Υποτροφίες από το ΕΑΠ

30/09/2020

Άκουσε το άρθρο

Η κλήρωση για την επιλογή 35 νέων υποτρόφων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μεταξύ αυτών άστεγοι, ρομά, πρώην ωφελούμενοι δομών παιδικής προστασίας κ.λ.π), έγινε την Δευτέρα το πρωί, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων και της ηγεσίας του Ιδρύματος.

Η κλήρωση για τις 35 νέες υποτροφίες στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ιδρύματος έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, παρουσία των Υφυπουργών Εργασίας και Παιδείας κυρίας Δόμνα Μιχαηλίδου και κυρίας Σοφία Ζαχαράκη, των στελεχών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Προέδρου του κ. Οδυσσέα Ζώρα, του Αντιπροέδρου του κ. Στάθη Ευσταθόπουλου, και του Διευθυντή του κ. Ηλία Γκοτσόπουλου και φυσικά του οικοδεσπότη Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Σταμάτη.

Πρόκειται για μια νέα δράση κοινωνικής προσφοράς του ΕΑΠ, η οποία και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ιδρύματος με τη Γενική Γραμματεία Αλληλεγγύης. Την σημασία που δίνεται στην εκπαίδευση ως «κοινωνικού ανελκυστήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εκδήλωση, κατέδειξε  άλλωστε και η παρουσία στην εκδήλωση των δύο υφυπουργών της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ΕΑΠ, ο Πρόεδρος Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας   αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ακαδημαϊκή παρουσία του Ιδρύματος, το οποίο από τη φύση του αποτελεί το εκπαιδευτικό «στήριγμα» των εκατοντάδων φοιτητών και  φοιτητριών του που μπορούν και σπουδάζουν από το σπίτι τους, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΕΑΠ έχει δώσει:

-    Υποτροφίες Αριστείας και Κοινωνικών κριτηρίων τα τελευταία δυο χρόνια σε 7.000 φοιτητές κόστους 4.000.000 €. Έτσι, οι νέοι αυτοί και οι νέες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του δωρεάν.
-    Δυνατότητα σπουδών σε κρατούμενους από την έναρξη του προγράμματος ως σήμερα, καθώς έχουν εισαχθεί στα προγράμματα του 77 φοιτητές, κόστους 140.200 ευρώ.

-    Δυνατότητα σπουδών σε Ρομά και από την έναρξη του προγράμματος ως σήμερα έχουν εισαχθεί 43 φοιτητές στα προγράμματα του κόστους  55000 ευρώ.

-    Δυνατότητα σπουδές σε απεξαρτημένους νέους και νέες με 8 φοιτητές κόστους 6500 ευρώ.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΕΑΠ προγραμματίζει τη διεύρυνση της κοινωνικής παρουσίας του μέσω ευεργετικών διατάξεων και ένταξης στις ευπαθείς ομάδες προσφύγων, θυμάτων trafficking, και άλλων κατηγοριών συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη εκπαιδευτικής στήριξης και προστασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ