Η ΟΛΜΕ κήρυξε απεργία αποχή στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Για τον αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση όσων μαθητών συμμετέχουν στις καταλήψεις και την καταχώριση απουσιών στους μαθητές αυτούς.

13/04/2021

Άκουσε το άρθρο

Απεργία- αποχή κήρυξε η ΟΛΜΕ     στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη από τους μαθητές, προκειμένου στην πράξη να τεθεί ανενεργή η απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως , οποία προβλέπει:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕξΑΕ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Υπενθυμίζουμε ότι η  ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ, έχει προκηρύξει για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απεργία αποχή από α) την αντιπαιδαγωγική ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και β) την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, τον αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση όσων μαθητών συμμετέχουν στις καταλήψεις και την καταχώριση απουσιών στους μαθητές αυτούς. Συγκεκριμένα οι προκηρυχθείσες απεργίες-αποχές αφορούν:

1.    στην εφαρμογή των διατάξεων που  περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 120126/ΓΔ4 (ΦΕΚ B' 3882/12.09.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021» σε εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 63 ν.4686/2020 και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα.

2.    στην εφαρμογή των διατάξεων που  περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. αριθμ. 131451/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ Β΄4264/30.9.2020) κοινή υπουργική απόφαση της Υπουργού και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών, οι οποίοι διεκδικούν την ασφαλή φοίτησή τους στις σχολικές μονάδες.

Επισημαίνουμε ότι τα εξώδικα κήρυξης των απεργιών-αποχών έχουν κατατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από: α) τον Υπουργό Οικονομικών β) την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και γ) τον Υπουργό Εσωτερικών και στην Προεδρία της Κυβέρνησης από τις 7 Οκτωβρίου 2020 και παραμένουν σε ισχύ.

 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ