Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Προσλήψεις αναπληρωτών με ιδιαίτερη έμφαση τα κοινωνικά κριτήρια

Δημοσίευση: 31/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο νέο νομικό  πλαίσιο κατάρτισης πινάκων  αναπληρωτών που θα ετοιμάσουμε, θα έχουν ιδιαίτερη έμφαση τα κοινωνικά κριτήρια.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης  του Βουλευτή  του ΚΙΝΑΛ  Β. Κεγκέρογλου, με θέμα: «Άδικη η κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων στις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Σχετικά με το  νόμο “Γαβρόγλου” που ισχύει σήμερα η υπουργός Παιδείας τόνισε:

  • Εάν θέλατε να μην εφαρμοστεί   ο νόμος (σ.σ. της προηγούμενης Κυβέρνησης)  ο οποίος είχε πάρα πολλά προβλήματα, κάτι που είναι σαφέστατο και φάνηκε και στην πράξη πόσα πολλά προβλήματα είχε, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα γινόταν μόνιμοι διορισμοί, ότι θα αργούσαν ίσως χρόνια οι μόνιμοι διορισμοί μέχρι ετοιμαστεί νέο πλαίσιο, να γίνει διαβούλευση, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί, να γίνει προκήρυξη και ούτω καθεξής.
  • Άρα, εδώ θεωρήσαμε ως επιτακτική ανάγκη τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών και βεβαίως και την κατάρτιση νέων πινάκων, προκειμένου ακριβώς οι εκπαιδευτικοί να επιλέγονται από πιο ενημερωμένους πίνακες, πίνακες οι οποίοι θα έχουν λάβει υπόψη την τελευταία προϋπηρεσία, τα τελευταία προσόντα των εκπαιδευτικών.

Σχόλια (16)

 
Μαρία
02 Σεπ 2020 23:26

Σαφώς και προσμετρωνται. Αυτό που ζητούν οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι να εφαρμοστεί αυτό που ισχύει και στις υπόλοιπες προκηρύξεις. Τίποτε παραπάνω.

 
απορία
02 Σεπ 2020 16:48

Τα κοινωνικά κριτήρια προσμετρώνται στην τοποθέτησή του διοριστεου (μέσω ΑΣΕΠ) σε οποιαδήποτε άλλη προκήρυξη του ευρύτερου ή του στενού δημόσιου τομέα; Διότι εάν η απάντηση είναι θετική τότε κακώς δεν εφαρμόζεται κ στην εκπαίδευση. Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε κακώς θεωρείτε ότι τη δικαιουστε.

 
maria
02 Σεπ 2020 12:52

Το γεγονός ότι μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί με 3 μόρια για το κάθε παιδι , δεν αποτελεί κοινωνικό κριτήριο? Δηλαδή για να διοριστεί κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να κάνει παιδιά? Αναρωτήθηκε κανείς πως τα βγάζει πέρα ένας άνθρωπος που επιβιώνει μόνος του? Μάλλον οι αντιλήψεις για τα κοινωνικά κριτήρια είναι λίγο εσφαλμένες και ωφελιμιστικές....

 
ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. Κ.
02 Σεπ 2020 10:21

Λυπηρή προβολή εικονικής πραγματικότητας. Ο εμπαιγμός των ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ είναι απίστευτος. Λόγια πολλά και έργα άφαντα. Οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, οι στυλοβάτες του Έθνους, της Οικονομίας, της Εθνικής Ασφάλειας, της κοινωνίας ολόκληρης αντιμετωπίζονται εχθρικά. Απορεί κανείς που αποσκοπεί αυτή η πολιτική. Βέβαια την απάντηση την έχει δώσει γλαφυρά πριν λίγα χρόνια, ο αείμνηστος και πολυγραφέστατος Λάκωνας Καθηγητής ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ.

 
Κωνσταντίνος
02 Σεπ 2020 00:27

Στηρίξτε τους πολύτεκνους. Δώστε κίνητρα στους νέους να κάνουν παιδιά! Σε μια Ελλάδα που χάνεται και με τον Εντοργαν να καιροφυλαχτεί είναι χρέος της πολιτείας να στηρίξει τους πολύτεκνους!

 
Όλγα
01 Σεπ 2020 21:07

Αυτό θα πει αισιοδοξία! Μετά από τόσα ψέματα πιστεύει ότι πάλι θα στηρίξουν την παράταξή της οι εκπαιδευτικοί! Θα έπρεπε να ντρέπεται! Αντί να βρει μια λύση προσπαθεί να διχάζει τον εκπαιδευτικό κόσμο με μόνα θύματα τα παιδιά μας.

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
01 Σεπ 2020 16:55

Προς το παρόν ούτε στις τοποθετήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια.

Τώρα αν πω ότι μας δουλεύετε ομαδικά θα έχω άδικο;

 
Ειρήνη
01 Σεπ 2020 15:39

Εκπαιδευτικέ η προσμέτρηση των κοινωνικών κριτηρίων δε σημαίνει μόνο πρόταξη ώστε όλοι οι άλλοι να νοιώσουν αδικημένοι.
Υπάρχει και το ποσοστό ή ακόμα καλύτερα μια ειδική προκήρυξη όπου θα υπάρχουν ξεχωριστές θέσεις για όσους διαθέτουν τα κοινωνικά κριτήρια. Με αυτόν το τρόπο όσοι έχουν κοινωνικά κριτήρια μπορούν να διοριστούν πέραν των αποφασισμένων διορισμών.
Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να είμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον , όλα λύνονται. Πάντα υπάρχει η χρυσή τομή.

 
Εκπαιδευτικός
01 Σεπ 2020 14:56

Εάν βάλουν τρίτεκνους, πολύτεκνους και τους ειδικής κατηγορίας (με ιατρικά θέματα) να προκρίνονται στους πίνακες, τότε σε πολλές ειδικότητες το παιχνίδι τελείωσε.
Πχ έχω μετρήσει σε συγκεκριμένη ειδικότητα ότι εκπαιδευτικοί αυτών των κατηγοριών είναι περίπου 170. Άρα όσοι θα διοριστούν θα είναι μόνο από αυτές τις κατηγορίες. Κανένας άλλος (όσα μόρια προϋπηρεσίας και να έχει, όσα ακαδημαϊκά κριτήρια και να έχει!)

 
Μαρία Βαρδάκη
01 Σεπ 2020 14:06

Μακάρι να επανέλθουν τα κοινωνικά κριτήρια, θα ήταν ότι καλύτερο για όλους.

 
πάνος
01 Σεπ 2020 13:42

στηρίξτε τη πολύτεκνη οικογένεια,δώστε ποσοστό 15% επι των προσλήψεων στην εκπαίδευση (που ο κ.Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα το επαναφέρει στο 20% που κατάργησε ο σύριζα).οι διορισμοί των πολυτέκνων με ποσόστωση θα φέρει νέες γεννήσεις στο τόπο μας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας παρά τις μεγαλοστομίες και του σημερινού πρωθυπουργού προεκλογικά που τόσα λίγα υλοποίησε μετεκλογικά!!

 
Φυσικός.
01 Σεπ 2020 13:25

Δηλαδή η κυρία Κεραμέως θεωρεί ότι σε τρία χρόνια από τώρα που θα ανοίξουν και πάλι οι πίνακες θα είναι ακόμα στο ίδιο υπουργείο για να εφαρμόσει τα λεγόμενα της;;;;
Εύκολες υποσχέσεις απλά για να κατευνάσει τα πνεύματα...
Ελπίζω στο μελλον να με διαψεύσει...

 
Γ.Χ.
01 Σεπ 2020 13:21

Εάν πραγματικά ήθελε η Υπουργός να προσμετρήσει τα κοινωνικά κριτήρια νομίζω θα το είχε κάνει.
Έβαλε στο παιχνίδι τα κολέγια, επανέφερε (Και καλά έκανε) τα δυσπρόσιτα.... αλλά δεν πρόλαβε να αλλάξει τα κοινωνικά κριτήρια....
Μήπως τώρα δίνει υποσχέσεις γιατί έχει δει τα άρθρα εναντίον της που δημοσιεύονται καθημερινά πια στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο;;;;
Λέω εγώ τώρα.....

 
Ε.Γ.
01 Σεπ 2020 11:58

Ελπίζω να μη μείνουν μόνο στα λόγια τα όσα αναφέρθηκαν...
Είναι θέμα κοινής λογικής η προσμέτρηση των κοινωνικών κριτηρίων! Κριτηρίων που επιδεικτικά αγνόησε η ΝΔ σε αυτή τη προκήρυξη!

 
Ειρήνη
01 Σεπ 2020 10:21

Ευχής έργον θα ήταν να λάμβανε το υπουργείο υπ όψιν τα κοινωνικά κριτήρια.
Δυσκολεύομαι όμως να το πιστέψω μιας και μέχρι τώρα τα έχει αγνοήσει επιδεικτικά!
Θα χαρώ εάν με διαψεύσει στο μέλλον!

 
Πειραματικός
01 Σεπ 2020 08:57

Σε πίνακες που έχουν κλειδώσει ο καθένας μπορεί να τάζει όποιες προσθήκες και διορθώσεις θέλει... Μήπως θα είναι ακόμα σε αυτή την θέση για να τις εφαρμόσει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ