Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποσύρει και η ΔΑΚΕ ΔΕ τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δημοσίευση: 23/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποσύρει  και η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι άλλες παρατάξεις της ΟΛΜΕ, τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές για την   ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν ηλεκτρονικά  το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Την απόφαση αυτή έλαβαν σήμερα τα μέλη της ΔΑΚΕ, που συνεδρίασαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ

Οι υπόλοιπε παρατάξεις της ΟΛΜΕ , οι ΣΥΝΕΚ, το ΠΑΜΕ, η ΠΕΚ και οι Παρεμβάσεις , ήδη έχουν λάβει σχετική απόφαση πό τις 15 Οκτωβρίου και μάλιστα έχουν συγκεντρώσει καις τις παραιτήσεις των υποψηφίων, προκειμένου να τις καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο   διαδικασία  μαζικών  παραιτήσεων υποψηφίων, δεν προβλέπεται  στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να απαντήσει η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως διεμήνυσε ότι:

Α. Θα προχωρήσει κανονικά σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου με όσους εκπαιδευτικούς είναι υποψήφιοι.

Β. Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα λειτουργήσουν  με τους εκπροσώπους της διοίκησης, εάν δεν υπάρχουν αιρετοί και την ευθύνη θα φέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ ζητά :

Α. Να  μη γίνουν οι εκλογές τα Σάββατα , αλλά εργάσιμη ημέρα, όπως ίσχυε έως τώρα, και,

Β. Να αναβληθούν οι εκλογές    για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια   και να παραταθεί η  θητεία  των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το  ΚΥΣΔΕ

Ετικέτες: 
ΔΑΚΕ ΔΕ

Σχόλια (16)

 
Eκπαιδευτικός
23 Οκτ 2020 22:14

Αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια και γιατί να
μας εκπροσωπεί η ΟΛΜΕ

Μας εκφράζει;

 
Δημήτρης
23 Οκτ 2020 22:57

Ανεξήγητη η εμμονή του Υπουργείου. Δε βλέπει ότι θα σπάσει τα μούτρα του; Αυτό που ζητάει η ΟΛΜΕ γιατί να ενοχλεί το Υπουργείο, τη στιγμή που η ΟΛΜΕ δε ζητάει αργία τη μέρα των εκλογών. Σώνει και καλά ηλεκτρονική ψηφοφορία, σώνει και καλά μάντρωμα στο σπίτι, σώνει και καλά Δημοκρατία του καναπέ!!!

 
Dimitis
24 Οκτ 2020 10:31

Η εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό μας σύστημα παραδίδεται βήμα βήμα στα ιδιωτικά συμφέροντα γιατί τα χρήματα είναι πολλά. Ο σκληρά εργαζόμενος γονέας μαζεύει ευρώ -ευρώ για να σπουδάσει το παιδί του για μια καλύτερη ζωή, και το αποτέλεσμα τα χρήματα να τα παίρνουν είτε φροντιστήρια είτε ιεκ και κολέγια και το όνειρο μιας καλύτερης ζωής του παιδιού δεν εκπληρώνεται ποτέ. Και αυτή την στιγμή ακυρώνονται κατακτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για μια αξιοκρατική εκπαίδευση που αποκτήθηκαν μετά από αγώνες, στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων. Ας φωτίσει ο θεός τους υπεύθυνους και να βρεθεί μια λύση για το καλό της εκπαίδευσης και να συνεχίζει να αποτελεί δημόσιο αγαθό και να εκπληρώνει τα όνειρα των εκπαιδευτικών και πολιτών.

 
@Eκπαιδευτικός
24 Οκτ 2020 11:41

Για τους πολιτικούς μας, δεν το διερωτώστε?

 
Σπυρος
24 Οκτ 2020 14:36

Τι ποσοστό συμμετέχει στις εκλογές αυτές τα τελευταία χρόνια; Με τι αριθμό εκπαιδευτικών λαμβάνονται οι αποφάσεις; Δεν εννοώ το ποσοστό των συμμετεχόντων. Μπορεί από ένα σύλλογο να συμμετέχουν 10 άτομα. Αυτό δεν έχει προβληματίσει ;

 
Βασιλης
24 Οκτ 2020 17:40

Το αν μας εκφραζει η οχι η ΟΛΜΕ τι σχεση εχει με το να συναινεσουμε στην καταργηση δημοκρατικων διαδικασιων ρε συναδελφε; Να τα αποσυνδεσουμε;

 
εκπαιδευτικός άλλος
25 Οκτ 2020 08:57

Δεν καταλαβαίνω συνάδελφοι πού είναι το πρόβλημα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τα ΚΕΠ δε μας αρέσουν που προσφέρουν και ηλεκτρονικές υπηρεσίες; Συζητάμε αν πιστοποιητικά που μας δίνουν τα ΚΕΠ online είναι πλαστά; Είμαστε εν μέσω επιδημίας και εξισώνουμε τη δημοκρατία με τον τρόπο διεξαγωγής ψηφοφορίας. Για ποιο λόγο; Ο σωστός δημοκράτης είναι αυτός που πηγαίνει στα εκλογικά κέντρα ή αυτός που παρακολουθεί και συμμετέχει με όποιο τρόπο επιθυμεί και δύναται;

 
Κωστας
25 Οκτ 2020 09:49

@Δημήτρης Ρώτησε λίγο τους πολίτες τι θα σου πουν; Όλο το ζήτημα γίνεται για να έχουμε ακόμη μια αργία.
Απλά το Υπουργείο κάνει ένα λάθος και δεν το πουλάει σωστά. Αν έλεγε:
Καταργείται γενικά η αργία. Πρέπει να ψηφίζουν όποια ημέρα θέλουν οι εκ/κοι απλά από 2 το μεσημέρι έως και 8 το βράδυ. Θα μπορούσαν όλοι να ψηφίσουν. Επίσης να πει για φέτος μόνο θα γίνει ηλεκτρονικά λόγω πανδημίας.
Αν λοιπόν το έδειχνε σωστά στην κοινωνία ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΡΑΖΑΝ. Φυσικά η κοινή γνώμη ξέρει γιατί γίνεται όλη η βαβούρα της ΟΛΜΕ.

 
Ανδρέας
25 Οκτ 2020 10:33

Και η ΔΑΚΕ απέσυρε τις υποψηφιότητες της αλλά η ΝΔ δεν αφήνει κανέναν να παραιτηθεί της υποψηφιότητας του.

 
Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
25 Οκτ 2020 11:28

Ακόμη ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κ. Κεραμέως. Παταγώδης αποτυχία η κυβερνητική προσπάθεια διχασμού και αποπροσανατολισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας!

 
Quo Vadis Cerameus
25 Οκτ 2020 11:43

Μια ακόμη άστοχη απόφαση της κ. Κεραμέως! Η μετάθεση ευθυνών προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές φανερώνει την ακαταλληλότητα του προσώπου για τον κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

 
Νίκος
25 Οκτ 2020 12:56

Έχει δίκιο ο Κωστας. Το υπουργείο να συναινέσει για καθημερινή χωρίς αργία. Για να δούμε τότε τι θα έχουν να πουν.

 
Legend
25 Οκτ 2020 13:08

Κανένας διχασμός. Η πλειοψηφία συμφωνεί και η μειοψηφία των συνδικαλιστών άγνωστο γιατί ορύεται! Ισόβια θέση δεν υπάρχει σε αυτά τα συμβούλια! Θέλουμε να ψηφίσουμε. Θέλουμε να σας αλλάξουμε. Θα ψηφίσουμε όλοι από το σπίτι ασφαλείς! Ποιο είναι το πρόβλημα; Κάντε μια τηλεδιάσκεψη να συμμετέχουμε και στη συνέλευση! Αν ακουστεί κανένας άλλος... Αν δεν σας αρέσει, ας τελειώνουμε με το παλιό καθεστώς του συνδικαλισμού να αναδειχθούν νέοι και φρέσκοι με όραμα!

 
Loser
25 Οκτ 2020 13:22

Όταν δεν σε "ψηφίζει" ούτε η οικογένεια σου, πώς το λένε στα Ελληνικά ρε παιδια?

 
Ert
25 Οκτ 2020 19:05

Αφού γνωρίζουν ότι δεν προβλέπεται απόσυρση υποψηφιοτήτων, γιατί αυτή η κίνηση; Εκτός αν, ακόμα χειροτερα, δεν ήξεραν. Τα ΠΥΣΔΕ πάντως θα λειτουργούν καλύτερα χωρίς αιρετούς.

 
@Κωστας
25 Οκτ 2020 20:59

Η κοινή γνώμη να δείτε τί θα της δείξει στο τέλος....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ