Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σ. Γκίκα στο esos: Γιατι εκδώσαμε την εγκύκλιο υπηρεσιακών μεταβολών

“Η επίσπευση των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα και να προσφέρουμε μάθηση στα παιδιά μας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς "
Δημοσίευση: 04/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (σ.σ. με την εγκύκλιο των  υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών) διαμορφώθηκε μετά από επανειλημμένες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ, καθώς και με Διευθυντές και Προϊσταμένους Προσωπικού Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, το θέμα ετέθη σε σύσκεψη με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 30-7-2020, οπότε, μετά από διαβούλευση, ελήφθη η τελική απόφαση.

Αυτό δήλωσε στο esos  η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, σχετικά με τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΥΠ, στην εγκύκλιο  «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά», που απεστάλη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας,ενώ μας τόνισε τα εξής:

Ενημερώνουμε νωρίτερα τους αναπληρωτές για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Με τον τρόπο αυτό, προετοιμάζουμε βήμα-βήμα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, επισπεύδουμε τις διαδικασίες και ενημερώνουμε νωρίτερα τους αναπληρωτές για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου θα υπηρετήσουν, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, που δικαίως ζητούν να γνωρίζουν εγκαίρως τον τόπο εργασίας τους.

Σεβόμαστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού

Αλλάζουμε νοοτροπία, σεβόμαστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού και προχωρούμε σε έγκαιρη υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών και πληροφόρηση των εκπαιδευτικών την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες και το ανθρώπινο δυναμικό τους να είναι σε ετοιμότητα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να προσφέρουμε στους μαθητές μας την εκπαίδευση που τους αξίζει, από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα

Η επίσπευση των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα και να προσφέρουμε μάθηση στα παιδιά μας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και όχι κατά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι διαδικασίες

Οι διαδικασίες στις Διευθύνσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά ενός μικρού, σχετικά, αριθμού εκπαιδευτικών που είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή είναι προσφάτως αποσπασμένοι.

Οι αναπληρωτές θα υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις περίπου στα μέσα Αυγούστου

Η ολοκλήρωση των ανωτέρω αναφερόμενων τοποθετήσεων έχει ως κύριο στόχο να καταστεί δυνατό οι αναπληρωτές να υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις περίπου στα μέσα Αυγούστου για να αρχίσει, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η ροή προσλήψεων των αναπληρωτών μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου, ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν νωρίτερα σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα τοποθετηθούν και σε ποια σχολεία τελικά θα υπηρετήσουν.

Σχόλια (43)

 
Νίκος
04 Αυγ 2020 14:14

Καλά όλα αυτά, αλλά έχετε ξεχάσει τις ανακλήσεις αποσπάσεων, που πρέπει να προηγηθούν των τοποθετήσεων.

 
Αργύρης
04 Αυγ 2020 15:02

Και πολύ καλά κάνατε!

 
Περικλής
04 Αυγ 2020 15:21

Μπράβο σας κα Γκίκα που δίνετε τις απαραίτητες εξηγήσεις! Πολύ σωστή η κίνηση του Υπουργείου αν και αιφνιδιαστική! Του χρόνου ας υπάρχει αυτό σε προγραμματισμό που θα ανακοινώνεται απο τον Ιούνιο.

 
Χρήστος
04 Αυγ 2020 16:17

Ερώτηση προς τη λαλιστατη ΓΓ. Ξέρετε κα συνάδελφε τι σημαίνει λειτουργικά υπεραριθμος εκπκος; Γνωρίζετε άραγε ότι κσι μια ώρα να υπολείπεται του υποχρεωτικου του ωραρίου χαρακτηρίζεται υπεραριθμος; και το χρονοδιαγεαμμα που είναι;

 
Κωστας
04 Αυγ 2020 16:24

καλά κάνετε. Μπράβο

 
Κώστας
04 Αυγ 2020 16:51

Δεν είναι μικρός ο αριθμός των εκπαιδευτικών, για την συμπλήρωση ωραρίου συν το ότι τα λειτουργικά κενά του κάθε σχολείου πρέπει να συμπληρωθούν από τις διευθύνσεις του κάθε σχολείου που λείπει σε άδεια, συν το ότι οι αποσπάσεις δεν έχουν τελειώσει συν το ότι υπάρχουν άδειες στα τοπικά ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ, συν το ότι δεν γνωρίζουμε για τις άδειες κύησης συν το ότι δεν υπήρχε ειδοποίηση για μια τέτοια εξέλιξη οποτε κάποιοι να χάσουν προθεσμίες λόγω του ότι όλα γίνονταν Σεπτέμβριο συν πολλά ακόμα. Ενημέρωση την επόμενη φορά πριν κλείσουν τα σχολεία. Δεν ήταν δύσκολο να το κάνατε εξαρχής

 
Κατερίνα εκπαιδευτικός
04 Αυγ 2020 16:55

Πολύ σωστή η κίνηση του Υπουργείου, ώστε να μη φτάνει τέλος Οκτωβρίου και ακόμη να μην έχουν γίνει οι τοποθετήσεις.

 
αναπληρωτης
04 Αυγ 2020 17:01

κ.Γκικα προχωρηστε γρηγορα στο εργο σας.ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δεν ενδιαφερονται για στελεχωμενα σχολεια αλλα για αφορμες ωστε νακαταγγελλουν το υπουργειο παιδειας.Βρηκαν ποτε κατι το θετικο;Ψαξτε διαχρονικα τις ανακοινωσεις των και θα διαπιστωσετε οτι σχεδον ολες ειναι καταγγελτικες.Εκει προεχουν τα στενα παραταξιακα και κομματικα κριτηρια ,οχι τα εκπαιδευτικα.Τις καλυτερες προτασεις θα τις αντλησετε απο τους μαχιμους εκπαιδευτικους.Βρεστε εναν τροπο να επικοινωνειτε μαζιτους.Καλο θα ηταν να ακουστει και η φωνη των γονιων-αμεσα ενδιαφερομενων-για θεματα που αφορουν την εκπαιδευση των παιδιων τους.Οι γονεις νοιαζονται για σχολεια στελεχωμενα απο την πρωτη μερα και οχι για αντιδικιες για το πως θα γινουν οι υπηρεσιακες μεταβολες των εκπαιδευτικων.

 
ΠΕ19
04 Αυγ 2020 17:20

Ερώτηση 1η
Το υπουργείο ξέρει πόσοι θα είναι μαθητές ανά τμήμα το επόμενο σχολικό έτος(για τη Β/μια)?
Θα είναι 20 ? 25 ? 27 ? 30 και θα μοιράζονται ?
Αν είναι 20 (τώρα είναι περίπου κατά μέσο όρο 23-24) θα χρειαστούν περίπου 20% περισσότεροι εκπαιδευτικοί.
Αν είναι 30 και μοιράζονται σε 2 15ρια τμήματα θα περισσεύει το 25% περίπου των εκπαιδευτικών που είχαμε πέρσι.
Να το κάνω πενηνταράκια μπας και το καταλάβουν, είμαι πληροφορικός και λειτουργικά υπεράριθμός σε σχολείο πρωτεύουσας νομού (πραγματικότητα) Αν εφαρμοστεί το περσινό μοντέλο με 27 ανά τμήμα και 25 στη Γ Λυκείου υπάρχουν (ελέω νεών προγραμμάτων) 10 κενές θέσει στην πόλη και διαλέγω 8ος και πάω σε σχολείο 5 Km μακριά από το σπίτι μου.
Αν μειώσουν τους μαθητές σε 20 δημιουργούνται 2 νέες θέσεις και μπορώ να πάω σε σχολείο δίπλα στο σπίτι μου.
Αν ισχύσει το μοντέλο 30/2 μέρα παρά μέρα οι θέσεις μειώνονται στις 7 και πάω εκτός πόλης 20 km μακριά !!!
Τι κενά πλεονάσματα θα υπολογίσουν τα ΠΥΣΔΕ αν το ίδιο το υπουργείο δεν δεσμευτεί για το απλό αυτό κανόνα.

υπάρχει και συνέχεια ....

 
Observator
04 Αυγ 2020 17:40

Καθώς η εκπαίδευση λειτουργεί με μεγάλο αριθμό αναπληρωτών, είναι αναγκαίο να ρυθμιστεί διαφορετικά το διοικητικό ημερολόγιο.

 
Εύα
04 Αυγ 2020 17:51

Αν πραγματικά βιαζόσασταν για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών,σεβόμενοι,όπως λέτε,το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών να γνωρίζουν έγκαιρα τον τόπο εργασίας τους,θα είχατε ολοκληρώσει μέχρι τώρα τις εκκρεμείς από το 2014 αιτήσεις μετατάξεων των εκπαιδευτικών σε Διοικητικές θέσεις.Μετά από 6,5 χρόνια και αφού 3 φορές μας ζητήθηκε επικαιροποίηση στοιχείων και μετά από τόσες διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που δήλωσαν ανανέωση ενδιαφέροντος βάσει του ν.1824/88 και μάλιστα πριν την ολοκλήρωση των μετατάξεων μέσω ΕΣΚ,παγώνουν ακόμα μια φορά για φθινόπωρο.Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλαδή,που όλοι οι ενδιαφερόμενοι(170 πλέον)θα έχουν τοποθετηθεί,κάποιοι πολύ μακριά από τα σπίτια τους.Να με συγχωρείτε, αλλά εγώ δε βλέπω κανένα σεβασμό στο δίκαιο όπως λέτε αίτημα των εκπαιδευτικών να γνωρίζουν πού θα βρίσκονται σε ένα μήνα και να κάνουν τον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό τους!

 
Αμερόληπτος
04 Αυγ 2020 17:53

Καλά όλα αυτά, να συμφωνήσω πως γίνονται για να είναι τα σχολεία έτοιμα το Σεπτέμβριο, όμως μην ξεχάσετε να αυξήσετε το επίδομα του διευθυντή γυμνασίων και λυκείων που κάθε τρεις και λίγο τους καλείτε να εργαστούν σε περίοδο διακοπών.

 
oikoniki
04 Αυγ 2020 17:55

Σωστή κίνηση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία με τα λιγότερο δυνατόν κενά. Οι συνδικαλιστές φωνάζουν σήμερα, γιατί δεν θα έχουν λόγο να φωνάζουν τον Σεπτέμβριο.
Βρείτε κάτι άλλο βρε συνάδελφοι

 
ANTONIOS
04 Αυγ 2020 18:07

Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν σχολιαστές που επικροτούν την παραπάνω ανεφάρμοστη εγκύκλιο. Καθηγητές που έχουν συμμετάσχει έστω και μία φορά σε σύλλογοι διδασκόντων ανάθεσης μαθημάτων β' ειδικότητας και έχουν πράγματι αντιληφθεί τι κάνουν εκείνη τη στιγμή πάντως αποκλείεται να είναι.

 
Αντώνης
04 Αυγ 2020 19:53

Συγχαρητήρια στην άξια και δραστήρια Γ.Γ.
Επιτέλους μια φορά θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στην ώρα τους.
Μπράβο σας κυρία Γκίκα

 
εκπαιδευτικοs
04 Αυγ 2020 20:12

ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΤΛ;ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΥΣΔΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ,ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣΚΛ.ΕΔΩ ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Η ΜΗ -ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ;ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΥΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΗΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ;ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙΤΟΥΣ ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΟΛΜΕ,ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ.

 
Δημητρης
04 Αυγ 2020 20:39

Πραγματικά απαράδεκτο το μην ληφθούν υπόψη τα πραγματικά λειτουργικά κενά στις τοποθετήσεις υπεράριθμων. Μηδενικός σεβασμός από το υπουργείο προς τους εκπαιδευτικούς..

 
Aναστασία
04 Αυγ 2020 22:11

Η Γ.Γ πρέπει να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά. Δεν υπάρχει ένας μικρός αριθμός εκπ/κών που είναι λειτουργικά υπεράριθμοι όπως αναφέρει η Γ.Γ . Μικρός αριθμός λειτουργικά υπεράριθμων υπάρχει μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Σύμφωνα με το Π.Δ 100/97 άρθρο 12 παράγραφο 2, λειτουργικά υπεράριθμος κρίνεται ένας εκπαιδευτικός του οποίου το ωράριό του υπολείπεται έστω κ μιας ώρας. . Άρα υπάρχουν πολλοί εκπ/κοί που χαρακτηρίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι. Η Γ.Γ μπορεί να αντιπαρατεθεί δημόσια με κάποιον εκ των αιρετών που έχουν δημόσια τοποθετηθεί για το έγγραφο που υπέγραψε η Γ.Γ;

 
ιωάννα
04 Αυγ 2020 22:22

Εξαιρετικά. Και βέβαια πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός αλλά αυτό έπρεπε να γίνεται χρόνια τώρα. Επιτέλους μπας και δούμε τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά

 
Xm
04 Αυγ 2020 22:39

Δεν έχω άμεση σχέση με εκπαίδευση (η κοπέλα μου είναι αναπληρώτρια). Πάντα το είχα απορία, για ποιο λόγο όλες οι εργασίες που κάθε χρόνο γίνονται οι ίδιες, δεν πραγματοποιούνται 2 μήνες νωρίτερα. Π.χ. γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει κάθε σχολείο τον Ιούνιο πόσα τμήματα θα έχει την επόμενη σχολική χρονιά.

 
Observator
04 Αυγ 2020 23:01

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν υπάρχουν διακοπές.

 
ΠΕ800
04 Αυγ 2020 23:13

Είναι μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρονικά λανθασμένη κατά την άποψή μου. Αυτός ο διοικητικός προγραμματισμός πρέπει να υλοποιείται στο μεγάλο μέρος του τον Ιούνιο και να ολοκληρώνεται στο 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Μεγάλη συμβολή σε μια τέτοια προσπάθεια μπορεί και πρέπει να δώσει το myschool, το οποίο αν λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, ενσωματώνοντας υποσυστήματα όπως τις εγγραφές μαθητών, θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, θα την ολοκληρώνει τάχιστα και θα περιορίσει τον ρόλο των συλλόγων εκπαιδευτικών και των υπηρεσιακών συμβουλίων σε εποπτικό, όπως πρέπει.

 
Στο δια ταύτα
04 Αυγ 2020 23:20

Δηλαδή πιστεύουμε ότι όλα θα είναι έτοιμα 1η Σεπτέμβρη???.... Άντε και θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος....

 
Μάριος
04 Αυγ 2020 23:50

Μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν η ΓΓ να μιλήσει δημόσια με έναν εκ των αιρετών που έχουν αρθρογαφήσει για το παράλογο του εγγράφου
Μπορεί; Θέλει; Ξέρει;
Όχι μόνον εκ του ασφαλούς οι τοποθετήσεις της!!

 
Μηχανογράφηση
05 Αυγ 2020 00:01

Μηχανογράφηση κ διασταύρωση στοιχείων.
Κατά καιρού βλέπουμε δημοσιεύματα για λειτουργικά κενά που εμφανίζονται εκ των υστέρων.

 
Σωκρατης
05 Αυγ 2020 01:03

Ρε παιδιά τι περιμένετε από αυτούς που εκδιωχνουν από τα τμήματα ένταξης, μόνιμους εκπαιδευτικους με 10,12,15 χρόνια προϋπηρεσία σε αυτά και δεν τους αφήνουν καμία ρεαλιστική προοπτική για να μπορέσουν να πάρουν αυτοί αυτές τις οργανικες θέσεις, μολονότι είναι καμία τριάνταρια και δεν θα είχε καμία επίπτωση αυτό στον αριθμό των θέσεων των νεοδιοριστων,
καθότι οι θέσεις είναι περισσότερες από αυτους.
Αυτοί δηλαδή σκέφτονται την συνέπεια και την συνέχεια της ειδικής αγωγής και γενικότερα το καλό της εκπαίδευσης ,όταν ρίχνουν στον καλαθο των αχρηστων γνώσεις και εμπειρίες δεκαετιών και πετάνε έξω από την ειδική αγωγή μόνιμους συναδέλφους με τόσα προσόντα;

Ας σοβαρευτουν επιτέλους και να δώσουν λύση στο θέμα αυτό, διαφορετικα να μην επαναλαμβανουν όπου βρεθούν και σταθούν ότι κόπτονται για τη συνέπεια και τη συνέχεια της ειδικής αγωγής. Ας μην ξεχνάς βέβαια πως ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το πως συμπεριφερεται αυτή η κοινωνία σε αυτά τα άτομα.

 
Πε19
05 Αυγ 2020 02:09

7 Σεπτεμβρίου 2020 τα κρούσματα ανά ημέρα έχουν μειωθεί στα 30 περίπου και ανοίγουν τα σχολεία. Έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και όλοι δίνουν συγχαρητήρια στην υπουργό. Έχουν βγει οι βάσεις και 5 μαθητές στα μισά σχολεία αποφασίζουν μια και νομίζουν ότι ο Χ προσανατολισμός είναι καλύτερος γι’ αυτούς από το Υ να αλλάξουν έτσι σε κάθε ένα σχολείο από αυτά αλλάζουν οι προσανατολισμοί ±1. Δηλαδή στο Α σχολείο από 2 θετική και 1 υγείας και 2 οικονομίας γίνονται 1 θετικοί 2 υγείας 3 οικονομίας και στην β από 4 θετική 2 ανθρωπιστικών γίνονται 3-3. Ααα και ο μπαμπάς του Κωστάκη και της Μερούλας και 4-5 ακόμα το καλοκαίρι άλλαξαν το Ε1 και πάνε στο 3ο ΓΕΛ αντί στο 7ο με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 1 τα τμήματα της Α’ Λυκείου στο 7ο και να αυξηθούν στο 3ο.
Τι γίνεται τότε ? εγώ σαν πληροφορικός που διαλέγω 8ος έχω πάει στο 7ο ΓΕΛ 5 km μακριά από το σπίτι μου, με την μείωση των ωρών στο 7ο ΓΕΛ περισσεύω κατά 2 ώρες ενώ παράλληλα αφού αυξήθηκαν οι ώρες του 3ου ΓΕΛ που είναι δίπλα από το σπίτι μου εμφανίζεται κενό 18 ωρών (όσο και το ωράριο μου. Τι κάνουμε κυρία Γενικέ ? παίρνουμε τον αναπληρωτή σε σχολείο που θα πήγαινα εγώ 20 χρόνια διορισμένος και εγώ είμαι σε σχολείο που δεν έχω σαν πρώτη προτεραιότητα ? ή τα ξαναυπολογίζουμε από την αρχή όλα ? και αν τα υπολογίζουμε από την αρχή όλα μήπως θα έπρεπε με τα υπάρχοντα δεδομένα κάποιες προσλήψεις έτσι ώστε 7 Σεπτεμβρίου να είναι στις διευθύνσεις οι αναπληρωτές και οι αποσπασμένοι και μέχρι τις 11-12 να καλυφθούν τα κενά και πλεονάσματα που πλέον θα είναι οριστικά ?
Άστοχη ενέργεια 100%

 
bougdani
05 Αυγ 2020 09:38

Τα υπολογίζουμε όλα από την αρχή με σκοπό να βολευτούμε εμείς δίπλα στο σπίτι μας. Να πάμε δίπλα στο σπίτι μας απαιτούμε, να υπηρετήσουμε εκεί που έχουμε οργανική θέση δεν θέλουμε.

 
Θέμης
05 Αυγ 2020 11:06

Όπως σωστα ειπώθηκε δεν μπορείς να τα θέλεις όλα πιο νωρίς αλλα να αφήνεις τις ανακλήσεις αποσπάσεων πάλι για τέλος καλοκαιριού.
Εμείς δηλαδή που θα δηλώσουμε εκεί που πήγαμε ή εκεί που θα γυρίσουμε τελικά?
Ούτε στο υπουργείο δεν ξέρουν που ρωτάμε...

 
Παρωπίδες
05 Αυγ 2020 11:45

Για νστη φορά στενά όρια οπτικής κατά τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.
Το δάσος δεν το βλέπουμε, ο καθείς θα ποτίζει μόνο το δικό του δεντράκι κι αν ποτέ ευδοκιμήσει κάτι από τύχη θα το βαπτίσει επιτυχία πάλι προσωπική.
Η εκπ/κη ηγεσία και ακούει και υπολογίζει και αποφασίζει με αρκετή πληροφόρηση κι αυτό οπωσδήποτε είναι θετικό. Μπορούμε συνεχώς να ψάχνουμε για αρνητικά ειδικά αν το βλέπουμε προσωπικά. Φυσικά έπρεπε να έχουν τρέξει νωρίτερα αλλά και το τώρα νωρίτερα είναι από το παρελθόν.

Αυτό ''ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ'' ας το αφήσουμε για σχολιασμό στο μέλλον!!! Εκπ/κοι με 20ετη εμπειρία και 10δες χαρτιά καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζονται ως προσωρινοί!
Καλή επιτυχία.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ