Αποσύρει και η ΔΑΚΕ ΔΕ τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

23/10/2020

Άκουσε το άρθρο

Αποσύρει  και η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι άλλες παρατάξεις της ΟΛΜΕ, τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές για την   ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν ηλεκτρονικά  το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Την απόφαση αυτή έλαβαν σήμερα τα μέλη της ΔΑΚΕ, που συνεδρίασαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ

Οι υπόλοιπε παρατάξεις της ΟΛΜΕ , οι ΣΥΝΕΚ, το ΠΑΜΕ, η ΠΕΚ και οι Παρεμβάσεις , ήδη έχουν λάβει σχετική απόφαση πό τις 15 Οκτωβρίου και μάλιστα έχουν συγκεντρώσει καις τις παραιτήσεις των υποψηφίων, προκειμένου να τις καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο   διαδικασία  μαζικών  παραιτήσεων υποψηφίων, δεν προβλέπεται  στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να απαντήσει η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως διεμήνυσε ότι:

Α. Θα προχωρήσει κανονικά σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου με όσους εκπαιδευτικούς είναι υποψήφιοι.

Β. Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα λειτουργήσουν  με τους εκπροσώπους της διοίκησης, εάν δεν υπάρχουν αιρετοί και την ευθύνη θα φέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ ζητά :

Α. Να  μη γίνουν οι εκλογές τα Σάββατα , αλλά εργάσιμη ημέρα, όπως ίσχυε έως τώρα, και,

Β. Να αναβληθούν οι εκλογές    για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια   και να παραταθεί η  θητεία  των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το  ΚΥΣΔΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ