1453 υποψήφιοι διδάκτορες υπέβαλαν αιτήσεις για χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 8εκ. ευρώ

01/12/2020

Άκουσε το άρθρο

Συνολικά 1453 υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση για την   «3η Προκήρυξη  Υποτροφιών ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για Υποψήφιους/ες Διδάκτορες», οι οποίοι  διεκδικούν μερίδιο από τα 8εκ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν την καινοτόμα έρευνά τους.

H συγκεκριμένη προκήρυξη του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. αποσκοπεί στη χρηματοδότηση υποψήφιων διδακτόρων  για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής χωρίς θεματικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς, με μοναδικό κριτήριο την επιστημονική ποιότητα και αριστεία.

Αναλυτικά οι αιτήσεις ανά επιστημονική περιοχή παρουσιάζονται παρακάτω:

  • ­    Φυσικές Επιστήμες: 228
  • ­    Επιστήμες Μηχανικού &Τεχνολογίας: 256
  • ­    Επιστήμες Ζωής (Ιατρική & Επιστήμες Υγείας): 268
  • ­    Γεωπονικές Επιστήμες – Τρόφιμα: 99
  • ­    Μαθηματικά & Επιστήμες Πληροφορίας: 102
  • ­    Κοινωνικές Επιστήμες: 231
  • ­    Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Τέχνες: 184
  • ­    Περιβάλλον & Ενέργεια: 61
  • ­    Διοίκηση & Οικονομία της Καινοτομίας: 24.

Μέχρι στιγμής έχουν προκηρυχθεί τρείς δράσεις για υποτροφίες υποψηφίων διδακτόρων, με συνολικό προϋπολογισμό 31.500.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν μέσω αυτών περισσότεροι από 1500 υποψήφιοι διδάκτορες.

Τα επόμενα χρόνια και σύμφωνα με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό του Ιδρύματος, αναμένεται να προκηρυχθούν άλλες δύο δράσεις για υποτροφίες υποψηφίων διδακτόρων συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, τηρώντας της δέσμευση του Ιδρύματος για συνέχεια και συνέπεια στις δράσεις του.

Οι αιτήσειςυποτροφιών υποβλήθηκαν μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Στη συγκεκριμένη Πύλη διεξάγεται επίσης η αξιολόγηση των αιτήσεων υποτροφίας, η υποβολή και εξέταση των ενστάσεων, καθώς και η  διαχείριση και η πιστοποίηση  των χρηματοδοτούμενων υποτροφιών.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο  και την ηλεκτρονική διακίνηση και αρχειοθέτηση των εγγράφων αποσκοπεί στην επίτευξη των στόχων του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για ταχύτητα, αξιοπιστία και διαφάνεια.

«Σκοπός είναι η στήριξη των νέων επιστημόνων, ώστε να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία στην Έρευνα, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Δρ. Νεκτάριος Νασίκας και τόνισε: «Η συγκεκριμένη δράση θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για ερευνητική εξέλιξη και θα συμβάλει στην προσπάθεια αναστροφής του φαινομένου εκροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (braindrain) εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις ερευνητικές δραστηριότητες των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ