Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μέλη ΔΕΠ Παν. Ιωαννίνων: Θα αντισταθούμε σε κάθε εισβολή αστυνομικών δυνάμεων

Δημοσίευση: 03/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Θα αντισταθούμε σε κάθε εισβολή που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν ανοίκειες στο ακαδημαϊκό έθος και την ακαδημαϊκή πρακτική αστυνομικές δυνάμεις και, ότι θα υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας την ασφάλεια των φοιτητών/τριών μας'.

Αυτό τονίζει , σε ανακοινωθέν, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίων, με αφορμή την επικοινωνία της υπουργού Ν. Κεραμέως με τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη, και σημειώνει τα εξής:

  • Στην κρίσιμη αυτή στιγμή που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο συκοφαντείται και πληγώνεται από την επίθεση τής πιο ανάλγητης, αντιεκπαιδευτικής και αντιδημοκρατικής κυβερνητικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση, το ΔΣ του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ ενώνει τη φωνή του με την ομόθυμη στάση των Φοιτητικών Συλλόγων και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΙ, καθώς και με τις αποφάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου, ώστε εφαρμόζοντας τη δημοκρατική αρχή του διαλόγου και της συνεννόησης να αντισταθούμε στο πανεπιστήμιο της αστυνομοκρατίας και της επιτήρησης, και να υπερασπιστούμε τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση μας.
  • Παράλληλα, τασσόμαστε υπέρ της άμεσης προετοιμασίας και διασφάλισης όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων και υγειονομικών μέτρων, για να έχουμε ξανά το Πανεπιστήμιο μας ανοικτό στη μόρφωση και τη γνώση, τη διά ζώσης διδασκαλία και την έρευνα, σε κλίμα ακαδημαϊκής ειρήνης, ελευθερίας, συνεργασίας και δημοκρατίας.

Σχόλια (14)

 
ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
04 Μαρ 2021 16:42

Να μας απαντήσει ο σύλλογος μελών ΔΕΠ του Πανεπσιτημίου Ιωαννίνων, αν οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων στους οποίους αναφέρεται, εκφράζουν την άποψη της πλειοψηφίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αν υπάρχουν και λειτουργούν θεσμοθετημένοι φοιτητικοί σύλλογοι στο Πανεπιστήμιο των οποίων τα ΔΣ προέκυψαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

 
ΠΡΟΣ ΠΕ04
04 Μαρ 2021 11:12

Αγαπητέ/Αγαπητή

Είναι γνωστό εδώ και μήνες, στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, ότι τα παιδιά μικρότερης ηλικίας κολλούν πιο σπάνια και κυρίως πιο ελαφρά από εφήβους-ενήλικες. Όσο προχωρούμε προς την εφηβεία και την ενηλικίωση αυξάνονται οι κίνδυνοι. Γι αυτό λοιπόν τα πανεπιστήμια και τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Αναφορικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες μεταξύ των οποίων αναμφισβήτητα και ο νυν Πρύτανης, είναι απορίας άξιον πώς αποφάσισε τώρα που όλη η Ελλάδα είναι "κόκκινη" και πλησιάζουμε τα 3000 κρούσματα την ημέρα, να συνταχθεί με τους καταληψίες που ζητούν πλήρες άνοιγμα και πλήρη λειτουργία του Πανεπιστημίου! Ξέρουν κάτι περισσότερο από την επιστημονική επιτροπή των γιατρών-λοιμωξιολόγων που μιλάνε στη συντριπτική τους πλειοψηφία για αυστηροποίηση των μέτρων;

 
ΠΕ04
04 Μαρ 2021 00:51

Πολύ επιλεκτικά σχόλια βλέπω. Γνωρίζετε τον Πρύτανη, τον Καθηγητή κ. Αλμπάνη; ως προς το ήθος την επιστημοσύνη, πιστεύω πως όχι, για αυτό γράφετε όλα αυτά που γράφετε. Δεν είδα να διαμαρτύρεστε που τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά ένα χρόνο χωρίς λόγο.
Γιατί δεν επιτρέπεται οι φοιτητές να πάνε στο φυσικό τους χώρο που είναι το Πανεπιστήμιο; Ενώ μπορεί να πηγαίνουν τα παιδιά μέχρι 18 χρόνων; Στα 19 φαίνεται κάτι γίνεται με τον κορονοϊό!!!
Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την Κατάληψη στα Πανεπιστήμια, την περιουσία τους, που δεν επιτρέπουν στους άλλους φοιτητές να μπουν στα αμφιθέατρα! Ξέχασα αυτό δεν το επιτρέπει η κυβέρνηση!!!!

 
φορολογούμενος
03 Μαρ 2021 23:01

Γιατί δεν παίρνετε τους φοιτητές αυτούς να πάτε σε άλλο ίδρυμα και να αφήστε εκεί να λειτουργήσουν με κανόνες; Κάπου τα έχετε μπερδέψει νομίζω.

 
ΞΑΝΘΟΣ
03 Μαρ 2021 18:49

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΕΠ.....ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.....ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΟΙ......!!!
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ......ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ....
ΚΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΑΘΟΣ.
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ......ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.....
Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ......ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ......!!!
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.......ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ.
ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ.
ΤΑ ΑΕΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ......ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΕΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ..........ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΧΩΡΑ .......ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ .......ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ......ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ;

 
Στείλτε τους σπίτια τους!!
03 Μαρ 2021 18:30

Δεν είναι τσιφλίκι τους τα πανεπιστημια. Κόψτε την χρηματοδότηση κ τις οποιες ζημιές να τις πληρώσουν απο κοινού με τους καταληψίες. Αρκετά πια!!!

 
Το κρίμα!
03 Μαρ 2021 17:15

Για να δούμε σωτηρία θα πρέπει να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια με υψηλά δίδακτρα και συστήματα προστασίας. Όπως το Κέιμπριτζ .

 
Καθηγητής άλλου πανεπιστημίου
03 Μαρ 2021 16:31

Μπράβο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τους καθηγητές και τους φοιτητές του

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
03 Μαρ 2021 16:04

μπραβω συγχαρητηρια που οι αρχοντες του τοπου δεν εφαρμοζουν τους νομους!
μπραβω μπραβω!

 
ΔΕπ
03 Μαρ 2021 16:03

Οι καταληψίες δεν είναι 'εισβολή' κατ'εσας κ. Αλμπάνη; Τι ντροπή οι δηλώσεις αυτές... Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία σας. Ουτε των ΔΕΠ. Ούτε των μπαχαλάκηδων. Δυστυχώς στο 2021 υπάρχουν "ακαδημαϊκοί" - με πολλά εισαγωγικά - που αντιστέκονται στο αυτονόητο. Περαστικά μας. Οποιος μπορεί στέλνει τα παιδιά του στο εξωτερικό φυσικά.

 
Έλληνας φορολογούμενος
03 Μαρ 2021 15:54

@Για να καταλάβουμε
Πότε σας έδωσα εξουσιοδότηση να μιλάτε εξ ονόματος μου και δεν το θυμάμαι?

 
αίσχος!
03 Μαρ 2021 15:07

δεν υπάρχει σωτηρία αυτή η χώρα να γίνει ποτέ σοβαρό κράτος.
σπίτι σας είναι κύριοι και κυρίες; γι αυτό επικρατεί παντού το μπάχαλο

 
Για να καταλάβουμε
03 Μαρ 2021 15:05

Είναι εντός οι καταληψίες η όχι; Το πανεπιστήμιο τους ανήκει προσωπικά ; Αυτοί πληρώνουν η οι Έλληνες φορολογούμενοι και ως εκ τούτου απαιτούν τη μη κατάληψη ; Τι πάει να πει θα αντισταθούμε στις αστυνομικές δυνάμεις;

 
κωστας
03 Μαρ 2021 13:48

Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ΜΠΡΑΒΩ στον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και στους υπόλοιπους

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ