Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι παρατάξεις της ΟΛΜΕ, πλην της ΔΑΚΕ, αποσύρουν τους υποψηφίους από τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών

Ν. Κεραμέως: Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 7 Νοεμβρίου με όσους εκπαιδευτικούς συμμετάσχουν
Δημοσίευση: 15/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την απόσυρση των υποψηφίων από τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ψήφους των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, ΠΕΚ και Παρεμβάσεων.

Η  ΔΑΚΕ  ψήφισε ότι δεν τη δεσμεύει αυτή η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και ότι το επόμενο διήμερο θα διατυπώσει την επίσημη θέση της.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Οι παρατάξεις θα ζητήσουν από όλους τους υποψηφίους των να καταθέσουν γραπτώς τις παραιτήσεις τους.

Εκτιμάται ότι κεντρικά για το ΚΥΣΔΕ οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν τη “γραμμή” των παρατάξεων , ενώ Περιφερειακά για ΠΥΣΔΕ, ενδεχωμενως, να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Ωστόσο   διαδικασία  μαζικών  παραιτήσεων υποψηφίων, δεν προβλέπεται  στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να απαντήσει η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως διεμήνυσε ότι:

Α. Θα προχωρήσει κανονικά σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου με όσους εκπαιδευτικούς είναι υποψήφιοι.

Β. Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα λειτουργήσουν  με τους εκπροσώπους της διοίκησης, εάν δεν υπάρχουν αιρετοί και την ευθύνη θα φέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ ζητά :

Α. Να  μη γίνουν οι εκλογές τα Σάββατα , αλλά εργάσιμη ημέρα, όπως ίσχυε έως τώρα, και,

Β. Να αναβληθούν οι εκλογές    για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια   και να παραταθεί η  θητεία  των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το  ΚΥΣΔΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση της υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές. Για το λόγο αυτόν, καλούμε τους εκπροσώπους των παρατάξεων να καταθέσουν στην γραμματεία της ΟΛΜΕ τη δήλωση απόσυρσης των συνδυασμών τους και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν συντεταγμένα και ταυτόχρονα μέσω της ΟΛΜΕ στο ΥΠΑΙΘ και την ΠΔΕ Αττικής.

Να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου, με κάλεσμα συμμετοχής στη ΔΟΕ.

Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.

Να καλέσει τις ΕΛΜΕ:

Να οργανώσουν με την ίδια διαδικασία, που θα ακολουθήσει η ΟΛΜΕ, την συντεταγμένη και ταυτόχρονη απόσυρση των ψηφοδελτίων όσων παρατάξεων συμφωνούν για τα  ΠΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΔΕ.

Σε περίπτωση διενέργειας εκλογών να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή.

Να δημοσιοποιήσουν ανακοινώσεις με την απόφαση τους σχετικά με την

απόσυρση υποψηφιοτήτων και την αποχή από τις εκλογές.

Να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

Να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Να καλέσουν, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των συναδέλφων και επικύρωση των αποφάσεων.

Να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΚΥΣΠΕΚΥΣΔΕ

Σχόλια (40)

 
εκπαιδευτικοs
15 Οκτ 2020 19:41

ο κατηφορος δεν εχει τελος.

 
χαζός
15 Οκτ 2020 20:12

Δηλαδή η ΟΛΜΕ λέει ότι 1) θέλει να χάνεται μια ημέρα διδασκαλίας για ψηφοφορία και 2) ότι δεν θέλει να γίνεται η ψηφοφορία ηλεκτρονικά. Για το 1) καταλαβαίνω ότι είναι "κεκτημένο" ξάπλας δημοσίου. Για το 2) δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Θα έλεγε κανείς ότι κάποιοι φοβούνται τη δυνατότητα που θα δοθεί σε όλους να ψηφίσουν με ευκολία....

 
Έξοχα!
15 Οκτ 2020 20:17

Εξαιρετικά νέα!
Έξω οι συνδικαλες από την εκπαίδευση!

 
Τασος
15 Οκτ 2020 20:25

Ο ολοκληρωτισμός χτυπά την πόρτα μας.

 
μόνο και μόνο
15 Οκτ 2020 20:30

για την απαράδεκτη ρητορική της υπουργού πρέπει να στηρίξουμε μέχρι τέλους τη σταση των συνδικαλιστών. πού μας κατάντησε άλλη μια άχρηστη πολιτική ηγεσία στο υπαιθ...

 
A.K.
15 Οκτ 2020 20:33

H ΟΛΜΕ πρέπει να έχει μια θέση. Υπάρχει δλδ περίπτωση να μείνει μόνο η ΔΑΚΕ και να πάνε οι εκπαιδευτικοί να ψηφίσουν μόνο από τη ΔΑΚΕ; Τι θα σημαίνει αυτό;

 
Γιώργος Σ
15 Οκτ 2020 20:45

Διευθυντές εκπαίδευσης πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΔΑΚΕ, και όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ από τη ΔΑΚΕ . Η αριστεία σε όλο της το μεγαλείο !!!

 
Άρης
15 Οκτ 2020 20:47

Σωστά πράττει η ΟΛΜΕ. Δε μπορεί να ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, αυτό είναι ο εκφυλισμός της Δημοκρατίας, ο εκφυλισμός των διαδικασιών. Η αργία ας καταργηθεί, αν θεωρείται ότι χάνεται μάθημα (τόσα που χάνονται από άλλες αιτίες!!), η ηλεκτρονική ψηφοφορία όμως είναι ένα ακόμη βήμα προς το κλείσιμο στο καβούκι μας. Αλλά είπαμε: βιώνουμε τη δημοκρατία του καναπέ!!!

 
Χαρά
15 Οκτ 2020 20:56

Αφού είναι έτοιμοι να παραιτηθούν γιατί δεν κάνουν την υπέρβαση να κατεβάσουν ενιαίο ψηφοδέλτιο να κάνουν επιτέλους ένα σωστό συνδικαλιστικό βήμα να πάρουν όλο το χαρτί και να παλέψουν με ειλικρίνεια για τα δικαιώματα μας και να μην είναι κάθε φορά οι εκλογές σφυγμομέτρηση των κομμάτων όσο για τη δακε εντάξει οποίος πιστεύει ότι θα αντιπολιτευτει την υπουργό σε όφελος των εκπαιδευτικών αυτό θα το αφήσω στην κρίση του καθενός σκεπτόμενου

 
Λευτέρης Λευτεράκης
15 Οκτ 2020 21:11

Γιατί παράταση θητείας; Φέτος ας ψηφίσουμε εξ αποστάσεως . Που είναι το κακό; Σου υπολογίζει το σύστημα σε δευτερόλεπτο το αποτέλεσμα. Που μα μετράς και να σαλιώνεις κιόλας.

 
Ert
15 Οκτ 2020 21:22

Επιτέλους θα γίνουμε Βόρειος Κορέα και Κούβα σύντροφοι.

 
ΠΕ03-86
15 Οκτ 2020 21:22

Είναι απαράδεκτο να διαμαρτυρόμαστε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στο 2020. Και για λόγους υγείας και για λόγους πρακτικούς έτσι πρέπει να γίνονται όλες οι εκλογές. Προφανώς άλλοι είναι οι λόγοι που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι συνδικαλιστές.

 
ΠΑΠΑΣ
15 Οκτ 2020 22:09

Συνάδελφοι της ΟΛΜΕ.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ....ΝΤΡΟΠΗ....ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΆΒΒΑΤΟ....ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ....ΔΕΝ .....ΘΕΛΩ....ΔΕΝ ΘΕΛΩ.....ΤΙΠΟΤΑ.....ΑΣ ΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ......ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΊ.....ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ....ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΉΣΑΤΕ....ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΔΙΖΕΤΑΙ ....ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ .....ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.....ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΛΆΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ....ΝΤΡΟΠΗ.....

 
Σταύρος
15 Οκτ 2020 22:11

Οι κάθε είδους εκλογές προϋποθέτουν συναίνεση για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Ειδικότερα το ΠΔ για τα Υπηρεσιακά συμβούλια προβλέπει την άμεση συμμετοχή των συνδ οργανώσεων των εκπαιδευτικών. Ο αλαζονικός αυταρχισμός της Κεραμέως θα βρεί την απάντηση που του αρμόζει από όλο τον κλάδο. Θα τολμήσει να προχωρήσει σε ανάδειξη ΥΣ; Δεν πιστεύω. Εξ άλλου είναι απίθανο να συμμετέχει ακόμα και η ΔΑΚΕ.... Που θα βρεί υποψηφίους; Τρέχτε να γίνετε υποψήφιοι..... Μπορεί αύριο - μεθαύριο να πάρετε δώρο και παγουρίνο...

 
ΜεταΚαλάΣας
15 Οκτ 2020 22:45

Όποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς γνωρίζει ότι η ΟΛΜΕ ζήτησε μεν καθημερινή αλλά χωρίς άδεια...μετά το σχολείο δηλαδή. Δεύτερον, όσον αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία πέρα από το πολύ σημαντικό επιχείρημα ότι με τέτοιες διαδικασίες (ακόμα και αν ήταν 100% αδιάβλητες) πραγματικά ευτελίζουν το δημοκρατικό αίσθημα τη πλειοψηφίας. Της ψηφοφορίας προηγείται η λογοδοσία των απερχόμενων αιρετών και φυσικά υπάρχει ενημέρωση των υποψήφιων αιρετών και γι αυτό δίνεται και άδεια( 2 ημερών στους υποψηφίους) ....κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες δε γίνεται φυσικά και η μη αναβολή των εκλογών ευτελίζει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία! Επίσης η ΟΛΜΕ και ο οποιοσδήποτε σώφρον άνθρωπος δε μπορεί παρά να έχει κάποιες λογικές ενστάσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία που δεν είναι τεχνοφοβία ή συντηρητισμός όπως ορισμένοι, άσχετοι επικαλούνται (και δηλώνω ότι είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ86). Η μεγαλύτερη ένσταση δεν είναι ο φόβος της νοθείας που σαφώς υπάρχει στη άκρη του μυαλού μας, αλλά η δυνατότητα των παρατάξεων ή μεμονωμένων υποψηφίων να "ελέγξουν" την ψήφο συναδέλφων αφού αυτή δε θα γίνεται πίσω από την ασφάλεια ενός παραβάν αλλά από το σπίτι ή το internet cafe ή και το σπίτι του υποψήφιου αιρετού.

 
Τρομερή διαφάνεια
15 Οκτ 2020 22:46

Θα μας στέλνουν λοιπόν ένα εξατομικευμένο link μέσω του οποίου θα μπορούμε να ψηφίσουμε. Δηλαδή θα είναι το link τύπου psifisteelefthera-καθετος-pyspe-48753094753047 όπου ο κάθε μοναδικός αριθμός θα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο χρήστη (αλλιώς πώς θα διασφαλιστεί ότι θα ψηφίζουμε όλοι από μία φορά και όχι πεντακόσιες φορές ο καθένας;). Και μετά; θα μπορεί να δει κανείς από το exit link τί ψήφισε ο κάθε χρήστης; Διαφάνεια 100% σε ψηφοδέλτια και κάλπη, εύγε στο Υπουργείο, τα κατάφερε και θα βγούνε όλα στο φως χαχαχαχαχαχα

 
εκπ/κός
15 Οκτ 2020 22:51

ΠΕΡΥΣΙ ,ΧΩΡΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ , ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ;
ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΓΙΟΡΤΗ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΠ ΤΙΝΑΧΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΦΕΥΕΙ; ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΚΟΝΤΕΥΕΤΕ..

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
15 Οκτ 2020 22:55

Ναι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Υποθέτω ότι θα υλοποιηθεί σωστά, με ομομορφικη κρυπτογραφηση αλλιώς είναι άκυρο και μη verifiably secure / unique / private. Τώρα αν οι δύο γενικές διευθύνσεις ηλεκτρονικών εφαρμογών του Υπουργείου προλάβουν να στήσουν τέτοιο σύστημα... να το δούμε.

 
Στο καλό...
15 Οκτ 2020 23:01

και να μας γράφουν οι συνδικαλιστές παλαιάς κοπής με τα τεφτέρια. Επιτέλους ηλεκτρονική ψηφοφορία σε μη εργάσιμη μέρα!

 
Προβληματισμένος
15 Οκτ 2020 23:43

Όλοι όσοι υποστηρίζουν την ψηφοφορία με τον κλασικό τρόπο, θα συμμετέχουν στις εκλογές ως μέλη εφορευτικής επιτροπής εν μέσω κορωνοιού;

 
Εφορευτική επιτροπή
16 Οκτ 2020 00:08

Ηλεκτρονική ψηφοφορία σε κάποιο δημόσιο χώρο, στα ΚΕΠ ή στον Δήμο, ώστε να λυθεί το θέμα με την ανωνυμια και τη διαδικασία. Το σωστό είναι να μην ψηφίζει απομονωμένος ο κάθε ψηφοφόρος, αλλά να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για καταμέτρηση ψήφων και ευκολία πρόσβασης.

 
Χμ
16 Οκτ 2020 02:01

Α ρε συνδικάλες :) Που το κακο.με την ηλεκτρονική; Και αν θέλετε καθημερινή, να το κάνουμε απόγευμα;

 
@ΜεταΚαλάΣας
16 Οκτ 2020 07:36

Τα επιχειρήματά σας σχετικά με τη χειραγώγηση λόγω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι έωλα. Το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι ήδη έτοιμο για πρυτανικές εκλογές στα ΑΕΙ και λειτουργεί ως εξής: μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να ξανασυνδέεται και να αλλάζει την ψήφο του μέχρι την τελευταία στιγμή που είναι ανοιχτή. Ακόμα κι αν δέχθηκε πίεση στη δουλειά (που είναι απίθανο), είμαι σίγουρος ότι όταν πάει σπίτι του μπορεί να αλλάξει την ψήφο του σε αυτό που πραγματικά θέλει. Τώρα για το ευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας, δε βλέπω πρόβλημα να γίνονται όλες οι δηλώσεις διαδικτυακά. Εκτός αν θεωρείτε ότι το πολίτευμά μας δεν είναι δημοκρατία (οι αρχηγοί κομμάτων επικοινωνούν ήδη ηλεκτρονικά με τους ψηφοφόρους).

 
Dikaios
16 Οκτ 2020 07:46

Ντροπή στην ΟΛΜΕ. Ναι στην ηλεκρονική
ψήφο!!!

 
ψηφοφορία με πέτρες
16 Οκτ 2020 08:45

ομοιόμορφες πετρούλες από το ποτάμι, και ψηφοφορία όπως πριν από 3.000 χρόνια. Δύο μέρες να μην κάνουμε μάθημα και άλλες δύο να μετράμε. Άκου εκεί ηλεκτρονική ψηφοφορία! Ε ρε δάσκαλοι εποχής! Ε ρε πρωτοπορία στην γνώση και την επιστήμη !

 
jim
16 Οκτ 2020 08:51

Όλοι εσεις που είστε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία μη ξεχάσετε να πάρετε τηλέφωνο την Κεραμέως να της πείτε ότι θα ψηφίσετε για πρώτη φορά όπως λέει...

 
Εκπαιδευτικος
16 Οκτ 2020 09:24

Μηπως να ψηφίσουμε και βουλευτικές από τον καναπέ;Ωραία δημοκρατία.Αν σας φταίνε οι συνδικαλιστές μπείτε εσείς να τα αλλάξετε .Αλλιώς να μην υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων πουθενά και να γυρίσουμε στον μεσαίωνα.Ντροπη ξανά.Αν είστε και νέοι και τα γράφετε αυτά,λυπάμαΣαββατο ποτε.Την αφιερώνω στο σπίτι μου.Ψηφιζω και μετά το σχολείο.Οι ώρες που χάνονται από έλλειψη εκπαιδευτικών δε σας νοιάζει;Έχω 3 παιδιά.Η κόρη μου στο λύκειο δεν έχει καθηγητή για βιολογία,ο γιος μου στο γυμνάσιο δεν έχει φυσικό και μαθηματικό και στο δημοτικό που λείπει η αγγλικός,ευπαθής ομάδα,περιφέρονται από τμήμα σε τμήμα και ειναι16/10/2020σε πρωτεύουσα νομού και περιφέρειας.Αυτα δε σας νοιάζουν;Εκτός και εκεί με το πάτημα ενός κουμπιου τα λύσουμε όλα.

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
16 Οκτ 2020 16:00

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ(ΠΑΡΑΤΑΣΗ)!!!!ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ( ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ)!!!! ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΏΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΙΡΕΤΏΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΉ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ!!!!

 
VIP
16 Οκτ 2020 16:37

Ειναι προφανες οτι αν γινουν εκλογες με μονο μια παραταξη (ο,τι ονομα και να εχει σε καθε Δ.Δ.Ε.), οι εκλογες αυτες θα ειναι παρανομες και ακυρες.

 
VIP
16 Οκτ 2020 16:43

@χαζός

Επειδη εισαι χαζος να σου εξηγησω: 1) Η ΟΛΜΕ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΑΚΙΤΗ) δεν θελει να χαθει μια μερα διδασκαλιας. Μπορουμε να ψηφισουμε και μετα το σχολειο, το εχουμε πει. 2) Αν η ψηφοφορια γινει ηλεκτρονικα μπορει να γινει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασιμη μερα της εβδομαδας. Τι ζορι τραβαει η Κεραμιδα και θελει ντε και καλα να την κανουμε Σαββατο; Καποιοι φοβουνται τη νοθεια που μπορει να γινει (απο καποιους κολλητους ισως;) στην ηλεκτρονικη ψηφοφορια.

Δηλαδή η ΟΛΜΕ λέει ότι 1) θέλει να χάνεται μια ημέρα διδασκαλίας για ψηφοφορία και 2) ότι δεν θέλει να γίνεται η ψηφοφορία ηλεκτρονικά. Για το 1) καταλαβαίνω ότι είναι "κεκτημένο" ξάπλας δημοσίου. Για το 2) δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Θα έλεγε κανείς ότι κάποιοι φοβούνται τη δυνατότητα που θα δοθεί σε όλους να ψηφίσουν με ευκολία....

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ