποιοι ριψάσπιδες κρύβονται πίσω λέξεις. Μαντέψτε ποιοί θα προκόψουν!

 
Giorgos
08 Απρ 2020 07:46

Den tha ta anoixoun re paidia fws fanari tah kanoun xafnika paneladikes mesa sto iounio....sxoleio den xananoigei gia fetos edw den einai sigouro oti tha mas xemantrwsoun ap ta spitia mas tah anoixoun sxoleia? pate kala?

 
ΠΑΠΑΣ
08 Απρ 2020 02:23

Αν πάνε καλά τα πράγματα ,θα μπορούσε να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για τη Γ Λυκείου στα μέσα Μαΐου. Επίσης αν η συνέχεια είναι καλή να πάνε και οι υπόλοιπες τάξεις αρχές Ιουνίου. Να δώσουν πανελλήνιες το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και να κλείσει η χρονιά. Η νέα χρονιά μπορεί να ξεκινήσει 20 Αυγούστου και μέχρι 10 Οκτωβρίου να γίνουν τα μαθήματα που χάθηκαν. Το Σχολικό έτος 2020-21 μπορεί να αρχίσει 15 Οκτωβρίου.....και αν όλα είναι καλά έχουμε το περιθώριο διορθώσεων.....!!! Για την ώρα μένουμε σπίτι και βλέπουμε.

 
Πέρσι και φέτος
07 Απρ 2020 23:24

Η ύλη δεν μπορεί να είναι η περσινή. Άλλα πράγματα έμαθαν οι μαθητές αυτή τη χρονιά. Χάρις στα 7ωρα του Γαβρόγλου υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν φέτος πανελλαδικές. Ειδάλλως θα έπρεπε να εξεταστούν οι μαθητές σε 50 σελίδες.

 
foititis
07 Απρ 2020 22:34

Μην το σκέφτεστε καν να κρατήσετε τα παν/μια κλειστά, το διαδικτυακό μάθημα είναι άπλα για τον κάδο. Τουλάχιστον ανοίξτε τα τον μάιο να κάνουμε λίγο σοβαρό μάθημα και επανάληψη. Επίσης στο εξωτερικό θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν σε κανονικό ρυθμό, εσείς γιατί καταστροφολογείτε και αλλάζετε την στάση σας σε κάθε σας δήλωση; τι κερδίζετε από αυτό; σοβαρευτείτε γιατί με την ύφεση που έρχεται θα πέσει πείνα!!!

 
Στράτος
07 Απρ 2020 22:00

Τις ημέρες διακοπών του Πάσχα δηλ. από την Παρασκευή που έρχεται έως την Δευτέρα 27 Απριλίου θα γίνονται μαθήματα εξ αποστάσεως; Ή θα τηρηθεί η αργία κανονικά; Αν γίνουν, ποιες μέρες και τι είδους, σύγχρονης ή μόνο ασύγχρονης μορφής;
Σημειώνω ότι ήδη υπάρχουν φαινόμενα κόπωσης των μαθητών, ιδιαίτερα των μεγάλων τάξεων, που σταδιακά, λόγω του προαιρετικού χαρακτήρα της συμμετοχής τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αρχίζουν να απέχουν από τα μαθήματα. Ίσως μια παύση για τις ημέρες της καθιερωμένης αργίας λειτουργήσει κάπως αναζωογονητικά, ειδικά μάλιστα καθώς όπως φαίνεται και μετά το Πάσχα θα συνεχισθεί για λίγο ή περισσότερο αυτός ο τρόπος διδασκαλίας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει άμεσα ανακοίνωση του Υπουργείου καθώς το ερώτημα απασχολεί εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που ρωτούν τι θα γίνει την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα.

 
Μάθε μπαλίτσα
07 Απρ 2020 21:36

Η ύλη θα διαμορφωθεί όπως πριν το λύκειο Γαβρόγλου. Τσάμπα τα 7ωρα. Εγώ θα στα μαθαίνω;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ