Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΣΠΑΙΤΕ: Οι καθηγητές ζητούν να επιβλέπουν/διοργανώνουν διδακτορικά

“Παρά το μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ, δύο από τα μέλη ΔΕΠ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο”
Δημοσίευση: 26/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στη Διοικούσα της Σχολής, να δοθεί στα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ η δυνατότητα διοργάνωσης τρίτου κύκλου σπουδών, κατέθεσε η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Ειδικότερα το  Παιδαγωγικό  Τμήμα της  ΑΣΠΑΙΤΕ, ζητά:

Α) την άμεση ικανοποίηση, από τη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του αιτήματος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ για διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών, επειδή πληρούμε όλες τις ουσιαστικές & τυπικές προϋποθέσεις, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Το αίτημα, με τον πλήρη φάκελο, έχει υποβληθεί με έγγραφο Προέδρου Τμήματος ήδη από τις 30 Απριλίου 2020,

Β) την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα άλλα Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ ώστε να μπορούν να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα  για τη διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών.  

Η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος επισημάνει στην επιστολή ,  ότι:  

Α) τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ παρουσιάζουν ένα σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο,

Β) η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μέλη τριμελών επιτροπών επίβλεψης διδακτορικών διατριβών σε Τμήματα Πανεπιστημίων στην ημεδαπή & στην αλλοδαπή ή επιβλέπουν διδακτορικές εργασίες με αποφάσεις συνελεύσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, χωρίς όμως τα Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει η Πολιτεία, ειδικά στις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες (όπως παροχή επικουρικού διδακτικού έργου προς τους προπτυχιακούς φοιτητές από υποψηφίους διδάκτορες και άλλα)

Γ) παρά το μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στην ΑΣΠΑΙΤΕ, δύο από τα μέλη ΔΕΠ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους 2% επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη science-wide author databases of standardized citation indicators

Ετικέτες: 
ΑΣΠΑΙΤΕ

Σχόλια (79)

 
Βασίλειος
26 Νοε 2020 23:00

Στα πλαίσια των ζυμώσεων για πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, παρακολουθήσαμε και μέσα από το esos, ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ ήταν συνομιλητής με πολλά Ιδρύματα, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν καρποφόρησε καμία συνεργασία, χάνοντας έτσι την ευκαιρία που αποζητούσε το ακαδημαικό προσωπικό αλλά και οι φοιτητές της. Ωστόσο, η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο διάστημα αυτό, ενεργοποιήθηκε σημαντικά ώστε να βλέπουμε σήμερα μια πολύ αξιόλογη πρόταση από το Παιδαγωγικό Τμήμα της Σχολής, αναφορικά με την δυνατότητα διοργάνωσης Γ' κύκλου σπουδών.
Πιστεύω ότι αξίζει, στο πλαίσιο της διαβούλεσης για την Τεχνολογική εκπαίδευση, η ΑΣΠΑΙΤΕ -ο κατεξοχήν τροφοδότης της σε εκπαιδευτικό προσωπικό-, να δηλώσει σθεναρά ένα τέτοιο ώριμο αίτημα. Η εμπειρία της στην Παιδαγωγική κατάρτιση των Μηχανικών σε προπτυχιακό επίπεδο αλλά και στην κατάρτιση άλλων μη παιδαγωγικών ειδικοτήτων (ΕΠΠΑΙΚ) την καθιστά μοναδική στην Ελλάδα. Η πρόταση αυτή πρέπει να συμπεριληφθεί στην διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ θα μπορεί να παραγάγει ερευνητικά αποτελέσματα με εφαρμογή στην περαιτέρω αναβάθμιση της Επαγγελματικής (και όχι μόνο) εκπαίδευσης, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες των μελών ΔΕΠ.

 
ΕΔΙΠ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑ
26 Νοε 2020 22:28

Η χώρα και πόσο μάλλον η Αττική δεν έχει ανάγκη ένα ακόμη πανεπιστήμιο. Δεν θα κάνει καλό σε κανέναν να υπάρχουν τρεις πολυτεχνικές σχολές στην Αττική (ΕΜΠ , ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ). Η ΑΣΠΑΙΤΕ με λάθους χειρισμούς έμεινε εκτός πανεπιστημιοποίησης και τώρα είναι στην ουσία το μόνο ΤΕΙ. Η μόνη λύση θα είναι η συνένωση με το ΠΑΔΑ αλλά τώρα δύσκολα. Καλύτερα να παραμείνει ΤΕΙ σαν πρότυπο ίδρυμα την επερχόμενη αναδιάταξη του ακαδημαικού χάρτη.

 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
26 Νοε 2020 21:02

H ΑΣΠΑΙΤΕ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη διοργάνωση 3ου κύκλου σπουδών. Η Πανεπιστημιοποίηση της Σχολής είναι η μόνη εφικτή λύση στην παρούσα χρονική στιγμή Θα πρέπει η ΔΕ της Σχολής καθώς και το Υπουργείο να δουν θετικά την νέα αυτή προοπτική.

 
Στέφανος
26 Νοε 2020 20:19

Αυτονόητο είναι το αίτημα και σοβαρή αμέλεια που δεν έχει ήδη προβλεφθεί. Δε γίνεται να έχουμε τελειώσει μεταπτυχιακά προγράμματα και να χουμε κάνει δημοσιεύσεις διπλωματικών με επιβλέποντες καθηγητές της ΑΣΠΑΙΤΕ, ώστε απο τη μία να παίρνουν τις περγαμηνές τα ιδρύματα που έκαναν το πρόγραμμα... και από την άλλη να μην μπορούμε να τους ακολουθήσουμε σε έρευνες στο δικό τους πανεπιστημιακό χώρο... Να υπάρχουν μέλη ΔΕΠ επικεφαλείς τριμελών επιτροπών που να μη μπορούν να αναλάβουν διδακτορικά κατ' εξαίρεση...

 
Μία Απόφοιτος
26 Νοε 2020 20:19

Μακάρι να γίνει η ΑΣΠΑΙΤΕ Πανεπιστήμιο και να λάβει δικαίωμα και για 3ο κύκλο σπουδών. Ως παλαιότερη απόφοιτος, βρίσκομαι τώρα για μεταπτυχιακό στην Ελβετία και - για όσους αμφισβητούν την αξία της σχολής - δηλώνω ότι η αίτησή μου για μεταπρυχιακό εδώ έγινε αμέσως αποδεκτή, κάτι που σημαίνει ότι η σχολή χαίρει εκτίμησης και στο εξωτερικό. Γιατί λοιπόν να μένει πίσω ως προς την ανέλιξή της;

 
Δικαιωση της ΑΣΠΑΙΤΕ
26 Νοε 2020 19:34

Η ΑΣΠΑΙΤΕ από την Ιδρυσή της αποτελεί την Πρωτοπορία στην Ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα,
Τα μέλη του Παιδαγωγικού Τμήματος εφοδιάζουν τους φοιτητές της Σχολής μελλοντικούς Εκπαιδευτικούς με σύγχρονη και καινοτόμα Παιδαγωγική γνώση.
Παράλληλα εκπαιδεύουν στις 12 Περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας χιλιάδες εν ενεργεία και μελλοντικούς Εκπαιδευτικούς, παρέχοντας το πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.
Η υψηλή επιστημονική τους αναγνωρισιμότητα τα καθιστά ικανά, να επιλέγονται από τα Πανεπιστήμια,να συμμετέχουν σε τριμελείς επιτροπές Διδακτορικών Διατριβών και να αναλαμβάνουν την ευθύνη του Supervisor.
Το δίκαιο αίτημα του Παιδαγωγικού Τμήματος μπράβο στο ESOS,που υπενθίζει στην Πολιτεία,ότι οφείλει να το υλοποιήσει.

 
Τρελαθήκαμε
26 Νοε 2020 19:16

Ένα τμήμα (το μοναδικό στην Ελλάδα) χωρίς φοιτητές, χωρίς πρώτο και δεύτερο κύκλο σπουδών θέλει να ξεκινήσει από την απονομή διδακτορικών!!!!
Έλα Παναγία μου

 
Dimitris
26 Νοε 2020 19:14

Πρόκειται για μια πρότυπη σχολή που φτιάχτηκε σύμφωνα με Γαλλικά και Αμερικάνικα προγράμματα σπουδών με εργαστήρια πρωτοποριακά για την εποχή της. Το μεγάλο λάθος εγινε το 2002 που εγινε ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΠΟ ΣΕΛΕΤΕ οπου στην ουσία υποβαθμιστηκε το προγραμμα σπουδών και εγινε χειρότερο απο των ΑΕΙ. Δεν ειναι τυχαίο οτι εκπαιδευε μηχανικούς απο πολλά μερη του κοσμου. Σε ενα Επαλ φαίνεται απο χιλιομετρα μακρυα ο αποφοιτος ΣΕΛΕΤΕ σε σχέση με τους διπλωματούχους η πτυχιουχους μηχανικούς. Ο σκοπός αυτής της σχολής ειναι διαφορετικός απο τα ΤΕΙ και ΑΕΙ ας κανουν ερευνα οι μηχανικοί και ας αφήσουν τους εκπαιδευτικούς να διαπρέπουν ως Π.Ε στα σχολεία και να προηγουνται στους διορισμούς.

 
Δικαιωση της ΑΣΠΑΙΤΕ
26 Νοε 2020 19:02

Το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ από την Ίδρυση της, εισήγαγε την πρωτοπορία στον ελληνικό εκπαιδευτικό χώρο.
Εξακολουθεί να εφοδιάζει με υψηλή παιδαγωγική γνώση τους φοιτητές της Σχολής και να παρέχει παιδαγωγική κατάρτιση -πρότυπο καινοτομίας και σύγχρονων μεθόδων παιδαγωγικής- μέσα από τη χορήγηση πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας σε χιλιάδες εν ενεργεία και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς,στις 12 Περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Πανεπιστημιακός χώρος να αξιοποιεί τα μέλη του Παιδαγωγικού Τμήματος και ως μέλη τριμελών Επιτροπών Διδακτορικών Διατριβών να τα εμπιστεύεται άτυπα ως Supervior .
Μπράβο στο ESOS που προβάλει το δίκαιο αίτημα του Παιδαγωγικού Τμήματος να αναγνωρίσει η Πολιτεία την προσφορά του, στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

 
Πρόεδρος
26 Νοε 2020 18:51

Η πρόταση του Παιδαγωγικού τμήματος δείχνει ότι θέλει αυτό το καθεστώς που υπάρχει τώρα, θέλει την ΑΣΠΑΙΤΕ μόνη της, ακόμα και ως ΤΕΙ.

Η λύση είναι η ενσωμάτωση σε κάποιο μεγαλύτερο ΑΕΙ και κλείσιμο τον Τεχνολογικών τμημάτων, δηλαδή διάλυση της.

Κατά την γνώμη μου το Παιδαγωγικό προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Υπουργείο με προσωπικές στρατηγικές και αυτό για μια ακόμα φορά θα ζημιώσει την ΑΣΠΑΙΤΕ.

 
N.R.
26 Νοε 2020 18:46

H ΑΣΠΑΙΤΕ πληροί όλα τα κριτήρια τόσο για ανωτατικοποίηση όσο και για 3ο κύκλο σπουδών που άλλωστε είχαν και τα ΤΕΙ πριν την ανωτατικοποιησή τους. Είναι αδικο για μια σχολή που έχει τόσο καταρτισμένο προσωπικό και εκπαιδεύει εκπαιδευτικούς να μην μπορεί να αναλάβει 3ο κύκλο σπουδών. Ας σκεφτεί το Υπουργείο προς τη σωστή κατεύθυνση!

 
KaterinaL.
26 Νοε 2020 18:40

Η παροχή της δυνατότητας διεξαγωγής 3ου κύκλου σπουδών στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά και σε κάθε άλλο τμήμα της Σχολής που επιθυμεί να το ενεργοποιήσει εφόσον τηρεί όλες τις προϋποθέσεις όπως τις τηρεί το Παιδαγωγικό, και εφόσον αυτό προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία ως δυνατότητα, ακόμη και για τα ΤΕΙ, είναι ένα δίκαιο αίτημα που ανεξάρτητα, αλλά και μαζί με την προώθηση του αιτήματος της πανεπιστημιοποίησης της σχολής θα είναι επωφελές τόσο για τους ίδιους τους φοιτητές όσο και για τους ακαδημαϊκούς. Αρχικά, θα ενισχύσει την έρευνα και την παραγόμενη ποιότητα έργου εντός της σχολής, θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν υποψήφιοι διδάκτορες για διδασκαλία μαθημάτων όπως το Υπουργείο προτρέπει για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ενδυναμώσει το κύρος και το ήδη υψηλό ακαδημαϊκό έργο πολλών μελών της. Είναι ευκαιρία με την παρούσα επιστολή το αίτημα για τον 3ο κύκλο σπουδών μαζί με το σταθερό αίτημα για πανεπιστημιοποίηση της σχολής, να εισακουστεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα μπει στον ορίζοντα της διαβούλευσης.

 
Η αλήθεια είναι ....
26 Νοε 2020 18:35

Διοίκηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ υπάρχει;
Ποιο είναι το πλάνο; ποιες είναι οι προτάσεις της για το μέλλον; τι θα πει Πανεπιστημιοποίηση; Με αυτή την δομή; Με αυτά τα τμήματα;
Πουθενά δεν υπάρχουν ξεκάθαρες και καταγεγραμμένες θέσεις από την Διοίκηση ή κάποιο άλλο όργανο.
Ας πούμε την αλήθεια υπάρχει κενό προτάσεων και ιδεών για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, κάνεις δεν θέλει να πει την αλήθεια και όλοι κρύβονται και συντηρούν αυτή την κατάσταση.

Αδιέξοδο, λύση από πάνω, η Υπουργός πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλό.

 
Yannis
26 Νοε 2020 17:58

Το να εκκρεμούν τέτοια θέματα κωλύει το επιστημονικό-ερευνητικό έργο των αντίστοιχων Ιδρυμάτων (εν προκειμένω της ΑΣΠΑΙΤΕ) και μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών. Εύλογη η απορία: Πού οφείλονται άραγε/Τι ‘ωφελούν’ τέτοιες καθυστερήσεις; Όπως φαίνεται από τις παραπάνω επισημάνσεις κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν –παρόλα αυτά- να υπερβαίνουν τα εμπόδια. Είναι κρίμα να μη διευκολύνεται ενεργά μια παρόμοια δυναμική. Αν θέλουμε η Παιδεία μας να κοιτάξει τον 21ο αιώνα!

 
@Πανεπιστημιακός
26 Νοε 2020 17:52

Πολύ σωστή τοποθέτηση. Θέλανε τα πολλά και χάσανε και τα λίγα. Που βέβαια μόνο λίγα δεν ήταν αυτά που πρότεινε η διοίκηση του ΠΑΔΑ για να γίνει η συνένωση.
Δυστυχώς οι φοιτητές πλήρωσαν

 
Δημητρα
26 Νοε 2020 17:38

Πολύ σωστό το αίτημα τους. Θα έπρεπε εννοείται εκπαιδευτικοί με υψηλή κατάρτηση που ετσι και αλλιως διεξάγουν διδακτορικά προγράμματα σε άλλα πανεπιστήμια να εχουν το δικαίωμα να διοργανώσουν και στο δικό τους.

 
Σμινθεύς
26 Νοε 2020 17:34

Ας καταργηθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ. Σε τι χρησιμεύει; Γιατί να έχουμε Εκπαιδευτικούς Μηχανικούς (παγκόσμια πρωτοτυπία φυσικά). Για να εκπαιδεύουν την μέση και μεταλυκειακή τεχνική εκπαίδευση που είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα;

Και γιατί να μην έχουμε και σχολές Εκπαιδευτικών Ιατρών; Που κάνουν ειδίκευση ΕΙΔΙΚΑ στο να διδάσκουν στις σχολές Βοηθών Νοσηλευτών και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Παράλογο δεν ακούγεται; Η εμμονή σας με το Παιδαγωγικό είναι αυτό που σας κράτησε πίσω. Όχι ο Γαβρόγλου ή το ΠΑΔΑ. Αλλάξτε τροπάριο γιατί θα κριθείτε "μη βιώσιμο " Ιδρυμα και θα σας καταργήσουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Και τα κτίρια σας, φιλέτο για τα Πανεπιστήμια της Αθήνας.

 
Observator
26 Νοε 2020 17:05

Στο άρθρο 30 του Ν4485/2017 υπάρχει σε μια παράγραφο το ακόλουθο:
" Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα κριτήρια και οι διαδικασίες για την οργάνωση
διδακτορικών σπουδών από Τμήματα των Τ.Ε.Ι., βάσει εισήγησης Επιτροπής, την οποία συστήνει και συγκροτεί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποτελούμενη από καθηγητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι."
Συνεπώς προβλέπεται διαδικασία, καθώς η ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ δεν είναι ΤΕΙ για τυπικους λογους υπάγεται στη νομοθεσία των ΤΕΙ, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί.

 
Γεωργιος
26 Νοε 2020 16:46

Δεν καταλαβαίνω προς τι αυτά από μερικούς!
Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι αν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ένα Τμήμα, αυτό να μπορεί να συμμετέχει με επιτροπές των μελών ΔΕΠ που έχει σε διδακτορικά.
Γιατί να πούμε όχι;
Με ποια λογική;
Δεν είναι καλύτερο να προχωράει κάποιος από το να μένει στάσιμος;

 
Πανεπιστημιακός
26 Νοε 2020 16:44

Η ΑΣΠΑΙΤΕ δυστυχώς έχασε, με δική της υπαιτιότητα, την ευκαιρία να συγχωνευθεί με το ΠΑΔΑ, τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί έχει παραμείνει το μόνο ΤΕΙ άρα όλα αυτά που ζητάει τώρα (ένταξη στον πανεπιστημιακό τομέα, διδακτορικά) είναι αδύνατα από όλες τις απόψεις.

 
ΠΕ70
26 Νοε 2020 16:26

Το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ο μοναδικός επιστημονικός φορέας στην Ελλάδα που παρέχει πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας σε εκατοντάδες επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, ετησίως, που διδάσκουν στη Β/θμια και σε δημοτικά σχολεία. Έχει συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία δεκαετιών στο συγκεκριμένο αντικείμενο την οποία δεν διαθέτει κανένα ΑΕΙ και κανένα ΑΤΕΙ της χώρας. Γιατί αυτή η εμπειρία να μην αξιοποιηθεί και να μην διευρυνθεί?

 
@Νικος
26 Νοε 2020 16:10

Η ένταξη των μελών του Παιδαγωγικού Τμήματος σε Τμήματα Μηχανικών θα αλλοιώσει το χαρακτήρα τους και θα απομακρύνει από τον ορίζοντα την ισοτίμηση των Τμημάτων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ με τα Τμήματα Μηχανικών του ΠΑΔΑ ή των Πολυτεχνείων της χώρας. Κανείς Μηχανικός της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν το επιθυμεί αυτό.

 
Γαλατικό χωριό
26 Νοε 2020 16:06

Πολύ λογικό το αίτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ,
δείχνουν οι καθηγητές της ότι έχουν προτεραιότητες !!!

ΑΣΠΑΙΤΕ: Μια Σχολή που είναι το μόνο ΤΕΙ στην Ελλάδα, ένα τμήμα που δεν έχει φοιτητές, τρία τμήματα που έχουν φοιτητές με βάση εισαγωγής το 5 στα 20 (από τα ΕΠΑΛ ακόμα λιγότερο και είναι και στην πρωτεύουσα), τμήματα που έχουν 5 χρόνια σπουδές (με ένα αναχρονιστικό πρόγραμμα σπουδών) και βγάζει…καθηγητές, γιατί μηχανικούς δεν βγάζει.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, προσωπικές μεθοδεύσεις για μια ακόμα φορά σε βάρος του προϋπολογισμού, των φοιτητών και του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας!!!

 
Ιωάννα ΠΕ
26 Νοε 2020 15:52

Τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ δικαιούνται να αναλάβουν διδακτορικά και το αίτημά τους πρέπει να ικανοποιηθεί. Είναι άδικο, ενώ έχουν σημαντική παρουσία στην εκπαιδευτική κοινότητα και αναγνωρισμένο συγγραφικό και επιστημονικό έργο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, να μην μπορούν να αναλάβουν ως α΄επιβλέπων διδακτορικές διατριβές, τη στιγμή μάλιστα που συμμέτεχουν σε τριμελείς επιτροπές επίβλεψης διδακτορικών σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας.

 
Παιδαγωγικός ανταγωνισμός
26 Νοε 2020 15:50

υπάρχει ανταγωνισμός από τα υπόλοιπα παιδαγωγικά τμήματα. Υπάρχει η ελπίδα να κλείσει η ΑΣΠΑΙΤΕ ώστε να πάψει να προσελκύει αποφοίτους στα επιμορφωτικά.
Είναι πραγματικά κρίμα, καθότι είναι ιδανικό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς τεχνολογικών κατευθύνσεων και με ευθύνη του υπουργείου οδηγείται σε μαρασμό αντί να ενισχυθεί τόσο με την Πανεπιστημιοποίησή του όσο και με την προσθήκη ακαδημαϊκού προσωπικού.
Φοβάμαι ότι οδηγείται στα δόντια κάποιου Πανεπιστημίου που θα την αποδομήσει σε μια μέρα.

 
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
26 Νοε 2020 15:49

Η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να βρει τον δρόμο της στον Πανεπιστημιακό χάρτη. Είναι σωστό το αίτημα. Η ομόφωνη απόφαση όλων των τμημάτων για την Πανεπιστημιοποίηση της σχολής, οι πρωτοβουλίες της νέας Διοικούσας επιτροπής (γνωρίζει πιο πολύ από κάθε άλλη Δ.Ε την ιστορία και τον χαρακτήρα της σχολής) και η συνεργασία με το υπουργείο και την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης θα αναδείξουν την παραπάνω αναγκαιότητα τόσο στον επιστημονικό-εκπαιδευτικό-επαγγελματικό χώρο. Συγχαρητήρια @esos για το ρεπορτάζ.

 
ΑΣΠΚΕΚΤΕ
26 Νοε 2020 15:38

TEI, TEI, ΤΕΙ για μια ζωη!!!

 
ΜΑΡΙΑ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
26 Νοε 2020 15:28

Είναι δίκαιο το αίτημα των Καθηγητών της ΑΣΠΑΙΤΕ για ένταξη της Σχολής στον Πανεπιστημιακό Τομέα και την ανάληψη Διδακτορικών από τα μέλη της. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, αλλά δεν υπήρχε μάλλον πολιτική βούληση. Ας ελπίσουμε τώρα κάτι να γίνει!!!

 
3ετης φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
26 Νοε 2020 15:22

κ Γαβρογλου συσωμη η οικογενεια της ΑΣΠΑΙΤΕ σας ευχαριστει που την επιλεξατε να μεινει μονη και απομακρυσμενη απο την πανεπιστημοποιηση της και να ζητιανευει τ αυτονοητα.Κρινατε ολες τις υπολοιπες σχολες και τις παρακμιακες ειδικοτητες να μπουν κατω απο την ομπρελα προστασιας των ΑΕΙ και την σχολη των τεχνολων εκπαιδευτικων στην τιμωρια.Οι ευθυνες εχουν ονομα και πλεον δεν υπαρχει περιθωριο για χαμενο χρονο.Η νεα διοικουσα ας ξεκινησει τον αγωνα της εναντια αυτων που τοσα χρονια ηθελαν μονο το κακο της σχολης.

 
Ψύχραιμος Παρατηρητής ...
26 Νοε 2020 15:19

Τι γίνεται με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ ; Πάλι ολιγωρεί, αν όχι κωφεύει, σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του Ιδρύματός που διοικούν ;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ