Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Ούτε ένας δεν ήρθε να δει τη σύμβαση με τη CISCO

ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωση «έχω τη σύμβαση στο γραφείο, ελάτε να τη δείτε» αποτελεί ένα ακόμα σημάδι πολιτικού εκφυλισμού
Δημοσίευση: 27/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Εδώ και δύο εβδομάδες,   έχω πει ότι η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας  με τη  CISCO (σ.σ. για τη δωρεάν τηλεκπαίδευση των μαθητών)  είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος, λοιπόν, για τη σύμβαση και ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κομμάτων ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς, κανένας δεν ήρθε. Δεν ήρθε ούτε ένας”.

Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στην Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ  Χαρά  Κεφαλίδου  η οποία έκανε λόγο για άρνηση του υπ. Παιδείας να δημοσιοποιήσει   τη σύμβαση με τη  CISCO.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας πριν δυο εβδομάδες  κάλεσε τους τομεάρχες παιδείας    των πολιτικών κομμάτων να μεταβούν στο υπουργείο για να δουν  τη σύμβαση  με τη  CISCO.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωση, απαντώντας στην υπουργό Παιδείας τονίζει:

  • Εδώ και 8 μήνες, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, πολιτικά κόμματα, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, όπως και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητούν τη δημοσιοποίηση της σύμβασης. Η Νίκη Κεραμέως κρύβεται και ψεύδεται για άλλη μια φορά. Τι φοβάται και τι αποκρύπτει εσκεμμένα;
  • Η δήλωση «έχω τη σύμβαση στο γραφείο, ελάτε να τη δείτε» αποτελεί ένα ακόμα σημάδι πολιτικού εκφυλισμού με την ανοχή -αν όχι με την παρότρυνση- του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σύμβαση δεν αποτελεί ιδιοκτησία της υπουργού, είναι δημόσιο έγγραφο που πρέπει να κατατεθεί και να μελετηθεί. Εξάλλου για αυτό λειτουργεί και η Δι@υγεια.
  • Για το λόγο αυτό, η Νίκη Κεραμέως να σταματήσει τα «παιχνιδάκια» και να δημοσιεύσει τη σύμβαση, καταθέτοντάς την στη Βουλή και δίνοντας επιτέλους τις απαραίτητες εξηγήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σχόλια (50)

 
STAVROS
30 Νοε 2020 11:56

H πλατφορμα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ όπως έγραψε ένας φίλος εδώ για να ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ, πραγματικό μεταμοντέρνο ΟΡΓΑΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ , ΠΑΙΔΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 
Συγνώμη (2)
29 Νοε 2020 00:02

@Πλάταρος Γιάννης
Κε Πλάταρε ,το να κάνετε λάθος είναι ανθρώπινο, το ψεύδεστε συνειδητά είναι ανέντιμο.
Δεν θα σταθώ στο ότι όλες οι πράξεις της διοίκησης απαιτείται να δημοσιεύονται όπως και οι δωρεές (δείτε τη σχετική νομοθεσία ν, 3861/2010) ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι απαιτήσεις του κάθε ιδιώτη.
Θα σταθώ όμως στο ότι αναφέρετε ότι κατά την επιλογή των ΣΕΕ "δεν είδαμε τα xls με τα μόρια ανά μοριοδοτουμενο προσόν εκάστου υποψήφιου Πανελληνίως." και ψεύδεστε συνειδητά όχι μόνο γιατί από όλες τις ΠΔΕ είχαν δημοσιευθεί αναλυτικοί πίνακες και οι ανακοινοποιήσεις τους, αλλά εσείς εξαπολύατε μύδρους για τις βαθμολογίες υποψηφίων.
Σημ. Θα με ενδιέφερε να με πληροφορήσετε ποιο λογισμικό χρησιμοποιήσατε που κάνει ανάλυση ύφους στα ελληνικά (ελπίζω να μην αναφέρετε το n-vivo).

 
Εκπαιδευτικός
28 Νοε 2020 23:58

Η υποχρέωση ανάρτησης της συμβασης του ΥΠΑΙΘ από " παράνομη"" μετατράπηκε σε " μη υποχρέωση" . Βασισμένη η απόφανση σε ποιο νόμο;
Το " αντισυμβαλλόμενο " μέρος " μπορεί να μη θέλει" ....Σοβαρά;
Αστειότητες.
Και όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα επιστρατεύονται συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί.
Οι συμβασεις του δημοσίου δεν είναι προσωπικό κτήμα του ΥΠΑΙΘ κ οφείλει να τις αναρτήσει, όπως κάνουν όλα τα υπουργεία. Ακόμη κι αν αφορούν δωρεές: απλός έλεγχος , με λέξεις κλειδιά.

 
Ad hominem
28 Νοε 2020 22:52

Προφανώς από τον διαφωτισμό και έπειτα όταν κάποιος συνομιλητής καταφεύγει σε ad hominem επιχειρήματα εχει απωλέσει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του λόγου του. Δεν τίθεται πλέον ζήτημα περαιτέρω διαφωνίας.

 
By far
28 Νοε 2020 21:20

@Πλατάρος Γιάννης
- Τα μόρια των ΣΕΕ των ΠΕΚΕΣ, όπως και των ΠΔ(το 2018) επί ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι αναρτήθηκαν αναλυτικά και στις ιστοσελίδες των ΠΔΕ και στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας.
- Τα ΚΑΘΟΛΟΥ μόρια των Διευθυντών Εκπαίδευσης επί ΝΔ, είναι εντάξει?
- Ποιό τρολ , από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τα ίντερνετ καφέ, δεν διαβάσαμε.
- Τέλος, ρωτήσετε στο esos να σας πει αν είμαστε δύο? Θα σας διαψεύσει. Εσείς πάντως, είστε σίγουρα ένας. Και μόνος.

 
@Πλατάρος Γιάννης
28 Νοε 2020 21:08

'Όσοι δεν είναι μαζί μας λοιπόν, είναι εναντίον μας (η απλά είναι trolls...) Χμμμ, οκ, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.... Διακρίνω μία περίπτωση confirmation bias -βαθιάς αρνηση να αποδεχθείτε το αντίθετο απ ότι πιστεύετε ώς ορθό, έστω κι αν αυτό είναι πασιφανέστατα λανθασμένο...

Λοιπόν, όσοι διαφέρουμε από εσάς σε άποψη και ιδεολογία , δεν ζούμε κατ' ανάγκη στους υπονόμους, ε;;;;;;;;; Δημοκρατικό σας δικαίωμα το να εκφέρετε την άποψη σας, δημοκρατικός ο αντίλογος, μα εξόχως αντιδημοκρατικό και αήθες να περιφρονούμε και να προσβάλλουμε τον διαφωνούντα....

ΥΓ. Γράφετε : "Άλλος ένας λόγος ότι είστε τρολλ, πέραν του ελέγχου που έκανα με ειδικό λογισμικό αποτίμησης ύφους, λεξιλογίου κτλ που απεφάνθη ότι τα στο παρόν θέμα "πολυπληθή σχόλια" υπέρ της διαφανείας, δεν έχουν γράφει από παραπάνω από δύο διαφορετικά πρόσωπα..."

Ε, λοιπόν, μπράβο σας!!! Και συγχαρητήρια στον δημιουργό του λογισμικού!!!! Εγώ, πάντως, είμαι το ΕΝΑ άτομο, που έχει συνεισφέρει στη συζήτηση ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ σχόλιο παραπάνω... Συνεπώς όλα τα άλλα -μη συνφωναμε τη δική σας άποψη- σχόλια, αν δεν σας είπε το λογισμικό ότι είναι δικά μου, ανήκουν το πολύ σε ένα ακόμη άτομο... Η, σε άλλη περίπτωση, είμαι σχιζοφρενικά πολυσχιδής προσωπικότητα ή bot και στέλνω posts κατά ριπάς, μόλις οσμιστώ την παρουσία σας εδω, λές και δεν έχω τι άλλον να κάνω... !!!!... Κι αυτό το ανακαλύψατε μέσω 'ειδικού λογισμικού αποτίμησης' (sic) , ε;;;;; Γουάου!!!!! Καλέ τι 'ειδικό λογισμικό' είν' τούτο;;;;; Και τόσο αξιόπιστο,ε;;;

 
ο λαός έχει μνήμη
28 Νοε 2020 20:41

Ασχολείστε με τον κ. Γιάννη Πλατάρο που κάποτε έγραφε, όχι εδώ αλλά σε άλλο site, ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε διοικητικές θέσεις -τότε υπηρετούσε σε τέτοια θέση στο Υπουργείο Παιδείας αν είχα καταλάβει σωστά- να πληρώνονται τις 4 από τις 8 ώρες της καθημερινής τους εργασίας ως υπερωρία γιατί οι εκπαιδευτικοί (της τάξης) δουλεύουν κατά μέσο όρο 4 ώρες την ημέρα άρα, με το σκεπτικό του, όποιος υπηρετεί σε φορέα (γραφεία) από την 5η ώρα μέχρι την 8η ώρα θα πρέπει να την πληρώνεται υπερωριακά.
Αυτά έγραφε και τα θυμόμαστε.

 
@ Πλάταρος Γιάννης
28 Νοε 2020 20:28

Μου κάνει εντύπωση ότι παρά την παράθεση των νόμων 3527 και 3861 επιμένετε στο λάθος σας, και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα θίγοντας άσχετα με το παρόν νήμα θέματα, όπως η συμμετοχή στις απεργίες και οι εκλογές αιρετών Αδυναμία κατανόησης κειμένου ή υστερόβουλη εκδήλωση τυφλής υπακοής σε κομματική γραμμή;
Όσο για το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε έχω μια απορία, αν πρόκειται για εμπορικό πακέτο ή αν το αναπτύξατε μόνος σας.

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Νοε 2020 18:06

@ηδη απάντησα, ότι το υπουργείο δεν έχει νομική υποχρέωση ανάρτησης στην Διαύγεια. Ότι μπορεί να το δει όλη η βουλή και τα κόμματα και να αποφανθουν όπως θέλουν επί του περιεχομένου.
Επανερ ομαι όμως για τα τρολλ, διότι εκτός από αυτά, μας διαβάζουν και κανονικοί συναδελφοι:
Αγαπητοί, κανονικοί συναδελφοι:
Επί προηγούμενης κυβερνήσεως σύριζα, έγιναν επιλογές στελεχών (πεκεσ) και για ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ, από συστάσεως κράτους, δεν είδαμε τα xls με τα μόρια ανά μοριοδοτουμενο προσόν εκάστου υποψήφιου Πανελληνίως. Το συμβάν αυτό, συνιστά την μεγαλύτερη ήττα της Διαύγειας, διότι μόνο, και επαναλαμβανω: ΜΌΝΟΝ Η ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΌΝΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΣΥΝΙΣΤΆ ΥΠΈΡΤΑΤΟ ΈΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΜΑΖΊ.
Επειδη είμαι καθημερινός αναγνώστης του esos.gr, για ένα θέμα μειζωνος σημασίας όπως αυτό, άκουσα 2-3 ΚΙΧ, από ισάριθμους χρήστες.
Με αυτή την απόλυτη σιγουριά, σας αποκαλώ τρολλ, διότι, δεν είναι δυνατόν να έχετε υπερευαισθησια, επί κονωπος επί κέρατου βοός...
Λυπάμαι που προσβάλετε την νοημοσύνη πάντων ημών. Λυπάμαι, που διενεργειτε οιονει ιδεολογικό μπόουλινγκ. Φωνάζετε για το 10% της συμμετοχης στις εκλογές αιρετών για τα συμβούλια, αλλά δεν φωνάζετε για το μηδενικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ ΔΟΕ.
Άλλος ένας λόγος ότι είστε τρολλ, πέραν του ελέγχου που έκανα με ειδικό λογισμικό αποτίμησης ύφους, λεξιλογίου κτλ που απεφάνθη ότι τα στο παρόν θέμα "πολυπληθή σχόλια" υπέρ της διαφανείας, δεν έχουν γράφει από παραπάνω από δύο διαφορετικά πρόσωπα...

"Δυστυχώς" το esos έχει αποκτήσει σχεδόν το μονοπωλειο στην μαζικη εκπαιδευτική έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, οπότε τα τρολλ, εχουν πρόσφορο πεδίο δραστηριότητας.
Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τα τρολλ των υπονόμων...

 
HΡΑ*
28 Νοε 2020 17:52

Θερμή παράκληση: Μη ζητάτε "παράλογα" πράγματα ! Όπως για παράδειγμα να ζητήσει ο κ. Πλατάρος συγγνώμη... Είδατε όμως τι παθαίνουμε; Ενώ το επίδικο είναι τα της κ. Κεραμέως, έρχεται ο κ. Πλατάρος και με μια "κλωτσιά" πετάει τη "μπάλα" εκτός γηπέδου...

 
Το ύφος εχει τη σημασία τπυ
28 Νοε 2020 17:16

Να καταφεύγει κανεις/καμία σε λεκτικούς βερμπαλισμούς και αρχαιοπρεπείς εκφράσεις ως απάντηση όταν κατα τα άλλα εκφράζεται με απλούστερο και πιο μεστό τροπο δείχνει μόνο ότι επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από τη συζήτηση τόσο ώστε να προσπαθεί να πείσει μέσω επιδεικνύοντας την ενδεχόμενη δεινότητα λόγου. Ατυχώς η δεινότητα μπορεί και φαίνεται με απλές αλλα καίριες φράσεις.

 
Δον Κιχώτης
28 Νοε 2020 16:44

Ηττήθηκε ο Μεσινιακός 10-0, την επόμενη φορά θα είναι καλύτερος.
Πάμε τώρα παρακάτω, ο αγώνας συνεχίζεται.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
28 Νοε 2020 15:30

@Γιάννης Πλατάρος
Επειδή για εκατομμυριοστή φορά εμφανίζεστε δίχως την παραμικρή αμφιβολία ως παντογνώστης και τιμητής των άλλων, όλως τυχαίως βέβαια όσων επικρίνουν τους νυν κυβερνώντες, κι επειδή ήδη πήρατε τις απαντήσεις στην προκλητική σας παρέμβαση, παρακαλώ κι εγώ με τη σειρά μου, αν έχετε ευθιξία και αξιοπρέπεια, βγείτε τώρα και ευθαρσώς εκφράστε εσείς αυτή τη συγγνώμη που τόσο απρεπέστατα ζητάτε από τους άλλους! Περιμένω. Αν δεν το πράξετε βέβαια, δεν θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου. Απλώς θα πέσουν οι μάσκες για το ρόλο που παίζει ο καθένας εδώ μέσα με τις αυτάρεσκες παρεμβάσεις της αυθεντίας του!

 
Παναγιώτης Β
28 Νοε 2020 15:18

Εφόσον προβλέπεται από το Νόμο, δέον να δημοσιευθεί η σύμβαση στη Διαύγεια.
Προσωπικά, δεν καίγομαι και τόσο να τήν διαβάσω. Αλλά, αν καιγόμουν, όπως πολλοί εκ του παραχρήμα συνταγματολογίζοντες, θα έμπαινα στον κόπο να πάω στο Υπουργείο για να μού φύγει ο καημός και να λύσω τις όποιες απορίες μου.
Αν μη τί άλλο, θα έκανα τη βόλτα μου, θα έπινα το καφεδάκι μου, θα χάζευα την τάφρο με τους κροκόδειλους γύρω από το γραφείο της Υπουργού...

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Νοε 2020 14:43

@ Βλέπω υπάρχει οργάνωση και ομοφωνία στα τρολ...
Όλες οι πράξεις του Δημοσίου, οι αποσπάσεις μεταθέσεις κτλ για να περιορισθώ στα δικά μας, είναι μονομερείς και ακόμη και όταν δεν δικαιολογούν δαπάνη για το Δημόσιο, ο νομοθέτης δύναται να απαιτείσαι για λόγους διαφάνειας να δημοσιεύονται στην Διαύγεια, επί ποινή μη ισχύος τους.
Η σύμβαση εξ ορισμού ΔΕΝ είναι μονομερής πράξη , υπάρχει και το αντισυμβαλλόμενο μέρος , όπου το πρώτο μέλος δεν μπορεί να βγάζει στα μανταλάκια της σύμβαση, επειδή δύναται το άλλο μέρος να μην συμφωνεί με την καθολική δημοσίευση. Υπάρχουν όμως όργανα θεσμικά της Πολιτείας, όπως οι Βουλευτές, που δύνανται να λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου της Διοίκησης και εκεί υποχρεούνται η Διοίκηση να τα δίνει. Επίσης υποχρέωση υπάρχει παροχής εγγράφου κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας επί ειδικών περιπτώσεων, όταν υπάρχει έννομο συμφέρον.
Συνελόντι ειπείν, μπορεί η Cisco να μην θέλει να δουν την σύμβαση οι ανταγωνιστές της . Οι Βουλευτές και οι 300 μπορούν. Ας κάνει μια ερώτηση ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ για κατάθεση στην Βουλή και η Υπουργός έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΑΝΕΙ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ!!!
Κια τα κόμματα σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι θεσμικός παράγοντας του πολιτεύματος και δικαιούνται γνώσεως.
Η Υπουργός είπε «ελάτε να λάβετε γνώση» ή «Ζητείστε το μέσω Βουλής» (λέω εγώ) και ουδείς ανταπεκρίθη! Αντιθέτως ανταποκρίνονται με κραυγές πολλού εδώ να αποκαλυφθεί κάτι «μυστικό» που όλοι ξέρουμε χοντρικά τι αφορά, το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και είναι και....ΤΖΑΜΠΑ!
Κανένα όμως τρολλ, δεν διαμαρτυρήθηκε όταν με επίκληση προστασίας «προσωπικών δεδομένων» δεν δημοσιεύονται μοριοδοτήσεις για κατάληψη θέσεων στο Δημόσιο, που προκαλούν δαπάνη και κανείς πέραν της δικής του βαθμολογίας δεν γνωρίζει την βαθμολογία του άλλου έτσι ώστε να προαχθεί ο έλεγχος που είναι μια λειτουργία της Διοίκησης και κυρίως η δικαιοσύνη και η διαφάνεια. Εκεί αιδήμων σιωπή!
Γι αυτό ομιλών για πλειονότητα τρολλ.

 
@Πλαταρος Γιαννης
28 Νοε 2020 13:38

Συγνώμη, αλλά...κάποιες φορές...κρειττον εστι το σιγάν του λαλειν...

Τα της Διαύγειας, ρυθμίζονται από το Ν. 3861
της 8/13.7.2010 (ΦΕΚ Α΄ 112). Ειδικά οι αναρτωμενες πράξεις, ορίζονται στο αρ.2...
Πουθενά να πουθενά δεν ορίζεται ότι δημοσιεύεται μόνο ότι προκαλεί δαπάνη για το δημόσιο!!! Οι παράγραφοι, δε 14-18 αναφέρονται ειδικότερα σε συμβάσεις και δωρεές. . .

Λίγη ενημέρωση, δε βλάπτει, μην εκτιθεσθε!

 
Η συγνώμη
28 Νοε 2020 13:10

@Πλάταρος
Επειδή ζητάτε να σας ζητήσουν συγνώμη τα τρολλ του διαδικτύου όπως γράφετε, θα σας πρότεινα να διαβάσετε την περίπτωση 17 του άρθρου 2 του νόμου 3861/2010. '17) πράξεις αποδοχής δωρεών στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., σε φορέα του
ευρύτερου δημόσιου τομέα ή σε φορείς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης
πρώτου και δευτέρου βαθμού, καθώς και συμβάσεων πολιτιστικών χορηγιών του ν.
3525/2007 (ΦΕΚ 16 Α`),'.
Και στη συνέχεια να ζητήσετε εσείς συγνώμη.
Αλήθεια ως τέως διευθυντής διεύθυνσης, στη Διαύγεια ανεβάζετε μόνο πράξεις που είχαμε σχέση με πληρωμές;
Περιμένουμε τη Συγγνώμη σας.

 
@ Πλάταρος Γιάννης
28 Νοε 2020 13:09

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, με σεμνότητα και ταπεινότητα, τα ξέρουμε..
Αντιγραφή από το site της Διαύγειας

Με την ψήφιση του Ν. 4210/2013 (άρθρο 23) οι αναρτημένες πράξεις ενισχύονται θεσμικά με τους εξής τρόπους:

Κάθε πράξη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο Διαύγειας

Αναμένουμε ένα συγγνώμη (πειραματικά) .

 
@ Πλάταρος Γιάννης
28 Νοε 2020 13:03

Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, στην Διαύγεια δημοσιεύονται και διοικητικές πράξεις όπως οι μετατάξεις.

 
HΡΑ*
28 Νοε 2020 12:54

Ντροπή ! Παέι πολύ να βγαίνει κι από πάνω η κ. Υπουργός Παιδείας ( ή μήπως Παιδιάς;) και να μέμφεται κόμματα, φορείς, συλλόγους κ. λπ. που δεν πέρασαν, λέει, απ' το γραφείο της για να δουν τη σύμβαση με τη CiSCO ! Ούτε στο γραφείο σας, κ. Υπουργέ, ούτε στη διαυγεια, αλλά να δοθεί η εν λόγω σύμβαση στα κόμματα και τους ενδιαφερόμενους φορείς και ακολούθως εσείς οφείλετε λόγον διδόναι στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο δε κ. Πλατάρος, όπως το 'χει συνήθειο, βγαίνει και λέει "τα δικά του", τα αποκλειστικά δικά του......

 
Ντροπή
28 Νοε 2020 12:39

Το ότι μπορεί να είναι παράνομη η ανάρτηση σύμβασης που αφορά το Δημόσιο στη Διαύγεια μόνο ένας Πλατάρος θα μπορούσε να το πει.

 
πολίτης
28 Νοε 2020 11:35

@ Πλατάρος Γιάννης ("Στην διαύγεια δημοσιεύεται ό,τι έχει να κάνει με δαπάνη του Δημοσίου").

Κάνετε μεγάλο λάθος. Δημοσιεύονται όλες οι συμβάσεις. Ακόμη και οι "χωρίς δαπάνη" μπορεί να υποκρύπτουν διάφορες κρυφές δεσμεύσεις του Δημοσίου.

Για αυτό λοιπόν:
Στη Διαύγεια!
Όπως απαιτεί ο νόμος.

Αλήθεια, η Υπουργός που τόσο συχνά δίνει μαθήματα σχετικά με την νομιμότητα, γιατί αρνείται να την εφαρμόσει;

 
By far
28 Νοε 2020 11:23

Τί sms στέλνει κάποιος στο 13033, για τη μετακίνηση στο γραφείο σας? Σας έχω όμως και καλύτερο. Κολλήστε την στο παράθυρο και θα τη δούμε εξ αποστάσεως (εποχές που είναι) με τα κυάλια. Τέτοια αδιαφάνεια και τέτοια φθηνά δικολαβίστικα, δυστυχώς ΔΕΝ έχουν προηγούμενο.

@Πλατάρος Γιάννης
Δηλαδή εάν πχ μια φαρμακευτική μας κάνει δωρεά, βιτριόλι, δεν θα μάθουμε τί πήραμε γιατί είναι ΤΖΑΜΠΑ? Μήπως μπερδεύετε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με τη διαφάνεια, που είναι δήθεν και σημαία της κυβέρνησης? Σε 2 εκατομμύρια νοικοκυριά "μπήκε" η cisco...!

@Εκλογομάγειρας
Μου επιτρέπετε να προσθέσω και άλλες δύο περιπτώσεις Α-διαφάνειας?
1. Τις εκθέσεις επιλογής των προσωρινών(?) Διευθυντών Εκπαίδευσης, που δεν μάθαμε ούτε καν τί πτυχίο είχαν.
2. Τις ανορθογραφίες (κατά Πέτσα), στις διαστάσεις από τις μάσκες αερόστατα. Που ούτε ΤΖΑΜΠΑ είναι, ούτε κανένας "υπεύθυνος" ΔΕΝ ανέλαβε ακόμα την ευθύνη.

@Όλοι όσοι μιλάνε για διαύγεια
Πράγματι αστεία πράγματα, ο μόνος άνθρωπος σε όλη τη χώρα που να μπορεί να την καταλάβει, να είναι η κα. Κεραμέως. Μας "πεθάνατε" τώρα με τέτοια αστεία. Να είστε καλά.

 
Εκπαιδευτικός
28 Νοε 2020 10:10

Στη Διαύγεια βρίσκεις τις αποσπάσεις και μεταθέσεις προσωπικού.
Τις άδειες. Τα πάντα. Οποιαδήποτε σύμβαση.
Αυτός που ισχυρίζεται ότι δημοσιεύονται μόνο οι συμβάσεις που αφορούν δαπάνες και ειναι παράνομη η αναρτηση να αναρτήσει το σχετικό νομοθέτημα.
Έλεος....

 
απορίας άξιο
28 Νοε 2020 09:19

Γιατί να μη δημοσιοποιηθεί η σύμβαση; Απορώ με κάποιους σχολιαστές αλήθεια. Αφού έχουν γίνει όλα με τον νόμιμο τρόπο γιατί και ξαναρωτώ Γιατί να μην δημοσιοποιηθούν; Είναι αστειότητες αυτά που γράφουν κάποιοι ότι δεν χρειάζεται γιατί είναι τζάμπα κλπ κλπ. Είναι μια σύμβαση μετά από πολιτική απόφαση που επηρεάζει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και γονέων-κηδεμόνων. Σεβασμός προς τους πολίτες είναι η δημοσιοποίησή της. Είναι εντυπωσιακό ωστόσο ότι σχολιαστές διαστρεβλώνουν τον δημόσιο λόγο για να καταδείξουν ότι δεν είναι απαραίτητη η δημοσιότητα αυτής της σύμβασης. Αλήθεια γιατί;

 
Μπάμπης
28 Νοε 2020 06:46

Δεν τους ενδιέφερε πραγματικά. Σιγά μην ασχοληθούν. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν η φασαρία.

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Νοε 2020 00:37

Στην διαύγεια δημοσιεύεται ό,τι έχει να κάνει με δαπάνη του Δημοσίου.
Οτιδήποτε δεν προκαλεί δαπάνη για το Δημόσιο, δεν δημοσιεύεται.
Το γράφω για τους αλαλαγμούς για «Διαύγεια»
Δεν μπορεί να σκεφθεί κάποιος ότι ΑΝ δεν το είχαν στην Διαύγεια, ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες;
Να σας προτείνω κάτι :
Ψάξτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με λέξη κλειδί το ΑΦΜ σας.
Θα δείτε ό,τι έχετε πάρει από το Δημόσιο, έστω και 1€ πέραν του κανονικού μισθού σας. Ή ότι προκαλεί ή δύναται να προκαλέσει δαπάνη για το Δημόσιο.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!
Είναι παράνομο να την αναρτήσουν εκεί!
Περιμένω (πειραματικά) ένα τυπικό συγγνώμη για να διαπιστωθεί ότι αυτοί που τα γράφουν ΔΕΝ είναι τρολλ του διαδικτύου...

 
Apodomisi
27 Νοε 2020 23:54

"Ελάτε να ρίξετε μια ματιά για κάνα 20λεπτο!". Πάμε καλά; Εδώ για να διαβάζεις και να ερευνήσεις προσεκτικά τέτοιου είδους συμβάσεις, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και αρκετές μέρες μελέτης. Πραγματικά η υπουργός σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται; Δεν γνωρίζω αν την τελευταία δεκαετία και λόγω κρίσης το IQ των Ελλήνων έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε να θεωρεί τέτοιες δηλώσεις φυσιολογικές.

 
Κωνσταντίνος Μηνάς
27 Νοε 2020 23:29

Εγώ που δεν είμαι κόμμα, ούτε εκπρόσωπος αλλά εκπαιδευτικός ή ούτε εκπαιδευτικός, μελετητής είμαι ή ότι θέλω, φορολογούμενος πάντως και θέλω να δω τη σύμβαση, θα με δεχτεί η υπουργός για αυτοψία; Σίγουρα ... αλλά μένω στην Αλεξανδρούπολη και εξακολουθώ να είμαι φορολογούμενος, πολίτης, ενδιαφερόμενος και ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!

 
ΝΟΜΙΚΟΣ
27 Νοε 2020 23:17

Εκεί εις τας Γαλλίας που κάνατε και μεταπτυχιακό περί νομικής επιστήμης, κα Υπουργέ Πενίας, μάθατε ότι το δημόσιο έγγραφο του επιδεικνύουμε στους πολίτες και στους διάφορους δημόσιους φορείς, ιδιωτικά στο γραφείο και στο σπίτι μας; Μήπως θα μας τρατάρετε και κανένα γλυκό, άμα έρθουμε να το δούμε;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.