Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας: Δεν υπάρχει συζήτηση αντικατάστασης των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 26/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αντικατάσταση , αυτή τη χρονική περίοδο, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία έχει  λήξει εδώ  και και διετία.

Αυτό διαβεβαίωσε ανώτατη πηγή του γραφείου της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos.

Την ερώτηση αυτή κάναμε μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν από τη προηγούμενη Τετάρτη ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται εντός των ημερών να λάβει απόφαση αντικατάστασης των Διευθυντών Εκπαίδευσης με υπηρεσιακούς Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Σχόλια (46)

 
tina
26 Ιουν 2020 20:31

Κακώς δεν υπάρχει συζήτηση.

 
Στράτος
26 Ιουν 2020 20:38

Πολύ σημαντική η έγκυρη πληροφορία του esos. Θα ήταν ακατανόητη μια αλλαγή Διευθυντών Εκπαίδευσης ενώ επίκειται συνολική αλλαγή στελεχών εκπαίδευσης διαδοχικά από πάνω προς τα κάτω.
Το ερώτημα τώρα είναι πότε θα έρθει το νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών, πότε αναμένεται να ψηφιστεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα κινηθεί το Υπουργείο για την επιλογή των νέων αυτών στελεχών.

 
Q...takis
26 Ιουν 2020 21:36

Σήμερα κλείσαμε κι εμείς!...
Γιατί το esos δεν σχολιάζει, έστω δυο σειρές , το σημαντικό αυτό γεγονός;

 
ε όχι κ. Στράτο
26 Ιουν 2020 21:48

που θα είναι ακατανόητη η αντικατασταση των αντισυνταγματικα εκλεγμένων διευθυντών των Μπαλτά Κουράκη που η θητεία έληξε πριν από 2 χρόνια . Έλεος.

 
τα αυτονόητα πηγαίνουν περίπατο
26 Ιουν 2020 22:01

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να αγνοείται επιδεικτικά το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και καθορίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι πρέπει να γίνει,
και να γίνονται παρατάσεις θητείας με μόνο λόγο την αναγκαιότητα αλλαγής του πλαισίου με τρόπο που θα εξυπηρετεί την εκάστοτε εξουσία. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 
Πε19
26 Ιουν 2020 22:35

Οι πρ. Εκπαιδευτικών θεμάτων που έγιναν Δ/ντες εκπαίδευσης χωρίς ΚΑΜΙΑ αξιολογική κρίση πέρα από μια απόφαση ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ θα πάρουν τα μόρια του Δ/ντη εκπαίδευσης ? γιατί δεν ίσχυσαν οι πίνακες κατάταξης του 16 ? Υπουργέ κοίτα μην αντικατασταθείτε εσείς πριν τους Δ/ντες Εκπαίδευσης.

 
ΠΕ04
26 Ιουν 2020 22:36

Μετά τη διάψευση, ένα είναι βέβαιο, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα αλλάξουν!!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
26 Ιουν 2020 22:37

Έχετε αναλογιστεί, ότι αρκετούς διευθυντές εκπαίδευσης και μάλιστα μεγάλων διευθύνσεων, τους αντικαθιστούν οι προϊστάμενοι των εκπαιδευτικών θεμάτων και γίνεται το έλα να δεις...
Υπάρχει θέμα επάρκειας ... Αυτό δε σημαίνει ότι ευθύνονται οι προϊστάμενοι την εκπαιδευτικών θεμάτων....
Για άλλο επελέγησαν και ξαφνικά βρέθηκαν σε ρόλο που σίγουρα δεν έχουν τα προσόντα και τις γνώσεις....
Τι περιμένει το υπουργείο μετά από δύο χρόνια παράτασης; Όταν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες δε θα μπορεί να τις μαζέψει!!!
Ας ρωτήσει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στις διευθύνσεις μήπως και ξυπνήσει....

 
Κιμ
26 Ιουν 2020 23:35

@Πε19
Πολύ καλά τα λες συνάδελφε. Αλλά η υπουργός πολλά έλεγε, και λίγα κάνει...

 
υπηρεσιακοί
27 Ιουν 2020 00:02

έπρεπε εδώ και μήνες να είχαν οριστεί. μετά τις πανελλήνιες ας οριστεί ένας προηγούμενος ΔΔΕ ή ο αρχαιότερος διευθυντής . και φυσικά να ΜΗ μετρήσουν τα μόρια προϋπηρεσίας στην παράταση και στην υπηρεσιακή τοποθέτηση. το νομοσχέδιο επιλογής να έρθει χτες (μία εβδομάδα διαβούλευση) και να αρχίσουν οκτώβριο οι διαδικασίες . ιανουάριο όλοι στις θέσεις . αλλά έχουμε και την τουρκιά, πιθανές εκλογές, ιό, οικονομία... χαιρετίσματα . διευθυντές μέχρι τον εορτασμό των 250 χρόνων για την επανάσταση του 21.

 
Τι να πιστέψει κανείς;
27 Ιουν 2020 01:49

Άντε τώρα να πιστέψεις.

07/05/2017 Ν. Κεραμέως: Προσβλητέες όλες οι πράξεις των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης
Έχει οδηγηθεί η εκπαίδευση σε μια απίστευτη αναστάτωση

Α. Οι Διευθυντές Σχολείων έχουν εκδώσει πράξεις, οι οποίες είναι εν δυνάμει προσβλητέες επειδή έχουν επιλεγεί βάσει αντισυνταγματικού νόμου.
Β. Οι Διευθυντές των Σχολείων έχουν ορίσει με την ψήφο τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι και αυτοί έχουν εκδώσει πράξεις που είναι εν δυνάμει προσβλητέες.
Την παραπάνω δήλωση έκανε η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ηλέκτρα 98,8”,αναφερόμενη στην ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας .
https://www.esos.gr/arthra/50412/n-kerameos-prosvlitees-oles-oi-praxeis-...

 
Ανύπαρκτο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης νομοσχεδίων
27 Ιουν 2020 01:55

Παρακολουθώ αραιά και που τις αναρτήσεις και τα σχόλια εδώ , αλλά κατάλαβα ότι το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα αναλώνεται σε καθημερινές ανακοινώσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Συμπέρασμα ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν επιλογές στελεχών εκπαίδευσης πριν το 2021-2022 για καθαρά ευνόητους λόγους, όλα ήταν παραπλανητικές προεκλογικές δηλώσεις μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές. Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί , έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένες διαδικασίες παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις και κάτι «ενδιάμεσα» από μήνα σε μήνα. Είναι ανήθικο αυτή η τακτική γιατί αν ανατρέξει κανείς σε ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών sites προεκλογικά η κυρία Κεραμέως ζητούσε επίμονα να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου 4547/18 και μάλιστα τον χαρακτήρισε «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΑ». Με ποιο δικαίωμα το Υπουργείο να «μπλοκάρει» συναδέλφους που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά; Σοβαρότητα μηδέν.
Άντε τώρα στις επόμενες εκλογές να προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους της να την υποστηρίξουν πάλι. Και κάτι ακόμα δεν αναφέρομαι στις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ, αλλά σε κάθε κόμμα που ακολουθεί την ίδια τακτική προεκλογικά και μετά κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε.

 
Επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης άμεσα
27 Ιουν 2020 02:52

Αυτών που η νομικός Υπουργός δήλωσε ότι έχουν νομικό πρόβλημα λόγω αντισυνταγματικής ψηφοφορίας.Και τα νομικό πρόβλημα διαρκεί πέντε χρόνια.Η νομικός Υπουργός έπρεπε να λύσει άμεσα το και κατά αυτήν νομικό πρόβλημα αλλιώς είναι νομικά υπόλογη για παράβαση καθήκοντος.Θα μου πείτε όμως ότι ζούμε στην χώρα που η κουλτούρα της ανομίας κινδυνεύει να κατοχυρωθεί και συνταγματικά και ότι οι Υπουργοί έχουν την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα Υπουργική ασυλία.

 
φιλελεύθερος
27 Ιουν 2020 07:37

Υπάρχει θέμα επάρκειας, υπάρχει θέμα αξιοκρατίας, υπάρχουν πολλά.
Ωστόσο, δεν νομίζω, ότι η αντικατάσταση των διευθυντών εκπαίδευσης με υπηρεσιακούς, σε αυτό το πλαίσιο, έχει να προσφέρει το παραμικρό στην εκπαίδευση. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, στις κυρίες του υπουργείου παιδείας και στον κομματικό μηχανισμό που τις στηρίζει, είναι ότι κάποια στιγμή η ανοχή θα τελειώσει..

 
Κολοκοτρώνης
27 Ιουν 2020 09:40

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Υπάρχουν διευθυντές εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει 10 συνεχόμενα χρόνια θητείας;

 
Katia
27 Ιουν 2020 12:38

Πολύ σωστά κάνει η Υπουργός και το διαψεύδει, να γίνουν οι αλλαγές μέσω κρίσεων, μέσω έγκυρων και νόμιμων διαδικασιών. Αυτές όμως γιατί καθυστερούν. Ελπίζουμε ο νέος νόμος να βγει άμεσα.

 
Εκπαιδευτικός
27 Ιουν 2020 14:00

Κατά τη άλλα ήταν πανέτοιμοι να κυβερνήσουν.
Ένας χρόνος στην κυβέρνηση και όλο λόγια.
Ποντάρουν στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση και η αλαζονεία τους δεν έχει όρια.
Θα έρθει τέτοιο κύμα αντίδρασης από την κοινωνία που δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Δεν θα τους σώσει τίποτα.

 
Ερτ
27 Ιουν 2020 14:36

Στα σοβαρά τώρα, πιστεύετε ότι θα κάνει κρίσεις πριν την Άνοιξη του 21; Δυστυχώς η Υπουργός έχει αποτύχει παταγωδώς σε ΟΛΑ. Γιατί τόση μυστικότητα; Πότε επιτέλους θα σεβαστεί το υπουργείο τον προγραμματισμό του καθενός ανακοινώνοντας χρονοδιαγράμματα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει; Απλά παράταση;

 
ΠΕ800
27 Ιουν 2020 14:38

Νομίζω ότι πλέον η παράταση των θητειών όλων των στελεχών εκπαίδευσης (άρα και των ΔΙΔΕ/ΔΙΠΕ) νομιμοποιήθηκε με τον πρόσφατο ν. 4692/2020. Άρα νόμιμη είναι και ο προβληματισμός τώρα αφορά το ηθικό μέρος. Η γενικότερη αίσθηση όμως είναι ότι δεν υπάρχει έτοιμη, ολοκληρωμένη εκπαιδευτική στρατηγική σε κανένα επίπεδο και το ΥΠΑΙΘ εμφανίζει αποσπασματικές προτάσεις που δε "δένουν" σε ένα ενιαίο σύνολο. Δεν υπήρχε τελικά επεξεργασμένη εκπαιδευτική πολιτική. Ούτε καν χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν υπάρχει. Ακόμα και το σχέδιο νόμου για τις επικείμενες επιλογές στελεχών, που παρουσιάστηκε πριν καιρό από το esos αν το μελετήσει κάποιος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μια φρέσκια ιδέα αλλά είναι μια ίδιας φιλοσοφίας "παραλλαγή υπό κλίμακα" του ν. 4547/2018 της προηγούμενης κυβέρνησης (απλά οι συντελεστές μοριοδότησης ρεγουλάρονται κάτω από τις πιέσεις και προσβάσεις ομάδων ή και ατόμων). Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δίνει την εντύπωση ότι παλεύει με αγωνία στο χαμηλότερο επίπεδο: αυτό της διαχείρισης του εκπαιδευτικού συστήματος. Ταυτόχρονα οι κινήσεις της περιορίζονται από ιδεολογικές αγκυλώσεις και επιταγές, χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει στο υψηλότερο επίπεδο της οραματικής και ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που απαιτούν οι καιροί...

 
Τάκης Κ.
27 Ιουν 2020 16:16

Απροετοίμαστη η κα Κεραμεως. Θα έπρεπε άμεσα να έχει νομοθετήσει το νομοσχέδιο για τα στελέχη.

 
ΓΙΩΡΓΟς
27 Ιουν 2020 18:10

Υπάρχουν σήμερα Δ/ντές εκπ/σης με μόνο το βασικό πτυχίο και ουδέν έτερο. Τα αίσχη του νόμου Γαβρόγλου και όμως και η Κεραμέως τους διατηρεί. Ποιά έμπνευση, πιοές ιδέες μπορούν να δώσουν για να πάει μπροστά η παιδεία;Μήπως ο Μητσοτάκης πρέπει να τα δει και αυτά στον επικείμενο ανασχηματισμό;

 
ΜΑΝΟΣ
27 Ιουν 2020 22:34

Υπουργός παιδείας κατώτερη των προσδοκιών μας! Χωρίς προγραμματισμό χωρίς όραμα!

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
27 Ιουν 2020 23:30

Θα εκφρατώ απλά και λαϊκά.Εάν μία κυβέρνηση είναι απόλυτα πετυχημένη, νομίζω ότι μετά το τέλος της τετραετίας είναι υποχρεωμένη να κάνει εκλογές, διότι έτσι όριζει το σύνταγμα και δεν δίνει παράταση στην πετυχημένη θητεία της. Για ποιον λόγο λοιπόν η κ. Κεραμέως σκέφτεται να παρατείνει τη θητεία των στελεχών εκπαίδευσης; Αυτή η ενέργεια είναι ηθική και νόμιμη; Το υπουργείο παιδείας είχε μπροστά του έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμάσει τον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης, γιατί δεν το έπραξε; Εάν πραγματικά δεν είχε τον χρόνο μπορούσε να κάνει τις κρίσεις με ένα από τα προηγούμενα νομοσχέδια. Η παράταση της θητείας των στελεχών εκπαίδευσης θα δώσει επιπλέον μόρια στα στελέχη που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στις θέσεις τους. Κερδισμένοι θα είναι οι υπηρετούντες και αδικημένοι οι νέοι υποψήφιοι. Έτσι εννοεί η κ. υπουργός την ισότητα και τις ίσες ευκαίρίες σους πολίτες; Προεκλογικά η κυβέρνηση αυτή υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και θα φροντίσει να επικρατήσει η νομιμότητα, με αυτές τις αποφάσεις θα το πετύχει; Όπως προανέφερε κάποιος συνάδελφος, αν συνεχίσει να λειτουργεί με ψέματα και αναβολές η τωρινή κυβέρνηση , στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει την ψήφο των πολιτών. Εύχομαι καλή φώτιση.

 
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΗ
27 Ιουν 2020 23:42

Παρακαλώ για ηθικούς και μόνο λόγους, να βγει επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και να εξηγήσει για ποιους λόγους καθυστερεί και δεν ανακοινώνει το νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Εάν σέβεται τη νοημοσύνη των πολιτών πρέπει να το κάνει σύντομα. Ευχαριστώ και περιμένω μια λογική απάντηση.

 
Υπουργείο των αιωνίων παρατάσεων των ληγμενων θητειων
28 Ιουν 2020 04:46

Δεν είναι μόνο οι Διευθυντές εκπαίδευσης σε αιώνια παράταση.Ειναι και οι Προϊστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων και οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων.Επειδη και στους Διευθυντές σχολείων θα δοθεί παράταση οι μόνοι που είναι κανονικά είναι μόνο οι ΣΕΕ.Αρα δεν είναι αυτό Υπουργείο Παιδείας αλλά Υπουργείο των αιωνίων παρατάσεων ληγμενων θητειών.Και αυτοί οι άνθρωποι του Υπουργείου που ευθύνονται για αυτό αυτοπροοβάλλονται και σαν επιτυχημένοι.Για γέλια είναι αλλά παίζουν χωρίς αντιπαλο

 
Legend
28 Ιουν 2020 09:26

Απαράδεκτες οι συνεχείς παρατάσεις. Υπάρχει νόμος. Με αυτόν να κριθούν και να αντικατασταθούν πάραυτα. Και ας αλλάξει αν θέλουν για τους επόμενους. Δια βίου θητεία κατάντησε!

 
ΣΣ
28 Ιουν 2020 09:37

Δεν θέλουν να φέρουν Σχέδιο Νόμου για την επιλογή στελεχών. Αν ήθελαν θα το είχαν συμπεριλάβει στο πολυνομοσχεδιο. Τώρα συζητούν για την Επαγγελματική Εκπαίδευση για εκεί βρήκαν χρόνο. Αν πιστεύουν ότι θα εφαρμόσουν νέες πολιτικές με τα παλιά στελέχη είναι μακράν γελασμένοι. Αλλά μάλλον ούτε αυτό στην ουσία τους ενδιαφέρει. Απλά επικοινωνιακη διαχείριση που όμως δεν πείθει κανέναν. Σίγουρα όχι εμάς τους εκπαιδευτικούς που γνωρίζουμε από μέσα τα πράγματα και οι προσδοκίες μας διαψευστηκαν.

 
άμεση κατάθεση
28 Ιουν 2020 11:03

νομοσχεδίου-πλαισίου για επιλογές στελεχών και έναρξη επιλογών μέσα σεπτέμβρη με μεταβατική διάταξη πρόβλεψη : τα μόρια προϋπηρεσίας από παράταση (στελεχών και θητείων , πχ μέλη ΚΠΕ ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ για τη θέση παρά μόνο για την εκπαιδευτική προϋπηρεσία. να έρθει μαζί με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική (τρελό γέλιο, αν και τσάμπα θα γράφουμε κατεβατά) και με τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών (αλλαγή μοριοδότησης - όχι μόνο κοινωνικά κριτήρια αλλά και μονάδες διαβίωσης σε ένα ποσοστό), αποσπάσεις σε φορείς με μοριοδότηση και με ΣΑΦΗ προσδιορισμό των θέσεων, πλατφόρμα για αμοιβαίες μεταθέσεις και αποσπάσεις ΣΧΟΛΙΚΟΥ ετους (η κατανομή μαθημάτων μπορεί να γίνει κάλλιστα 1η σεπτέμβρη) και άλλες αλλαγές μικρές αλλά δίκαιες και απαραίτητες για να επανέλθει η λογική (που δεν τους το έχω , αλλά ελπίζουμε).

 
Το ψέμα σκοτώνει!!!
28 Ιουν 2020 11:40

Τι να πιστέψω, τι να διαλέξω
ποιον πόνο πρέπει να αντέξω
για να σε φέρω πάλι κοντά μου
φωνή δε βγάζω, μα σου φωνάζω
Ήρθανε αλλιώς απ’ ό,τι είχα φανταστεί
άμμος στροβιλίζεται κι αλλάζει μια ζωή

 
Τάκης
28 Ιουν 2020 12:55

Μπορεί να μην υπάρχει συζήτηση για αντικατάσταση των διευθυντών εκπαίδευσης, σίγουρα όμως υπάρχει σοβαρό θέμα αντικατάστασης της ανεπαρκούς υπουργού και του επιτελείου των δικηγόρων της.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.