Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σκέψεις της Κυβέρνησης για παράταση θητειών Διευθυντών Σχολείων, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών

Το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση τις επόμενες ημέρες
Δημοσίευση: 24/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο “τραπέζι” των συζητήσεων ήδη έχει βάλει η Κυβέρνηση, το ενδεχόμενο:

Α. Νέας παράτασης, για ένα ακόμη σχολικό έτος, των Διευθυντών Σχολείων, και

Β. Παράταση για ένα  σχολικό έτος ή για μικρότερο χρονικό διάστημα  των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ωστόσο θεωρείται  ειλημμένη η απόφαση να καταργηθούν τα ΠΕΚΕΣ και να αντικατασταθούν με τους Σχολικούς Συμβούλους.

Το ενδεχόμενο της παράτασης των θητειών των στελεχών εκπαίδευσης, έχει προκύψει για δύο λόγους:

Πρώτον: Το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται  οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης καθώς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών , δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση  τις επόμενες ημέρες, προκειμένου  μέχρι τέλους του μήνα να ψηφιστεί στη Βουλή. Οπότε  προκύπτει στενότητα χρόνου για να ολοκληρωθούν οι “κρίσεις” πριν το Σεπτέμβριο.

Δεύτερον: Λόγω της πανδημίας υπάρχει πρόβλημα με τη διενέργεια των δια ζώσης Συνεντεύξεων των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης. Η διαδικτυακή συνέντευξη παρότι “έπεσε” στο “τραπέζι” των συζητήσεων μάλλον δεν υιοθετήθηκε.

Όσον αφορά το νέο νόμο για τις   διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης  που ετοιμάζεται από το νομικό επιτελείο της υπουργού Παιδείας κινείται πάνω σε αυτό που κατ' αποκλειστικότητα δημοσίευσε το esos τον περασμένο Μάιο.

Δείτε το εδώ το νομοσχέδιο.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι που θα αντικαταστήσουν τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι οποίοι θα “βαφτιστούν” μάλλον “Σύμβουλοι Εκπαίδευσης” στόχος είναι να   αναλάβουν υπηρεσία πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-22 .

Οι “Σύμβουλοι Εκπαίδευσης” οι οποίοι θα είναι η “αφρόκρεμα” της εκπαίδευσης με βαριά χαρτιά  (διδακτορικά, ξένες γλώσσες κλπ) και προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης, θα είναι οι κυρίαρχοι του “παιχνιδιού” της αξιολόγησης έναν-έναν εκπαιδευτικό από το Σεπτέμβριο (σ.σ. το Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί  μέσα στο Μάρτιο).

Για τους “Σχολικούς Συμβούλους” θα υπάρξουν οικονομικά και διοικητικά κίνητρα.

 

Σχόλια (84)

 
Απάντηση στον Τάκη
24 Φεβ 2021 17:43

Αλήθεια Τάκη;;;; Ψήφισες ΝΔ επειδή σου είπαν αξιοκρατία και εσύ τους πίστεψες;;;;;;; Περιμένεις από το συγκεκριμένο νεοφιλελεύθερο δεξιό κόμμα αξιοκρατία??????? ΜΑ ΑΛΉΘΕΙΑ;;;; Ε, δε φταίει η ΝΔ. Εσύ φταις... Σε τέτοιους σαν εσένα βασίζονται για να βγαίνουν να κυβερνούν...

 
ξεφτίλ στη νιοστή !
24 Φεβ 2021 17:32

τέρμα οι παρατάσεις τώρα ! χρέη διευθυντή ο αρχαιότερος (ή όποιος ψηφίσει ο σύλλογος σε ανοιχτή ψηφοφορία κατόπιν συζήτησης σοβαρής από τους οργανικά ανήκοντες) , δηλαδή ΑΠΟ τον ίδιο τον σύλλογο κάποιος που ξέρει το σχολείο και διευθυντές εκπαίδευσης ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ένας από τους ήδη υπηρετούντες (που έχει κριθεί) διευθυντής σχολείου ! και όποτε θέλετε διαβούλευση και κρίσεις. το παραμύθι τράβηξε πολύ με τους κομματικούς ημέτερους που βολέυτηκαν , ευνοούνται και θα ευνοοηθούν και άλλο. Μην πω να μείνουν υπηξρεσιακοί μέσα από τους κόλπους των μαχίμων για 1-2 χρόνια μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο . ΣΑπίλα και ξεφτίλα παντού !

 
Παλιός
24 Φεβ 2021 17:28

Κάθεται ο άλλος για χρόνια και μαζεύει χαρτιά από άχρηστες επιμορφώσεις για να πάει να κάνει τι; Να γίνει και καλά "στέλεχος" του κάθε υπουργού, δηλαδή να τρέχει όλη μέρα και να έχει την ποινική και αστική ευθύνη όλου του σχολείου για 3 κατοστάρικα μηνιάτικο παραπάνω.

Λοιπόν λεβέντες, όλα στη ζωή μετράνε σε χρήμα. Και 3 κατοστάρικα μετράει η "αξιοσύνη" σας. Τόσο σας κοστολογεί το ίδιο το υπουργείο για να τρέχετε όλη μέρα και να εφαρμόζετε στην τρίχα ό,τι καπνίσει του κάθε υπουργού.

Αυτά.
Τραβάτε τώρα οι νυν να κυνηγήσετε τους υφισταμένους σας να τεκμηριώσουν γιατί δεν υλοποίησαν δράσεις ERASMUS στο περσινό λοκντάουν...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
24 Φεβ 2021 17:24

Πάλι λάθος κάναμε....
Πιστέψαμε ότι ο λόγος που παρέμεινε στον υπουργικό θώκο η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ μας ήταν για να προωθήσει τα διαβόητα νομοσχέδια που παλεύει από την πρώτη ημέρα της θητείας της.
Τόση αναξιοσύνη πια;
Διατεινόταν στον προεκλογικό της αγώνα ότι όλα ήταν έτοιμα, ότι ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα πάντα...
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ....
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΞΙΩΝ....
Πρέπει να τους απομακρύνει άμεσα ο πρωθυπουργός....
Η παιδεία βράζει από την αυταρχικότητα και την αναβλητικότητα της ηγεσίας της κας υπουργού μας....
Μήπως αναβάλλει τα πάντα σκοπίμως;;;;

 
Πέτρος
24 Φεβ 2021 17:23

Κομματικό κράτος. Ντροπή

 
Αλέξανδρος
24 Φεβ 2021 17:21

Αγαπητό και πάντα καλά ενημερωμένο esos. Πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ υπάρχουν μια - δυο αντιφάσεις : 1. Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης δεν θα είναι στελέχη της εκπαίδευσης ; Σύμφωνα με το ρεπορταζ από τη μια "θεωρείται ειλημμένη η απόφαση να καταργηθούν τα ΠΕΚΕΣ και να αντικατασταθούν με τους Σχολικούς Συμβούλους" και από την άλλη "Το ενδεχόμενο της παράτασης των θητειών των στελεχών εκπαίδευσης, έχει προκύψει για ....." 2. Με ποιο νόμο θα γίνουν οι κρίσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης και με ποια διαδικασία ; Σύμφωνα με το ρεπορταζ από τη μια "το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης ...., δεν φαίνεται να βγαίνει στη διαβούλευση τις επόμενες ημέρες" και από την άλλη "Λόγω της πανδημίας υπάρχει πρόβλημα με τη διενέργεια των δια ζώσης Συνεντεύξεων των υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης" Δηλαδή θα υπάρχει πρόβλημα για τις συνεντεύξεις στους Περιφερειακούς, Δ/ντες Εκπαίδευσης, Δ/ντες Σχολείων (στελέχη εκπαίδευσης) αλλά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης. (μη στελέχη εκπαίδευσης ;;;) Εκτός αν ...."άκουσε" ότι το υπουργείο σκοπεύει να τοποθετήσει προσωρινούς Συμβούλους. Για να είναι πλήρες το ρεπορταζ, παρακαλώ το ρεπόρτερ να το διευκρινίσει.

 
Giorgos V.
24 Φεβ 2021 17:20

Υφυρπάξατε την ψήφο μας διότι υποσχεθήκατε αξιοκρατία.
Υποσχεθήκατε να φέρετε άμεσα νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών, με κριτήρια αξιοκρατικά, που θα δώσουν θέσεις ευθύνης στους άξιους και τους ικανούς.
Και αντ' αυτού: δίνετε δεύτερη παράταση σε διευθυντές σχολικών μονάδων που επιλέχθηκαν το 2017 .
Ανοίξατε τον Ιούνιο μια κλειστή λίστα για να αντλήσετε από κει τους τελευταίους των τελευταίων της λίστας και να τους τοποθετήσετε σε θέσεις διευθυντών.
Δυο χρόνια είστε κυβέρνηση και δεν καταφέρατε να φέρετε ένα νομοσχέδιο επιλογής στελεχών, ενώ προεκλογικά μας λέγατε ότι το είχατε έτοιμο.
Μας κοροϊδεύετε.
Ντροπή!

 
Mathimatikos
24 Φεβ 2021 16:58

Αν πάρει παράταση η θητεία των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι μεγάλη ξεφτίλα. Αν νομίζει η κ. Υπουργός ότι με τους Διευθυντές που είναι τώρα θα εφαρμόσει σύγχρονες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις (αξιολόγηση κλπ.) είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα το καταλάβει τους επόμενους μήνες αλλά θα είναι πολύ αργά!

 
σδ
24 Φεβ 2021 16:50

καλυτερα να μεινουν οι ιδιοι ... απο το να γινουν αρπα κολα οπως ολα τα αλλα

 
Καρράς
24 Φεβ 2021 16:43

Χα χα.... Τι είναι τούτο πάλι; Ούτε Πρωτοπριλιάτικο ψέμα να ήτανε... Ψηφίστε ότι θέλετε εσείς.... Κάντε αγώνες, δουλέψτε και ας είστε τέλειοι σε όλα, στα εργασιακά σας και όχι μόνο, το σύστημα βρίσκει τον τρόπο του, φάτε και την αξιολόγηση με το έτσι θέλω και μιλάτε γιατί θα σας απολύσει, απειλεί.... Λυπάμαι πολύ, δεν περίμενα στα 35 μου χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας, ότι η εκπαίδευση θα πάρει τέτοια κατρακύλα.... ραντεβού στην κόλαση

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
24 Φεβ 2021 16:20

Ευκαιρία να φύγει από το τοπίο η συνέντευξη....ούτως ή άλλως δεν γινόταν αξιοκρατικά. Αντικατάσταση της συνέντευξης με ερωτήσεις τύπου ΑΣΕΠ και επιτέλους μοριοδότηση στα ΣΥΝΑΦΗ προς την εκπαίδευση δεύτερα πτυχία και μεταπτυχιακά. Είναι πραγματικά θλιβερό να δίνουν μόρια και θέσεις δεύτερα πτυχία από πρώην ΤΕΙ άσχετα με την εκπαίδευση, όπως και μεταπτυχιακά σε αντικείμενα που χρειάζεται πολλή φαντασία για να δει κανείς τη σύνδεση με την παιδαγωγική. Οι κρίσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, με διαφάνεια και αξιοκρατία και με στόχο την καλύτερη διοίκηση των σχολείων και των υπηρεσιών όχι την ευχαρίστηση των ημετέρων.

 
ΑΣΕΠΙΤΗΣ
24 Φεβ 2021 16:16

να γίνουν όπως έγιναν οι διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία το καλοκαίρι του 2020. Οτιδήποτε άλλο θα είναι εκ του πονηρού!!!

 
Μελίτακας ο Α΄
24 Φεβ 2021 16:14

Τι το θες το κουταλάκι
να μου δώσεις το φαρμάκι;
Τι το δίνεις λίγο λίγο;
Δώσ’ το μου όλο για να φύγω.

Αφού δεν μπορείς να νιώσεις
τη δική μου την ψυχή,
πάρε θάρρος να μου δώσεις
τη χαριστική βολή.
Τι το θες το κουταλάκι,
τι το θες, τι το θες;

Τι το θες το κουταλάκι
να μου δώσεις το φαρμάκι;
Τι το δίνεις στάλα στάλα
κι έχω βάσανα μεγάλα;

 
Ελεος
24 Φεβ 2021 15:59

Σιγά τον συνωστισμό που θα υπάρξει στις συνεντεύξεις!!!!! Έλεος. Ας δέχονται ένα άτομο ανά π.χ. 20 λεπτα... Φορώντας όλοι μασκα (εξεταστές και εξεταζόμενοι) και τηρώντας απόσταση με ανοικτά παράθυρα. Στις τάξεις είμαστε 25 άτομα και γίνεται λόγος για 5?????????!!!!!!!!!!!!!! Ποσο γελοίοι πια. Δε βαρεθήκατε να είστε αστείοι;;;;

 
Συγχαρητήρια στο esos
24 Φεβ 2021 15:55

Προβλέπω το δημοσίευμα, να ξεπεράσει τα σχόλια ακόμα και των κατατακτήριων.....
Βλέπω επίσης κάποια ονόματα σχολιαστών, που ενώ σε άλλα κι άλλα υποστηρίζουν "ένθερμα" τις επιλογές της Κεραμέως, τώρα βλέπω να πίνουν το πικρόν ποτήριον τούτο.....

 
Τάκης Λ.
24 Φεβ 2021 15:54

Υφυρπάξατε την ψήφο μας διότι υποσχεθήκατε αξιοκρατία.
Υποσχεθήκατε να φέρετε άμεσα νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών, με κριτήρια αξιοκρατικά, που θα δώσουν θέσεις ευθύνης στους άξιους και τους ικανούς.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
24 Φεβ 2021 15:45

Οι προσωρινοί διευθυντές εκπαίδευσης, δηλαδή, οι δοτοί θα πάρουν παράταση κι αυτοί θα εποπτεύουν και με τι κύρος, τους προσοντούχους μελλοντικούς Συμβούλους Εκπαίδευσης;
Στέκει αυτό;
Δεν ακυρώνει όλο το μεγαλεπήβολο του νέου νομοσχεδίου;
Μήπως για την πρώτη εφαρμογή του νόμου να μην υφίσταται αυτό, εκτός και αν αντικατασταθούν με εξίσου προσοντούχους και με πραγματικά επιστημονικά-διοικητικά κριτήρια, επιλεγμένους νέους διευθυντές;

 
ράβε, ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει...
24 Φεβ 2021 15:29

ράβε, ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει...
και αποτέλεσμα να μην υπάρχει!!!

 
μαθηματικός
24 Φεβ 2021 15:23

Υφυρπάξατε την ψήφο μας διότι υποσχεθήκατε αξιοκρατία.
Υποσχεθήκατε να φέρετε άμεσα νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών, με κριτήρια αξιοκρατικά, που θα δώσουν θέσεις ευθύνης στους άξιους και τους ικανούς.
Και τώρα πάτε για δεύτερη παράταση θητείας των διευθυντών που τοποθετήθηκαν με τον γελοίο νόμο του σύριζα;
Και μάλιστα για παράταση θητείας στους τοποθετημένους προσφάτως από τις κλειστές λίστες που ανοίξατε εσπευσμένα τον Ιούνιο για να τακτοποιηθούν και οι τελευταίοι των τελευταίων από τις λίστες του 2017;
Δεν είστε σοβαρή κυβέρνηση, δεν είστε σοβαρό υπουργείο.
Και μετά κόπτεσθε για την Αριστεία...

 
steven-Διαχειριστής παντόφλας.
24 Φεβ 2021 15:14

Τόσο αγωνία έχεις να ξηλωθούν οι Δ.ντές σχολικών μονάδων..Δεν σε ενδιαφέρουν έν μέσω πανδημίας χιλιάδες εκπ/κοί να τρέχουν στα γραφεία να καταθέτουν φακέλους, να επικυρώνουν αντίγραφα σπουδών και να δίνουν συνέντευξη..Τι θα γίνει δηλαδή εαν λόγω πανδημίας τους παρατείνει την θητεία για ένα ακόμη έτος...! ! !

 
Μελίτακας ο Α΄
24 Φεβ 2021 15:13

Όλα είναι τελικά ΣΥΡΙΖΑ σ΄αυτόν τον τόπο!... Ακόμη και οι Άριστοι!...
Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη
πάρε μαύρο γιαταγάνι...

 
Όχι τώρα κρίσεις
24 Φεβ 2021 15:13

Το τελευταίο που χρειάζεται η εκπαίδευση και η κοινωνία αυτή την ώρα είναι κρίσεις στελεχών. Αυτό που χρειάζεται είναι προστασία από τον κίνδυνο του κορονοϊού. Αλλά κάποιοι δεν νοιάζονται για αυτό, αλλά για το πώς θα πάρουν καμία θεσούλα. Ντροπή.

 
Αχ και βαχ
24 Φεβ 2021 15:10

Φυσικά και θέλει να δώσει παράταση στους Δ/ντες Εκπ/σης, οι οποίοι υποτίθεται είχαν μπει για μια χρονια... Αλλά τελικά θα γίνουν τουλάχιστον 2 χρονιές, ώστε αυτά τα 2 χρόνια να αποκτησουν έξτρα προσόντα και μόρια διοίκησης και να ξαναγίνουν οι ίδιοι!!!!!!!! Θυμηθείτε το, θα γίνουν οι ίδιοι...

 
Μείον στην αξιολόγηση
24 Φεβ 2021 15:04

Αν δοθεί και άλλη παράταση στην επιλογή διευθυντών των σχολείων τότε πρώτο το υπουργείο πρέπει να λάβει την αρνητική αξιολογόγηση που του αρμόζει, αφού δεν θα είναι ικανό να διεκπεραιώσει βασικά διοικητικά καθήκοντά του.
Όσο για το συνωστισμό στις συνεντεύξεις, αυτό είναι αστείο, αφού υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν συλλόγους για την αξιολογήση κτλ. σε όλα τα σχολεία της χώρας.

 
Νικος
24 Φεβ 2021 14:58

Είναι ντροπή και αίσχος να παραταθεί θητεία διορισμένων διευθυντών
Είναι κάποια πράγματα που μένουν στο χρόνο και κολλάνε ως ρετσινιά κ. Υπουργέ
Μη γίνετε και εσείς ένα κομμάτι παλαιοκομματικής λογικής
Να δούμε πόσο εννοείτε αυτά που λέτε

 
T.K
24 Φεβ 2021 14:53

Χαρά στους διευθυντές που πήραν τις θέσεις πρόσφατα με τις παρατάσεις, ενώ ήταν οι τελευταίοι των πινάκων. Μόνον αυτοί χαίρονται κ. Υπουργέ, ενώ όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αγανακτεί. Πού πήγε η υποστήριξη της αριστείας για την οποία διατυμπανίζατε πριν τις εκλογές; Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε νόμο, χρησιμοποιείστε τον προηγούμενο. Επιλογές στελεχών αξιοκρατικές εδώ και τώρα!

 
Ert
24 Φεβ 2021 14:39

Δηλαδή η κατάθεση του νομοσχεδίου εμποδίζεται από την πανδημία; Είναι απαράδεκτο και δείχνει πλήρη ανικανότητα να μην μπορεί να κάνει κρίσεις 1 ΧΡΟΝΟ μετά την παράταση.

 
φιλελεύθερος
24 Φεβ 2021 14:16

Να εξηγήσει η Κεραμέως τους λόγους για τους οποίους μεθοδεύτηκε η νέα παράταση. Ποιοί λόγοι υψηλής πολιτικής το επιβάλλουν; Πότε αποφασίστηκε; Τώρα; ασφαλώς όχι. Πριν πόσα χρόνια ακριβώς; Υπάρχει συμφωνία με το Σύριζα; Ντροπή σας.

 
Παναγιώτης
24 Φεβ 2021 14:12

Παλαιός ΠΛΗΝΕΤ - αδικία στο νομοσχέδιο

Υπάρχει μια μεγάλη αδικία για τους υπηρετούντες στα παλιά κέντρα ΠΛΗΝΕΤ στο διάστημα 2003-2017. Πρέπει να διαχωριστεί η προϋπηρεσία στα κέντρα ΠΛΗΝΕΤ αυτά και τους υπεύθυνους ΠΛΗΝΕΤ που παρουσιάστηκαν το 2017
Η προϋπηρεσία των πριν το 2017 σε ΠΛΗΝΕΤ πρέπει να προσμετρηθεί ως διδακτική σε σχολικές αίθουσες αφού:

Α) Υπήρχε μια έννοια της διδακτικής σε όλα τα νομοσχέδια χωρίς διαχωρισμό πρίν το 2017, δίνονταν σαν κίνητρο κάλυψης της θέσης και πουθενά δεν έγραφε η εγκύκλιος προκήρυξης ότι εκ των υστέρων θα σας μετράμε την διδακτική αλλιώς από ότι οι άλλοι εκπαιδευτικοί (δεν προειδοποιήθηκαν από την εγκύκλιο)

Β) Δεν υπήρχε σύμβουλος Πληροφορικής πριν το 2008 και οι άνθρωποι αυτοί ασκούσαν το ρόλο του και επιπλέον από την εγκύκλιο ορισμού τους ενημέρωναν τους νεοδιόριστους συναδέλφους πάνω στο μάθημα και τη χρήση του εργαστηρίου, έκαναν επιμορφωτικά σεμινάρια σε καινοτόμες δράσεις και τεχνολογίες. Δίδασκαν 2 ώρες μάθημα κατ επιλογήν ή αναπλήρωση συναδέλφου που αρρώστησε και έλειψε με μακροχρόνια άδεια και καθημερινά ενημέρωναν με παρουσία στο σχολικό εργαστήριο, με τηλέφωνο, με εργαλεία απομακρυσμένης εκπαίδευσης και διαχείρισης σαν αυτά που ανακάλυψαν όλοι το 2020 συναδέλφους στις σχολικές τάξεις. Όλα αυτά γίνονταν σε σχολικά εργαστήρια = σχολικές τάξεις, σχολικά αμφιθέατρα και με απομακρυσμένη εκπαίδευση

Γ) Είχαν από το 2007-2017 και όλη την πρωτοβάθμια πάνω τους με τεράστιες ανάγκες επιμόρφωσης και τεχνικής στήριξης την οποία εξυπηρέτησαν δουλεύοντας τρομερές απλήρωτες υπερωρίες και ήταν τα μόνα στελέχη της εκπαίδευσής που είχαν στην ευθύνη τους δύο βαθμίδες! (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια). Και τους ευχαριστούμε με περικοπή της προϋπηρεσία τους και αποκλεισμό τους από τις κρίσεις;

Άρα πρέπει να γίνει διαχωρισμός στην προϋπηρεσία των υπηρετούντων το ΚΕΠΛΗΝΕΤ πριν το 2017 και να προσμετράται η προϋπηρεσία τους σαν διδακτική στη σχολική τάξη (ισοδύναμη) και μετά το 2017 να υπάρχει ο διαχωρισμός που εμφανίστηκε στα νομοσχέδια, Δεν μπορεί αναδρομικά ένα νομοσχέδιο να αλλάζει τους όρους με τους οποίους έχει ήδη διανυθεί θητεία με άλλους όρους στην προκήρυξη και πράξη.

Πώς είναι δυνατόν δύο εκπαιδευτικοί με 12 χρόνια υπηρεσίας ο ένας να έχει δικαίωμα συμμετοχής και μοριοδότηση στην κρίση στελεχών επειδή ήταν σε ένα σχολείο και ο δεύτερος που υπήρξε ένα διάστημα σε σχολείο και ένα διάστημα υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ αλλά έχει 12 χρόνια σύνολο να μην έχει δικαίωμα να γίνει Διευθυντής σχολείου και να υπο-μοριοδοτείται γιατί υπηρέτησε το ΥΠΑΙΘ από άλλη θέση που το ίδιο προκήρυξε και τον έκρινε με πολύ αυστηρά κριτήρια, λέγοντάς του ότι δεν χάνει κάτι αν υπηρετήσει από αυτή τη θέση (υπηρεσία διδακτική για κρίση στελεχών). Πώς τώρα λέμε άλλα;
Δεν υπάρχει ισονομία για αυτούς τους δύο;

 
glgiannis
24 Φεβ 2021 13:38

Δεν μπορώ να φανταστώ, ως υποστηρικτής του προεκλογικού προγράμματος της παρούσας κυβέρνησης, ότι δεν θα εφαρμοστούν αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν, και τα ίδια στελέχη θα πάρουν καινούριες παρατάσεις.
Ελπίζω να μην επαναληφθεί πάλι το "θα τα σκίσω όλα με ένα νόμο...", αλλά τώρα σε καινούρια εκδοχή "δεν προλαβαίνω ...κτλ"

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ