Σύνοδος Πρυτάνεων : Η κατάληψη Πανεπιστημίου είναι μη αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας

Η συκοφάντηση και η στοχοποίηση των εκλεγμένων οργάνων των ΑΕΙ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

03/03/2021

Ενημερώθηκε: 04/03/2021, 09:45

Άκουσε το άρθρο

Η κατάληψη δημοσίων  χώρων του Πανεπιστημίου είναι μη  αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας στο ελληνικό Πανεπιστήμιο  γιατί δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Στη θέση αυτή συνέκλιναν , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, όλοι  οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων στη σημερινή  έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο,η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι Πρυτάνεις τόνισαν ότι η κριτική που ασκείται στα Πανεπιστήμια είναι πάντα  αποδεκτή,  αλλά  η συκοφάντηση και στοχοποίηση  των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ, υπογράμμισαν,  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Συγκεκριμένα οι Πρυτάνεις ανέφεραν ότι τελευταία πριν και μετά την ψήφιση του νόμου “Κεραμέως-Χρυσοχοίδη” γίνονται μάρτυρες στοχοποίησης  των εκλεγμένων διοικήσεων των ΑΕΙ που αγγίζει τα όρια της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αυτή η κατάσταση , υπογράμμισαν  οι Πρυτάνεις,  δημιουργεί τεχνητή πόλωση που δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων και που τελικά αποβαίνει σε βάρος κάθε προσπάθειας διασφάλισης   της ομαλότητας της εκπαιδευτικής ερευνητικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη τηλεκπαίδευση και στο εαρινό εξάμηνο οι Πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαδικτυακή διδασκαλία υποβαθμίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές και την αξία των πτυχίων

Οι Πρυτάνεις τάχθηκαν υπέρ της προτεραιότητας εμβολιασμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και προτρέπουν την Κυβέρνηση να    ορίσει τους  όρους επαναφοράς των Πανεπιστημίων στην κανονικότητα, σεβόμενη τις προτάσεις των επιμέρους τμημάτων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ