Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για Live streaming μαθήματα από τις αίθουσες των σχολείων και με τη "βούλα" της ΑΠΠΔ

Επίσης η ίδια τροπολογία ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 08/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τις ψήφους των Βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε σήμερα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα με τη σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους .

Παρών ψήφισαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και Οχι οι Βουλευτές  του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του Μέρα 25. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν απο τη Βουλή για το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Ειδικότερα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε ορίζεται , όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η ίδια τροπολογία ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΚΑΤΑ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Σχόλια (156)

 
Μία πρόβλεψη
09 Μάιος 2020 13:09

Προβλέπω Ομαδικές Μηνύσεις από γονείς μαθητών αλλά και από οποιοδήποτε άλλον θίγεται, καθώς γίνεται κατάφωρη παραβίαση του Άρθρου 9Α του Συντάγματος (Προστασία προσωπικών δεδομένων).

 
Πολίτης
09 Μάιος 2020 13:27

Εγώ θα έλεγα πρώτα η υπουργός να βάλει μια κάμερα στο γραφείο της για να βλέπουμε ότι δουλεύει αυτή πρώτα. Να ακούμε και τι λέει ώστε να υπάρχει διαφάνεια!

Επίσης να βάλουν σε όλα τα πολιτικά γραφεία και στη βουλή κάμερα που να κοιτά σε κάθε βουλευτή να ξέρουμε τουλάχιστο ότι για τα 8+ χιλιάρικα που παίρνουν δουλεύουν όλη μέρα.

 
νικος
09 Μάιος 2020 13:34

Αρχισαν οι χαζαμάρες ... μέχρι τον χειμώνα θα έχουν τελειώσει μετά και την απάτη του κορονοιού που στοίχισε 20 δις

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Μάιος 2020 13:45

Βρήκα νομίζω -την καλύτερη- εξήγηση για την τροπολογία που ψηφίστηκε!...
Πέραν της πρότερης που έγραψα, νομίζω ότι η Υπουργός δεν θέλει να φθαρεί με κάποιον προσωπικό πολιτικό της Αρμαγεδδώνα που βλέπει (εγώ μόνο απλή κρίση βλέπω) και θέλει να φύγει από το Υπουργείο έγκαιρα με ανασχηματισμό...
Εκτός πια αν....

 
Μαρια
09 Μάιος 2020 13:58

Βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ο υπάλληλος μπορεί να εκφράσει εγγράφως τις αντιρρήσεις του οι οποίες απευθύνονται στον ανώτερο αυτού που εντέλει και στο ΝΚΣ. Εντολέας η υπουργός, η εγγραφή αντίρρηση στον πρωθυπουργό και στο ΝΚΣ. Η ΟΛΜΕ έχει νομικό τμήμα και σε κάθε σχολείο υπάρχουν νομικοί που υπηρετούν ως εκπαιδευτικοί. Ας συντάξουν το έγγραφο....

 
ΑΝΤΙΣΤΑΡ
09 Μάιος 2020 14:28

Εφόσον η Αρχή Προστασίας συναίνεσε, θα θέλαμε βέβαια να δούμε τη σχετική γνωμοδότηση,εφόσον κατά πώς φαίνεται το υπουργείο έχει διάτρητες διαδικασίες, αλλιώς τα ιδιωτικά σχολεία δεν θα γνώριζαν πριν δύο βδομάδες με βεβαιότητα τα περί live streaming,ώστε να είναι έτοιμα τη Δευτέρα για την... αναμετάδοση,εφόσον δεν υπολογίζεται τίποτα από όσα αναφέρθηκαν πολύ σωστά ανωτέρω στις απόψεις των συναδέλφων , ελπίζουμε όλοι σε ομαδικές προσφυγές .Ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό και μέχρι να αποφανθεί το ΣΤΕ θα περιμέναμε να παρέμβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.Η δικαιοσύνη πρέπει να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία κ την αναλγησία του υπουργείου.

 
ΝΙΚΟΣ
09 Μάιος 2020 14:36

και να μου το έλεγαν δεν θα πίστευα.....ντρέπομαι που τους ψήφισα...... τους σιχάθηκα

 
Κώστας Πετρ.
09 Μάιος 2020 14:39

Με το πρώτο βίντεο που θα αναρτηθεί στο YouTube και θα αφορά εμένα, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά του δημοσίου και θα ζητήσω μία παχυλή αποζημίωση για ηθική βλάβη

 
Στύγιος
09 Μάιος 2020 14:55

Το είχα όνειρο ζωής να μπω στο Φέιμ Στόρυ και στο Σαρβάιβορ, επιτέλους κυρία Καμερέως μού δίνετε την ευκαιρία, άι λαβ γιου .

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
09 Μάιος 2020 14:56

@Πλατάρος Γιάννης
Βλέπετε λοιπόν, αγαπητέ φίλε; Δεν ήταν όλος ο κόσμος ανόητος ή κομματικά εμπαθής που εξέφραζε εδώ και καιρό τις ενστάσεις του για την πολιτική της εν λόγω κυρίας, όπως αυτάρεσκα σχολιάζατε με τα μακροσκελή επικριτικά σας κείμενα μέχρι πρόσφατα! Ευτυχώς πλέον βλέπω ότι εδώ και αρκετές ημέρες προτιμήσατε τη σιωπή διακόπτοντάς την με αυτό το σύντομο επικριτικό σχολιάκι, το οποίο πάντως θα εκληφθεί ως απλή υποχρέωση αν δεν έχει ανάλογη συνέχεια πάνω σ' αυτό το μείζον πρόβλημα που μας προέκυψε ξαφνικά!

 
Αντιπρόταση
09 Μάιος 2020 15:21

1. Υλικό στην πλατφόρμα e-class
2. Βιντεομαθήματα
Αρκετά!!

 
Παραμύθι χωρίς όνομα
09 Μάιος 2020 15:28

Teacher, εσύ που είσαι special, αλλά και όλοι μας έχουμε πέσει στην παγίδα να συγκρίνουμε την εξ αποστάσεως σύγχρονη ή ασύγχρονη με το μαθημα στην τάξη. Η μεθοδολογία και το πλαίσιο είναι τελείως διαφορετικά. Αυτό που κάνει το Υπουργείο τώρα είναι και εξωφρενικό και ύποπτο και ανεύθυνο και βάλτε όσα και θέλετε. Τα έχετε πει όλα.

 
Πολίτης
09 Μάιος 2020 15:52

Ενδιάμεσα μπορούν να μπαίνουν και διαφημίσεις να βγάζουμε και τίποτα....και κεντρική διαχείριση από τη ΝΟVΑ μπορούμε, όπως στο ποδόσφαιρο και σε επανάληψη το βράδυ στην ΕΡΤ 3......

 
Spiros
09 Μάιος 2020 16:06

Αν υπάρχει στην παρέα κάποιος/α με νομικές γνώσεις θα ήθελα μια συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα
"Αν δω το πρόσωπό μου στο youtube ή οπουδήποτε αλλού χωρίς τη συναίνεσή μου (και εννοώ καταγραφή του μαθήματος και εμένα) προς ποιον/α/ο συγκεκριμένα θα υποβάλλω μήνυση και απαίτηση για αποζημίωση για ηθική βλάβη και παραβίαση των δικαιωμάτων μου (προσωπικά δεδομένα); Μπορώ και προς το υπουργείο ως ηθικό αυτουργό;"
Δεν με καλύπτει η απάντηση προς κάθε υπεύθυνο. Θέλω κάποιον συγκεκριμένο (οποιονδήποτε αλλά με ονοματεπώνυμο) να τον τσακίσω.
Και να ακούσω τότε την απάντηση "Μα είμαστε εκπαιδευτικοί. Δεν υποβάλλουμε μηνύσεις"

 
Νόμιμος
09 Μάιος 2020 17:18

Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι η άμεση προσφυγή της ΟΛΜΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

 
ΠΑΝΟΣ
09 Μάιος 2020 17:26

Ξεκινάω τη Δευτέρα μάθημα στο Λύκειο. Οι μαθητές μου, μου έχουν λείψει και οι ίδιοι αυτό μου λένε όταν επικοινωνούμε
- άντε κύριε βαρεθήκαμε μας έχετε λείψει, πότε θα αρχίσουμε να δούμε και τους φίλους μας;
Ο καιρός έφτασε μπαίνω στο μάθημα οργανωμένα σε αποστάσεις και κάνω κι εγώ τα παράπονα μου
-βρε σείς είστε 7 εδώ μέσα οι υπόλοιποι 8;
-κύριε δεν θα έρθουν θέλουν να διαβάσουν και να κάνουν τα φροντιστήρια τους τα οποία τους τα έχουν βάλει πλέον πρωϊνές ώρες. Κιεμείς λίγο θα κάτσουμε έχουμε κρατήσει απουσίες για το τέλος
-ναι αλλά και όταν είχαμε μαζί μάθημα στην ψηφιακή τάξη μπαίνατε 1-2 μόνο, οι περισσότεροι στέλνατε mail με τις απαντήσεις των ασκήσεων που σας έδινα
-κύριε να βάλουμε στο κινητό να μας δούν οι φίλοι μας;
-παιδιά κινητά στο σχολείο δεν επιτρέπονται, εδώ στον όροφο δεν φτάνει το σήμα από το γραφείο για WIFI για να χρησιμοποιήσω το δικό μου, άσε που δεν έχω δεδομένα
-κύριε έχουν μαζευτεί στο σπίτι του Κώστα και περιμένουν να μας δουν
-Τι λέτε μωρέ ηρεμήστε να κάνουμε καμιά άσκηση έρχονται οι Πανελλαδικές
Ξεκινάμε ..... εγώ γυρισμένος στον πίνακα έχω αρχίσει στην κοσμάρα μου να σχεδιάζω την άσκηση, κάποια στιγμή ακούγεται
-κύριε κοιτάξτε εδώ τα παιδιά μας κοιτάνε!!! εδώ στο κινητό μου κύριε κοιτάξτε όχι έξω!!
Έκπληκτος βλέπω τους μαθητές μου στα γνωστά παραθυράκια να κοιτούν, να γελάνε, και μάλιστα σε ένα σπίτι ήταν δύο μαζί και έκαναν και κερατάκια τα άτιμα.
(αχ Παναγία μου, τι να κάνω; μεγάλα παιδιά είναι, τα έχω τρία χρόνια)
-έλα να τελειώνουμε κλείστε το παιδιά μου δεν επιτρέπεται
-όχι κύριε επιτρέπεται το είπε και η Υπουργός
Στο πρώτο θρανίο βλέπω το Νίκο σκυθρωπό
-τι έχεις Νίκο;
-τίποτα κύριε σχεδόν κλαψουρίζοντας
-να μιλήσουμε στο διάλειμμα -του λέω χαμηλόφωνα-
Χτυπάει κουδούνι, ο Νίκος όταν οι συμμαθητές του βγαίνουν από την τάξη έρχεται κλαίγοντας και μου λέει
-κύριε το έκαναν γιατί ήθελαν να μιλήσω εγώ, ξέρετε επειδή τραυλίζω ήθελαν να το γράψουν για να το ανεβάσουν στο fb
-Νίκο μου είδες δεν τους άφησα να το συνεχίσουμε, οπότε μην αγχώνεσαι
Την επόμενη με καλεί ο Διευθυντής και αρχίζει να μου εξηγεί την καινούργια κατάσταση, που τα ακούω καθημερινά και με το δελτίο των 18.00μμ από την τηλεόραση.
-Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ γιατί δεν επιτρέψατε να κάνετε live streaming το μάθημα σας;
-κύριε Διευθυντά όσο καιρό κράτησε η καραντίνα και χωρίς να υποχρεούμαι απέδειξα ότι πρόσφερα εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές μου πολλές φορές ξεπερνώντας τον εαυτό μου. Δημιούργησα ψηφιακή τάξη και έκανα μάθημα, έφτιαξα e-class και διόρθωνα τις εργασίες που αναρτούσα και που μου έστελναν οι μαθητές μου, όσοι δεν τα πολυκατάφερναν επικοινωνούσαν μαζί μου με email, διόρθωνα και επέστρεφα τις εργασίες τους μέσω email. Σας έστελνα συνεχώς ενημέρωση για το που βρίσκομαι στην ύλη, πόσοι μαθητές παρακολούθησαν και ποιοί έχουν προβλήματα. Μαζί μου όμως δεν ασχολήθηκε κανείς ούτε για το πως κάνω το μάθημα, ούτε τι μέσα διαθέτω στο σπίτι μου. Ξόδεψα χρήματα για να αναβαθμίσω τον οικιακό μου εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθώ στους μαθητές μου, ξόδεψα επίσης πολύ χρόνο ακόμα και νύχτες. Δεν περιμένω ευχαριστώ από κανέναν, απλά κοιμάμαι ήσυχος με καθαρή συνείδηση. Να ξέρετε ότι σήμερα στην αίθουσα που έκανα μάθημα συνέβη αυτό το περιστατικό, και του το εξήγησα.
Επιμένοντας μου λέει:
-Ξέρετε ότι πρέπει να απαντήσω σε mail που μου έστειλε γονιός ο οποίος ζητά επιβεβαίωση αν θα εφαρμόσετε τη νομοθεσία για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος σας;
Ήρεμα απάντησα:
-ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ

 
Μητέρα
09 Μάιος 2020 17:37

Ως γονιός θέλω να ζητήσουν την ενυπόγραφη έγκρισή μου αν πρόκειται να γίνει αυτό μέσα στο τμήμα του ανήλικου παιδιού μου. Το πείραμα ας πραγματοποιηθεί με τους πιο χαλαρούς όρους για όλους. Όσοι δεν θέλουν να στειλουν για διάφορους λόγους τα παιδιά τους, είναι δικαίωμά τους. Τα παιδιά μπορούν να λαμβάνουν το εκπαιδευτικο υλικό της ημέρας από τις πλατφόρμες ασύγχρονης διδασκαλίας. Δεν χρειάζονται πια φωτοτυπίες, μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις- εργασίες μέχρι το επόμενο μάθημα.

 
Κωνσταντίνος
09 Μάιος 2020 18:01

...εντάξει έκαναν το Σύνταγμα της Ελλάδας κουρέλια...άρθρο 9Α...Ζήτω η Ελληνική Δημοκρατία!

 
Go ahead
09 Μάιος 2020 20:12

Επί Χ ημέρες οι δάσκαλοι/καθηγητές στα ιδιωτικά και αρκετοί στα δημόσια σχολεία έκαναν από το σπίτι τους εξ αποστάσεως μαθήματα και οι μαθητές ήταν στα σπίτια τους. Μιλούσαν οι μεν μιλούσαν και οι δε.

Όλο αυτό το διάστημα, αυτά γίνονταν πράξη με εκατοντάδες ώρες συνομιλιών (ήχου και μερικές φορές εικόνας;;; ).

Τώρα τι άλλαξε; Ήρεμα ρωτάω.

Θα πάνε οι καθηγητές στα σχολεία. Αν οι τάξεις έχουν υπολογιστή, θα ανοίξει τον υπολογιστή ο καθηγητής. Θα συνδεθεί στο webex και θα κάνει το ίδιο μάθημα που έκανε από το σπίτι του. Τα παιδιά που θα είναι σχολείο θα βλέπουν την εικόνα στον βιντεοπροβολέα (αν υπάρχει). Δεν θα ανοίξει καμία κάμερα και για κανένα λόγο.

Αν βέβαια δεν υπάρχει μηχάνημα και βιντεοπροβολέας δύσκολα τα πράγματα. Αν θέλει κάποιος να φέρει το μηχάνημά του καλώς. Αν όχι πάλι οκ.

Απλά. Δεν θα γίνει live streaming. Δεν θα υπάρξουν κάμερες. Δεν θα ανοίξουν κινητά. Θα γίνι αυτό που γινόταν από το σπίτι (μόνο ομιλία).

Άσε που θα μειωθούν και τα παιδιά που πάνε σχολείο, μιας και το μάθημα θα το βλέπουν (αν θέλουν) και από το σπίτι... και μη μου πείτε δεν γίνεται έτσι το μάθημα στην τάξη... Γίνεται και θα γίνεται για πολύ καιρό!

Να 'ναι καλά η υπουργάρα!

 
Πραγματικα
09 Μάιος 2020 20:14

Γιατι δεν δινεται στη δημοσιοτητα η γνωμοδοτηση της Αρχης Προστασιας; Να μη δουν οι πολιτες το σκεπτικο της; Γιατι και γι' αυτην θα χτυπησει η καμπανα των μηνυσεων.

 
Εκπαιδευτικός
09 Μάιος 2020 20:15

Η κ. Υπουργός έχει στο μυαλό της η μετάδοση να γίνεται μέσα από το e-class η myschool και θα την παρακολουθούν εγγεγραμένοι χρήστες και νομίζει πως και αυτό είναι νόμιμο.

Είναι δυνατόν να πετύχει κάτι τέτοιο χωρίς την συνεργασία των εκπαδευτικών εκπαιδευτικών! πως θα με υποχρεώσει να κάνω χρήση κάμερας πχ κινητού ή φορητού; Πόσο δύσκολο είναι την μια φορά να κουνηθεί το Laptop; ή να απενεργοποιθούν κάμερα και μικρόφωνο; κάθε φορά θα στέλνουν τα Laptop σε τεχνικό;

Ο μόνος τρόπος είναι κάμερες μόνιμα στερεωμένες στους τοίχους με conrol room μέσα στο σχολείο και ένας με κουκούλα να χειρίζεται τις κάμερες.

Στο κινητό έχει καταργηθεί η δυνατότητα καταγραφής τηλεφωνικής κλήσης και στα σχολεία εισάγονται κάμερες!

Δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν γίνεται να μπουν κάμερες θα μείνει στην ιστορία ως η υποργός καμερέως.

 
@Πληροφορικός
09 Μάιος 2020 20:17

Δεν έχω λόγια! Άξιος! Γιατί να είναι τόσο ρηχή η σκέψη!
Από έναν άλλο Πληροφορικό!

 
Ο κανείς
09 Μάιος 2020 20:23

Μέσα στον επόμενο χρόνο (ακαδημαϊκό έτος) κανείς από τον κλάδο μας δε θα θυμάται ότι τους ψήφισε. Για να μη συζητήσουμε για το μεθεπόμενο χρόνο.

 
Ert
09 Μάιος 2020 20:24

Η ΑΠΠΔ απαγορεύει κάμερες ΕΞΩ από το σχολείο (πχ πάρκινγκ) αλλά επιτρέπει να μεταδίδεται στο διαδίκτυο μάθημα; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; Η ΟΛΜΕ αντί για απεργίες και στάσεις ας κάνει προσφυγή στο ΣΤΕ για ακύρωση του νόμου ΧΘΕΣ.

 
Special katastasi
09 Μάιος 2020 20:28

@special teacher. Στο ελληνικό σχολείο με ποιο λάπτοπ θα κάνουν μάθημα οι καθηγητές, εννοώ με ποιο από τα δυο, τρία ή τέσσερα που υπάρχουν σε κάθε σχολείο;
Πάλι θα φέρνει ο καθηγητής το προσωπικό του λάπτοπ από το σπίτι;
Αυτό προϋποθέτει πως έχει λάπτοπ ξεχωριστό για τον εαυτό του, το οποίο θα μπορεί να παίρνει στη δουλειά του.
Tον τελευταίο καιρό το λάπτοπ μου έχει διαλυθεί, χωρίς υπερβολή, και όχι μόνο το λάπτοπ.

 
Q...takis
09 Μάιος 2020 20:34

@ Παναγιώτης Β
Εκτιμώ βαθύτατα τον δημόσιο λόγο σας.
Εύχομαι να έχετε υγεία, να συνεχίσετε τον λιτό, έντιμο, ποιοτικό και εύστοχο αντίλογό σας που κοσμεί τις στήλες του esos.
Πέρα από τις δεκάρες, έχω κάνει και μερικά άλλα που ντρέπομαι να σας τα αποκαλύψω. Στο Δημοτικό δεν βάζαμε πινέζες, τη βέργα του δασκάλου μας κλέψαμε δυο φορές. Τίποτε άλλο!

 
Νικος
09 Μάιος 2020 20:40

Η ΝΔ άρχισε την βροχή εγγράφων και πιέσεων στους εκπαιδευτικούς όπως το 2013-2014 με την αξιολόγηση επί Σαμαρά. Αρχισαν με eclass, ασύγχρονη εκπαίδευση και αλλαγές σε λειτουργία του σχολείου . Τώρα έχουμε video ανοησίες ενώ τον Σεπτέμβρη θα γίνει της μουρλής με την απάτη του κορονοιού και το άλλο με την αξιολόγηση. Τα έγγραφα θα έρχονται βροχή και όλοι θα τους σιχαθούμε ώστε μέχρι το χειμώνα θα έχουν καταρρεύσει σαν κυβέρνηση

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Μάιος 2020 21:44

@ Spiros
Πρώτα να βγει αντισυνταγματικος και μετά η μήνυση.
Η μήνυση, δεν θα είναι μήνυση, αλλά αστική αγωγή κατά του δημοσίου για ηθική βλάβη.
Σε 7 χρόνια το πολύ, θα έχετε πάρει 30.000, αλλά απαραιτήτως να βγει ο νόμος αντισυνταγματικος στο ΣτΕ. Είναι, αλλά και πρέπει να κηρυχθεί ως τέτοιος.
Να αφαιρέσετε 5.000 από τα 30.000 που είναι τα έξοδα.
Σε ομαδική αγωγή κατά του νόμου, θα πληρώσετε μόλις 10-20 ευρώ αν γίνει πανελλαδικά. Να την κάνει η ΟΛΜΕ.
Η ΟΛΜΕ μπορεί να κάνει αγωγή για ασφαλιστικά μέτρα ανακοπής της απόφασης. Αυτό χτες. Δεν λειτουργούν έτσι αφού "θέλουν θύματα" για ενίσχυση της εξουσίας τους. Το τελευταίο είναι πολύ βαρύ, αλλά οι βαθιά φιλοσοφημενοι στην Κοινωνιολογια των μαζικών αντιπροσωπευτικων οργανώσεων, όπως τα κόμματα, ξέρουν ότι "παίζει" και αυτή η χυδαία εκδοχή...

 
Πάρτε το χαμπάρ μπρε
09 Μάιος 2020 21:48

Αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο είναι να απολύσει τους εκπαιδευτικούς, με το μπαχάλιασμα και την τηλεκπαίδευση-τηλεργασία, και να προλάβει να διαλύσει το δημόσιο σχολείο. Ας μην χαίρονται οι γονείς, έρχεται η σειρά τους, θα πληρώνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την τηλεκπαίδευση (εξοπλισμός, σύνδεση, web tools). Αφού διαλυθεί και βγει η χαμένη γενικά των μαθητών που χαϊδεύουν οθόνες, θα θυμηθούν τι ωραία θα ήταν τα eco-schools με βιβλία, πρότζεκτς και εκδηλώσεις, αλλά θα είναι αργά, γιατί αυτά θα τα έχουν αναλάβει ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί, που θα έχουν πάρει ΚΑΙ τα σχολικά κτίρια. Άλλωστε, και παλιότερα στην Ελλάδα (στο εξωτερικό ανέκαθεν) μάθαιναν γράμματα και σπούδαζαν όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα.

 
GO HOME
09 Μάιος 2020 22:41

@Go ahead
Στη ζωντανή τάξη δεν γίνεται ομιλία. ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. You know... teaching...που το λέτε και εσείς οι Άγγλοι...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.