Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Προκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών σε Τ.Π.Ε.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 142.828,16 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 115.184,00 €).
Δημοσίευση: 03/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται σε πανελλαδικό επίπεδο, η διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών σε Τ.Π.Ε. και συγκεκριμένα, σε γνώσεις και δεξιότητες Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. και Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.-«Διόφαντος»), δικαιούχος φορέας της παραπάνω Πράξης, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου στην γεωγραφική περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Ανάδοχος θα είναι φορέας ή ένωση φορέων με αντικείμενο απασχόλησης την παροχή υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης. Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν δομές του, ως Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ), που θα διαθέτουν αίθουσες και υπολογιστικό εξοπλισμό με κατάλληλες προδιαγραφές, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό υποστήριξης (Επόπτες, Τεχνικούς Υπευθύνους, Επιτηρητές) με κατάλληλα προσόντα.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, όπου διατίθενται και όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού (Α.Α. Διαγωνισμού στο Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.: 95552).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 142.828,16 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 115.184,00 €).

Στο τεύχος προκήρυξης που είναι επίσης διαθέσιμο εδώ, περιέχονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Ετικέτες: 
Επιμόρφωση

Σχόλια (4)

 
όχι άλλες πιστοποιήσεις
04 Αυγ 2020 16:49

οι εκπαιδευτικοί και όσοι θέλουν να δουλέψουν σαν εκπαιδευτικοί αναγκάζονται διαρκώς και συστηματικά να επιμορφώνονται και να πιστοποιούνται ξανά και ξανά και ξανά, ξοδεύοντας τον πενιχρό μισθό τους ή το επίδομα ανεργίας.
Μήπως το υπουργείο οφείλει να σταματήσει αυτό το 'μαγαζί' πιστοποιήσεων και επιμορφώσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά μια δομή όπως η εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης που θα αναλαμβάνει και θα επιμορφώνει η ίδια σε ότι απαιτείται τους εκπαιδευτικούς, με τον διορισμό τους και κάτι την διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου.
Έχω και μια πρόταση...θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην γειτονική ΑΣΠΑΙΤΕ...που έχει άλλωστε και ικανό επιστημονικό υπόβαθρο.

Τι καλύτερο, δίπλα στο υπουργείο μια δομή διαρκούς και συστηματικής επιμόρφωσης και εξάσκησης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, με έλεγχο, με διαφάνεια, χωρίς κόστος για τους εκπαιδευτικούς μας.

Δεν νομίζω ότι επιτρέπεται σε εκπαιδευτικούς που έχουν ολοκληρώσει 4ετείς σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης με σύγχρονα προγράμματα σπουδών να τους ζητάμε στην συνέχεια (ή μετά από λίγα χρόνια) να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

 
Βιομηχανία πιστοποιήσεων, σεμιναρίων, ημερίδων
04 Αυγ 2020 20:12

Το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά εκπαιδευτικό, πρέπει να σταματήσουμε πια προγράμματα τύπου «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση ΤΠΕ στη διδακτική πράξη». Αυτά ήταν αναγκαίο το 2000, τώρα πια φτάσαμε το 2020, χρειάζονται πιο στοχευμένα προγράμματα, μεγαλύτερη ευελιξία και φυσικά ΑΝΑΝΕΩΣΗ του έμψυχου δυναμικού.

Είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί που πήραν πτυχίο μετά το 2010 να μην έχουν επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες και να χρειάζονται "επιμόρφωση" στη χρήση τους; Το ζητούμενο είναι να διοριστούν στα σχολεία ώστε επιτέλους να αξιοποιηθεί αυτή η επένδυση σε ακαδημαϊκό κεφάλαιο που έγινε μέσα στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Να οργανωθούν πρότυπα μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς των Πειραματικών Σχολείων, χρειάζεται εφαρμογή στην πράξη με δράσεις ουσίας.

 
Σημειώσεις
04 Αυγ 2020 23:58

Η εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης βγάζει ανώτατα διοικητικά στελέχη. Καμία σχέση.
Το ελλακ έχει προτείνει πιστοποίηση σε ανοιχτό λογισμικό κ linux. Μπορεί να συνεργαστεϊ με το ΙΕΠ κ ΠΣΔ
Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, θα αλλάζει κ η πιστοποίηση.
Ωστόσο θα πρέπει να συνδέεται με τα προγράμματα σπουδών που παραμένουν εξωφρενικά παρωχημένα.

 
@Σημειώσεις
05 Αυγ 2020 09:20

άλλο ένα παραμύθι με το ανοικτό λογισμικό..ήμαρτον στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό linux. Μέχρι να τελειώσουν τα παιδάκια δεν θα υπάρχει.
άλλη μια προσπάθεια κάποιοι να δίνουν πιστοποιήσεις.
Στοπ σε αυτά, επιμόρφωση εκεί που χρειάζεται πραγματικά.
Η ΕΘΑΑΕ να κάνει την δουλειά της με τα Παιδαγωγικά στην Ελλάδα, που από ότι φαίνεται δεν παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις, μιας και οι απόφοιτοι χρειάζονται στην συνέχεια επιμορφώσεις κτλ κτλ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ