Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συναρπαστική» χαρακτηρίστηκε πρόταση της Ν. Κεραμέως στο Συμβούλιο υπουργών Παιδείας της Ευρωπαικής Ένωσης

Η Ελληνίδα υπουργός εισηγήθηκε τη διοργάνωση μιας πανευρωπαϊκής μαθητικής διαδικτυακής συνάντησης, προκειμένου μαθητές από όλη την Ευρώπη να μπορέσουν να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις αναφορικά με την εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Δημοσίευση: 30/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Συναρπαστική» χαρακτηρίστηκε η πρόταση (“Exciting proposal”) της υπουργού Παιδείας   Νίκης Κεραμέως, από τη Γερμανίδα Ομόλογό της, Anja Karliczek, συντονίστρια της διαδικτυακής διάσκεψης υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ.

Η Ελληνίδα υπουργός εισηγήθηκε τη διοργάνωση μιας πανευρωπαϊκής μαθητικής διαδικτυακής συνάντησης, προκειμένου μαθητές από όλη την Ευρώπη να μπορέσουν να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις αναφορικά με την εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και να καταθέσουν προτάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ευρύτερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες που αφορούν στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, αλλά και τη σημασία της προστασίας της ελευθερίας έκφρασης στην Ευρώπη.

Η Νίκη Κεραμέως εστίασε, κυρίως, σε δύο προτεραιότητες της ΕΕ στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης: αφ’ ενός, την ποιότητα της εκπαίδευσης, αφ’ ετέρου, το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως προς την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η υπουργός τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης και της γνώσης και των δεξιοτήτων στο πλαίσιο βελτιώσεων του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσω πολλαπλών πρωτοβουλιών και δράσεων των κρατών-μελών, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αλλά και η αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ως προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, η Νίκη  Κεραμέως ανέδειξε τον καίριο ρόλο που αυτό διαδραματίζει στο μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφέρθηκε στη σταθερή ανάγκη επιμόρφωσης σε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και στην έμφαση του υπουργείου και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους μέσω ενός σημαντικού εγχειρήματος, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών μας και την επένδυση συνολικά 16 εκατομμυρίων ευρώ σε επιμορφώσεις για βασικούς γραμματισμούς, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για τα νέα προγράμματα σπουδών και επιπλέον 23 εκατ. ευρώ (2020-25) σε επιμορφώσεις για αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες.

Μετά τη  διαδικτυακής διάσκεψης υπουργών Παιδείας,  η  Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Αξιοποιώντας για άλλη μία φορά την εξαιρετική μας συνεργασία με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία, προτείναμε τη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών από όλες τις χώρες της ΕΕ, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες και να μας υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με την εκπαιδευτική εμπειρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι πάντα σημαντικό να δίνουμε φωνή στα παιδιά, να ακούμε τις απόψεις τους, είναι άλλωστε οι αποδέκτες όλων των προσπαθειών μας για μια εκπαίδευση που θα τους δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια για το μέλλον.»

Σχόλια (23)

 
Εκπαιδευτικός
03 Δεκ 2020 07:26

Τόσο συναρπαστική πού δεν αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.
Αστειότητες.

 
Εκπαιδευτικός
02 Δεκ 2020 16:14

Θα πρέπει να γνωρίζει η κ Κεραμέως πως η ανταλλαγή απόψεων γίνεται μέσω των ευρωπαϊκών Προγραμμάτων εδώ και χρόνια e-twinning, Erasmus εκπαιδευτικές ανταλλαγές

 
Θανασης
02 Δεκ 2020 05:44

I 'm so excited
And I just can't hide it
I 'm about to lose control
And I think I like it

 
ΡΟΗ
01 Δεκ 2020 21:37

Συνεχίστε ! Έχουμε τηλεκπαίδευση και λειτουργεί κανονικά με τους μαθητές μας χάρη στην προσπάθεια όλων
και τη δικη σας στήριξη. Όσο αντιδρούν μερικοί καλο σας κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πετύχει!

 
Master chef
01 Δεκ 2020 21:15

@Ηλίας
Ομελέτα??? Εύκολη την έχετε? Μέχρι τώρα, ούτε βραστά δεν φάγαμε.... που δεν χρειάζονται και σπάσιμο για να γίνουν.

@Αναστασία
"μαθητές από όλη την Ευρώπη να μπορέσουν να ανταλλάξουν εμπειρίες και σκέψεις". Μαθητές αγαπητή μου. Και όπως λένε ο-η @Καμήλα και ο @Ανήσυχος εκπαιδευτικός, παραμυθάκια δημοτικού σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί, ΘΑ είχαν τη δυνατότητα που περιγράφετε (και μάλιστα με επίσημο τρόπο) αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο.... το ΥΠΑΙΘ (που είναι όλη μέρα στα κανάλια) ΔΕΝ μπόρεσε να τους ενημερώσει εγκαίρως.
https://www.esos.gr/arthra/70595/yp-paideias-dynatotita-symmetohis-ekpai...

 
ΗΡΑ*
01 Δεκ 2020 20:37

Έχω κι εγώ μια πιο "συναρπαστική" ιδέα για την geehrte Kultusministerin der Bundesrepublik Deutschlands Frau Anja Karliczek: Το 2021 η πατρίδα μας αλλά και ο Ελληνισμός όπου γης θα γιορτάσει τη 200η επέτειο της Επανάστασης του 1821, χρονολογία - ορόσημο για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Ταυτόχρονα όμως το 2021 και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021 συμπληρώνονται ογδόντα (80) χρόνια από την εισβολή των Γερμανών στη χώρα μας. Στα τέσσερα χρόνια της Κατοχής η χιτλερική Γερμανία και οι σύμμαχοί της ( Ιταλία και Βουλγαρία) μετατρέπουν την πατρίδα μας σε κρανίου τόπο: Αμέτρητοι οι μαρτυρικοί τόποι, από την Κρήτη ίσαμε τα αλβανικά σύνορα κι από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι ναζί άρπαξαν και το ταμείο του κράτους- " αναγκαστικό δάνειο " - καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό στην πείνα και την δυστυχία. Ανυπολόγιστες οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι καταστροφές στις υποδομές της χώρας και η καταλήστευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς Σημειωτέον ότι η Ιταλία πλήρωσε πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, ενώ η Γερμανία αρνείται να ανταποκριθεί στο δίκαιο άιτημα της χώρας μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά και της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου. Τι λένε οι έλληνες δάσκαλοι/-ες και καθηγητές/-ριες επ' αυτού αλλά και οι μαθητές/ ριες του Γυμνασίου και του Λυκείου; Πώς θα μπορούσε για παράδειγμα να προωθηθεί ένα τέτοιο ζήτημα - αίτημα μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος;

 
Δον Κιχώτης
01 Δεκ 2020 18:16

Συγχαρητήρια μικρή μας Κατερίνα των Χανίων!
Η ιδέα σου κρίθηκε ως συναρπαστική!
Να τις κατοχυρώνεις παιδί μου τις ιδέες σου από ΄δω και πέρα, ρώτα τον δάσκαλό σου να σου εξηγήσει τη διαδικασία.
Όλοι οι δάσκαλοι του esos είμαστε περήφανοι για σένα!

 
Αναστασία
01 Δεκ 2020 17:17

Ναι κι εγώ συμφωνώ! Να ανταλλάξουμε ιδέες. Να μας πουν οι συνάδελφοι του εξωτερικού αν ο μαθητής μπαίνει στο διαδικτυακό μάθημα χωρίς ταυτοποίηση, ακόμη και με ψευδώνυμο, όπως εδώ, αν έχουν προωθήσει τη σύγχρονη ή την ασύγχρονη κι αν βάζουν τα παιδιά 8-2 στις οθόνες. Τι είδους γραμμές έχουν για internet, τι εξοπλισμό κ.λ.π.

 
Καμήλα
01 Δεκ 2020 17:11

Μηπως η συναρπαστική ιδέα ανήκει στη μικρή Κατερίνα απο τα Χανια;;;;;
"0 Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε μάλιστα ότι θα φέρει την πρόταση της μικρής Κατερίνας για σύνδεση με παιδιά από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

 
Ηλίας
01 Δεκ 2020 13:59

Νομίζω δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη υπουργός τη δεδομένη στιγμή. Βέβαια δε σε αφήνουν όταν καινοτομείς και τα βάζεις με κατεστημένα. Αλλά αν δε σπάσεις αυγά ομελέτα δε γίνεται.

 
μαθατε καλα με την γιαννακου
01 Δεκ 2020 10:07

οταν ακούω εκπαιδευτικό να λέει για την κεραμεως να παραιτηθεί Ε ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΝΕΙ (η κεραμέως).
Νομίζουν έχουν να κάνουν με την γιαννακου και την διαμαντοπουλου που τους εκανε τα χατηρια.

 
Σταύρος
01 Δεκ 2020 09:56

Αυτή τη συναρπαστική πρόταση γιατί δεν την εφάρμοσε η Υπουργός στη χώρα μας για τους Έλληνες μαθητές; Γιατί δεν ρωτάει τις οικογένειες που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εργασίας των ενήλικων και τις σπουδές των φοιτητών και μαθητών; Ας κατέβει από το διαστημόπλοιο....

 
Θυμιος
01 Δεκ 2020 09:24

Είναι εξαιρετική γι αυτό και ενοχλεί. Ευτυχώς που ήταν υπουργός Παιδείας κι έχουμε τηλεκπαίδευση . Αν περιμέναμε ....,.συνεχίστε σας θελουμε! Όσο λυσσαλέα κάποιοι προσπαθούν είναι γιατί δεν αντέχουν την επιτυχία!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
01 Δεκ 2020 08:29

Είναι πράγματι μια "συναρπαστική" πρόταση, όπως κάθε χαριτωμένο παραμύθι. Γιατί παραμύθια τους ξεφούρνισε σαν κι αυτά που μας σερβίρει εδώ καθημερινά. Τίποτε απολύτως δεν έχει βάση απ' όσα τους είπε. Καμία προσπάθεια δεν έκανε για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό σχολείο. Καμία επιμόρφωση φυσικά στις τεχνολογίες κι ας επιμένει στο ίδιο ψέμα που φαίνεται η ίδια να το έχει πιστέψει! Και φυσικά καμία διάθεση για νέες εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας, όταν επιχείρησε να ακυρώσει ολοκληρωτικά και τις πιο στοιχειώδεις που εφαρμόζονταν μέσω της αδιανόητης πρωτοβουλίας της για ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από την τάξη που θα μετέτρεπε την εκπαιδευτικό σε απλό αγορητή. Άλλο ένα συναρπαστικό λοιπόν παραμύθι, αυτή τη φορά με διεθνές ακροατήριο!

 
Σχολιαστής
01 Δεκ 2020 01:03

Όσα "συναρπαστικά" και να προτείνει ,όσο και να υπερπροβάλλονται δεν σώζεται η παρτίδα!!

 
Εκπαιδευτικός
30 Νοε 2020 23:53

Τι τρομερό, τι φοβερό, να μη μπορώ να "συναρπαστώ"...! Μα τι φοβερή ιδέα και πρόταση...! Εγώ προτείνω να της δώσουμε και μετάλλιο, τον μεγαλόσταυρο! Καμία μεγάλη πρόταση για τα χάλια της παιδείας μας έχει; Εκατοντάδες σχολικά κτίρια προ πεντηκονταετίας, εκατοντάδες σχολικά κτίρια παράνομα-χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά στεγαζόμενα σε υπόγεια ή καταστήματα, υποχρηματοδότηση, αίθουσες χωρίς εξοπλισμό, ακατάλληλα θρανία και τόσα άλλα, ευτελείς μισθοί εκπ/κών και η μεγάλη ιδέα ποια ήταν; Πανευρωπαϊκή μαθητική διαδικτυακή συνάντηση... Στον κόσμο της!!! Σιγά μη "συναρπαστούμε"...

 
@ @φιοριλαιν
30 Νοε 2020 23:41

Μήπως γνωρίζετε να μας ενημερώσετε, πόσες ώρες χάθηκαν από τις καταλήψεις και πόσες από όλους τους άλλους λόγους?
200 δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο 5??? Κομάντο είναι οι 5? Ας τους πάρουν στα ΟΥΚ, αν είναι τόσο καλοί. Θα σταματήσουν και οι καταλήψεις έτσι.....

 
Εκπ/κός
30 Νοε 2020 22:06

Να καταθέσω και εγώ μια συναρπαστική πρόταση (exciting proposal);
Να παραιτηθείτε.
Δεν αντέχω άλλη αριστεία. Χόρτασα.
Δεν έχετε καμία επαφή με την πραγματική τάξη.
Σας ευχαριστώ θερμά!

 
@φιοριλαιν
30 Νοε 2020 21:54

Το σύστημα δεν έχει καταλήψεις για να χάνουν μαθήματα . 5 μαθητές δεν εμποδίζουν 200 να κάνουν μάθημα . Σίγουρα αποτελούμε πρωτοτυπία !

 
Αλέξανδρος
30 Νοε 2020 21:39

Δεν αναλαμβάνει καμιά πρωτοβουλία και για την έναρξη του προγράμματος της μαθητείας που αποτελεί δέσμευση της χώρας στο συμβούλιο του Μπριζ. Δεκέμβρης και ακόμη τίποτα και στο τέλος θα μας πούνε ότι λόγω covit αναβάλλεται ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστέρηση. Είσαστε υπόλογοι απέναντι σε γονείς μαθητές αλλά και εργοδότες που στηρίζουν τον θεσμό.

 
Αλέξανδρος
30 Νοε 2020 21:28

Δεν αναλαμβάνει καμιά πρωτοβουλία και για την έναρξη του προγράμματος της μαθητείας που αποτελεί δέσμευση της χώρας στο συμβούλιο του Μπριζ. Δεκέμβρης και ακόμη τίποτα και στο τέλος θα μας πούνε ότι λόγω covit αναβάλλεται ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστέρηση. Είσαστε υπόλογοι απέναντι σε γονείς μαθητές αλλά και εργοδότες που στηρίζουν τον θεσμό.

 
Φροιλάιν in Greece
30 Νοε 2020 21:23

Πράγματι συναρπαστική. Εμένα, με συνεπήρε και με συνεσήκωσε!
Οι 4 που είναι με μαύρη οθόνη, έκαναν σκασιαρχείο ή έπεσε το webex σε τμήμα της Ε.Ε.? Απουσία θα πάρουν?

 
Έλενα
30 Νοε 2020 20:24

Εξαιρετική πρόταση και πρωτοβουλία. Θα το μεταφέρω στους μαθητές μου και ίσως δηλώσουμε συμμετοχή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ