Διάταξη: Υποχρεωτικά τα τεστ για κορωνοϊό για τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στα δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις

Υποχρεωτικά τα τεστ και για τους εκπαιδευτικούς

30/03/2021

Ενημερώθηκε: 02/04/2021, 09:59

Άκουσε το άρθρο

Υποχρεωτικά θα είναι τα τεστ για  κορωνοϊό για τους μαθητές  , φοιτητές , σπουδαστές  και καταρτιζομένους , προκειμένου να συμμετάσχουν  σε δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια , καθώς και στις εξετάσεις (Πανελλαδικές, προαγωγικές, απολυτήριες κλπ).

Ειδικότερα το άρθρο 88 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε , προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 88
Υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID - 19

Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση έως την 31η.7.2021, η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, δύναται να ορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, ως προϋπόθεση συμμετοχής των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται δια ζώσης, η προηγούμενη υποβολή τους σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται η διαδικασία και οι φορείς διενέργειας του ελέγχου, η δυνατότητα υποβολής σε αυτοέλεγχο, η συχνότητα υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο, ο τρόπος διάθεσης των διαγνωστικών δοκιμασιών, ο τρόπος βεβαίωσης της υποβολής σε έλεγχο και των αποτελεσμάτων του, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.

Υποχρεωτικά τα τεστ  και για τους εκπαιδευτικούς

Για τους εκπαιδευτικούς θα υπάρξει ξεχωριστή διάταξη , η οποία θα αναφέρεται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ