Τι πετυχαίνει η εγκύκλιος της Ζ. Μακρή για τις απουσίες και βαθμολογίες

25/01/2021

Άκουσε το άρθρο

 Η φετινή χρονιά με όλα τα προβλήματα λόγω covid19 απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Και αυτή η εγκύκλιος της υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή για τις απουσίες και βαθμολογίες του Α τετραμήνου, φαίνεται να πετυχαίνει το στόχο.

Καταχώρηση απουσιών αλλά με έμμεση διαβεβαίωση ότι στο τέλος θα δοθεί δυνατότητα παράβλεψής  τους για το χαρακτηρισμό φοίτησης ώστε και οι μαθητές να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια της τηλεκπαίδευσης (τώρα και έαν ξαναχρειαστεί ξανά έως το τέλος της χρονιάς) και οι καθηγητές να νιώθουν ότι στο τέλος θα έχουν τον έλεγχο στο ζήτημα των απουσιών.

Για τη βαθμολογία, ξεκάθαρα "μαζεύει" όσους εκπαιδευτικούς ή και συλλόγους διδασκόντων αποφάσισαν να μην καταθέσουν βαθμολογία Α΄ τετραμήνου, λόγω τηλεκπαίδευσης και τους υπενθυμίζει την ισχύουσα νομοθεσία.

Δηλ. ότι άπαντες οφείλουν να καταθέσουν βαθμολογία, εκτός κι αν κάποιος έκανε λιγότερες από 10 ώρες (δεν διευκρινίζει καν εάν πρόκειται για ώρες δια ζώσης ή εάν συμπεριλαμβάνει και τις εξ αποστάσεως) και σε αυτή την περίπτωση αιτιολογημένα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ