Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Η Ν. Κεραμέως πρότεινε δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων από Δευτέρα 12 Απριλίου-Αναμένεται θετική ή αρνητική εισήγηση από την Επιτροπή Ειδικών

Εάν η εισήγηση είναι θετική , να ανοίξουν δηλαδή τα Λύκεια, τότε το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις
Δημοσίευση: 07/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκε, πριν λίγο, στην Επιτροπή  εμπειρογνωμόνων του υπουργείου  Υγείας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας,  η συζήτηση για το εάν πρέπει να επαναλειτουργήσουν ,δια ζώσης, τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  πρότεινε στην Επιτροπή τη δια ζώσης απαναλειτουργία των Λυκείων, από  τη Δευτέρα 12 Απριλίου ,με υποχρεωτικά self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Το υπουργείο Παιδείας αναμένει την εισήγηση Επιτροπή  εμπειρογνωμόνων του υπουργείου  Υγείας.

Εάν η εισήγηση είναι θετική , να ανοίξουν δηλαδή τα Λύκεια, τότε το απόγευμα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Εάν η εισήγηση είναι αρνητική το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή.

Πάντως η χθεσινή “εκτόξευση” των επιβεβαιωμένων  κρουσμάτων (4.309), φάνηκε  κατά τη συζήτηση ότι  έχει προβληματίσει τους  λοιμωξιολόγους.

Εάν  υιοθετηθεί  πρόταση της υπουργού Παιδείας από την Επιτροπή Ειδικών, αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας και η Κοινή Υπουργική απόφαση για  τα υποχρεωτικά self tests.

Σχόλια (18)

 
Ιωάννης Α. Δελημ.
09 Απρ 2021 00:59

@ Κωστας 07 Απρ 2021 14:58
Πλίνθοι καί ΚΕΡΑΜΟΙ άτάκτως εριμμένα είναι τα κύτταρα του εγκεφάλου σου. Είμαι έξω φρενών.

 
Κυριάκος
07 Απρ 2021 23:42

Αποφάσισαν να ανοίξουν στο τέλος της χρονιάς παραμονές πανελληνίων τα λύκεια για ποιο λόγο ,σε τί θα ωφελήσει τα παιδιά ;Να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους τώρα που μπήκαν στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις;Να τους προστεθούν κι άλλα άγχη;

 
ΕΥΤΥΧΏΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ
07 Απρ 2021 22:55

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΥΚΕΊΩΝ;; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ;; ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΎΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΞΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ;;;;;

 
ΣΙΔΗΡΟΠΟΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
07 Απρ 2021 17:41

ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

 
Βόρειος
07 Απρ 2021 17:09

Αφού η Κεραμέως εισηγείται να ανοίξουν και ο Τσιόδρας να μην ανοίξουν, προφανώς θα ακολουθήσουμε την απόφοιτο του Χάρβαρντ

 
κωστας
07 Απρ 2021 14:58

Με όσα έχουμε δει ως τώρα έχουμε διαμορφώσει άποψη στο τι εστί κεραμεως. ΚΕΡΑΜΙΔΑΡΙΟ

 
Προβληματισμένη εκπαιδευτικός
07 Απρ 2021 14:53

Ένα από τα μέτρα που δεν έπαψαν να μας λένε όλοι- γιατροί και πολιτικοί- να τηρούμε είναι οι αποστάσεις. Αυξήσανε εν μέσω πανδημίας τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, δεν έκαναν τίποτα για την μείωσή του, δεν το κάνουν ούτε τώρα και μας στέλνουν στις ίδιες τάξεις με 25, 26, 27 μαθητές- εφήβους που, πολλοί, δεν είναι και οι πιο μικρόσωμοι άνθρωποι να τηρήσουμε ποια απόσταση 1,5-2 μέτρων; Την υγεία των μαθητών της Γ Λυκείου που προσέχουν, αγωνιούν, ζουν τον εγκλεισμό με όλα τα παρεπόμενά του και κάθε χρόνο τέτοια εποχή - φέτος με πολύ δύσκολες συνθήκες-κάνουν τις επαναλήψεις τους στοχεύοντας στις Πανελλήνιες εξετάσεις, την υγεία αυτών των παιδιών τη σκέφτηκε κανείς; Αν αυτά τα παιδιά αρρωστήσουν αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο τι θα γίνει; Μόνο να κερδίσουν τα στοιχήματα που βάζουν τους ενδιαφέρει. Πάλι το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη πετάνε. Πού είναι το κράτος; Αραιώστε τα τμήματα! Για τα δυο- τρία σχολικά έτη αυτής της δύσκολης εποχής αναπροσαρμόστε ύλη και απαιτήσεις μέχρι να ξαναμπούμε σε μια κανονικότητα! Τόσο δύσκολο είναι; Χάνονται ζωές εκεί έξω. Δε σας νοιάζει καθόλου;

 
κατερινα
07 Απρ 2021 14:48

Κανένα παιδί Γ Λυκείου δεν θα πάει να ρισκάρει την υγεία του γιατί έτσι αποφάσισε η Κεραμεως.

 
Πε 86
07 Απρ 2021 14:38

Στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εκπαιδευτικοί εδώ και 2 μήνες....

 
Νίκος
07 Απρ 2021 14:31

Στις εκλογές συνάδελφοι. Εκεί να απαντήσετε.

 
perastikos
07 Απρ 2021 14:16

Με άλλα λόγια. Θα συνεδριάζετε κάθε μέρα μέχρι να αποφασίσετε, αυτό που στην ουσία έχω ήδη αποφασίσει εγώ. Αν το αποφασίσετε δεν σας χρειαζόμαστε άλλο.

 
George
07 Απρ 2021 14:09

Δηλαδή η υπουργός λέει στους γιατρούς τι πρέπει να αποφασίσουν. Εντάξει δεν πειράζει λίγοι νεκροί παραπάνω. Η ίδια έχει εμβολιαστεί...

 
Φανη
07 Απρ 2021 13:55

Η Κεραμεως και η Μάκρη με τι ιατρικές γνώσεις θέλουν να ανοίξουν. Έλεος πια. Η Κεραμεως μέχρι χθες μας έλεγε ότι ακούμε τους ειδικούς. Τόσα κρούσματα και τα παιδιά στοιβαγμενα μέσα στις αίθουσες χωρίς αποστάσεις. Μέτρα είναι αυτά. Ακούτε εκεί στο Υπουργείο.

 
notakis
07 Απρ 2021 13:42

Το ερώτημα είναι προς τη σελίδα, αν γνωρίζει κάποιος: τι θα γίνει με τα Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις; Υπάρχει κάποια πληροφορία από το ρεπορτάζ για αυτά? Ευχαριστώ.

 
Ιωάννης
07 Απρ 2021 13:27

Φυσικά θα απαιτήσουν να ανοίξουν και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα δεν θα φταίνε αυτοί σε καμία περίπτωση. Θα είναι η επιτροπή που είπε ναι , θα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που δεν κάνουν καλά τα τεστ και δεν τηρούν τα μέτρα. Πάντα γι αυτούς θα φταίει κάποιος άλλος.

 
STAMATISP
07 Απρ 2021 13:25

Για Λύκεια ή Λυκειακές τάξεις που είναι προσαρτημένα σε Γυμνάσια..
βλέπε.... Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις, Μουσικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά Σχολεία, Διαπολιτισμικά Σχολεία τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή;
Ιδιαίτερα δε για τα Μουσικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά Σχολεία, Διαπολιτισμικά Σχολεία αν η απόφαση πάει για την Παρασκευή το απόγευμα, πως θα προγραμματιστεί η μετακίνηση των μαθητών, η σίτιση των μαθητών.
Επιτέλους θα πρέπει πάρα πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί το τοπίο και σε καμία περίπτωση να φτάσει την Παρασκευή το απόγευμα.

 
εκπ/κός
07 Απρ 2021 13:22

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ανοίγει τα σχολεία χωρις να έχει γίνει εμβολιασμός των εκπαιδευτικών!!!!!Αγγλία, Χιλή(!), Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Βέλγιο,Καναδάς εμβόλιασαν κατά προτεραιότητα και όχι με τα περισσεύματα!!!! Στην διεύθυνση Αθηνών έχει εμβολιαστεί ένας!!!!!! Ντροπή!!!!!!

 
Απορία
07 Απρ 2021 13:20

Αντί να εισηγείται η επιτροπή στην υπουργό γίνεται το αντίθετο; Αυτό θα πει αριστεία!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ