Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας για ωράριο εκπαιδευτικών: Ο νόμος “Γαβρόγλου” προβλέπει 6ωρη παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο

Τι προέβλεπε η εφαρμοστική εγκύκλιος “Γαβρόγλου” για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών
Δημοσίευση: 16/10/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το μνημονιακό  νόμο “Γαβρόγλου” για το υποχρεωτικό ωράριο (6ωρο ημερησίως) των εκπαιδευτικών τον οποίο είχε ψηφίσει και η ΝΔ, υπενθυμίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:


Η εγκύκλιος αναφέρει ότι στέλνεται στα σχολεία κατόπιν σχετικών ερωτημάτων σχετικά με τις κρατήσεις αποδοχών των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε απεργία.

Στην ίδια εγκύκλιο, υπενθυμίζονται  επίσης ότι:

Με την παρ. 2 του αρ. 25 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α’ 176) ορίζεται ότι «Για τον υπολογισμό των αποδοχών ο μήνας λογίζεται για τριάντα (30) ημέρες. Στις περιπτώσεις αποχής του υπαλλήλου από τα καθήκοντα του, λόγω απεργίας, ο μήνας λογίζεται για είκοσι πέντε (25) ημέρες. Στην περίπτωση απεργίας, στην έννοια της οποίας υπάγονται και οι στάσεις εργασίας, γίνεται περικοπή των μεικτών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των κρατήσεων, εργοδότη και εργαζόμενου, για κύρια και επικουρική σύνταξη, στην περίπτωση που η ημέρα απεργίας αναγνωρίζεται ως συντάξιμη».
 
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει επίσης ότι «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021» (Β' 3882)» ορίζεται ότι «Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα / τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες».

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Τι προέβλεπε η εφαρμοστική εγκύκλιος “Γαβρόγλου” για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών

Η εγκύκλιος “Γαβρόγλου” που εκδόθηκε αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για το υποχρεωτικό 6ωρο των εκπαιδευτικών προέβλεπε τα εξής:

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας όπως αυτές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα.

Στους εκπαιδευτικούς ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης της σχολικής μονάδας υπηρεσίες που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως:

α. η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων,

β. η καταχώρηση-ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών,

γ. η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων,

δ. ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου,

ε. η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου,

ζ. η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα,

η. οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών,

θ. η επίβλεψη σχολικών γευμάτων,

ι. η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων,

κ. η τήρηση βιβλίων του σχολείου

λ. η εκτέλεση διοικητικών εργασιών.

μ. η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων

Η επίβλεψη σχολικών γευμάτων όπως αναφέρεται παραπάνω,   θεωρείται εξωδιδακτική αρμοδιότητα, χωρίς εξαιρέσεις.

Είναι σαφές   ότι, με την επιφύλαξη της περίπτ. α ́ της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 2721/1999 (Α ́ 112), ο γονέας παιδιού μέχρι δύο (2) ετών απαλλάσσεται από την ανάθεση εργασιών οι οποίες δεν συνδέονται με το διδακτικό έργο που τους ανατίθεται από τα όργανα διοίκησης της σχολικής μονάδας όπως είναι η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών.

Σχόλια (58)

 
ΔΚ
16 Οκτ 2020 13:04

Άντε τώρα να μαζέψεις γενιές καθηγητών που είναι εθισμένοι στο "πας, λες, φεύγεις". Ο Διευθυντής δεν μπορεί να κάνει σύλλογο γιατί ΠΟΤΕ δεν είναι όλοι στο σχολείο. Η 30ωρη παραμονή θα λύσει πολλά προβλήματα.

 
Ert
16 Οκτ 2020 13:20

Μανούλα ο Γαβ στα διφορούμενα. Να κάνετε τροποποίηση ως εξής "παραμένουν όλοι από την έναρξη ως την λήξη του ωραρίου εκτός αν διατίθενται σε άλλο σχολείο την ίδια ημερα".

 
Μαρια
16 Οκτ 2020 13:52

αλλά διαφωνούν με το ΣΥΡΙΖΑ...τρομάρα τους...εγω θα περιμενα 40ωρο οπως ολοι οι ΔΥ, αλλωστε η παγιωμενη τακτικη 13.00 στο σπιτι μου ή 14.00 και να βουρλιζεται ο δντης πρεπει να τελειωσει...οι περισδοτεροι βεβαια ειναι ευσυνειδητοι και μενουν οι ανθρωποι οχι λογω νομου 30ωρου αλλα γιατι καταλαβαινουν!

 
eva
16 Οκτ 2020 14:21

όλοι στο γραφείο παρέα με τον κορωνοιό.Εντάξει αναρωτιέμαι πόση βλακεία ανεκμετάλλευτη διαθέτουν ακόμα οι 'άριστοι'.

 
ΜΑΡΙΑ
16 Οκτ 2020 14:46

Συγγνωμη αλλα δεν αλλαξε κατι απο τα προηγουμενα χρονια..Αν ανατεθει καποιο εργο απ τον διευθυντη του σχολειου τοτε ο εκπαιδευτικος παραμενει περα του διδακτικου του ωραριου...Αυτο ελεγε λαι η εγκυκλιος Γαβρογλου...Δεν καταλαβαινω γιατι ασχολειστε???

 
ΑΡΗΣ
16 Οκτ 2020 14:58

ΣΤΟΥΣ η ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

 
ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΊΑ
16 Οκτ 2020 15:01

9-5 στο νηπιαγωγείο - ΔΣ
9-1 στην τάξη, 1-5 γραφειοκρατικές αναφορές απόδοσης για κάθε παιδι

 
Ερτ
16 Οκτ 2020 15:21

Αν την έχει φύγει στις 11,που θα τον βρει o διευθυντής να του αναθέσει δουλειά; Ας αφήσει τις διφορούμενες εγκυκλίους με τα ΕΩΣ και να νομοθετήσει το 30ωρο για όλους (8-2).

 
Κώστας
16 Οκτ 2020 15:23

κ. σοβαρευτείτε ανάλογα με το μισθό που παίρνει ένας καθηγητής πολλές ώρες απασχολείται.

 
Εκπαιδευτικός
16 Οκτ 2020 15:36

Σε όλους και όλες που θέλουν οι εκπαιδευτικοί να μένουν στο σχολείο όλη μέρα ένα έχω να πω: Δώστε μας ένα γραφείο, υπολογιστή και σύνδεση internet και μένουμε και πέρα του ωραρίου μας. Υποθέτω ότι όσοι σχολιάζετε και δεν είστε εκπαιδευτικοί δεν κουβαλάτε κάθε μέρα τον υπολογιστή σας στο γραφείο έτσι? ή εκεί που δουλεύετε έχετε γραφείο, σωστά?

 
Ο,τι θυμαται χαιρεται ο καθε ασχετος
16 Οκτ 2020 15:51

@ Συμβαινει στην Αγγλια: Επειδη τυχαινει να εχω δουλεψει στην Αγγλια, ας μας δωσουν μισθο Αγγλιας, ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη Αγγλιας, κτηριακες υποδομες και συνθηκες Αγγλιας κι ενα σωρο αλλα Αγγλιας και να εισαι σιγουρος οτι καθομαστε ολοι οχι μεχρι τις 5 αλλα μεχρι τις 7 για να ικανοποιηθει ο καθε πικραμμενος που (μαλλον) του εχει μεινει απωθημενο οτι δεν εγινε εκπαιδευτικος. Επίσης ας μας βαλουν να κανουμε ΜΟΝΟ μαθημα , που κανονικα αυτή και μονο ειναι η δουλεια μας και αυτό σπουδασαμε (και να αξιολογουμαστε για αυτο) και ας μη μας εχουν να κανουμε τον φυλακα, τον αστυνομικο, τον γιατρο, τον τηλεφωνητη, τον γραμματεα, τον λογιστη, τον ψυχολόγο, τον κοινωνικό λειτουργό, τον δικηγόρο (και η λιστα ειναι ατελειωτη...)

Επίσης, ουσιαστικά τιποτα δεν αλλαξε και στο άρθρο αναφέρεται ό,τι ίσχυε και εφαρμοζοταν ουτως ή αλλως, οπότε πολύ κακό για το τίποτα (In english: much ado about nothing)

Και κατι τελευταιο: ας μας εχουν σε 1 σχολείο και όχι σε 2, 3 και 4 διαφορετικα που μπορει το ένα από το αλλο να απεχουν πολλα χιλιομετρα και πολλες φορες αναγκαζομαστε να κανουμε ειδικες διαδρομες σαν ραλλυ για να προλαβουμε να παμε με καθε κινδυνο και φυσικά πληρωνοντας ενα σωρο εξοδα για το αυτοκινητο (λες και μαζι με την οποια τοποθετηση/διορισμο) εισαι υποχρεωμενος να εχεις αυτοκινητο ή να εχεις κανει προπονηση σε ειδικη διαδρομη του ραλλυ ακροπολης.. Αντε με τον καθε Ελληναρα που εχει γνωμη για το οτιδηποτε, αλλα αγνοει παντελως πώς λειτουργει.

 
Μέσα!
16 Οκτ 2020 16:27

Γραφείο, υπολογιστή, κλιματισμό, τηλεφωνική γραμμή, εκτυπωτή και υπερωρίες σε περίπτωση που υπερβαίνω τις 30 ώρες. Πάει;;

 
Anastasia
16 Οκτ 2020 16:36

Με μεγάλη μου χαρά να μείνω. Να μη μεταφέρω τη δουλειά μου εκτός σχολείου. Θέλω όμως αυτά που έχω και στο σπίτι μου για να κάνω τη δουλειά μου. Που σημαίνει: Γραφείο (ένα απλό έπιπλο, όχι υπερβολές), καρέκλα, υπολογιστή, Internet στον υπολογιστή, ήχο στον υπολογιστεί για να ελέγχω βιντεάκια και 2-3 ράφια για τα βιβλία μου. Σε κάποια σχολεία από αυτά που γύρισα, είχα ράφια ή δικό μου ντουλάπι. Σε αυτό που έμεινα τα περισσότερα χρόνια είχα ένα μόνο συρτάρι. Σε κανένα όμως δεν είχα τα υπόλοιπα. 35 εκπαιδευτικοί, οι 26 μόνιμοι στο σχολείο, 11 μόνο γραφεία. Σε άλλο σχολείο 40 εκπαιδευτικοί, 3 υπολογιστές. Στη σειρά για να περάσουμε απουσίες. Μήπως να κινηθούμε δικαστικά εναντίον του Υπουργείου που απαιτεί να βάζουμε τον εξοπλισμό μας για να κάνουμε δουλειά; Στο Υπουργείο έτσι κάνουν;

 
@Κωστας 15:23
16 Οκτ 2020 16:41

Παίρνει τα ίδια που παίρνει ο Άγγλος συνάδερφος που πάει 8:00-17:00 ή 9:00- 18:00 με διπλάσιες ώρες παραμονής στο σχολείο.Άρα για τις 4 ώρες που δουλεύει ο Έλληνας παίρνει παρά πολλά.Τα παιδιά με μεταπτυχιακά κλπ στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν για 8-9 ώρες σκληρής δουλειάς 20€.Άρα παίρνει ο εκπαιδευτικός πάρα πολλά.Προσγειώσου στην πραγματικότητα.

 
....
16 Οκτ 2020 17:56

Φοβερή ιδέα το να είμαστε 30 άτομα σε ένα γραφείο 40 τμ μέσα στον κορονοιο.Επισης 6ώρο υποχρεωτικό μόνο αν ανατεθεί κάποια εργασία από τον διευθυντή.Παμε παρακάτω...

 
Αναστ.Μ
16 Οκτ 2020 18:15

Συγνώμη, δεν είπαν ότι λόγω covid και για να μη συνωστιζόμαστε στα γραφεία μπορούμε να δουλεύουμε αυτές τις εργασίες στο σπίτι, δεν μας φτάνει που είμαστε συνωστισμένοι στις αίθουσες, που δεν έχουμε διαλείμματα λόγω των πολλών εφημεριών, που δεν μας έχει μείνει φωνή από τις μάσκες και εισπνέουμε όλη μέρα χλωρίνες, θα συνωστιζόμαστε και στα γραφεία τώρα χωρίς λόγο; Δεν ντρέπονται πιά καθόλου; Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν ραντεβού για να δουν έναν άνθρωπο στη χάση και στη φέξη με ουρά απέξω, δεν υπάρχει πλέον καμμιά λογική και καμμιά ευαισθησία; πόσο αναλώσιμοι θεωρούμαστε πια!

 
ΜΑΡΙΑ
16 Οκτ 2020 18:44

Επαναλαμβανω γιατι μερικοι με το ζορι θελουν να δημιουργησουν θεμα εκει που δεν υπαρχει!Δεν αλλαξε κατι η εγκυκλιος υπαρχει εδω και μερικα χρονια!Μονο αν ανατεθει συγκεκριμενο εργο μενουμε στο σχολειο!Οπου ο διευθυντης εχει ενημερωσει απο πριν...Τωρα εσεις που θελετε να μενετε μεχρι τις 2 ετσι για να περναει η ωρα σας μεινετε!!!Μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας στο τελος!!!

 
Μαρία
16 Οκτ 2020 18:49

Σύμφωνα με επισημη μελετη της UNESCO καθε ωρα διδακτικου εργου ενος εκπαιδευτικου αντιστοιχει σε 4 ωρες γραφειου...τουτεστιν με απλα μαθηματικα οι 21 διδακτικες ωρες ενος εκπαιδευτικου βθμιας ισοδυναμουν με 84ωρες εργασιας γραφειου και οι 24 διδακτικες ωρες εκπαιδευτικου αθμιας με 96 ωρες εργασιας γραφειου...και ο νοων νοειτω. Υ.Γ.: επιπλεον να μη ξεχναμε οτι στις διδακτικες ωρες προστιθενται δεκαδες ωρες εξωδιδακτικης απασχολησης εντος και εκτος της σχολικης μοναδας...

 
Εξυπνάδες
16 Οκτ 2020 18:51

Αυτοί που σχολιάζουν τις λίγες ώρες έχουν πάει να δουν σε τι συνθήκες ζει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο; Αν θέλουν να έχω ωράριο ΔΥ, πολύ ευχαρίστως αντί να ασχολούμαι με το παιδί σας.

 
ΜΒ
16 Οκτ 2020 18:55

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ 6 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΕΙ Η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ)
ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

 
Ντουκ
16 Οκτ 2020 19:17

Ακόμα κι αν δεν θέλω απολαβές Αγγλίας (που δεν θα έλεγα όχι, ασφαλώς), θέλω συνθήκες εργασίας Αγγλίας (και Φιλανδίας -και όποιου άλλου προτύπου εκπαιδευτικού συστήματος θυμούνται μόνο όταν πρόκειται να μας φορτώσουν με υποχρεώσεις και "καινοτομίες"). Μέχρι να τις δω αυτές, ό,τι λένε είναι ψηφοθηρικός λαϊκισμός απευθυνόμενος στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπλεγματικούς συμπατριώτες μου που έχουν απωθημένα επειδή δεν έγιναν ποτέ ούτε καν αναπληρωτές/ωρομίσθιοι.

 
πάλι βλακείες !
16 Οκτ 2020 19:19

ο νόμος λέει ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ώρες, ΑΝ έχεις δουλειά. ο διευθυντής ερωτάται αν έχει άλλη δουλειά να αναθέσει , άλλως χαιρετάς και φεύγεις (έχοντας μείνει ώρα μετά για διάφορες δουλειές, απουσίες, ενημέρωση, συζήτηση με συναδέλφους κλπ) . στο σπίτι οι βασικές ειδικότητες ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ περισσότερο (φιλόλογοι λυκείου ΔΕΝ το συζητάμε). όσοι διευθυντές είναι μυστήριοι ΑΣ παραιτηθούν. σε σοβαρά σχολεία δεν υπάρχει πρόβλημα, σε αρρωστημένες καταστάσεις -δυστυχώς πάαααααρα πολλές- υπάρχουν θέματα. για τα λοιπά (aka δεν έχουμε καρέκλα, έχουμε συνωστισμό, δεν έχουμε υπολογιστή και βιβλιοθήκη, κουβαλάμε σαν ηλίθιοι λαπτοπ φυσικά) σχολιάσαν οι υπόλοιποι. ντροπή και για το έγγραφο και για την έκταση που πήρε το θέμα. μπράβο και σε αυτόν που σχολίασε πως κάνουμε και πολλά με αυτά τα λεφτά ! για τους μετακινούμενους σε 2-3-4 (και αυτό το ζήσαμε) σχολεία δεν έχω να πω κάτι.

 
Χαρά
16 Οκτ 2020 19:33

ΠΡΩΤΟ το 30ωρο υπήρχε από όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και μάλιστα τότε απειλούσε τους εκπαιδευτικούς με ελεγκτές που γυρνοβολουσαν στα σχολεία
ΔΕΥΤΈΡΟ δυστυχώς δεν είναι γνωστό στους πολλούς ότι οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν πολύ χρόνο κάθε απόγευμα και Σάββατο Κυριακα για την προετοιμασία των μαθημάτων και των πρότζεκτ που αναλαμβάνουν πολλές φορές οι ώρες ειλικρινά είναι απίστευτες πολλές
ΤΡιΤΟ
Στα κενα οι εκπαιδευτικοί συνήθως έχουν διόρθωση εκτός αν αυτό χρησιμοποιείται για την μεταφορά σε άλλο σχολείο στο οποίο η πλειονότητα συμπληρώνει ωράριο χωρίς να νοιάζεται κανείς οικονομικά πως το παλεύουν αυτό προσωπικά γνωρίζω συνάδελφους που συμπληρώνουν σε 5 σχολεία και έχουν μέσο όρο κάθε μέρα 2 σχολεία χωρίς αυτά να είναι συστεγαζομενα
ΤΕΤΆΡΤΟ και τελευταίο το ότι τα παιδιά μας με μεταπτυχιακα και άλλα πολλά δουλεύουν για 20ευρω δεν σημαίνει ότι αυτός πρέπει να είναι ο μπουσουλας για τους εναπομείναντες στόχος του κάθε συνειδητού πολίτη είναι ο αγώνας για καλύτερο μέλλον και όχι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ας ζητήσουμε και ας παλέψουμε και εμείς για κατσίκα και να μη ζηλοφθονουμε να μη μιζεριαζουμε

 
Άνεμος
16 Οκτ 2020 20:15

Όποιος έχει βρεθεί για κάποια χρόνια ανάμεσα σε δασκάλους και δασκάλες και διαβάσει τις υποχρεώσεις ενός εκπαιδευτικού μέλος αυτού του Συλλ. Διδασκόντων και δεν κάνει συνειρμούς που θα τον κάνουν να κλάψει ή να βγάλει έναν αναστεναγμό είναι σίγουρα υποκριτής ή τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας.
Ό,τι επάγγελμα και να ασκείς θα βρεις αρνητικά στοιχεία. Ακόμη και σε εκείνα που δεν κάνεις τίποτα και βαριέσαι δύναται να εκλαμβάνεται ως κόλαση.
Αν δούμε την κοινωνία των γονέων και μελετήσουμε την καθημερινότητά τους και έχουμε στοιχειώδεις ευαισθησίες και ίσως ενσυναίσθηση θα δούμε πόσο τυχερός είναι ο μέσος εκπαιδευτικός.
Ο καλός δάσκαλος πάντως δεν παραπονιέται ποτέ για τη δουλειά του ή αλλιώς την εργασιακή του καθημερινότητα. Δουλεύει, δουλεύει, δουλεύει. Απαλλάσσει τους γονείς από την εγγράμματη καθημερινότητα του παιδιού τους. Τα πράγματα στην εκπαίδευση δυσκολεύουν. Τα παιδιά είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια. Η προσομοίωση της δικής του παιδικής σχολικής ζωής με τη ζωή του σημερινού παιδιού είναι τραγικό λάθος. Οφείλει να μάθει. Και να μάθει μόνος του. Παρατηρεί, σημειώνει, καταγράφει, αξιολογεί. Ακούει γνώμες και άλλων ενεχόμενων. Διακριτικός και δε φοβάται τη δουλειά και τις νέες προκλήσεις.
Το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου. Μπορεί να είναι παραγωγικός και με ποιότητα χωρίς να σμιλεύει και κουραφέξαλα.
Είναι κόλαση εκεί... έξω από τα σχολεία...
Υ.Γ. Είναι όλα θέμα επιλογών λένε. Γι' αυτό κι ένας τεράστιος πληθυσμός αδιόριστων εκπαιδευτικών. Μάλλον θέλουν κι αυτοί να ενταχθούν στην κόλαση...

 
To κοροιδο
16 Οκτ 2020 20:51

Από παλιά δούλευα 6 με 8 ώρες κάθε μέρα και στο σπίτι μου για να ετοιμάζω παρουσιάσεις σημειώσεις ασκήσεις (είμαι 30 χρονια δασκαλος)τώρα προστέθηκε και το myschool που ασχολούμαι καθημερινά... λες να έχει δίκιο η σύζυγος που μου λέει μεγάλο κορόιδο είσαι που δουλεύεις τόσες ώρες σιγά τα λεφτά που παίρνετε...

 
Αντώνης
16 Οκτ 2020 21:20

Αν το ψάξετε λίγο οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν περισσότερο από άλλους πχ ΟΤΑ ,και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες....

 
Ηλίας
16 Οκτ 2020 21:39

Τα νομοθετούσε και μετά τα αθετούσε ;

 
@Mαρία
16 Οκτ 2020 21:48

Κάτι άλλαξε...η λέξη κλειδί είναι το 'υποχρεωτικά' . 'Παραμένει υποχρεωτικά' δε σημαίνει πως η ανάθεση εργασίας είναι προϋπόθεση για την παραμονή του εκπαιδευτικού στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, ο εκπαιδευτικός Οφείλει να βρίσκεται εντός σχολικής μονάδας για ένα εξάωρο! . Στο ενδιάμεσο μπορεί να του ανατεθεί οτιδήποτε ή να μην ανατεθεί τίποτα, θα φύγει όμως μετά την παρέλευση εξαώρου!

Θα συμφωνήσω, όμως, για τα περί χώρων και υποδομών....Σε πολλά μα πάρα πολλά σχολεία οι χώροι και οι υποδομές είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς για να φιλοξενήσουν τον σύλλογο διδασκόντων σε πλήρη σύνθεση, ιδιαιτέρως μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς λόγο κορωνοϊού... ! Κάτι πρέπει να γίνει γι αυτό, σίγουρα!

 
@@μαρία
16 Οκτ 2020 22:20

έτσι όπως είναι διατυπωμένο δεν συνάγεται το "υποχρεωτικά 6ωρο"

 
Νυχτερινός Επισκέπτης
16 Οκτ 2020 22:25

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι :
"Ποια ήταν τα ερωτήματα που απευθύνθηκαν στο ΥΠΑΙΘ και στα οποία απαντάει η εγκύκλιος;"
"Ποιος είναι ο λόγος έκδοσης την εγκυκλίου στη παρούσα χρονική συγκυρία;".
"Γιατί εμπλέκει την υποχρεωτική τηλεεκπαίδευση κατά τη διάρκεια των καταλήψεων με την κρατήσεις από το μισθό;"
"Θεωρείται στάση εργασίας η μη παροχή τηλεεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των καταλήψεων;"
Μήπως τελικά δίνεται οδηγία στους εκκαθαριστές να προβαίνουν σε κρατήσεις ως στάσεων εργασίας σε όσους αρνούνται να συμμετέχουν στην ταυτόχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία κατά τη διάρκεια καταλήψεων των σχολείων;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ