Σ. Γκίκα στο esos: Γιατι εκδώσαμε την εγκύκλιο υπηρεσιακών μεταβολών

“Η επίσπευση των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα και να προσφέρουμε μάθηση στα παιδιά μας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς "

04/08/2020

Ενημερώθηκε: 04/08/2020, 13:38

Άκουσε το άρθρο

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (σ.σ. με την εγκύκλιο των  υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών) διαμορφώθηκε μετά από επανειλημμένες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ, καθώς και με Διευθυντές και Προϊσταμένους Προσωπικού Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, το θέμα ετέθη σε σύσκεψη με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 30-7-2020, οπότε, μετά από διαβούλευση, ελήφθη η τελική απόφαση.

Αυτό δήλωσε στο esos  η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, σχετικά με τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΥΠ, στην εγκύκλιο  «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά», που απεστάλη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας,ενώ μας τόνισε τα εξής:

Ενημερώνουμε νωρίτερα τους αναπληρωτές για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Με τον τρόπο αυτό, προετοιμάζουμε βήμα-βήμα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, επισπεύδουμε τις διαδικασίες και ενημερώνουμε νωρίτερα τους αναπληρωτές για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου θα υπηρετήσουν, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, που δικαίως ζητούν να γνωρίζουν εγκαίρως τον τόπο εργασίας τους.

Σεβόμαστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού

Αλλάζουμε νοοτροπία, σεβόμαστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού και προχωρούμε σε έγκαιρη υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών και πληροφόρηση των εκπαιδευτικών την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες και το ανθρώπινο δυναμικό τους να είναι σε ετοιμότητα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να προσφέρουμε στους μαθητές μας την εκπαίδευση που τους αξίζει, από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα

Η επίσπευση των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα και να προσφέρουμε μάθηση στα παιδιά μας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και όχι κατά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι διαδικασίες

Οι διαδικασίες στις Διευθύνσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά ενός μικρού, σχετικά, αριθμού εκπαιδευτικών που είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή είναι προσφάτως αποσπασμένοι.

Οι αναπληρωτές θα υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις περίπου στα μέσα Αυγούστου

Η ολοκλήρωση των ανωτέρω αναφερόμενων τοποθετήσεων έχει ως κύριο στόχο να καταστεί δυνατό οι αναπληρωτές να υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις περίπου στα μέσα Αυγούστου για να αρχίσει, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η ροή προσλήψεων των αναπληρωτών μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου, ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν νωρίτερα σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα τοποθετηθούν και σε ποια σχολεία τελικά θα υπηρετήσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ