Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Τέσσερα νομοσχέδια τα επόμενα βήματα

"Ετοιμάζουνε ένα νομοσχέδιο για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης"
Δημοσίευση: 04/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έχουμε καταρτίσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τους επόμενους μήνες, δηλώσει η υπουργός Παιδείας, σε άρθρο της που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Στα αμέσως επόμενα βήματά ,ανακοινώνει  η Νίκη Κεραμέως στο άρθρο της,  περιλαμβάνεται:

  1. η συνεκτική, ολιστική μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Δια Βίου Μάθησης, με βασική μας στόχευση η ΕΕΚ από λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
  2. επιπλέον διαμορφώνουμε ένα νέο συνολικό θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΑΕΙ,
  3. ετοιμάζουνε ένα νομοσχέδιο για τις δομές  υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, και,
  4. ένα νέο πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που θα εξορθολογίζει το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας και θα παρέχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ιδιωτικού κλάδου της εκπαίδευσης
Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (33)

 
sem nik
04 Ιουλ 2020 23:16

Παιδεία νομοσχεδίων!!!!!!@@@@@@@@@!!!!

 
αργείτε οι έτοιμες
05 Ιουλ 2020 00:55

να τα δώσετε σε διαβούλευση... είδαμε βέβαια και τη διαβούλευση στο προηγούμενο (καλά τα είπε η Νάντια , θα τη σκίσω, και της έκανες τα χατίρια στα πειραματικά κλπ)

 
πολίτης
05 Ιουλ 2020 08:31

Όλη η πολιτική του υπουργείου συνοψίζεται στην τελευταία φράση:

"θα παρέχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ιδιωτικού κλάδου της εκπαίδευσης"

Αυτό τα λέει όλα. Για ποιούς νοιάζεται και για ποιούς δουλεύει νυχθημερόν.

 
αγανακτισμενη
05 Ιουλ 2020 11:29

επρεπε ηδη να ειχε γινει επιλογη στελεχων

 
Υπερπαραγωγή...
05 Ιουλ 2020 11:31

Ε εντάξει, έχετε άλλα 3 χρόνια... μη σκοτώνεστε να κάνετε τόσο έργο και τόσο "βαθιές τομές" στην εκπαίδευση αμέσως...

 
Ελένη
05 Ιουλ 2020 12:15

Ονομαστική: η παράταση
Γενική: της Κεραμέως
Αιτιατική: τον Γαβρόγλου
Κλητική: ω παρά(σ)ταση!

 
Όχι άλλο κάρβουνο
05 Ιουλ 2020 14:12

Αυτό με την αξιολόγηση μονάδων σε συνδυασμό με την "ανάπτυξη του ιδιωτικού κλάδου της εκπαίδευσης" voucher μου θυμίζει και θα με θυμηθείτε...

 
Σωκράτης
05 Ιουλ 2020 14:20

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι στον 24ο μήνα παράτασης της θητείας τους,εκ των οποίων 12 μήνες με κυβέρνηση ΝΔ και Κεραμέως.Και επιπλέον με αντισυνταγματική ,κατά την ίδια τηνΥπουργό,τοποθέτηση και θητεία λόγω ψηφοφορίας.Αυτή η παράταση θα τραβήξει για πολύ καιρό.Πιστεύω ότι ίσως να υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό .Τον λόγο δεν καταλαβαίνω.

 
Στην συνέπια άριστα 10
05 Ιουλ 2020 15:10

Εγώ την πιστεύω πάντως , ότι έχει εξαγγείλει προεκλογικά το έχει κάνει μέχρι τώρα , μα τι λέτε τώρα.

 
Μαίρη
05 Ιουλ 2020 15:44

Καλέ, γιατί τόση βιασύνη; Δώστε μερικές παρατάσεις ακόμα...

 
Ανύπαρκτα νομοσχέδια
05 Ιουλ 2020 17:25

Όλο έρχονται , έρχονται, έρχονται, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα! Δυστυχώς η κυρία Κεραμέως ούτε και αυτό είναι ικανή να οριοθετήσει παρά μόνο συνεχίζει να υποτιμά την εκπαιδευτική κοινότητα . Η ίδια εκτίθεται ανεπανόρθωτα καθημερινά στον χώρο που ορίστηκε να υπηρετήσει. Τελικά για άλλους λόγους την υπουργοποίησε ο πρωθυπουργός μας. Καλό θα ήταν να σταματήσει να συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για πράγματα που δεν προτίθεται να υλοποιήσει ως υπουργός. Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος πια και δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στις δομές, παρά μόνο θέτει αόριστα χρονοδιαγράμματα προς το κενό. Πρωτοφανές στα χρονικά πολιτική ηγεσία σε τόσο χρονικό διάστημα που δεν έχει κάνει την παραμικρή αλλαγή (π.χ. επιλογές ή τοποθέτηση υπηρεσιακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που είναι σε τόση απαράδεχτη παράταση θητείας και με αντισυνταγματικό τρόπο επιλογής όπως η ίδια επανειλημμένα έχει δηλώσει). Τουλάχιστον το ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσχέθηκε το ΕΚΑΝΕ!!!!

 
George
05 Ιουλ 2020 19:46

Επιτέλους αυτό με τις συνεχείς παρατάσεις των αντισυνταγματικά εκλεγμένων Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν το βλέπει κανείς; Έλεος.

 
Νώντας
05 Ιουλ 2020 20:40

Κα Υπουργέ δεν είστε εντάξει. Κάτι λέγατε για διαγραφή των αιωνίων φοιτητών και την θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, αλλά απ ότι φαίνεται μείνατε μόνο στα λόγια

 
Απλός πολίτης
05 Ιουλ 2020 23:10

Τελικά όλοι οι υπουργοί κάνουν πειράματα με τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας.
Τώρα θα έρθει ο επόμενος και άντε πάλι από την αρχή οι πειραματισμοί.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα μας.

 
Observator
06 Ιουλ 2020 00:46

Xωρίς χρήματα ολα ειναι ασκήσεις επί χάρτου.

 
Κ. Τακης
06 Ιουλ 2020 00:58

Υποτίθεται κα Υπουργέ ότι είσαστε προετοιμασμένη.. Δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο.. Παράταση στην παράταση και καμμία ουσιαστική αλλαγή απέναντι στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Φοιτητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε
06 Ιουλ 2020 07:11

Ευελπιστούμε κυρία Υπουργέ να συμπεριλάβετε και την σχολή μας σε αυτά τα νομοσχέδια. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το βάσανο μια παράγραφος είναι!

 
Κεραμέως=Κάτω από τη Βάση
06 Ιουλ 2020 08:39

Δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική αλλάγη στην εκπαίδευση στα μεγάλα και Χρόνια προβλήματα που την απασχολούν. Κυριώς την αναδιάρθρωση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης . Έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων τμημάτων κ.α. Τίποτα από όλα αυτά.

 
ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
06 Ιουλ 2020 10:09

Κυρία Κεραμέως από ότι θυμάμαι στις προεκλογικές προγραμματικές δηλώσεις σας επανειλημμένα κατακρίνατε τον νόμο Γαβρόγλου 4547/2018 ως αντισυνταγματικό, και υποσχεθήκατε πως θα τον καταργούσατε αν ερχόσασταν στην εξουσία. Πέρασαν 12 μήνες και είναι ακόμα σε ισχύ με τις ευλογίες σας. Αν το ξεχάσατε εσείς , απλά εμείς θα το θυμόμαστε στις επόμενες εκλογές να είστε 100% σίγουρη.

 
Λόμπι
06 Ιουλ 2020 10:30

Η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει συγκεκριμένο ρόλο στην αλυσίδα της εκπαίδευσης. Πρωταγωνιστικό και αποκλειστικό θα έλεγα στην Τεχνολογική Εκπαίδευση. Σύντομα πρέπει να πάρει τα ηνία σε αυτό το πεδίο, χέρι-χέρι με την αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η 'Ανωτατοποίηση' είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα, που πρέπει να συνοδευτεί με το δίκτυο τεχνολογικών εκπαιδευτικών δομών Πανελλαδικά, με στόχο το έλλειμμα στο συγκεκριμένο χώρο.

Απλό είναι, τι το σταματάει?? μήπως τα κλασικά θεωρητικά Παιδαγωγικά τμήματα, με προέλευση την λεγόμενη Θεωρητική κατεύθυνση που δεν μπορούν να καλύψουν το κενό και δεν θέλουν να υπάρχει μια τέτοια επιλογή??

 
ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ
06 Ιουλ 2020 10:38

ετοιμάζουνε ένα νομοσχέδιο για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, και,...

Εκείνο που παρουσιάστηκε από το esos είναι "μούσι"; Δεν ισχύει; Τι να πει κάποιος;

 
Βill
06 Ιουλ 2020 11:16

Για να μην μιλήσουμε για την πραξικοπηματική διακοπή της διαδικασίας επιλογής Συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού, καταργώντας τον αξιολογικό πίνακα ......

 
Petros
06 Ιουλ 2020 12:27

Σωστή η σειρά των νομοσχεδίων,αν και θα μπορούσε τελευταία να είναι η επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.Δεν χάθηκε ο κόσμος αν γίνουν του χρόνου οι κρίσεις.Σιγά τα ωά!Άλλα θέματα καίνε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στα θέματα της εκπαίδευσης.

 
Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
06 Ιουλ 2020 13:34

Στα δικά της παιδιά άραγε θα προτείνει να σπουδάσουν σε Επαγγελματικά Λύκεια ως συνειδητή επιλογή;

Επιπλέον, δεν υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης ιδιωτικής εκπαίδευσης σε εποχές κρίσης άρα προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη της δημόσιας παιδείας.

 
Μίνα
06 Ιουλ 2020 14:39

Επιτέλους! Φέρτε το νομοσχέδιο για την αλλαγή Διευθυντών Εκπαίδευσης.

 
Λινα
06 Ιουλ 2020 17:03

Κεραμεως αποχωρεί διαμαντοπουλου έρχεται μαζί με όλα τα νομοσχέδια για τεχνική εκπαίδευση και επιλογή στελεχών.Οπως παλιά....

 
Ert
06 Ιουλ 2020 17:59

Ούτε το ΚΥΣΔΕ δεν έχει αλλάξει ακόμα...μην μας πουν τίποτα οι αριστερούληδες και ο Υπουργός με το γραφείο σαν βομβαρδισμένη Βαγδάτη.

 
steven
06 Ιουλ 2020 18:40

Eιπαμε : Όλα θα γίνουν με την σωστή σειρά.Έτσι επιβάλει η δημοκρατία και ο σεβασμός στην πυραμίδα της εκπ/σης. Πρώτα ο νόμος και μετά αξιοκρατικά με την σειρά από πάνω προς τα κάτω..Μπράβο στην υπουργό που αντιστέκεται στις κομματικές πιέσεις για τοποθέτηση προσωρινών κομματικών Δ/ντών Εκπ/σης ! !

 
Ανωνυμος
07 Ιουλ 2020 00:18

Αυτό που νοιάζει και κόπτεται το Υπουργείο παιδείας, είναι να αλλάξει κατευθείαν τα ωρολόγια προγράμματα- ακόμη δεν βγήκαν στην εξουσία - μήπως δεν προλάβουν, ενω θα επρεπε πρώτο τους μέλημα να είναι η αλλαγή των διευθυντών Εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων. Βιαζόταν πολύ να θάψει ειδικότητες από το λύκειο! Δεν πειράζει, να γνωρίζουν όμως ότι δεν θα είναι για πάντα στο θρόνο τους!!

 
@ steven
07 Ιουλ 2020 01:53

Ναι αλλά η ίδια έχει εκτεθεί και συνεχίζει να εκτίθεται ανεπανόρθωτα . Τσέκαρε δημοσιεύσεις εδώ και σε άλλα εκπαιδευτικά sites να ενημερωθείς για τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε. Άρα κάτι δεν πάει καλά!!! Ο Γαβρόγλου ότι είχε υποσχεθεί το έκανε πάντως.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.