Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

9 στους 20 εκπαιδευτικούς έκαναν αίτηση για να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια

Η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών για τον εμβολιασμό του αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Σάββατο.
Δημοσίευση: 02/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι  9 στους 20 εκπαιδευτικούς  (το 44%), σύμφωνα με πληροφορίες του esos  έκαναν αίτηση, προκειμένου να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια.

Ο αριθμός αυτός χαρακτηρίζεται από στελέχη του υπουργείου Παιδείας μικρός, καθώς  και μη αναμενόμενη η χαμηλή ανταπόκριση στο κάλεσμα του υπουργείου.

 Η  διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα , αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Σάββατο.

Οι ώρες εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς είναι μετά τις 15.00.

Η διαδικασία της κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου  με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δήλωσαν ότι επιθυμούν  να εμβολιαστούν ολοκληρώθηκε χθες 1η Απριλίου.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις-αιτήσεις των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες στάλθηκαν  αποκλειστικά και μόνο, στους Διευθυντές σχολικών μονάδων και φυλάσσονται στο σχολείο.

Σχόλια (43)

 
Γιωργος
17 Απρ 2021 18:20

Με ειδοποίησαν για αδιάθετο 16.04 πήγα αμέσως,επειδή όμως είχα ήδη ενεργοποιημένο ραντεβού ένα μήνα αργότερα ως ευπαθής ομάδα ,δεν μπορούσαν να μου περάσουν τον ΑΜΚΑ Επαιρναν τηλ το help desk 19.15 και δεν απαντούσε κανεις.Μου είπαν ότι δεν θα μου το κάνουν και ότι το help desk κλείνει στις 19.00, αν είναι δυνατόν.Τελικα κάποιος απάντησε μου έκαναν το εμβόλιο αλλά τώρα δεν μου έχουν δώσει ακόμη ημερομηνία 2ης δόσης ενώ στο συστημα φαίνεται ότι εγώ έχω ακυρώσει την 2η δόση.

 
Κλίο
06 Απρ 2021 22:00

Μήπως ξέρει κανείς τελικά αν θα είναι pfizer ή aSTRA ZENECA;;

 
Θεανώ
06 Απρ 2021 14:46

Εγώ εμβολιάστηκα με Pfizer.Αφήστε τη γκρίνια και εμβολιαστείτε

 
Γ.Γ.
05 Απρ 2021 15:40

Ο αριθμός των αιτούντων χαρακτηρίζεται ως μικρός με βάση ποιο κριτήριο; Μήπως με βάση τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων;

 
Δημήτρης Κ.
04 Απρ 2021 14:18

μέχρι να ολοκληρωθεί η ανοσία των αντισωμάτων με τις 2 δόσεις της ΑΣΤΡΑ ....θα κλείσουν τα σχολεία...!!! οπότε....

 
Εκπαιδευτικός
04 Απρ 2021 08:41

Πρώτα οι εμβολιασμοί των ευπαθών εκπαιδευτικών που ακόμη και σήμερα είμαστε εκτός διδασκαλίας , ούτε και στην εξ αποστάσεως .

 
Για το καλό μου...
03 Απρ 2021 23:52

Μου τηλεφώνησε η ίδια η κ. Υπουργός σήμερα Σάββατο για να κάνω το αδιάθετο εμβόλιο της Astra Zeneca. Αλήθεια σας λέω... Πήρα το αυτοκίνητό μου κι έτρεξα αμέσως στο εμβολιαστικό κέντρο, που βρίσκεται 30 χλμ. μακριά από το σπίτι μου. Για το καλό μου...

 
kodonas
03 Απρ 2021 23:44

1)Θα μας απαντήσει κάποιος άραγε για πόσο καιρό αποκτούμε ανοσία με τα εμβόλια;;;
2)Πολύ καλό είναι το νούμερο αυτών που αιτήθηκαν!!Και τα περιθώρια ήταν στενά και ο αριθμός ήταν μικρός αφού έρχεται και ο προγραμματισμένος εμβολιασμός ανάλογα με την ηλικία!!
3)Κανένα φάρμακο θα βρούμε ή μάλλον θα δώσουμε στην κυκλοφορία;;;

 
GIANNIS G.
03 Απρ 2021 21:59

ΑΦΟΥ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜE ASTRA ZENECA,ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ PFIZER) ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΙΟΥΛΙΟ Η΄ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΝΑ EΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

 
Ερωτηση
03 Απρ 2021 20:04

Αγαπητό esos,υπάρχει κάποια ενημέρωση αν όντως σήμερα Σάββατο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών από τα εμβόλια που περισσεύουν σύμφωνα με τα αναγγελθεντα από το υπουργείο;Μπορούμε να έχουμε κάποια πληροφόρηση;

 
ανήσυχος
03 Απρ 2021 18:38

για να δούμε τι θα περισσέψει.....
ή άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα;

 
ανήσυχος
03 Απρ 2021 18:13

για να δούμε τι θα περισσέψει.....
ή άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα;

 
Γονιός
03 Απρ 2021 12:28

Είναι αυτοί που φώναζαν για τα τεστ και το εμβόλιο και τώρα τώρα το αρνούνται! Σε όλα άρνηση ! Μας έχουν συνηθίσει!

 
ΝΟ
03 Απρ 2021 12:21

Εγώ δεν βλέπω προχειρότητα, βλέπω εξαιρετική οργάνωση και διαπιστώνω εξαιρετική δουλειά του Πιερρακακη. Τα υπόλοιπα. ..γκρινια

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
03 Απρ 2021 11:42

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 
Β. Ν.
03 Απρ 2021 11:19

Μην τα βάζετε με τους εκπαιδευτικούς. Μια χαρά είναι το ποσοστό, αν σκεφτείτε ότι δε θέλουν να εμβολιαστούν : οι άνω των 60( γιατί εμβολιαστηκαν), οι έγκυες, όσες θηλάζουν ή όσες θέλουν να κάνουν παιδί, οι ευπαθείς ομαδες(οι οποίες αυτές τις μέρες κλείνουν ραντεβού). Άρα, μια χαρά το 44 %

 
ph
03 Απρ 2021 10:19

Κυνηγούμε τους πολίτες και όχι τον ιό. Μόλις κάνουμε όλοι το εμβόλιο, θα υπάρχει μετάλλαξη και άντε πάλι από την αρχή.

 
Petros G.
03 Απρ 2021 09:16

Εγώ έκανα ήδη το εμβόλιο (astra)λόγω ηλικίας(60) οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω αίτηση για τα αδιάθετα.Και σαν και μένα είναι και πολλοί.Στο τέλος το ποσοστό των εμβολιασμενων εκπαιδευτικών θα είναι μεγαλύτερο του 44%.Απο κει και πέρα μην ασχολείστε με το θέμα Astra - Pfizer.Και τα 2 προστατεύουν και αυτό είναι το ζητούμενο.

 
Big in Japan
03 Απρ 2021 07:33

Καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του συγκεκριμένου ποσοστού είναι η φήμη που κυκλοφορεί ότι το υπουργείο έχει σκοπό να ξεστοκάρει αδιάθετα Αstra Zeneca στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.
Το ποσοστο που τελικά θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρότερο.

Meanwhile in England ...

 
Νίκος
03 Απρ 2021 06:31

Πρώτα πι εμβολιασμοί στις ευάλωτες ομάδες εκπαιδευτικών που έχουν άδεια ειδικού σκοπού και παραμένουν προστατευμένοι μόνιμα στην οικία τους! Να μπορούν να βγαίνουν έξω.

 
K.K.
02 Απρ 2021 23:16

Οι 44 στους 100 έκαναν αίτηση. Που αναφέρεται όμως το 100; Στο σύνολο; Στους κάτω των 60; Στους μεταξύ 40 και 60; Και μην ξεχνάμε ότι η εγκύκλιος βγήκε απόγευμα Κυριακής και έπρεπε μέχρι το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν αν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Πόσοι άραγε εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και να δηλώσουν; Βλέπετε οι άνθρωποι δεν κάθονται όλη μέρα και όλοι νύχτα να παρακολουθούν τα mail τους.

 
Γιώργος
02 Απρ 2021 22:52

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους. Τι σημαίνει αδιάθετες δόσεις εμβολίων; Ακυρώσεις ραντεβού της τελευταίας στιγμής που μπορεί να συμβούν για τον οποιοδήποτε λόγο. Μπορεί λοιπόν να είναι από οποιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο της κάθε περιφέρειας και από οποιοδήποτε εμβόλιο. Ουσιαστικά συμμετέχουμε στην 3η λίστα επιλαχόντων. Όσοι κλείνουν κανονικά το ραντεβού τους μέσω του emvolio gov gr τούς δίνεται η επιλογή να τσεκάρουν κουτάκι που λέει αν επιθυμούν να εμβολιαστούν νωρίτερα εφόσον προκύψει αδιάθετη δόση εμβολίου. Άρα εάν αύριο στο χ εμβολιαστικό κέντρο δεν εμφανιστεί κάποιος στο ραντεβού του και επομένως θα υπάρξει μία αδιάθετη δόση εμβολίου πρώτα θα ειδοποιηθεί εκείνος που έχει τσεκάρει το παραπάνω κουτάκι. Αν δε βρουν κάποιον σε αυτήν τη λίστα θα ειδοποιήσουν από τη λίστα των σωμάτων ασφαλείας και αν δε βρουν και εκεί κάποιον θα προχωρήσουν στην τρίτη λίστα των εκπαιδευτικών. Οκ; Πόσοι εκπαιδευτικοί πιστεύετε ότι θα εμβολιαστούν με αυτόν τον τρόπο; Ελάχιστοι. Το σημαντικό είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς κάτω των 60, καθώς για τους άνω των 60 τρέχει ο εμβολιασμός.

 
προς ΓΜ
02 Απρ 2021 22:23

α μην ανησυχείς. Δεν είναι και η πρώτη φορά που μαθαίνουμε από την εδώ ιστοσελίδα πράγματα που όφειλε το υπουργείο να ενημερώσει πρώτα. Όσες εγκυκλίους είναι να σταλούν στα σχολεία τις διαβάζουμε εδώ και μετά από μερικές μέρες πάνε στα σχολεία. Μάλλον με τα πόδια αποστέλλονται...... Υπουργείο το μεγαλείο σου πια!!!!! Και όλα αυτά είναι σίγουρο από κάποιον υπάλληλο.....

 
Γ.Φ.
02 Απρ 2021 22:05

Το τριάντα τοις εκατό έγινε τώρα 44; Άντε να δούμε μέχρι αύριο.

 
Αννούλα
02 Απρ 2021 21:55

Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού προσεχώς.. γιατί προφανώς δεν περίμεναν και δεν ήξεραν τις προθέσεις του υπουργείου για εμβολιασμό τους.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
02 Απρ 2021 21:50

Για ποια "απραξία" μιλάτε και με ποια ιδιότητα;

 
στο δια ταύτα
02 Απρ 2021 21:35

Η γκρίνια για τα εμβόλια μέχρι τώρα και όταν τα έχουν γυρίζουν την πλάτη. Θα πρέπει να γυρίσουν όλοι στα σχολεία γιατί υπαρχουν εκπαιδευτικοί που είναι εκτός από το Σεπτέμβρη σε απραξία. Καμία γκρίνια πια. Τεστ και εμβόλια δίδονται. Δεν υπάρχει λόγος εφόσον υπάρχουν εμβόλια και τους καλούν να τα κάνουν.

 
teacher
02 Απρ 2021 21:13

Αν δεν είχαν προκύψει όλα αυτά τα θέματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, το ποσοστό συμμετοχής θα ήταν 84%. Ενώ όλοι, μέχρι πρότινος, περιμέναμε το συγκεκριμένο εμβόλιο, τώρα ξαφνικά παρακαλούμε να έρθει σύντομα αυτό της Johnson. Και αν αποδειχτεί ότι και αυτό έχει κάποιες παρενέργειες, θα περιμένουμε το επόμενο. Φαύλος κύκλος. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να αδικήσει όσους είναι επιφυλακτικοί, αν και εγώ προσωπικά θεωρώ σημαντικότερο να είμαι προστατευμένος, κάνοντας το εμβόλιο, παρά εκτεθειμένος στον κορωνοϊό, γιατί κανείς από εμάς δεν ξέρει πόσο θα τραβήξει αυτή η ιστορία.

 
@Συγνώμη συνάδελφοι
02 Απρ 2021 20:35

Προφανώς και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής.
Ή μήπως όχι;
Για αυτά τα θέματα δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις (να χλευάζεις) την άποψη των άλλων.

Ένας συνάδελφος

 
Αδιάνοητο
02 Απρ 2021 19:58

Έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω αν αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών!!!Θέλω να πιστεύω ότι αύριο δεν θα πουν για μεθαύριο αντιμεθαυριο κ.λ.π.Αλλοιως. να μην τολμήσουν να μιλήσουν για άνοιγμα σχολείων.Κανενας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να το παίξει ήρωας.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ