Έκανε πίσω η υφ. Παιδείας για τα πρόστιμα σε μαθητές μετά τη γενική κατακραυγή

"Διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές"

24/01/2021

Ενημερώθηκε: 24/01/2021, 23:11

Άκουσε το άρθρο

Μετά τη “θύελλα” αντιδράσεων η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή πήρε πίσω την πρωινή  δήλωση της,  περί επιβολής προστίμων στους μαθητές   που θα κάθονται στις πλατείες και δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Η υφυπουργός Παιδείας προχώρησε απόψε στην ακόλουθη δήλωση-διευκρίνιση:

“Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης,διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές.Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα,& ειδικά τους μαθητές μας έχουμε,συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής,τηρούν τα μέτρα σχολαστικά & αναμένουμε το ίδιο για την συνέχεια”.

Τι δήλωσε το πρωί η υφυπουργός Παιδείας

Πρόστιμα για τους μαθητές οι οποίοι μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου δεν θα  πηγαίνουν στα σπίτια τους, αλλά θα κάθονται στις πλατείες, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή  στο Mega.

Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο μαθητης για να επιστρέψει από το σχολείο στο σπίτι του, σημειώνοντας: “Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος”

Δημοσιογράφος: Φεύγει το παιδί πάει στο σχολείο, έχοντας τη βεβαίωση μετακίνησης από το σχολείο του . Τελειώνει το μάθημα  και παραμένει με τη παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα επιβάλει το πρόστιμο; θα υπάρχει πρόστιμο  στους μαθητές;

Υφ. Παιδείας: Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλον τον πληθυσμό.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρχει το δίωρο μετά τη λήξη των μαθημάτων; Πόσο χρόνο θα έχει ο μαθητής για να επιστρέψει στο σπίτι του  από  τη χρονική στιγμή  που τελειώνει το μάθημα;

Υφ. Παιδείας: Δεν ξέρω εάν  είναι δίωρο . Δεν μπορώ να το πω αυτό. Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS: Στις βεβαιώσεις μετακίνησης των μαθητών  που χορηγούν τα σχολεία  στους γονείς και κηδεμόνες αναγράφεται το χρονικό περιθώριο που έχει ο μαθητής   τόσο για την προσέλευση όσο και για την αποχώρηση.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (σ.σ. Δίνεται στα Δημοτικά και κάτι ανάλογο θα δοθεί και στα Γυμνάσια και Λύκεια από 1η Φεβρουαρίου)

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ