ΑΣΠΑΙΤΕ: Οι καθηγητές ζητούν να επιβλέπουν/διοργανώνουν διδακτορικά

“Παρά το μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ, δύο από τα μέλη ΔΕΠ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο”

26/11/2020

Ενημερώθηκε: 26/11/2020, 12:17

Άκουσε το άρθρο

Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στη Διοικούσα της Σχολής, να δοθεί στα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ η δυνατότητα διοργάνωσης τρίτου κύκλου σπουδών, κατέθεσε η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Ειδικότερα το  Παιδαγωγικό  Τμήμα της  ΑΣΠΑΙΤΕ, ζητά:

Α) την άμεση ικανοποίηση, από τη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του αιτήματος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ για διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών, επειδή πληρούμε όλες τις ουσιαστικές & τυπικές προϋποθέσεις, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Το αίτημα, με τον πλήρη φάκελο, έχει υποβληθεί με έγγραφο Προέδρου Τμήματος ήδη από τις 30 Απριλίου 2020,

Β) την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα άλλα Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ ώστε να μπορούν να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα  για τη διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών.  

Η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος επισημάνει στην επιστολή ,  ότι:  

Α) τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ παρουσιάζουν ένα σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο,

Β) η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μέλη τριμελών επιτροπών επίβλεψης διδακτορικών διατριβών σε Τμήματα Πανεπιστημίων στην ημεδαπή & στην αλλοδαπή ή επιβλέπουν διδακτορικές εργασίες με αποφάσεις συνελεύσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, χωρίς όμως τα Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει η Πολιτεία, ειδικά στις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες (όπως παροχή επικουρικού διδακτικού έργου προς τους προπτυχιακούς φοιτητές από υποψηφίους διδάκτορες και άλλα)

Γ) παρά το μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ, δύο από τα μέλη ΔΕΠ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη science-wide author databases of standardized citation indicators

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ