Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Self test μαθητών: Δεν θα στέλνονται στο σχολείο οι δηλώσεις- βεβαιώσεις, αλλά θα επιδεικνύονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε έντυπη μορφή

Οι δύο περιπτώσεις να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Διευθυντή του Σχολείου ή να επιδεικνύονται ηλεκτρονικά έχουν απορριφθεί
Δημοσίευση: 06/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο και η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες των υποχρεωτικών self test των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos τις  δηλώσεις- βεβαιώσεις εφόσον το τεστ διαγνώστηκε αρνητικό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα τις φέρουν μαζί τους, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,   σε έντυπη  μορφή και απλά θα τις επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου.

Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς αναγνώστες του esos  είναι τι θα κάνει ο γονιός που δεν διαθέτει εκτυπωτή στο σπίτι;

Στην περίπτωση αυτή η μοναδική λύση που προτείνει το esos  , την οποία είναι αναγκαίο να υιοθετήσει το υπουργείο, είναι  να δώσει τη δυνατότητα  στους γονείς να γράφουν την βεβαίωση σε μια λευκή κόλα χαρτί.

Οι  δύο περιπτώσεις  να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Διευθυντή του Σχολείου ή να  επιδεικνύονται ηλεκτρονικά έχουν  απορριφθεί (σ.σ. στην μεν πρώτη περίπτωση λόγω προσωπικών δεδομένων και στη δεύτερη επειδή απαγορεύεται οι μαθητές να φέρουν στο σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές).

Στο μεταξύ αύριο  Τετάρτη θα συνεδριάσει   η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εισηγηθεί εάν τελικά μπορούν να επαναλειτουργήσουν μόνο τα Λύκεια  δια ζώσης από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Οι διαδικασίες για τα self test

Αποκλεισμός μαθητών:  Οι μαθητές οι οποίοι δεν θα φέρουν μαζί τους  τη δήλωση  θα αποκλείεται η είσοδος τους  στην αίθουσα , ενώ δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση.

Προμήθεια των self test:  Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self test για τα παιδιά τους από τα Φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους  τα self test  που τους αναλογούν.

24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων:  Το τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα .

Ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση-δήλωση:  Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής σε έντυπη   μορφή, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Δεύτερο self test  αντιγόνου για τους θετικούς: Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν  ένα δεύτερο self test  αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή. Η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα: Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση-δήλωση  δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύσει για τους μαθητές που θα τεθούν σε καραντίνα εάν το self test είναι θετικό

Ταυτόχρονη  τηλεκπαίδευση με την τάξη του   ή συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα  προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές που θα τεθούν σε καραντίνα λόγω θετικού self test και δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης.

Η συμμετοχή αυτών των μαθητών  στα εξ αποστάσεως μαθήματα  δεν θα είναι υποχρεωτική και κατά συνέπεια δεν θα καταχωρούνται απουσίες.

Ειδικότερα,  μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες, που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος συνιστάται να είναι από 30 έως και 45 λεπτά, ενώ ο αριθμός μαθητών/τριών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό φυσικού τμήματος που προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα  παρέχεται στους μαθητές που  νοσούν οι ίδιοι από κορωνοϊό COVID-19 ή έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

Στους μαθητές/τριες της περίπτωσης αυτής, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υπό τη μορφή ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές/τριες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συγκρότηση των διαδικτυακών τμημάτων πραγματοποιείται με την ακόλουθη διαδικασία: Ο Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας ενημερώνει τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού διαδικτυακού τμήματος που θα απαρτίζεται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Τα διαδικτυακά τμήματα συγκροτούνται με απόφαση:

(i) του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον αφορούν μόνο σε μαθητές της οικείας Διεύθυνσης,

(ii) του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον αφορούν σε μαθητές που ανήκουν σε περισσότερες από μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και

(iii) της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, εφόσον αφορούν σε μαθητές που ανήκουν σε περισσότερες από μία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στις σχολικές μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα διαδικτυακά τμήματα συγκροτούνται και λειτουργούν με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, η οποία κοινοποιείται στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Την ομαλή λειτουργία των διαδικτυακών τμημάτων και τον γενικότερο συντονισμό εφαρμογής αυτών αναλαμβάνει ο έχων συγκροτήσει τα εν λόγω τμήματα.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η δημιουργία διαδικτυακού τμήματος σε οποιοδήποτε επίπεδο, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχόλια (70)

 
Anastasia
06 Απρ 2021 18:45

Με τόσες χιλιάδες κρούσματα κι εσείς θέλετε να ανοίξετε τα σχολεία. Δεν πάτε καλά.

 
Σ. Κ
06 Απρ 2021 18:42

Αν έχει νοσησει μαθητής ή εκπαιδευτικός θα κάνει απο το σπίτι μάθημα... Αν τη περνάει ελαφριά καλός αλλά αν έχεις πυρετό, βήχα κ. τ.λ
θα κάθεσαι μπροστά σε εναν υπολογιστή να κάνεις μάθημα.;
Μας δουλεύουν!!

 
pakis
06 Απρ 2021 18:35

... και κάτι άλλο, οι εκπαιδευτικοί που πάνε στο σχολείο για την Γ λυκείου, τις υπόλοιπες ώρες που θα τις κάνουν ; το ιντερνετ του σχολείου σηκώνει ταυτόχρονο webex ;

 
Δημήτρης
06 Απρ 2021 17:59

Μερικοί βλέπουν μπάχαλο και πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Οι μαθητές θα μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες και επιδεικνύουν τη δήλωση στους εκπαιδευτικούς της 1ης ώρας κάθε Δευτέρα. Όσοι δεν έχουν, απλά θα αποχωρούν. Τώρα, αν αυτό είναι νόμιμο είναι μια άλλη ιστορία. Φυσικά, δεν χρειαζόταν να υπενθυμίσει το Υπουργείο οτι τα παιδιά αυτά δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση. Δείχνει οτι λειτουργεί τιμωρητικά, ενώ στην πραγματικότητα δεν προβλέπεται τηλεμετάδοση των δια ζώσης μαθημάτων.

 
Κατερίνα
06 Απρ 2021 17:49

Τα Εσπερινά Λύκεια πώς θα ανοίξουν, αφού οι μαθητές είναι ενήλικες και δε δικαιούνται να παραλάβουν self tests από τα φαρμακεία;

 
Κατερίνα
06 Απρ 2021 17:47

Τα Εσπερινά Λύκεια πώς θα ανοίξουν, αφού οι μαθητές είναι ενήλικες και δε δικαιούνται να παραλάβουν self tests από τα φαρμακεία;

 
Νίκος
06 Απρ 2021 17:47

@Teacher

Το μπάχαλο που θα υπήρχε αν το υπουργείο υιοθετούσε τις προτάσεις των εκπαιδευτικών το έχεις σκεφτεί; Το ότι τέλος του καλοκαιριού σύλλογοι ζητούσαν μοριακά τεστ για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κάθε εβδομάδα το θυμάσαι; Τότε που δεν υπήρχαν ούτε rapid ούτε self rapid; Τότε που καμία χώρα δεν είχε αυτούς τους αριθμούς των τεστ; Τότε που έπρεπε να περιμένουμε χιλιάδες σε ουρές σε όλη τη χώρα κάθε εβδομάδα; Τότε που τα αποτελέσματα θα έβγαιναν μετά από βδομάδες; Αυτά που προτείναμε εμείς σου φαίνονται λογικά και σου φαίνεται μπάχαλο η επίδειξη μιας υπεύθυνης δήλωσης;

 
τι ακούω και τι περιμένω
06 Απρ 2021 17:44

όταν ακούω ότι ανοίγουν τα σχολεία, περιμένω νέα έξαρση κρουσμάτων.
όταν περιμένουν την Δευτέρα μαθητές, μάλλον θα βρουν άδεια σχολεία.
η τρίτη λυκείου διαβάζει και δεν ρισκάρει, άλλωστε στο φροντιστήριο προετοιμάζονται και όχι στο σχολείο...ούτε self-test ούτε ρίσκα...

 
Κώστας
06 Απρ 2021 17:14

Μία " Βαβέλ " δηλώσεων, παρά...δηλώσεων αποκαλύπτει αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια:απόλυτη σύγχυση σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο!Ειλικρινά, ο Θεος να βάλει το χέρι Του, γιατι είμαστε παντελώς ανίκανοι να " χωρίσουμε δυο γαϊδουριων άχυρα"..
Πάντα με σεβασμό στη γνώμη όλων!!

 
Φ. Κώστας
06 Απρ 2021 17:13

Αχρηστοι και ανίκανοι παντελώς να στηρίξουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία.
Μόνο με χαρτιά είναι ικανοί να μπλέκουν.

 
Σοσιαλλήθωρος
06 Απρ 2021 16:57

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό.
Οι μαθητές δεν διαθέτουν εκτυπωτές.
Ούτε μπορεί το σχολείο να τους διώξει αν δεν έχουν βεβαίωση.
Συνέλθετε...

 
Teacher
06 Απρ 2021 16:51

@Νίκος
Το μπάχαλο είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς, εφόσον μπορεί να κατανοήσει στοιχειωδώς ένα απλό κείμενο.
Για να βοηθήσω:
Τη Δευτέρα το πρωί έρχονται οι 200 μαθητές του Λυκείου και επιδεικνύουν στην είσοδο τη βεβαίωση, ότι το τεστ που έκαναν ήταν αρνητικό.
Αυτό σημαίνει ότι στην είσοδο πρέπει να υπάρχουν 2-3 εκπαιδευτικοί προκειμένου να διαβάσουν την δήλωση και να επιτρέψουν την είσοδο στους μαθητές, ώστε να διενεργηθεί σε χρόνο ρεκόρ αυτή η διαδικασία καθώς η 1η διδακτική ώρα ξεκινά άμεσα και οι ίδιοι πρέπει να ξεκινήσουν το μάθημά τους.
Ταυτόχρονα κάποιοι από τους μαθητές δεν έχουν τη βεβαίωση μαζί τους καθώς την ξέχασαν ή δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να την αγοράσουν από το χαρτοπωλείο της γειτονιάς τους ή δεν έχουν εκτυπωτή για να την τυπώσουν από το διαδίκτυο.
Επίσης, άλλα θα ισχυριστούν ότι δεν έκαναν σωστά το τεστ, γιατί τους χύθηκε το υγρό ή τους έπεσε κάτω η μπατονέτα κλπ κλπ.
Και όλοι αυτοί διαμαρτύρονται καθώς αποκλείονται με απουσία από τα μαθήματα της ημέρας.
Αυτό αν δεν λέγεται μπάχαλο το πρωί της Δευτέρας με την ταυτόχρονη έλευση δεκάδων μαθητών στο σχολείο, πώς λέγεται;
Ελπίζω να βοήθησα....
Αυτό που κάποιοι νομίζουν ότι οποιοδήποτε φιρμάνι του υπουργείου συνεπάγεται ότι όλα όσα περιλαμβάνει και εντέλλεται εφαρμόζονται έτσι απλά και εύκολα, πραγματικά με ξεπερνά!

 
Νίκος
06 Απρ 2021 16:50

@Αυτά παθαίνεις Νικολάκη όταν βλέπεις ΣΚΑΙ

ΣΚΑΙ δεν βλέπω όπως και γενικότερα τηλεόραση.

Αντιγράφω από το κείμενο. "Όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν ένα δεύτερο self test αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή."

Άρα οι μαθητές δεν θα έχουν μόνο θετικό self test αλλά και θετικό μοριακό που θα επιβεβαιώνει ότι είναι θετικοί. Ξέρεις εσύ κάποια άλλη χώρα του πλανήτη που οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο με θετικό τεστ;

Έχεις αναρωτηθεί μήπως η δική σου ενημέρωση είναι πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε ΣΚΑΙ με άπειρες διαστρεβλώσεις και fake news; Το γεγονός ότι τα δήθεν αξιόπιστα μέσα και site που παρακολουθείς έλεγαν μέρα νύχτα για self test της siemens και τελικά η siemens δεν τηρούσε καν τις προϋποθέσεις εξαρχής σε προβλημάτισε καθόλου;

 
Γ.Φ.
06 Απρ 2021 16:43

Το μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο

 
βρήκαμε παπά
06 Απρ 2021 16:37

για δύο εβδομάδες αν πάρουν ΌΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ τα μαθήματα τηλεφωνικά και μελετήσουν τι θα γίνει; και στην επιστροφή ποιος δεν θα βοηθήσει ; (αλήθεια, ΠΟΙΑ παιδιά μελετάνε και μόνα στο σπίτι;;;; όλα έτοιμα , μην παπαγαλίσουν, μην κοπιάσουν , μη γράψουν , μικρά κενά σε φωτοτυπίες , "ψευτοκριτική σκέψη" στο τίποτα)

για δυο μέρες κλειστά σχολεία τηλεκπαίδευση, αφού την είχαμε έτοιμη . γελοιότητες. και πάλι οι τεμπέληδες δάσκαλοι θα σας φταίνε. ανακαλύψατε τον τροχό κάποιοι.

 
Άντε πάλι...
06 Απρ 2021 16:26

Για ποιό νόμο συζητάτε; Ποιος υπέγραψε να απομακρύνεται μαθητής που δεν θα έχει έντυπο ότι είναι αρνητικός; Κυκλοφορούν αόριστες οδηγίες περί απαγόρευσης.
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε λέει ότι μόνο με υπογραφή των δύο υπουργών μπορεί να ζητηθεί αυτό. Ας τη δουμε πρώτα, και μετά συζητάμε....
Και που θα τυπώνεται το έντυπο; Στο εθνικό τυπογραφείο; Εκτυπωτή δεν έχουν οι μισοί μαθητές.
Διευθυντής είμαι. Δεν γίνεται εκτέλεση οδηγίας, απόφασης, η νόμου που είναι αντισυνταγματικός. Και το αν αυτά είναι αντισυνταγματικά είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί!!!

 
Συνταγματολόγος από τα Lidl
06 Απρ 2021 16:17

Αντισυνταγματικό λέει ο ένας, ορκίστηκαμε στο Σύνταγμα ο άλλος....Αλήθεια που σπουδάσατε Συνταγματικό Δίκαιο; Στο facebook...;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Απρ 2021 16:01

Έχω την εντύπωση ότι το άρθρο γράφτηκε λίγο απρόσεκτα, γιατί περιεχει μια κραυγαλέα αντίφαση: Λέει δηλαδή στην αρχή: "τις δηλώσεις- βεβαιώσεις εφόσον το τεστ διαγνώστηκε αρνητικό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα τις φέρουν μαζί τους, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή και απλά θα τις επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου.". Δηλαδή οι δηλώσεις μπορούν να επιδεικνύονται και σε ηλεκτρονική μορφή! Ωστόσο παρακάτω επισημαίνει το ορθό, ότι δηλαδή τα κινητά δεν επιτρέπονται στα σχολεία! Άρα πώς θα γίνεται η επίδειξη της ηλεκτρονικής βεβαίωσης;

 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ... ΚΛΙΜΑΚΟΣ
06 Απρ 2021 15:57

ΟΚ ΟΙ ΔΝΤΕΣ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ.. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ... ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ: ... ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΝΤΗ....

 
Φώτης
06 Απρ 2021 15:48

Δλδ δεν υφίσταται υποχρεωτικός εμβολιασμός ούτε καν για νοσηλευτικό προσωπικό και επιβάλλεται διπλό τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα πλην ΑΕΙ φυσικά..

 
Χα χα
06 Απρ 2021 15:46

Σε όλα μια άρνηση σε όλα μια δυσκολία. Οποίος δε θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει!

 
Μπέρδεμα εις το απλό
06 Απρ 2021 15:44

Που είναι το δύσκολο αλήθεια; Δεν έχει εκτυπωτή; Ας τη γράψει ο γονέας με τα στοιχεία του ! Γιατί πνίγετε έτσι συνάδελφοι;

 
Σε άλλο πλανήτη
06 Απρ 2021 15:43

Τόσο απλές διαδικασίες και τόσα άστοχα ερωτήματα. Τι θα αν.,....,μόνιμη επωδός!

 
Αυτά παθαίνεις Νικολάκη όταν βλέπεις ΣΚΑΪ
06 Απρ 2021 15:15

@Νίκος06 Απρ 2021 15:02
Νικολάκη μπορείς να μας πεις άλλη χώρα του πλανήτη που ένα παιδί αποκλείεται από το σχολείο επειδή δεν έχει μια υπεύθυνη δήλωση που επί της ουσίας δε δηλώνει τίποτα απολύτως; Ποιος βεβαιώνει αν το τεστ έχει γίνει σωστά για να μπορείς να δηλώσεις υπεύθυνα το αποτέλεσμά της Νικολάκη;

 
Νίκος
06 Απρ 2021 15:02

Μέχρι τώρα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όσα παιδιά αρρώσταιναν ή είχαν κάποιο ατύχημα έλειπαν από το σχολείο για κάποιες μέρες ή και εβδομάδες χωρίς να κάνουν κανένα μάθημα. Τώρα αν το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε κάποιο διαδικτυακό τμήμα ή σε ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση. Αυτό για κάποιους σχολιαστές είναι μπάχαλο και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί μένουν τα παιδιά αμόρφωτα! Είναι δηλαδή γι' αυτούς καλύτερο να έρθει το παιδί στο σχολείο και να υπάρξει διασπορά! Και στα παιδιά που απουσίαζαν τόσα χρόνια όταν ήταν άρρωστα υπήρξε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Αναρωτιέμαι πλέον αν κάποιοι συνάδελφοι μπορούν να κατανοήσουν στοιχειωδώς ένα απλό κείμενο.

 
Αργυρώ
06 Απρ 2021 15:01

Μηνύσεις, αγωγές και τα σχετικά. Μπράβο όμορφη εικόνα, σχολική πραγματικότητας! Αλήθεια οι διευθυντές τι λένε? Οι σύλλογοι διδασκόντων? Γνωρίζουν πως εφαρμόζοντας αυτό τον κατάπτυστο νόμο που είναι σάπιος και άθλιος καταπατούν το ΣΥΝΥΑΓΜΑ στο οποίο ορκίστηκαν?

 
Twitty
06 Απρ 2021 14:55

Χθες επιβολή μασκών στα παιδιά για εκπαιδευτικούς λόγους. Σήμερα τα αναξιόπιστα self test σε όλους τους μαθητές, ακόμα και εκείνους που οι γονείς δεν επιθυμούν για κάποιους προσωπικούς λόγους να στείλουν στο σχολείο. Εν το μεταξύ, ακόμα και τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο, χωρίς το μαρκάρισμα με ένα τεστ που ούτε η μάνα του ξέρει από πού το προμήθευσε η Κυβέρνηση , δεν μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα μέσω του υπολογιστή!
Αύριο ήδη συζητάνε να κάνουν υποχρεωτικά εμβόλια στα παιδιά!
Άραγε, που είδατε εσείς ότι το θέμα είναι υγειονομικό;;; Εγώ το βλέπω άκρος πολιτικό, επιβλητικό και πειραματικό!
Ο δρ. Μένγκελε θα είναι περήφανος για 'σάς

 
Στέφανος
06 Απρ 2021 14:54

Πώς θα γίνεται η επίδειξη της βεβαίωσης σε ηλεκτρονική μορφή; Υποτίθεται ότι τα κινητά απαγορεύονται στα σχολεία ή όχι;

 
Αποστόλης
06 Απρ 2021 14:40

Δηλ. ο μαθητής της Γ', που θέλει να διαβάσει για τις πανελλήνιες, δηλώνει ψέματα θετικό τεστ και κάθεται σπίτι του χωρίς απουσίες. Ο μαθητής που δεν ενδιαφέρεται για τις εξετάσεις, απλώς κάνει 2 βδομάδες διακοπές. Το ίδιο και εγώ ο (κακός) καθηγητής!!!!!!!!!!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
06 Απρ 2021 14:36

Ο ορισμός της αντισυνταγματικότητας: τι θα πει αποκλείω μαθητές από το σχολείο με πρόσχημα την απουσία μιας άχρηστης βεβαίωσης, η οποία απλά δείχνει ότι κάποιος δεν προσεβλήθη από τον ιό μέχρι τη στιγμή που έκανε, αν το έκανε και σωστά, το τεστ μόνος του; Και πώς είναι δυνατόν να δημιουργείται κλίμα διχασμού μέσα στα σχολεία με αφορμή ένα εντελώς αναξιόπιστο τεστ; Τελικά θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία για την ψυχολογία των παιδιών ή απλά για να προκαλέσουν μεγαλύτερο άγχος, συγκρούσεις και τάξεις τριών ταχυτήτων; Ελπίζω οι ειδικοί να μην καπελωθούν από την κυβέρνηση, η οποία κάνει τα πάντα για να κατευθύνει τις εισηγήσεις τους.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ