Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

27 Ιανουαρίου ή 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να παραταθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία , έχοντας τους μαθητές για πάνω από 6 ώρες ημερησίως απέναντι σε μια οθόνη
Δημοσίευση: 21/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ή η Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, είναι οι δυο πιθανές ημερομηνίες επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων

Οι ημερομηνίες αυτές έχουν ακουστεί μέσα στο υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμέως αναμένει το “πράσινο φως” της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Τα μέλη της Επιτροπής που θα συνεδριάσουν αύριο Παρασκευή , παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχουν ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη το άνοιγμα  των Γυμνασίων και Λυκείων.

Στη συνεδρίαση η υπουργός Παιδείας θα αποκλείσει την επαναλειτουργία μόνο της Γ’ Λυκείου, για αντικειμενικούς λόγους, εάν τεθεί από μέλη των Επιτροπής.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να επαναλειτουργήσει όλη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όχι μόνο το Λύκειο, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να παραταθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία , έχοντας τους μαθητές για πάνω από 6 ώρες ημερησίως απέναντι σε μια οθόνη.

Το “στίγμα” των προθέσεων της Κυβέρνησης το έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης,  στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με  την ακόλουθη δήλωση:

“Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων. Όσο καλά και να πηγαίνει η Τηλεκπαίδευση, που πηγαίνει καλά, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και θα αποφασίσουμε”.

Σχόλια (35)

 
Γ.
27 Ιαν 2021 11:03

Είχα απορία ,πώς γίνεται οι νέοι που είναι εθισμένοι στην τεχνολογία και έλεγαν όλοι οτι περνάνε τουλάχιστον 5 ώρες την μέρα μπροστά απο οθόνες,ξαφνικά να διατρέχουν τόσο κινδυνο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στον χειμώνα και εν μέσω πανδημίας?Γελοία πράγματα.

 
Ενημέρωση
22 Ιαν 2021 23:07

"Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον ΚΟΣΜΟ όπου τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εν μέσω πανδημίας είναι κλειστά περίπου 3 ΜΗΝΕΣ!"
Από που βρήκατε στοιχεία ότι είναι η μόνη χώρα στον κόσμο;
Η Ιταλία, η Σερβία και η Ισπανία έκλεισαν τα σχολεία από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο. (Δεν άνοιξαν Μάϊο-Ιούνιο)..
Η Σουηδία παρ'όλο που δεν είχε λοκντάουν, έκλεισε σχολεία στην πρώτη καραντίνα (που δεν έκανε), όπως και στη δεύτερη..
Η Γερμανία έκλεισε τα σχολεία από τον Δεκέμβριο έως 15 Φεβρουαρίου και βλέποντας..
Όσο για τα ΜΜΜ και τα super, μπορούν οι παππούδες να μην τριγυρνάνε, και μπορεί κανείς να κάνει παραγγελία τα ψώνια του. Δεν είναι αναγκαστικό να πάει.
Στην Πορτογαλία έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πρέπει να της μοιάσουμε;
Μετά δεν θα έχουμε το δικαίωμα να θρηνούμε για δικούς μας νεκρούς. Γιατί θα έχουμε "σπρώξει" κι εμείς την κατάσταση..
Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη αλλά όχι αναντικατάστατη.
Αναντικατάστατες είναι οι ζωές των ανθρώπων. Κι εδώ δεν χωράνε εκπτώσεις..

 
Α.Π.
22 Ιαν 2021 19:52

Τα φροντιστήρια να μείνουν κλειστά. Αίθουσες κλουβιά. Εναλλαγές μαθητών στις αίθουσες.

 
Αγγελική Οικονομακου
22 Ιαν 2021 13:10

Μην ανοίξουν τα σχολεία.. Πρώτα η υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Και δεν θα πάνε καλά.. Όταν ανοίξει τα σχολεία

 
στου κουφού τη πόρτα
22 Ιαν 2021 11:23

Κα Υπ. καλό είναι να σκεφτείτε πρώτα να ελευθερώσετε τη νεολαία από τους περιοριστικούς όρους κυκλοφορίας που τους έχετε επιβάλει και ύστερα να τους στριμώξετε σε κλειστούς χώρους υπερ-μετάδωσης του ιού. Αυτή η επιλογή για το άνοιγμα πιο πολύ επιβολή θυμίζει και εξαναγκαστική εργασία παρά εκπαίδευση. Καθόλου καλό το επιχείρημα προς την διαχείριση της ψυχικής υγείας των νέων το ότι μένουν στο ίντερνετ 6 ώρες , γιατί στην πραγματικότητα μενουν 16 έτσι όπως τα έχετε κάνει και μάλλον θα μείνουν για άλλους 6 μήνες έτσι . Η εξ αποστάσεως είναι η μόνη ασφαλή μέθοδος λειτουργίας απλά πρέπει να συνεχιστεί η εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών σε αυτού του νέου είδους τη εκπαιδευτική μέθοδο και δεύτερον να επιτρέψετε στη κοινωνία να κυκλοφορεί ελεύθερα σε ανοικτούς χώρους χωρίς το Άγχος και Στρες του πρόστιμου. Τέλος αυτό το παραμύθι με τη μάσκα σε ανοικτούς χώρους έχει καταντήσει κοροϊδία , για να προστατευτούμε στην πραγματικότητα έπρεπε να φοράμε στολές κατάδυσης και να εισπνέουμε οξυγόνο από μπουκάλες αφού η κοινή μάσκα δεν μπλοκάρει την είσοδο του αέρα και τα σταγονίδια του ιού είναι μικροσκοπικά και αερομεταφερόμενα.

 
Ε
22 Ιαν 2021 03:26

Αυτό με τους μαθητές.,τους συναδέλφους και το ξεφύλλισμα των βιβλίων το καλύτερο όλων.Εδω καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενιζουν...

 
A. A.
22 Ιαν 2021 02:17

Θα τα ανοίξει μια χαρά τα Γυμνάσια - Λύκεια το Υπουργείο! Αλλιώς, πώς θα προχωρήσει η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙ0ΛΟΓΗΣΗ τον Φεβρουάριο; Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι θα την κάνουν μόνοι τους οι Διευθυντές!

 
Αντώνης
21 Ιαν 2021 23:22

25 , 26, 27 μαθητές/τριες μέσα σε μια τάξη λίγων τετραγωνικών. Είναι πέρα από κάθε σύσταση του ΠΟΥ και πέρα από ότι εφαρμόζεται σε Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες... Η Ελλάδα γιατί δεν εφαρμόζει αυτές τις υποδείξεις που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν? Ξέρει καλύτερα από όλες αυτές? Και τελικά ανοίγουν τα σχολεία με ότι συνεπάγεται αυτό. Αν δεν πίεζαν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών, τα σχολεία θα έμεναν κλειστά. Μια χούφτα άνθρωποι καθορίζουν τις τύχες και την υγεία των αγαπημένων μας

 
Εκπαιδευτικός
21 Ιαν 2021 22:52

@ Ελένη Τσιώλη."Κάτω από τα παπλώματα...χωρίς διάδραση, χωρίς ουσιαστική επαφή". Τόσο αδιάφορη τους είστε; Δηλαδή, αν θέλατε, λέμε τώρα, δεν είχατε τον τρόπο να κινήσετε το ενδιαφέρον τους; Λυπηρό!

 
Αποστόλης
21 Ιαν 2021 22:43

Έχει καταλάβει κανείς οτι ανοίγουν τα πάντα για να υπάρξει λόγος για να ξανακλείσουν σε λίγο καιρό και πάλι;Όσο ο καθένας μας λέει το δικό του και δεν υπάρχει κοινή γραμμή απο γονείς και εκπαιδευτικούς αυτοί θα το γλεντάνε...Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα.Παιδεία δεν υπήρχε ούτε πρίν την καραντίνα και πόσο μάλλον μετά την καραντίνα.Τα παιδιά μας γιατί πρέπει να πάνε φροντιστήριο,το σχολείο δεν φτάνει;Άς σοβαρευτούμε και να κοιτάξουμε να μην κάψουμε άλλη μια γενιά στην Ελλάδα.Πρέπει να παλέψουμε και οχι να ακολουθούμε σαν τα πρόβατα.Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε πρίν να είναι αργά.

 
Πάνος
21 Ιαν 2021 22:35

Να ανοίξουν να πάμε για λευκές εβδομάδες!

 
Χρήστος
21 Ιαν 2021 22:17

Μήπως τελικά πίσω από αυτή την επίσπευση στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων κρύβεται κάτι άλλο και γίνεται στη πραγματικότητα για άλλους λόγους και όχι για αυτους που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας; Μήπως γίνεται για να μην δοθούν τα voucher για την αγορά από τους μαθητές εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση; Μήπως γίνεται γιατί υπάρχουν πιέσεις από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων; Έχουν χάσει πολλά οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες από το κλείσιμο των σχολείων.

 
Χ.Λ.
21 Ιαν 2021 22:07

@Ελενη Τσιώλη. Τα σχολεία όντως πρέπει να ανοίξουν και δεν κινδυνολογει κανείς. Απλώς εκφράζονται επιφυλάξεις γιατί αλλά προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να εφαρμόζονται στα σχολεία και άλλα εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα. Αν θεωρείτε τα μέτρα προφύλαξης για τους μαθητές, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία επαρκή για μένα δεν είναι ιδίως όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις και το υπουργείο Παιδείας δεν το εφαρμόζει, όταν προτείνει προληπτικά τεστ Κορονοιου στους μαθητές και το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει ότι δεν προβλέπεται να γίνονται προληπτικά τεστ Κορονοιου στους μαθητές με βάση σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας. Ας εφαρμόσει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι προτάσεις αυτές δημοσιεύθηκαν χθες μαζί με έρευνες για τη μεταδοτικότητα του Κορονοιου στα σχολεία.

 
Ελένη Τσιώλη
21 Ιαν 2021 21:47

Έλεος. Τα σχολεία οφείλουν να ανοίξουν. Σταματήστε να κινδυνολογειτε! Τι εννοείτε στα μέσα του χειμώνα. ???? Τους άλλους χειμώνες δηλαδή δεν πηγαιναμε σχολείο. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί. ??? Ως εκπαιδευτικός το γνωρίζω καλύτερα. Πόσο πια μπροστα στις οθόνες. Κάτω από τα παπλώματα....χωρίς διάδραση, χωρίς ουσιαστική επαφή. ! Το χειρότερο με τον κορωνοιο τελικά ξέρετε ποιο είναι... Η γκρίνια, ο ανθρωποφοβισμος και ο ατομικισμός. ! ΤΙ κρίμα.!!! Με προσοχή και προφύλαξη ολα θα πάνε καλά !!! Αναμένω με αγωνία αυτή τη στιγμή που θα αντικρυζω τα χαμόγελα των μαθητών μου, το ξεφύλλισμα των βιβλίων. ...την επικοινωνία με τους συναδέρφους. !!!

 
Ανοικτή Εκπαίδευση με φυσική παρουσία
21 Ιαν 2021 21:24

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι επιφορτισμένα με μια αποστολή κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και προφανώς πρέπει να είναι ΑΝΟΙΚΤΑ και να γίνονται μαθήματα με φυσική παρουσία.

Δε χρειάζεται πανικός, μπορούν και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης (πχ. μειωμένο ωράριο, σεμιναριακά τμήματα).

Προέχει όμως διασφάλιση της ευημερίας ΟΛΗΣ της κοινωνίας για την επόμενη δεκαετία και αυτό δε γίνεται χωρίς λειτουργική Δημόσια Εκπαίδευση - ας σκεφτούν όλοι το καλό της χώρας και σε ποιο σημείο θέλουμε να βρίσκεται το 2023, δηλαδή σε δύο χρόνια από σήμερα.

Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τους πολίτες κάτω των 50 ετών που όλους τους προηγούμενους μήνες έχουν σηκώσει το βάρος της κρίσης, κοινωνικής, εκπαιδευτικής και οικονομικής. Πρακτικές λύσεις υπάρχουν και αυτές περιλαμβάνουν ΑΝΟΙΚΤΑ σχολεία, αρκεί μόνο να επικρατήσει η λογική και όχι ο πανικός.

 
Εξ αποστάσεως με την πραγματικότητα
21 Ιαν 2021 21:18

Ένα ακόμη πομπώδες και κοινότοπο υπουργικό πυροτέχνημα. Δεν εκπλήσσουν οι παλινωδίες και τα παιδαριώδη επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, κατά κόρον, η κ. Κεραμέως. Το δυστύχημα είναι πως το εκπαιδευτικό σύστημα, οι νέοι, οι εκπαιδευτικοί υποφέρουν, για ακόμη μια φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης από τα λάθη και τις ιδεοληψίες κάποιου άσχετου προσώπου.

 
Ο.Ο.
21 Ιαν 2021 21:18

Αφού τα σχολεία θα ανοίξουν, γιατί ξεκινούν σεμινάρια επιμόρφωσης στην τηλεκπαίδευση;

 
Χ.Λ.
21 Ιαν 2021 19:28

@Ελενη.Ο κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος αλλά μεγαλύτερος γιατί με το άνοιγμα των σχολείων μεγαλώνει κατά πολύ και η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός τόσο των παιδιών όσο και των γονέων και των ηλικιωμένων που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Ακόμα δεν εφαρμόζεται η σταδιακή προσέλευση των μαθητών στα σχολεία αλλά η προσέλευση από 8:00 ως 8:15. Το άνοιγμα των σχολείων είναι εφικτό με την εφαρμογή των μέτρων που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πολλά όμως από τα οποία δεν εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας. Μέτρα που δεν εφαρμόζονται στα σχολεία είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, προληπτικά τεστ Κορονοιου στους μαθητές που παραδέχθηκε η υφυπουργός υγείας ότι δεν προβλέπεται να γίνονται στους μαθητές, οι αποστάσεις μιας και κάθονται 2 μαθητές στο ίδιο θρανίο καθώς και ο καλός καθαρισμός μιας και τα σχολεία καθαρίζονται μόνο μια φορά την μέρα μετά το πέρας των μαθημάτων. Εξάλλου ο ίδιος ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις του σήμερα ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα και έχουμε ήδη αύξηση του μέσου όρου του αριθμού των κρουσμάτων και με λιγότερα τεστ Κορονοιου. Ακόμα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 5500 στα 10000000 πληθυσμού οπότε αυτό σημαίνει 55 ενεργά κρούσματα στους 100.000 που δεν είναι και λίγα.

 
maraki
21 Ιαν 2021 19:27

Συμφωνώ ότι πηγαίνουμε ολοταχώς για το τρίτο κύμα...
Μα είναι δυνατό να θέλουν ν' ανοίξουν τα σχολεία μες στην καρδιά του χειμώνα, τη στιγμή που πέρσι τέτοια εποχή γινόταν "χαμός" κυριολεκτικά από τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης; 25, 26 και 27 μαθητές, σε αίθουσες των 20-25 τ.μ. τώρα που έχουμε covid; Και με τι μέτρα; Με τα ανύπαρκτα; Και να στέλνει κι από πάνω το Υπουργείο έγγραφο για να πάνε αντιπροσωπείες των μαθητών στις εκκλησίες για τη γιορτή των τριών Ιεραρχών;; Θέλω να δω την αντίδραση του Δερμιτζάκη πάνω σ' αυτό...

 
Μάρκος
21 Ιαν 2021 18:45

Δλδ ανοίγουν σχολεία στην καρδιά του χειμώνα αλλά τα ΑΕΙ θα παραμεινουν κλειστά μέχρι το καλοκαίρι λες κ δεν μπορούν να εφαρμοστούν κ κει μέτρα προστασίας κ δη από ενήλικες
Καταπληκτικό

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
21 Ιαν 2021 18:40

Δυστυχώς το υπουργείο συνεχίζει να λειτουργεί αποκλειστικά με όρους επικοινωνιακής μονομανίας, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την εκπαίδευση κι ας κόπτεται περί του εναντίου. Ξαφνικά θυμήθηκε να επικαλεστεί την έκθεση των μαθητών μπροστά στην οθόνη, αλλά όταν τα λέγαμε αυτά εμείς οι εκπαιδευτικοί από το καλοκαίρι ακόμα, μας άκουγαν κρυφογελώντας και σφυρίζοντας αδιάφορα. Ένα ένα έρχεται η ώρα που αναγκάζονται να τα αναγνωρίσουν, αλλά δε θέλουν κιόλας να δείξουν ότι υποχωρούν κατευθείαν. Είναι θέμα εγωισμού και στενοκεφαλιάς, δυστυχώς.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ. Το λέμε τόσον καιρό. Μόνο το ζωντανό μάθημα είναι πραγματικό μάθημα. Η τηλεκπαίδευση είναι μια ανάπηρη διαδικασία. Αλλά ανοιχτά σχολεία όχι έτσι στα ξεκάρφωτα σαν να είναι όλα φυσιολογικά γύρω μας. Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας. Και δεν είναι μόνο οι μαθητές. Επιτέλους, κάποιος εκεί ψηλά ας ψελλίσει και μια λεξούλα για τους εκπαιδευτικούς που είναι και μεγάλοι άνθρωποι με ευπάθειες και προβλήματα. Είναι εγκληματική ανευθυνότητα να θέλουμε απλώς να πάρουμε μια απόφαση και να ρίξουμε το 15% του ελληνικού πληθυσμού μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια αναπόφευκτου και πολύωρου συνωστισμού, αντί να προχωρήσουμε στο στοιχειώδες, δηλαδή στη διαμόρφωση ολιγομελών τμημάτων και φυσικά πολλά άλλα μέτρα και κυρίως άμεση προτεραιότητα για εμβολιασμό. Αν δε γίνουν αυτά, όλα τα υπόλοιπα είναι σκέτη κοροϊδία και οι συνέπειες σύντομα θα αποδειχθούν μοιραίες και ανεξέλεγκτες.
Και μια κουβέντα για τους "ειδικούς" της επιτροπής που υποτίθεται ότι κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση: Δε δικαιολογείστε να ξεφουρνίζετε καθημερινά αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στα ΜΜΕ και ποτέ σας να μη βάζετε στην εξίσωση τον εργαζόμενο εκπαιδευτικό. Δεν έχετε καμία φερεγγυότητα, όταν προτείνετε μέσα στο καταχείμωνο να κρατάμε ανοιχτά τα παράθυρα! Ελάτε για μια στιγμή σε ένα σχολείο της Φλώρινας ή της Καστοριάς και προσπαθήστε να μείνετε μ' αυτές τις συνθήκες για λίγα λεπτά σε μια αίθουσα σχολείου. Τολμάτε;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
21 Ιαν 2021 18:11

Όσοι χαρακτηρίζουν την απόφαση-υπόδειξη προς τους ειδικούς ορθή ας αναλογισθούν τις συνέπειες που θα έχει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο και σε συνθήκες συνωστισμού μέσα στο καταχείμωνο...Ούτε τα δήθεν τεστ θα σώσουν κανένα ούτε και οι μάσκες. Μόνο τα εμβόλια (και η εκ περιτροπής διδασκαλία μέχρι να εμβολιασθούν οι εμπλεκόμενοι) μπορούν να διασφαλίσουν εκπαιδευτικούς και γονείς. Όλα τα άλλα είναι ανοησίες και παιχνίδια με την υγεία και τη ζωή μας.

 
ΕΛΕΝΗ
21 Ιαν 2021 18:00

Το έγραψα και εχθές Τρίτη 26/1 θα ανοίξουν. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον ΚΟΣΜΟ όπου τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εν μέσω πανδημίας είναι κλειστά περίπου 3 ΜΗΝΕΣ! Υπάρχει κίνδυνος? Φυσικά, ο ίδιος που υπάρχει όταν τα παιδιά και οι γονείς και οι παππούδες μετακινούνται καθημερινά στα ΜΜΕ, στα supermarket (αλήθεια πόσα κρούσματα έχουμε εκεί και δεν γνωρίζουμε) και σε πολλούς άλλους χώρους που είναι ανοιχτοί. Τόσον καιρό έχουμε μια επιλεκτική καραντίνα όπου οι μαθητές είναι κλεισμένοι στο σπίτι χωρίς άλλη δραστηριότητα (θεωρητικά) ενώ οι υπόλοιποι πάνε μια στις δουλειές τους με κάθε μέσο. Νομίζω πως ο φόβος θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να δοθεί προτεραιότητα στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, ασφαλείς ποτέ δεν θα είμαστε πλέον καθώς ο ιός μεταλλάσσεται ή μπορεί να έρθει και άλλος, αλλά η ζωή δεν σταματά. Τα στατιστικά όλα είναι υπέρ του ανοίγματος (θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 80 έτη, πιθανή θνησιμότητα από κρούσμα 1 στις 100.000 κλπ). Η τηλεκπαίδευση δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για ανήλικες. Διαβάστε σχετικά. Επίσης, απειλείται έντονα η υγεία των μαθητών με καθημερινά 10ωρα μπροστά σε μια μικρή οθόνη. Ο αντίλογος που συχνά διαβάζω λέει πως καλύτερα σπίτι παρά να χάσουν κάποιον γονέα. Δεν είναι όμως έτσι από τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι κινούνται-μετακινούνται. Ακόμα και οι παππούδες έξω είναι ή σε πλατείες ή σε νοσοκομεία και ΙΚΑ για επίσκεψη ή έξω από το δημοτικό για παραλαβή. Μέτρα προστασίας χρειάζονται και σεβασμός σε αυτά. Ήδη από τα οικονομικά μεγέθη καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι η ανεργία έχει εκτοξευθεί και η χρεοκοπία μάλλον έχει ήδη έρθει.

 
Δεν πάει καλά η κυβέρνηση
21 Ιαν 2021 17:33

Πάμε για τρίτο κύμα ξεκάθαρα!!!

 
foros1
21 Ιαν 2021 16:58

Οι ανεμβολιαστοι ηλικιωμένοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται "ωσεί παρόντες" μέσα στις τάξεις με το φόβο του ιού.
Αν αυτό θέλουν οι εμβολιασμενοι ειδικοί.....

 
Μαρια
21 Ιαν 2021 16:57

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΒΕΙ Ή ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΤΜΗΜΑΤΑ;;;;; Ριξτε μια ματια....ο εμπαιγμος στο μεγαλειο του!

 
Μητέρα Μαθήτριας Λυκείου
21 Ιαν 2021 16:47

Το Λύκειο της κόρης μου έχει 19 τμήματα , είναι μεγάλο , και ήταν ήδη κλειστό λόγω κρουσμάτων 10 ημέρες πριν κλείσουν όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στις αρχές Νοεμβρίου.
Λόγω του μεγάλου μεγέθους , αναμενόμενο είναι πάλι να κλείσει από τα πρώτα.
Αυτά τα παιδιά έχουν να κάνουν κανονικό μάθημα από τον Οκτώβρη και είναι αμφίβολο για πόσο θα κάνουν μάθημα κανονικό και στην συνέχεια.
Παράλληλα υπάρχει μάθημα που δεν διδάσκεται , λόγω κενού , από τον Νοέμβρη και το οποίο εξετάζεται τον Ιούνιο
Παρόλα αυτά το Υπουργείο επιμένει να μην αραιώνει τους μαθητές - η εκ περιτροπής με μειωμένη ύλη θα ήταν καλύτερη - επιμένει στην Τράπεζα Θεμάτων , επιμένει στα τηλεδιαγωνίσματα ,επιμένει ότι όλα βαίνουν καλώς.......
Τουλάχιστον ας σκεφτούν σοβαρά , να μην γίνουν οι εξετάσεις και να γίνει παράταση του έτους για να καλυφθεί περισσότερη ύλη.
Υπάρχουν κενά ακόμη από την περσινή χρονιά και η ύλη με τα προβλήματα ήχου και σύνδεσης με το webex δεν προχωράει σωστά.
Τι να εξετάσεις όταν η ύλη δεν έχει διδαχθεί;

 
Άνοιγμα σχολείων
21 Ιαν 2021 16:35

Σωστή απόφαση να ανοίξουν τα Σχολεία, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα Πανεπιστήμια. Επιτέλους, να μπει ως πρώτη προτεραιότητα η Δημόσια Εκπαίδευση και να παραμείνουν ανοικτές όλες οι βαθμίδες μέχρι το καλοκαίρι ώστε να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί μάθησης.

Ας εξεταστεί και η εκ περιτροπής διδασκαλία, σε περίπτωση μεγάλου αριθμού μαθητών σε ένα σχολείο. Μέτρα προφύλαξης μπορούν να βρεθούν και επίσης μπορούν να ελαττωθούν οι ώρες διδασκαλίας ώστε να μην παραμένουν σε κλειστούς χώρους οι μαθητές.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
21 Ιαν 2021 16:28

Τα ΔΙΕΚ όπως και τα ΑΕΙ έχουν σπουδαστές/φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αν ανοίξουν θα γίνει μίξη πανδημίας πανελλαδικού φορτίου λόγω μετακίνησης από Νομό σε Νομό και θα ξανακλείσουν άμεσα με άσχημες συνέπειες και απώλειες ανθρώπων. Τις απώλειες αν συμβούν που θα συμβούν μέσα στο χειμώνα σε κλειστές αίθουσες (συνωστισμός) και κρύες κάποιος πρέπει να τις χρεωθεί πραγματικά.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
21 Ιαν 2021 16:19

ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 30 ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ 7 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙΡΟ.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ