Εκλεκτορικό Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Σήμερα ο δεύτερος γύρος συνεδρίασης για τη θέση του Επίκουρου που προκλήθηκε θόρυβος

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης κλήθηκαν να παραθέσουν διαδικτυακά τις απόψεις τους, ενώπιον του εκλεκτορικού και οι 30 υποψήφιοι. Από αυτούς παρέστησαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους περισσότεροι από 10 υποψήφιοι.

29/10/2020

Ενημερώθηκε: 29/10/2020, 07:06

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα  Πέμπτη θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά το   Εκλεκτορικό Σώμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,προκειμένου  να αποφασίσει εάν θα διαφοροποιηθεί ή θα υιοθετήσει την εισηγητική έκθεση, σύμφωνα με την οποία από τους 30 υποψήφιους προτείνεται για τη θέση του  Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών, ένας ο οποίος τυγχάνει να είναι γιος του προέδρου του τμήματος, γεγονός που προκάλεσε σχετική καταγγελία και αμέσως μετά  την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα την απόφαση του εκλεκτορικού αμέσως μετά τη συνεδρίασή του.

Το εκλεκτορικό Σώμα στην πρώτη εξάωρη συνεδρίαση   κάλεσε τους 30 υποψήφιους  να παραθέσουν, ενώπιον του,  διαδικτυακά  τις απόψεις τους. Από αυτούς παρέστησαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους περισσότεροι από 10 υποψήφιοι.

Τα μέλη του εκλεκτορικού θα μελετήσουν και τα βιογραφικά των υποψηφίων και εκτός απροόπτου, σήμερα  Πέμπτη,  θα λάβουν τις αποφάσεις τους (με ψήφο) για το ποιος από τους 30 υποψηφίους έχει τα περισσότερα προσόντα που θέτει η σχετική προκήρυξη.

To  γνωστικό αντικείμενο της θέσης που προκηρύχθηκε έχει τον τίτλο «Μη στοχαστική μαθηματική μοντελοποίηση με εφαρμογές».

Μαζί με την αίτηση, η προκήρυξη καλούσε τους υποψηφίους    να υποβάλουν:

1. Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

2. Αντίγραφα των πτυχίων και των τίτλων σπουδών τους. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να υποβληθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

3. Βιογραφικό σημείωμα.

4. Αναλυτικό υπόμνημα για τα υποβαλλόμενα πρωτότυπα επιστημονικά δημοσιεύματα.

5. Διδακτορική Διατριβή και τα άλλα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του τμήματος

Ο θόρυβος γύρω από την εισηγητική έκθεση προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου του τμήματος   Μαθηματικών του Παν. Δυτ. Μακεδονίας. (Διαβάστε εδώ)

Παρέμβαση υφ. Παιδείας

Η καταγγελία για τον αποκλεισμό των 29 από τους 30 υποψηφίους, προκάλεσε την αντίδραση του υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκη , ο οποίος με δηλώσεις στο esos  ανέφερε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός του, να εξετάσει κάθε στάδιο της διαδικασίας εκλογής και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Η απάντηση του Πρύτανη

Απαντώντας, με ανακοινωθέν, ο Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τόνισε: «Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών λειτουργών και υπαλλήλων του Ιδρύματος εξαιτίας παράνομων πράξεων ή παραλείψεών τους ουδέποτε αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα ή ελαφρότητα. Η στάση του καθενός μας στα όργανα του Πανεπιστημίου μας είναι γνωστή και δημόσια. Ό,τι σήμερα κτίζουμε ως ακαδημαϊκή παράδοση συνιστά το εχέγγυό μας για το μέλλον. Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε ένα Πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε, με μεγάλη προσπάθεια, για να προσφέρει στην επιστημονική πρωτοπορία, στις τέχνες, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και κυρίως στους ανθρώπους του». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Πρύτανη)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ