Δεν υπάρχει εισήγηση για τα Πανεπιστήμια - Επανεξετάζεται το ενδεχόμενο οι κατατακτήριες εξετάσεις να γίνουν δια ζώσης

05/01/2021

Άκουσε το άρθρο

Θα αργήσει απ ότι φαίνεται η διδασκαλία στα αμφιθέατρα για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρότι το έθεσε για μια ακόμη φορά στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τη δια ζώσης διδασκαλία στα Πανεπιστήμια, δεν υπήρξε θετική εισήγηση.

Μετά από αυτή την  εξέλιξη  η υπουργός Παιδείας σε συνεργασία με τον υφυπουργό, αρμόδιο για τα ΑΕΙ, Άγγελο Συρίγο θα αναζητήσουν τρόπο πραγματοποίησης των κατατακτήριων εξετάσεων στα τμήματα των ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι  οι   κατατακτήριες εξετάσεις  που είχαν προγραμματιστεί  για το χρονικό διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου, είχαν αναβληθεί, με απόφαση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Β. Διγαλάκη , λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού SARS- Cov 2.

Η απόφαση αυτή προέβλεπε ότι “η διεξαγωγή αυτών των εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί  αποκλειστικά, μετά την άρση του έκτακτου μέτρου της αναστολής διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία”.

Ετσι οι αιτούντες για συμμετοχή στις κατατακτήριες , ενδεχομένως, σύντομα να έχουν νέα για την “τύχη” των εξετάσεων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ