Διάταξη στη Βουλή: “Μαχαίρι” από Ν. Κεραμέως στην απώλεια μαθημάτων για τις εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων- Θα διεξάγονται Σάββατο και ηλεκτρονικά

Διάταξη για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών

24/09/2020

Ενημερώθηκε: 24/09/2020, 14:09

Άκουσε το άρθρο

Τέλος βάζει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στο φαινόμενο να κλείνουν τα σχολεία για μια ολόκληρη ημέρα για να διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών .

Με διάταξη που κατέθεσε η Ν. Κεραμέως , προς ψήφιση, στη Βουλή προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών

Επίσης με άλλη διάταξη ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα πρόσθετα κονδύλια αυτά είναι ύψους έως 118 εκ. ευρώ - επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020.

Τα κονδύλια αυτά προβλέφθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω του κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ