Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία

Δημοσίευση: 12/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,

To ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητάει, άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας κα Μακρή για να ενημερωθεί για τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τέλος, για να ενημερώσει το ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις προτάσεις του κλάδου για τις προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕ

Σχόλια (20)

 
στανικώς με εντέλλεσθε τα υπηρεσιακά
13 Ιαν 2021 22:54

πόσο θέλω να το δω και να το χρεωθούν -ψιλοάδικα- τα δοτά στελέχη (δεν φταίνε όλοι , υπάρχουν αξιόλογοι, αλλά ... ). άντε γρήγορα να δούμε τα κεντρικά συμβούλια, τι μας νοιάζουν τα περιφερειακά; έχουν ραφτεί λέμε κοστούμια και ταγιεράκια...

 
Παρατήρηση
13 Ιαν 2021 22:50

Το "έχουμε το 95% των εκπαιδευτικών μαζί μας" δεν είναι δήλωση αλλά πραγματικότητα καταγεγραμμένη στις τηλεκάλπες.
Όσο για τις διαγραφές το κάθε σωματείο έχει καταστατικό. Όποιος δεν συμφωνεί φεύγει. Δεν τον κρατάει κανείς με το ζόρι. Το πολύ πολύ να διαγραφούν τίποτα δακιτες κρυφοί και φανεροί.

 
Σχόλιο
13 Ιαν 2021 22:12

Μετά από αυτή την συντριπτική και καθολική απάντηση του Κλάδου ( 95% αποχή) για την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ είναι μονόδρομος αυτό που κάνουν. Ότι άλλο και αν κάνουν θα προδώσουν τον Κλάδο. Αν η Υπουργός καταργήσει τα υπηρεσιακά όλοι θα ξέρουμε ότι αυτή το έκανε εκδικητικά γιατί δεν της βγήκε αυτό που ήθελε να κάνει.

 
@Δασκαλος
13 Ιαν 2021 21:39

Ρώτα την Υπουργό. Δικιά της ευθύνη είναι η συγκρότηση των συμβουλίων. Αν θέλει αύριο το πρωί το λύνει με μια παράταση των κανονικών ψηφισμένων αιρετών και κανονικές εκλογές τον Ιούνιο που θα ψηφίσει η πλειονότητα των εκπαιδευτικών και όχι μόνο το 5% κομματικοί, με υποψήφιους με το ζόρι και εντέλλεσθε. Αν δεν θέλει ας αναλάβει την ευθύνη. Έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι.

 
@Δασκαλος
13 Ιαν 2021 21:23

Ρώτα την ΟΛΜΕ. Με απειλές για διαγραφές και τις δηλώσεις έχουμε το 95% των εκπαιδευτικών μαζί μας, ποιος θα θελήσει να συμμετάσχει στα υπηρεσιακα συμβούλια;

 
@Δασκαλος
13 Ιαν 2021 21:14

Για να γίνουν υπηρεσιακά θέλει 2+2 αιρετούς και 2+2 διορισμένους και μετά και άλλους 2 για τα διευρυμένα!! Πως να κάνει τα υπηρεσιακά; αφού μετά από αυτόν τον πόλεμο που άνοιξε με τους εκπαιδευτικούς υπάρχουν διευθύνσεις με παραιτημένους αιρετούς και χωρίς καμία αίτηση για διορισμένους! Με το ζόρι στο ΠΥΣΠΕ; αν δουμε και εκεί εντέλλεσθε.. τι να πω!

 
Μάκης
13 Ιαν 2021 21:07

@σχολιαστης, @Μπακρής ρ.

Έχετε καταλάβει ότι είναι τέτοια νίκη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που δεν υπάρχουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε πολλές διευθύνσεις ούτε πρόθυμοι για να πάρουν τις θέσεις των διορισμένων; Η υπουργός πίστευε ότι θα μπορούσε να βάλει δοτούς στις θέσεις των αιρετών μετά τις παρατήσεις.. και τελικά δεν βρίσκει ούτε για τις θέσεις των διορισμένων. Αυτό κατάφερε. Που είναι τα υπηρεσιακά; γιατί δεν συγκροτούνται δυο εβδομάδες τώρα; Πότε θα συγκροτηθούν για να μπορούν να λειτουργήσουν οι διευθύνσεις; Αυτή τη δυσλειτουργία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης την χρεώνεται η υπουργός.. ή μπαίνει λοιπόν σε διάλογο ή καταργεί τα υπηρεσιακά.. και αν τα καταργήσει να είστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα κατηγορήσουν ούτε την ΟΛΜΕ ούτε την ΔΟΕ γ αυτό. Άντε να τις κατηγορήσει το 5% που ψήφισε. Κανένα πρόβλημα!

Αν κατάφερε κάτι η υπουργός είναι να κάνει αυτό που έκανε και με τις κάμερες ..ένωσε τον Κλάδο απέναντι στο αυταρχισμό.

 
Δάσκαλος
13 Ιαν 2021 19:56

Τι θα γίνει με τα υπηρεσιακά Υπουργέ; Πότε θα γίνει συγκρότηση; Υπάρχουν αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, αναγνωρίσεις μεταπτυχιακων, υπηρεσιακές μεταβολές, πρέπει να τοποθετηθούν διευθυντές από τα διευρυμένα κτλ..Όλα αυτά εχουν μείνει πίσω μέρες τώρα.. πρώτη φορά τέτοια καθυστέρηση

 
Μπακρής ρ.
13 Ιαν 2021 16:49

Δυστυχώς η τακτική της ΟΛΜΕ πρέπει να αλλάξει. Όχι γιατί είναι αντίθετη με το υπουργείο αλλά γιατί δεν ακολουθεί ο κλάδος.

 
Σχολιαστής
13 Ιαν 2021 16:47

Είναι στρατηγική ήττα για την ΟΛΜΕ η υπόθεση με τα υπηρεσιακά συμβούλια. Έτσι όπως τα έκαναν οι συνδικαλιστές, οι καθηγητές θα μείνουν χωρίς "το μάτι και το αυτί" στα συμβούλια για πρώτη φορά. Η διοίκηση θα αλωνίζει και δεν θα παίρνει είδηση κανείς. Ποιος το κατάφερε αυτό; Η ΟΛΜΕ!! Όποιος κάνει πώς δεν το καταλαβαίνει αυτό, θα έχει τους λόγους του.

 
Νίκος
13 Ιαν 2021 16:00

Ποια ΟΛΜΕ; Υπάρχει; Υπήρχε ποτέ; Αυτο-απαξιωμένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Κανένας εκπαιδευτικός δε νοιαζόταν αν υπήρχε.
Η ήττα δεν ήρθε τώρα. Έχει βάθος είκοσι ετών. Ένα συνδικαλιστικό όργανο για τους τύπους, που σερνόταν πίσω από κομματικές σκοπιμότητες (διόλου τυχαία η πολιτική εξέλιξη των τέως προέδρων της και λοιπών στελεχών της). Τώρα, ήρθε ο λογαριασμός.
Και οι συνδικαλιστές της, που έχουν μείνει στη δεκαετία του '80 ψάχνουν τρόπο επιβίωσης. Αλλά, ούτε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν τους θέλουν...
Όσο για την νυν Υπουργό Παιδείας, ας πρόσεχαν. Την αντιμετώπισαν αλαζονικά κι ως προσωρινή. Λούζονται τις συνέπειες των επιλογών τους και την ανύπαρκτη επαφή με τους ενεργούς εκπαιδευτικούς.

 
εκπαιδευτικοs
13 Ιαν 2021 12:52

Η αριστεροκρατουμενη πλειοψηφια της ΟΛΜΕ ακολουθει την παγια τακτικη της ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.Τωρα απο κοντα της και η ΔΑΚΕ προφανως επειδη θελει συνδιοικηση.Ποιος θα την πληρωσει;Σιγουρα ο κλαδος.Γιατι πολυ απλα οι οποιες αποφασεις θα λαμβανονταιμε ευθυνη των προισταμενων εκπαιδευσης.Αν δεν κανω λαθος καποιες τοποθετησεις αναπληρωτων εγιναν απο τους διευθυντες εκπαιδευσης.Αν γενικευθει η δυνατοτητα αυτη, σκεφτηκε η επαναστατικη ΟΛΜΕ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΕΝΩΝ,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ,ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ,ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ θα γινονται χωρις αιρετους,ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ;Ας απαντησει επιτελους η ΟΛΜΕ .

 
Γιώργος
13 Ιαν 2021 12:36

Πολλά υπηρεσιακά δεν μπορούν να συγκροτηθουν.Τα σωματεία έχουν ήδη τις παραιτήσεις των αιρετών και δεν έχει γίνει ούτε επαρκής αριθμός αιτήσεων για τους διορισμένους. Δύο επιλογές έχει τώρα το υπουργείο. Είτε μπαίνει επιτέλους σε διάλογο είτε ολοκληρώνει τον αυταρχισμό και καταργεί τα υπηρεσιακά. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει συνεργασία και τραβάς τα πράγματα στα άκρα.

 
Αγγελική Χαραλαμπίδου
13 Ιαν 2021 11:36

@(@ελλειψη επικοινωνίας

 
@ 09:34
13 Ιαν 2021 10:55

"Η κοινωνία ειναι μαζί της".... Τότε γιατί είναι τελευταία και καταϊδρωμένη, σε όλες τις δημοσκοπήσεις δημοτικότητας?
Εάν δεν είστε ήδη πολιτικός, θα πρέπει οποσδήποτε να γίνετε. Τέτοια προπαγάνδα και το "άσπρο-μαύρο", δεν έχω ματαξαναδεί. Ακόμα και τα κόμματα που βάλατε(???).... εξαφανίστηκαν από την ντροπή.

 
@(@ελλειψη επικοινωνίας)
13 Ιαν 2021 09:34

Δεν είναι απλά ήτα της ΟΛΜΕ είναι παντελής απαξίωση. Ήθελε να δείξει δύναμη συνασπίστηκαν όλοι εναντίον της Κεραμέως και είχαν πάρει σαμπάνιες για να ανοίξουν επειδή θα έφευγε. Τελικά ήπιαν το πικρό σκέτο καφέ. Η Κεραμέως αναφέρεται πια σε ξένα έντυπα σαν επικεφαής του Υπουργείου και της αξιοθαύμαστης προσπάθειας τη Ελλάδας στην τηλεκπαίδευση. Βάζει εμπρός την κατάργηση του ασύλου. Την πετυχαίνει. Βγάζει συνέχεια νομοσχέδια. Τα ψηφίζει.Αρχίζει να "συμμαζεύει το μαγαζί " στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και να βάζει στην θέση τους τους συνδικαλιστές. Η κοινωνία ειναι μαζί της. Οι καθηγητές όχι. Γιατί οι καθηγητές δεν θέλουν αξιολόγηση. Δεν θέλουν ευθύνες.να Θέλουν να διατηρήσουν το στάτους μετά το 81 του ¨δίδασκε και μην σε νοιάζει'. Ε όλα αυτά βρέθηκε μια υπουργός να τα παλέψει.Η ΟΛΜΕ δεν έχει παρά να βάζει τρικλοποδιές. Καμία θετική πρόταση.Μόνο φθορά της κυβέρνησης και της Κεραμέως.

 
@Έλλειψη επικοινωνίας
13 Ιαν 2021 00:37

Για ποια στρατηγική ήττα μιλάς; Αυτή που το 93% στήριξε την ΟΛΜΕ και το 95% την ΔΟΕ; Αν είναι αυτό ήττα τότε ποια είναι η νίκη;

Δύο πρώτες εβδομάδες του έτους και, για πρώτη φορά στα χρονικά, ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί τα υπηρεσιακά συμβούλια ( για αυτή την ήττα της ΟΛΜΕ μιλάς;) .. αφού όχι μόνο δεν βρίσκει πρόθυμους για να αντικαταστήσει τους αιρετους.. αλλά σε πολλές περιοχές, πρώτη φορά πάλι, δεν έχουν γίνει αιτήσεις ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων!! Σε διευθύνσεις με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και δεν βρέθηκε ένας να την στηρίξει κάνοντας αίτηση για δοτος!! Για αυτή την ήττα της ΟΛΜΕ μιλάς; Η μόνη της ελπίδα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ... αλλά... χαζή είναι και η ΔΑΚΕ να χάσει λόγω διαγραφών εκατοντάδες στελέχη της από τα σωματεία και χιλιάδες ψηφοφόρους (4/5 ψηφοφόροι της ΔΑΚΕ δεν ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές) και να πάρει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στην ΟΛΜΕ; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Υπουργό. Η μόνη λύση ή να κάνει πίσω ή να καταργήσει συνολικά τα υπηρεσιακά συμβούλια.. κατι το οποίο θα στοιχίσει πολύ..για το κέντρωο προφίλ που θέλει να δείξει η κυβέρνηση εν όψει βουλευτικών εκλογών..για να δούμε; Θα το τραβήξει μέχρι εκεί το σχοινί; Αλλά ακόμα και να το τραβήξει ήττα θα είναι αφού κάτι τέτοιο έχει να γίνει από την Χούντα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

 
Ερωτήματα
13 Ιαν 2021 00:21

Επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας μετά τα μέσα Φλεβάρη. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Η τηλεκπαίδευση προχωρά. Για τη Γ' Λυκείου μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Το ΥΠΑΙΘ σε 2 ημερες μπορεί, αν θέλει, να γνωρίζει ποια σχολεία της επικράτειας δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα παρέχουν στις άλλες τάξεις οι διδάσκοντες στη Γ' Λυκείου. Να συνδράμουν και οι Εταιρείες Κινητης Τηλεφωνίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, τεστ σε εβδομαδιαία βάση για μαθητές και εκπαιδευτικούς και κατα προτεραιότητα εμβόλια σε εκπαιδευτικούς άνω των 45 ετών.

 
Έλλειψη επικοινωνίας
12 Ιαν 2021 23:13

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αφού πολέμησαν την υπουργό λέγοντας όχι σε όλα, με αποκορύφωμα την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των αιρετών, στη συνέχεια επένδυσαν στην αποπομπή της στον ανασχηματισμό και αφού ο πρωθυπουργός την διατήρησε στη θέση της στέλνοντας σε όλους τα σχετικά μηνύματα (ειδικά στους Δακίτες), τώρα ζητούν συνάντηση. Μάταια!! Η υπόθεση της επικοινωνίας χάθηκε. Ας πορευθούν με τη νέα πραγματικότητα, ειδικά με την (όπως τη χαρακτήρισε σε άλλο δημοσίευμα ένας σχολιαστής) στρατηγική ήττα στην υπόθεση της ψηφοφορίας για τους αιρετούς.

 
Χρήστος
12 Ιαν 2021 23:11

Γιατί στο επίσημο σάιτ του υπουργείου Παιδείας δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για το ποια τμήματα σχολείων κλείνουν λόγω Κορονοιου; Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα σε σάιτ για κλειστά τμήματα σχολείων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.