Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ηλ. Μόσιαλος:Να μην ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Δημοσίευση: 06/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων, αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο "ζωνών διδασκαλίας", να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές”

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο  εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον COVID-19, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ και τόνισε τα εξής:

  • Με βάση την εμπειρία της Κίνας, πρέπει να εντείνεις τα μέτρα για δέκα με 12 εβδομάδες από την στιγμή που τα πήρες.
  • Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων.
  • Με δεδομένο ότι οι μαθητές μπορούν να είναι κατά το πλείστον ασυμπτωματικοί και επομένως να κάνουν και τη μεγαλύτερη διασπορά στον πληθυσμό, επανερχόμενοι μαζικά στα σχολεία, είναι προτιμότερο  τα σχολεία να μην ανοίξουν κανονικά με την άρση των μέτρων

Σχόλια (23)

 
Υπάρχουν λύσεις
07 Απρ 2020 10:46

Σενάριο(αν πάνε όλα καλά)Πάει στις 25 του μηνός Απριλίου η τρίτη Λυκείου και ετοιμάζουν ένα έξτρα πρόγραμμα για να καλύψουν μέρος της ύλης των πανελλαδικών.Διδασκαλία μόνο σε αυτά τα μαθήματα.Κάθονται σε θρανία με απόσταση ή και ο καθένας μόνος του. Την άλλη εβδομάδα έρχεται η Β Λυκείου και στα μέσα της εβδομάδας η πρώτη. Παρατείνετε το σχολικό έτος.Όλα γίνονται αρκεί να περάσει η μπόρα.

 
Στράτος
07 Απρ 2020 13:19

@ Υπάρχουν λύσεις
Έχετε ιδέα από σχολικές αίθουσες και αριθμό μαθητών ανά τετραγωνικό; Μιας και είναι σχεδιασμένες για1.5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή.

Ας το πάρουμε απόφαση ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν για φέτος και ας ευχηθούμε να περάσει αυτή η λαίλαπα για να λειτουργήσουμε σωστά από Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στις εξετάσεις, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
07 Απρ 2020 13:43

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ...ΧΘΕΣ!

 
Ηλίας
07 Απρ 2020 14:20

Εγώ δεν πιστεύω ότι και να ανοίξουν τα σχολεία π.χ 15 Μαΐου ο κόσμος θα στείλει τα παιδιά του στο σχολείο έτσι εύκολα και απλά...

Επίσης, τώρα θα φανεί τι σημαίνει "αξιοποιώ τις απουσίες που μου δίνει το σύστημα". Τέτοια εποχή 3 και ο κούκος είμαστε στις αίθουσες της Γ' λυκείου!

 
Ανοιχτά σχολεία
07 Απρ 2020 15:38

Η Γ' Λυκείου μπορεί να κάνει μαθήματα από τον Μάιο, δεν μπορεί η καραντίνα να συνεχιστεί πάνω από 10 εβδομάδες (τα σχολεία έκλεισαν μέσα Μαρτίου).

Ο περιορισμός μετακινήσεων πρέπει να συνεχιστεί μόνο για τις ευπαθείς ομάδες όχι για όλους τους πολίτες.

 
Μαθητης
07 Απρ 2020 15:42

Έχοντας πλήρη εικόνα των σχολικών αιθουσών κατανοώ ότι θα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού, αν κάποιος μαθητής η καθηγητης νοσεί και δεν έχει εκδηλώσει ακόμα συμπτώματα... Ωστόσο δεν είναι λύση να μην ξανά ανοίξουν τα σχολεία, έχει σκεφτεί κανένας τι συνέπειες θα έχει αυτο;;;; Η υπουργός ανακοινωσε πως η σχολική χρονιά δεν θα χαθεί, ποια σχολική χρονιά, αυτή που μόλις χαθηκε;;

 
foros1
07 Απρ 2020 16:12

@ανοικτα σχολεία

αν ανοίξουν τα σχολεία πριν περάσουν 3 εβδομάδες από την καταγραφή του τελευταίου κρούσματος, 2-3 εβδομάδες μετά, θα ξανακλεισουν και όλος ο κύκλος από την αρχή!
Αλήθεια, ποιος είναι πλέον σίγουρος ότι δεν ανήκει σε ευπαθή ομάδα?
Επίσης δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε απόσταση ασφαλείας τα 2 μέτρα και το ένα άτομο ανά 15 τμ, και να βάλουμε σε μια τάξη 25τμ, 25 μαθητές και ένα καθηγητή?
Νομίζω για την επόμενη χρονιά, ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για σύγχρονες εξ αποστάσεως διδασκαλίες σε γκρουπ των 12 περίπου μαθητών για 30', ώστε ανά μία ώρα να καλύπτουμε όλο το τμήμα.
Άλλη πιθανή λύση θα ήταν ένας μαθητής ανά θρανίο, με υποχρεωτική μάσκα, γάντια και αυστηρή τήρηση αποστάσεων. Αυτό βέβαια θα σημάνει ζώνες διδασκαλίας ανά τάξη.

 
Μάθε λίγο μπαλίτσα
07 Απρ 2020 16:14

μα δε θα ανοίξουν Ηλία, γι' αυτό και η ιστοσελίδα #μένουμεσπιτι και όλος ο χαμός. Εγώ θα στα μαθαίνω;

 
@Υπάρχουν λύσεις
07 Απρ 2020 16:16

Αν είσαι καθηγητής υποψιάζομαι ότι θα πας να κάνεις μάθημα σε δεκαοχτάρηδες, ασυμπτωματικούς.
Θα μείνεις μαζί τους μια δυο ώρες στην αίθουσα διδασκαλίας, από απόσταση.
Μιας και τα γνωρίζεις, φαντάζομαι ότι θα μπορείς να υπολογίσεις την πυκνότητα ιών ανά κ.μ. στην αίθουσα, όχι απο φταρνίσματα αλλά από την αναπνοή.
Επίσης υποπτεύομαι ότι θα πας με σκάφανδρο ή με στολή αστροναύτη.
Αλλιώς την επόμενη Παρασκευή θα έχεις πυρετό.

 
Εκπαιδευτικός
07 Απρ 2020 16:36

Πίστευα ότι όσοι γράφουν εδώ, γνωρίζουν ανάγνωση (γραφή δεν χρειάζεται....)
Δεν υπάρχει ούτε ένας (1) λοιμωξιολόγος ή άλλος σχετικός επισήμονας που να έχει πει για επαναφορά των πραγμάτων "ως είχαν" νωρίτερα από τις 10 Μαίου. Όλοι λένε ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να ανοίξουν.
Πώς λοιπόν κάποιοι ονειρεύονται λειτουργία των σχολείων για τη Γ'τάξη τον Μάιο;
Στη θεωρητική περίπτωση που θα γίνει αυτό, πιστεύει κανείς ότι θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση; Δηλαδή θα χρεωθούν με απουσίες μαθητές της Γ' λυκείου που δεν θα πάνε σχολείο;
Ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα.
Δεν θα ανοίξουν για κανέναν τα σχολεία πριν το τέλος Αυγούστου και φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν εξετάσεις πριν το τέλος Αυγούστου. Πέραν τούτων, ας ετοιμαζόμαστε για τον πιο κολασμένο χειμώνα της ζωής μας.

 
κλειστά σχολεία
07 Απρ 2020 17:08

τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά κ να ανοίξουν τελευταία (όπως καλώς έκλεισαν πρώτα). Το λογικότερο θα ήταν να ανοίξουν τον σεπτέμβρη για να είμαστε σίγουροι. Η υγεία των περισσότερων δεν μπορεί να διακινδυνεύσει με αναζωπύρωση του ιού προς χάρην κάποιων. Ας βρεθεί μια άλλη λύση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια . Αλλα τα παιδιά μας δεν τα στέλνουμε να συγκεντρωθούν και να νοσήσουν ή να γίνουν φορείς και να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι - όπου δυστυχώς κάποιοι έχουμε κ μεγαλύτερους σε ηλικία μαζί μας.

 
Στράτος
07 Απρ 2020 17:26

@Στράτος
Αγαπητέ σχολιαστή, με αυτό το όνομα (Στράτος) σχολιάζω στο esos εδώ και χρόνια. Εάν μπορείς σε παρακαλώ άλλαξέ το για να μην υπάρχει σύγχυση.

 
Αννα
07 Απρ 2020 18:42

Ανοίξτε τα σχολεία τον Μάιο και μαζέψτε μέσα τους ηλικιωμένους .......καταστρέφεται τις νέες γενιές.........

 
γιανννης
07 Απρ 2020 20:20

αφελεις ερωτησεις:
αντε και ξεκιναμε καποτε(?) μετα το πασχα -κυριως η γ λυκειου.
Μπαινουν ολοι στην αιθουσα? Αν τηρεις την αποσταση ασφαλειας ουτε οι μισοι χωρανε (σε τυπικο σχολειο πολης)Τους αλλους ? Νεο προγραμμα κλπ κλπ?
Ισχυει ο θεσμος των 114 απουσιων + 5 μερες λογω ...γριπης?Η ειμαστε large λογω ιου οποτε τι? Θα πατησει μαθητης η θα μας κουνησει μαντηλι?
Σκαει ενα κρουσμα σε καθηγητη η μαθητη στην επικρατεια.Τα ξανακλεινεις?Βαζεις τη "παρακολουθηση μαθηματων " σε εθελοντικη βαση?Πως ξεπερνας τον γονεικο φοβο?ΑΔΙΕΞΟΔΑ!

 
Γιώτα
07 Απρ 2020 20:26

Το ότι ασχολούμαστε με το αν θα ανοίξουν τα σχολεία με ξεπερνάει...
Η κυβέρνηση έχει δίκιο και οφείλουμε να κινηθούμε όλοι σωστά.
Και τι έγινε αν δεν ανοίξουν φέτος δηλαδή; Έχασαν οι μαθητές τη δια ζώσης διδασκαλία και είναι φοβερό αυτό;;;
Σήμερα υπάρχουν δεκάδες τρόποι μετάδοσης της γνώσης και το σχολείο οφείλει έτσι κι αλλιώς να εκσυγχρονιστεί!
Όσο για το επιχείρημα ότι οι δάσκαλοι κάθονται, ρωτήστε τους πότε δούλευαν περισσότερο, πριν ή τώρα; Διπλάσιο χρόνο δουλειάς θέλει τώρα...
Αν πάλι κάποιοι αρνούνται να δουλέψουν με τηλεεργασία ας βγει μια ξεκάθαρη εγκύκλιος περί υποχρεωτικότητας και βλέπουμε μετά αν κάνουν τους έξυπνους!

 
Μέτρα για την εκπαίδευση
07 Απρ 2020 22:13

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι εκσυγχρονισμός αλλά λύση ανάγκης, ειδικά με τη βεβιασμένη εφαρμογή νέων μέτρων.

Τα Λύκεια μπορούν να λειτουργήσουν για τους τελειόφοιτους, και να βρεθεί μια λύση να ανοίξουν τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου για τις άλλες τάξεις, ώστε να καλυφθεί η ύλη και να συνεχιστεί ομαλά το φθινόπωρο η εκπαιδευτική δραστηριότητα.

 
Όχι στον πανικό αγέλης
07 Απρ 2020 23:06

Μη φέρνουμε την καταστροφή από μόνοι μας, τα ανοιχτά Λύκεια θα βοηθήσουν τους μαθητές να πάρουν το απολυτήριο τους και το νέο ακαδημαϊκό έτος δε θα ξεκινήσει με εκκρεμότητες.

Ποιο το νόημα να κρατάς νέους ανθρώπους κάτω των 20 ετών κλεισμένους; Εάν ο ιός μεταδίδεται χωρίς συμπτώματα τελικά θα αποκτήσουν ανοσία. Οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι πρέπει να προστατευτούν και να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές, όχι όλοι οι πολίτες.

Ο ιός θα περάσει και θα εξασθενίσουν οι επιπτώσεις του, θα είναι λάθος να δημιουργούμε στην κοινωνία μακροχρόνια προβλήματα με υπερβολικές αντιδράσεις και μέτρα που δεν έχουν αποτέλεσμα.

 
Μεπη
08 Απρ 2020 01:48

Τα σχολεία κλειστά. Σε όλον τον κόσμο που όλα ακυρωνονται λόγω της πανδημίας είναι χαζοι;Πάρτε σωστές αποφάσεις στο υπουργείο! Να ανοίξουν τα σχολεία και να γίνουμε Ιταλια σε μία εβδομάδα; Είμαστε για τέτοια;Με τόσες απουσίες που κέρδισαν οι μαθητές ποιος θα πατήσει στο σχολείο; Οι γονείς δεν αφήνουμε τα παιδιά εκθετα...Για τις Πανελλαδικές; Τέλος .Πάρτε το απόφαση. Τι Σεπτεμβριο.... Και ο Θεός να δώσει να γίνουν και τότε! Μανία οι Έλληνες να χάνεται ο κόσμος και εμείς... βαρκουλες αρμενιζουν! Μπήκαμε σε άλλα νερά τώρα! Συνειδητοποίηστε το!!

 
Ανοιχτή εκπαίδευση
08 Απρ 2020 14:32

Ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν άρση των μέτρων γιατί προφανώς δε θέλουν να καταστρέψουν μια κοινωνία με ατελέσφορες αποφάσεις. Ο ιός θα περάσει, όπως και τόσοι άλλοι, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου όσο και να προσπαθούν ορισμένοι να φτιάξουν κλίμα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο τα μέτρα θα ισχύουν μόνο για ανθρώπους με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να διαφυλάξει το κοινωνικό σύνολο από μέτρα που θα οδηγήσουν σε επιβάρυνση για πολλούς μήνες.

 
Στοιχεία
08 Απρ 2020 14:43

Από τα κρούσματα περίπου 1 εκατομμύριο έχουν ελαφρά συμπτώματα και δε χρειάζονται νοσηλεία ενώ πάνω από 300.000 έχουν αναρρώσει. Επίσης, δε γνωρίζουμε πόσοι είναι όσοι δεν έχουν καταγραφεί άρα μπορεί να μιλάμε για δεκαπλάσιο αριθμό ανθρώπων που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ειδικά σε χώρες που δε γίνονται εξετάσεις.

Επομένως δε χρειάζεται ο υπερβολικός πανικός που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στην κοινωνία. Σε ένα χρόνο θα έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση αλλά η κοινωνική κρίση μπορεί να αποβεί πιο καταστροφική.

Το εκπαιδευτικό σύστημα από το φθινόπωρο πρέπει να επανέλθει σε κανονική λειτουργία ενώ οι πολίτες πρέπει να εφαρμόσουν μόνοι τους μέτρα περιορισμού των κοινωνικών εκδηλώσεων. Οι ηλικιωμένοι ας μένουν στα σπίτια τους.

 
παπαντωνιου
08 Απρ 2020 17:51

Με τις καταλήψεις ήταν κλειστά.. Ο ιός φταίει?

 
Ιωαννα
02 Μάιος 2020 01:07

Πολύ σωστά τα παιδιά μας δεν θα ηταν καλο να πάμε σχολείο για την υγιεινή τους και τα παιδιά μεταφέρουν εύκολα την αρρώστια στους μεγάλους για και εγώ και άλλοι μερικοί γονείς εγκρίνουν να μην ανοίξουν τα σχολεία τώρα για ένα μήνα και τώρα που πάνε όλα καλά να αρρωστήσουν τα παιδιά μας και όλοι μετα να είμαστε άρρωστοι..

 
Ρένα
15 Μάιος 2020 16:26

Εγώ λέω να κλείσουμε όλοι μέσα ούτε στις δουλειές να πάμε να μην μεταδώσουμε οι μεγάλοι τον ιό και μετά να παιθανουμε από πείνα αλήθεια τι λέτε για τους παιδικους να ανοίξουν η όχι

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ