Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: Υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα Δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Δημοσίευση: 21/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και διευκρίνισε  ότι “ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους”.

Σε ότι αφορά τις απουσίες των μαθητών, είπε ότι αυτές δεν υπολογίζονται όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ωστόσο κατά τις άλλες ημέρες τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για όλους και πρέπει να παρακολουθούνται από τα παιδιά.

Η υπ. Παιδείας επανέλαβε σε ότι αφορά την πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση ότι δεν αφορά σε έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο διαγωνισμού, αλλά αποτελεί δωρεά η χρήση της, για την οποία μάλιστα όπως είπε, αν και η αντιπολίτευση το ζητούσε επιμόνως τις προηγούμενες ημέρες, ουδείς έχει αντααποκριθεί αφότου το Υπουργείο δήλωσε ότι μπορεί όποιος θέλει να δει τα σχετικά έγγραφα.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στην χώρα, μέσω δωρεάν πλατφόρμας και πρόσβασης σε αυτήν των μαθητών σε όλη την χώρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο, που αφορά 1,6 εκ. μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρά προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Σχετικά  με τις  καταγγελίες για διανομή tablet σε σχολεία, τα οποία καταλήγουν όμως αντί για τα χέρια μαθητών σε χέρια καθηγητών, η κ. Κεραμέως είπε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται, αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές, τόνισε όμως ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η υπ. Παιδείας είπε ότι σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της περιοχής, τα παιδιά από το χωριό της Ηλείας, η φωτογραφία των οποίων να κάθονται στο καφενείο του χωριού για να «συνδεθούν» με την τηλεκπαίδευση, ουδέποτε συνδέθηκαν τις επίμαχες δύο ημέρες στην πλατφόρμα ούτε έκαναν χρήση της συσκευής που υπήρχε στο σχολείο και ήταν στην διάθεση τους, επαναλαμβάνοντας ότι το Υπουργείο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να παρέμβει για να δοθούν λύσεις σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

«Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρο για την χώρα και ουδείς θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες ότι λόγω της πανδημίας θα γινόταν η ψηφιακή μετάβαση όλων των σχολείων της χώρας. Την πρώτη ημέρα σύνδεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, υπήρξαν αρρυθμίες, έπρεπε να συντονιστεί το σύστημα, υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όμως δύο εβδομάδες τώρα γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε δεκάδες χιλιάδες εικονικές τάξεις καθημερινά. Το ίδιο έγινε και την πρώτη ημέρα σύνδεσης των δημοτικών, υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως πλέον τα μαθήματα γίνονται», τόνισε η κ. Κεραμέως.

 

Σχόλια (35)

 
Poyet
21 Νοε 2020 11:32

Κάνε μας τη χάρη . Δεν ξέρω τι λένε οι μελέτες, αυτό που βλέπω είναι ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι κόλλησαν στο σχολείο από τα παιδιά. Εκτός κι αν οι εκπαιδευτικοί δεν λαμβάνονται υπόψη, οπότε ίσως έχει δίκιο,

 
Αλέξης
21 Νοε 2020 12:53

Έλεος! Όλα για τα λεφτά! Θέλετε να ανοίξετε την αγορά, την εστίαση και ψάχνετε τρόπους να πείτε πως δεν υπάρχει πρόβλημα! Θα ξεκινήσετε από τα σχολεία, γιατί: «Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων». Πείτε το αυτό σε μαθητή Λυκείου που βρέθηκε θετικός, κόλλησε την μητέρα του η οποία πέθανε σε ηλικία 50 χρονών χωρίς κανένα νόσημα! Πείτε το αυτό στα παιδιά που έχασαν τον (εκπαιδευτικό) γονιό τους από τον ιό!
Θέλετε να ανοίξετε τα σχολεία χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους! Τουλάχιστον, μέχρι να βγει το εμβόλιο, τα σχολεία να λειτουργούν με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και εκ περιτροπής όπως την Άνοιξη! Και ας μειωθεί η ύλη επιτέλους!

 
ΜΙΛΤΟΣ
21 Νοε 2020 13:47

Μήπως, λέω μήπως, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου;

 
Μακάρι!
21 Νοε 2020 14:47

Να τα ανοίξετε!!!δεν γίνεται μάθημα από κινητό!!!! Οι γονείς θελουμε ανοικτά σχολεία!

 
Αναζητώντας τη λογική
21 Νοε 2020 15:00

1. Στη πρώτη φάση της πανδημίας πρώτα άνοιξαν τα Λύκεια, κατόπιν τα Γυμνάσια και τελευταία τα Δημοτικά παρά το γεγονός ότι τα παιδιά του Δημοτικού δεν είναι τόσο μεταδοτικά όσο του Λυκείου, σύμφωνα με τις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων.
2. Αντίθετα στη δεύτερη φάση της πανδημίας έκλεισαν πρώτα τα Λύκεια - Γυμνάσια και τελευταία τα Δημοτικά, με πιθανότητα να ανοίξουν και πρώτα, σύμφωνα με τη δήλωση της υπουργού.
3. Και στις δύο φάσεις της πανδημίας ουδείς αναφέρθηκε στον κίνδυνο μόλυνσης των εκπαιδευτικών, των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεγαλύτερος από τους υπαλλήλους των άλλων δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες λειτουργούν με ραντεβού και με τηλεκπαίδευση σε ποσοστό 50% του προσωπικού. Ίσως οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται αναλώσιμοι και αντικαταστάσιμοι, λόγω του μεγάλου αριθμού αδιόριστων εκπαιδευτικών.
4. Στα εσπερινά σχολεία (εσπερινά ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ ή Γυμνάσια) με εργαζόμενους ενήλικες μαθητές μεγάλης ηλικίας ( μερικές φορές και άνω των 60 ετών) και υψηλού κινδύνου έκθεσης στον κορονοϊό, ακολουθείται το ίδιο πρωτόκολλο με εκείνο των ανήλικων μαθητών γυμνασίων-λυκείων.
Καιρός να ανατρέξουμε στην Αριστοτέλεια λογική.

 
Orania
21 Νοε 2020 15:02

Πρωτα πρεπει να ανειξουν τα γυμνασια και τα λυκεια και τελος τα δημοτικα

 
Ελένη
21 Νοε 2020 15:06

Μάθημα σωστό από το κινητό δεν γίνεται. Τώρα που κλείσανε και τα δημοτικά, με τις άδειες ειδικού σκοπού, υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που σταματήσαμε να γίνονται λόγω άδειας του εκπαιδευτικού. Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα κενά της προηγούμενης χρονιάς, η κατάσταση είναι τραγική ....

 
Μελετες
21 Νοε 2020 15:10

Ποιες μελέτες ακριβώς;αυτές που λένε σχολεία και σούπερ μάρκετ ότι κολλάνε πρώτα;γιατί μόνο αυτές υπάρχουν από Αγγλία.Δριξτε μας μια έρευνα στην Ελλάδα επιτελους

 
Τασουλα
21 Νοε 2020 16:42

Μπράβο σας γιατί κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, την τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα. Αν μας το έλεγαν πριν δυο Χρονια θα το θεωρούσαμε αστείο ! Μπράβο που αντέχετε όλη αυτή τη γκρίνια και την επιθετική ρητορική κάποιων. Συνεχίστε ! Το αξίζουν τα ελληνόπουλα! Σας έχουμε ανάγκη!

 
ΔΡΑΜΑ
21 Νοε 2020 16:57

Η κατάσταση με κλειστά τα σχολεία είναι δραματική κυρίως τα δημοτικά!

 
Αν τα ανοίξουν χύμα
21 Νοε 2020 18:17

όπως ήταν πριν θα πρέπει ΟΛΗ η εκπαιδευτική κοινότητα να απεργησει απαιτώντας να αντιμετωπιστεί όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Όσο για την καραμέλα της δήθεν ασήμαντης μετάδοσης στα σχολεία γελάει κάθε σοβαρός επιστήμονας ( μη χειραγωγημενος από πολιτικά συμφέροντα). Όσο για τους γονείς που δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους μεταφέρουν τα παιδιά τον ιό, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης!

 
Κώστας
21 Νοε 2020 18:29

Όπως πάντα εκτός τόπου και χρόνου, με ασυναρτησίες να προσπαθεί να δικαιολογίσει το απίστευτο μπάχαλο.......

 
K
21 Νοε 2020 18:48

Nα τα ανοίξετε στις περιοχές χωρίς κρούσματα!Απορώ γιατί τα κλείσατε σε τέτοιες περιοχές;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
21 Νοε 2020 19:11

Ποιες μελέτες επικαλείται η κυρία υπουργός; Η πραγματική εικόνα της επιρροής των σχολείων στη διασπορά του ιού θα φανεί εάν αποφασίσετε να κάνετε εκτεταμένους ελέγχους στην εκπαιδευτική κοινότητα. Κάτι το οποίο διαρκώς αποφεύγετε. Πάντως, αν ανοίξετε τα σχολεία μόνο με μάσκες και παγουρίνο, όπως τον Σεπτέμβριο, να είστε σίγουροι ότι ο ιός θα κάνει πάρτυ μέσα στις κλειστές λόγω του κρύου αίθουσες.

 
@Τασούλα
21 Νοε 2020 23:57

Τασούλα αυτή την μορφή τηλεκεπαίδευσης την θεωρείς τηλεκπαίδευση; Επειδή επιβάλανε στην εκπαιδευτική κοινότητα να καθίσει μπροστά σε έναν υπολογιστή και να ακούνε οι μαθητές τον εκπαιδευτικό να μιλάει και να δείχνει μια εικόνα, κάνανε τηλεκπαίδευση; Χωρίς υποδομές, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καλή γνώση του οποιουδήποτε εργαλείου δεν μπορείς να κάνεις τηλεκπαίδευση. Ρίξε μια ματιά σε αυτά που είπε ο κ. Λιοναράκης:
«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι κάτι που αποφασίζεις σε μια μέρα και την επόμενη υλοποιείς. Απαιτεί προετοιμασία, σχεδιασμό, διδακτικούς και μαθησιακούς στόχους, μαθησιακό υλικό, ορισμούς επικοινωνιακών αλληλεπιδράσεων»
Και ένα τελευταίο, τα ελληνόπουλα αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό που εσύ υποστηρίζεις και λες τηλεκπαίδευση!

 
Επαναλειτουργία σχολείων
22 Νοε 2020 00:57

Τα Δημοτικά Σχολεία δεν έπρεπε να έχουν κλείσει ποτέ και να υπάρχουν μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού ενηλίκων και παιδιών στην άφιξη και την αναχώρηση. Φυσικά πρέπει να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η εκπαίδευση είναι απαραίτητο να μην εκτροχιαστεί από την επιδημία της ίωσης.

 
Αναγκαίο κακό
22 Νοε 2020 01:29

Βεβαίως και είναι δύσκολη η τηλεκπαίδευση ειδικά για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, βεβαίως όμως κινδυνεύουμε όλοι αυτή την εποχή (παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς, παππούδες) αν ανοίξουν βιαστικά τα σχολεία. Ας ξεκινήσουν με το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών για να λειτουργήσει κανονικά έστω αυτή η ομάδα παιδιών και γονέων και για τα υπόλοιπα βλέποντας και κάνοντας.

 
ΠΕ86 σε φροντιστηριο μεσης εκπαίδευσης.
22 Νοε 2020 07:36

Μειώστε την ύλη!
Ελάτε, προσγειωθείτε τώρα. Αρκετά με τις πτήσεις της παντελούς έλλειψης κατανόησης της γήινης ελληνικής πραγματικότητας στην δευτεροβάθμια. Το ταξιδάκι στον πλανήτη σας πρέπει να τελειώσει...

 
@Τασούλα
22 Νοε 2020 08:03

Δύο από τους μαθητές μου δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι τους, οπότε δεν έχουν καμία πρόσβαση στο ... θαύμα της τηλεκπαίδευσης. Προς το παρόν τηλεφωνιόμαστε με τους γονείς (στο ένα και μοναδικό κινητό της οικογένειας) λίγο μετά το μάθημα για κανένα δεκάλεπτο και τους δίνω καθημερινά τα μαθήματα. Σε αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους να πω ότι άδικα "γκρινιάζουν" κι ότι είναι "μέγα κατόρθωμα" που προχωρώ στην ύλη με τα παιδιά τους απόντα; Σύμφωνα με τις οδηγίες δηλαδή, θα πρέπει να τους βάζω και απουσίες; Θεωρείται ή όχι "τεχνικό πρόβλημα" η μη ύπαρξη ίντερνετ; Αυτοί οι μαθητές είναι ... "αόρατοι"; "Μεμονωμένο πρόβλημα"; Τι είναι; Ρωτώ γιατί , από όσο ξέρω, στη φορολογία είναι μια χαρά ... ορατοί! Αποφάσισα λοιπόν να "γκρινιάζω" κι εγώ μαζί τους, ώσπου να υπάρξει κάποια πρόβλεψη και για αυτά τα ελληνόπουλα.

 
foros1
22 Νοε 2020 11:06

Όταν η εναλλακτική της τηλεκπαίδευσης είναι οι θάνατοι ανθρώπων που κολλάνε τον ιό από ιχνηλάτηση που περνά μέσα ή γύρω από σχολεία, χίλιες φορές η πρώτη.

 
Xara
22 Νοε 2020 13:30

Η τηλεκπαιδευση ειναι πολυ χρησιμη αρκει να γίνεται με τις καταλληλες παροχές κ υποστηριξη. Με τις συνθηκες αυτες που το συστημα διαρκώς καταρρέει κ η πλατφορμα δεν επιτρεπει εκτελεση των εφαρμογων της ειναι σκετη τηλεπαιδευση κ οχι τηλεκπαιδευση. Το μεταφερω σαν εκπαιδευτικος που πέρυσι εκανα χρηση της webex κ δεν ειχε καμια σχεση με τη φετινη κατασταση. Το συστημα περυσι λογω του μειωμενου κορεσμου λειτουργουσε αψογα. Φέτος ειναι καθαρη τρελα. Και για γονεις και για εκπαιδευτικους.

 
Μαρια
22 Νοε 2020 13:36

Εγω εχω δυο παιδια στο δημοτικο και δεν εχω ιντερνετ.Κανουν κανονικα μαθημα.Οντως ειναι δωρεαν και μονο την πρωτη μερα υπηρχε προβλημα.Παρολα αυτα τα σχολεια πρεπει να ανοιξουν!

 
Πε70
22 Νοε 2020 14:17

Οι δάσκαλοι ποτέ δεν είπαμε να κλείσουν τα σχολεία. Να λειτουργήσουν με ασφάλεια ζητήσαμε. Αλλά αυτό κοστίζει σε χρήματα. Από κει και πέρα κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που ζούμε είναι ένας διαφορετικός πόλεμος. Στον πόλεμο οι προτεραιότητες αλλάζουν. Πρώτα έρχεται η ανθρώπινη ζωή και μετά η παιδεία. Στο κάτω κάτω τα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθουν. Η ανθρώπινη ζωή και υγεία όμως όχι.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.
22 Νοε 2020 14:25

Πριν ανοιξουν εσεις που ειστε υπερμαχοι καλεστε στα σπιτιας σας ολους τους συμμαθητες των παιδιων σας και για μια εβδομαδα να παιζουν μαζι για 5 ωρες. Ετσι θα αποδειξετε οτι ολα βαινουν καλως και θα απαλλαξετε απο το αγχος τους εκπαιδευτικους. Οι συνδικαλιστικες οργανωσεις αν υπηρχαν θα επρεπε να συγκεντρωνουν στοιχεια αναλυτικα για το τι συμβαινει στους εκπαιδευτικους και αν αν αν ( μακαρι και ευχομαι και πιστευω οτι ο Θεος προστατευει το εργο μας) υπαρχει προβλημα να στειλουν εξωδικα στους λοιμωξιολογους και στον καθε υπευθυνο που εγγυαται με τις δηλωσεις του κλπ την ασφαλεια των εκπαιδευτικων στην δεδομενη στιγμη της πανδημιας (ευτυχως υπαρχουν και αρκετοι επιστημονες που δεν εχουν καθετες αποψεις)

 
@Μαρία
22 Νοε 2020 15:07

Χωρίς ίντερνετ και κάνουν μάθημα κανονικά, μας λες! Αυτό πάλι είναι πολύ παράξενο, Μαρία. Τι εννοείς; Σε ρωτάω γιατί το μάθημα έχει μόνο δύο τρόπους να γίνει. Ο ένας μέσω ίντερνετ (το σύνηθες) κι ο άλλος μέσω σταθερού τηλεφώνου (το σπάνιο). Αν όπως λες δεν έχεις ίντερνετ, τότε ακούν τα παιδιά μέσα από το σταθερό σου, χωρίς να βλέπουν εικόνα, κάτι που θα πρέπει να ξέρεις πως δεν είναι δυστυχώς δωρεάν για όλους όσους μπαίνουν έτσι. Μπορεί , από όσο ξέρω , αν δεν έχει κάποιος δωρεάν κλήσεις σε σταθερά, να κοστίσει 10 ευρώ περίπου την ώρα (δηλ. 600 ευρώ τον μήνα). Γι΄αυτό, σε αυτή την περίπτωση σιγουρέψου για το τι σύνδεση έχεις, ώστε να μη χρεωθείς άδικα. Αν πάλι βλέπουν εικόνα τα παιδιά σου και μπαίνουν όπως λες κανονικά, τότε θα έχεις ίντερνετ στο "έξυπνο" κινητό σου και άρα μέσω του ίντερνετ μπαίνουν, οπότε η πληροφορία που μας έδωσες πριν λίγο είναι λάθος.

 
@Μαρία
22 Νοε 2020 15:23

Πολλοί γονείς έχουν ίντερνετ στα κινητά τους , αλλά δεν το γνωρίζουν, όπως πιθανότατα δεν το γνώριζες κι εσύ ως τώρα. Χωρίς ίντερνετ δε θα μπορούσες, όπως λες, να μπαίνεις κανονικά. Έχεις λοιπόν ίντερνετ , από τη στιγμή που μπορείτε και βλέπετε το μάθημα από την οθόνη του κινητού σου. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και πολλά παιδιά που δεν έχουν ούτε ίντερνετ , ούτε σύγχρονο κινητό , τάμπλετ ή λάπτοπ ή κάποιον οικείο τους που να έχει τις γνώσεις, για να τα βοηθήσει να συνδεθούν και φυσικά δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

 
@ Τασούλα
22 Νοε 2020 16:14

Αν είναι δυνατόν! Το να λέτε μπράβο στην απόλυτα ανεπαρκή, την χειρότερη υπουργό Παιδείας που θυμάμαι, πόσο τυφλό φανατισμό μπορεί να περιέχει; Τι ακριβώς έκανε η Κεραμέως; Άφησε τόσους μήνες να περάσουν χωρίς καμία δοκιμή, χωρίς καμία διανομή υλικού (πλην τα παγουρινια), χωρίς καμία καταγραφή ποια παιδιά στερούνται πρόσβασης, χωρίς να μειώσει τους μαθητές, χωρίς να ανοίξει άδειες αίθουσες, χωρίς να προσλάβει έξτρα καθαριστές, χωρίς να αναπτύξει υλικό διαδικτυακό, χωρίς να πονέσει για τούς πρώτους νεκρούς ήρωες της εκπαίδευσης. Για αυτήν μπράβο; Προς Θεού, αλίμονο, έλεος, αυτό θυμίζει το Ελιά Ελιά και Κώτσο βασιλιά. Προς το παρόν έχουμε μόνο των κώτσο.

 
Παρασκευή
22 Νοε 2020 19:36

Θα ήταν καλύτερα να κυλήσουν τα πράγματα ήρεμα, όλοι οι γονείς έχουμε δίκαιο, αλλά και η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι μπορούσαν έκαναν με το διαδίκτυο, αλλά δεν το περίμεναν ότι τα κρούσματα ιού θα αυξηθούν τόσο πολύ,και ότι όλα θα είναι έτοιμα να παρακολουθούν μαθήματα .τηλεκπαίδευσης.Να δώσουν τάμπλετ στα παιδιά να παρακολουθούν μαθήματα,ανεφ εισοδήματος του γονέα,να μάθουν τα παιδιά γράμματα,και στο πιο μακρινό χωριό.Χρονια όποια κυβέρνηση και να ήταν έφευγαν άσκοπα χρήματα.Και τώρα για να δώσουν τάμπλετ η λάπτοπ θα βγάλουν των γονιών τον λάδι, για να μορφωθούν τα παιδιά τους.

 
@Παρασκευή
22 Νοε 2020 22:32

Εμείς πάντως πέρα από παγουρίνα και γιγαντομάσκες κάτι άλλο δεν είδαμε στα σχολεία μας. Ούτε μαζικά τεστ, ούτε ιχνηλατήσεις, ούτε μείωση μαθητών στα τμήματα, ούτε λάπτοπ, ούτε τάμπλετ, ούτε κινητά, ούτε κι ενδιαφέρθηκε κανείς ποια από τα παιδιά μας έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ποια όχι. Το "ό, τι μπορούσαν" ήταν δηλαδή μια σύμβαση με τη webex που κατέρρευσε τελείως την πρώτη μέρα και λειτούργησε με πολλά προβλήματα από τη δεύτερη και μετά και που δεν παρέχει ουσιαστικά επαρκή ασφάλεια στους συμμετέχοντες; Στα ιδιωτικά γιατί έδωσαν δικαίωμα επιλογής και άλλων πλατφορμών και στα δημόσια δεν έδωσαν ούτε μια εναλλακτική; Αν είναι δυνατόν! Αύξησαν τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη εν μέσω πανδημίας! Λογικά, πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία! Χώρια που έπαιξαν με τη νοημοσύνη μας λέγοντάς μας πως τι 15 τι 25 παιδιά στην τάξη, δεν έχει καμιά μεγάλη διαφορά... Όταν η χώρα μας μετρά 100 νεκρούς τη μέρα , το "ό,τι μπορούν" και "ό,τι προαιρούνται" δεν περνά τη βάση!

 
Νίκος
22 Νοε 2020 23:59

Υπάρχει πιθανότητα να βρέξει ή να χιονίσει ή και καλό καιρό να κάνει... Επειδή η ανικανότητά σας δεν έχει όριο, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσουμε και όλοι (μαθητές-εκπαιδευτικοί). Αλλά υπάρχει και η βεβαιότητα ότι 3 μαθητές δημοτικού στο σχολείο μας βρέθηκαν θετικοί κι είχαν συμπτώματα (πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση) αλλά ευτυχώς το ξεπέρασαν ήπια. Κι επίσης 1 εκπ/κός του σχολείου μας νοσηλεύτηκε με πυρετό επί 1 βδομάδα σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αλλά ξέχασα, οι εκπ/κοί και τα παιδιά δεν κολλάνε... Θου κύριε, φυλακήν τω στόματι μου...!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ