Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η πρώτη έγγραφη δήλωση καθηγητή ότι δεν θα κάνει self test

Δεκάδες είναι τα εξώδικα και οι δηλώσεις γονέων και κηδεμόνων που κατατέθηκαν σε Διευθύνσεις στην Αττική που κάνουν γνωστό ότι τα παιδιά τους δεν θα κάνουν self test.
Δημοσίευση: 15/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατέθηκε σήμερα σε Διεύθυνση  Λυκείου στην Αττική η πρώτη έγγραφη δήλωση καθηγητή ότι δεν θα κάνει  το self test.

Για τη έγγραφη δήλωση ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης ο Περιφερειακός Διευθυντής  Αττικής Γ. Κόσυβας  και  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγία που δόθηκε στη Διεύθυνση του σχολείου είναι να επικοινωνήσει με τον καθηγητή προκειμένου να τον πείσει να ανακαλέσει τη δήλωση.

Οπως δήλωσε σήμερα η Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη οι υπάλληλοι του Δημοσίου  που υποχρεούνται να κάνουν self test και δεν προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος υπόκεινται σε περικοπή αποδοχών.

Στο μεταξύ δεκάδες είναι τα εξώδικα και οι δηλώσεις γονέων και κηδεμόνων που κατατέθηκαν σε Διευθύνσεις  στην Αττική που κάνουν γνωστό ότι τα παιδιά τους δεν θα κάνουν self test.

Ετικέτες: 
self test

Σχόλια (18)

 
Υποχρεωτικός έλεγχος
17 Απρ 2021 20:59

Στη συζήτηση με συνάδελφο στην Αμερική, από την αρχή της πανδημίας ελέγχεται υποχρεωτικά κάθε 10 μέρες για να πάει στην δουλειά του. Αν δεν θέλει να ελεγχθεί, δεν μένει στη δουλειά, αυτό είναι ξεκάθαρο από το αφεντικό.

 
Ελευθερ.Ελένη
17 Απρ 2021 20:56

Ποιοι παρακαλούσαν για υποχρεωτικό self test; Να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας και για αυτούς που παρακαλούσαν. Όχι για όλους.
Όπου υποχρεωτικότητα εκεί τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Και αυτοί που αρνούνται το υποχρεωτικό τεστ το σύνταγμα επικαλούνται και τις διεθνείς συνθήκες.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
17 Απρ 2021 18:40

@Ξέρουμε τι θελουμε τελικά
Δεν είναι και τόσο έντιμο να τσουβαλιάζουμε αδιακρίτως τις απόψεις, προκειμένου να στήσουμε επιχειρηματολογία! Πώς γνωρίζετε εσείς ότι αυτοί που φώναζαν για όλα αυτά δεν περιέχονται σ' αυτό το 40%; Και πώς βρήκατε αυτό το ποσοστό, όταν σ' αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών (όπως εγώ) που είχαν ήδη κάνει το εμβόλιο με την κανονική σειρά βάσει ορίου ηλικίας; Θα έλεγα πάντως ότι μέσα στη γενικευμένη παραζάλη που ζούμε αυτή τη στιγμή στα σχολεία με την παράνοια των self test, δεν προσφέρετε καλή υπηρεσία με αυθαίρετους συλλογισμούς!

 
Εκπαιδευτικος
17 Απρ 2021 16:44

Τα κάναμε και τα τεστ ,αλλά ηγ λυκείου στο σχολείο μας έκλεισε και τα 3 τμήματα λόγω κρουσμάτων.Δηλ.3 μέρες μάθημα.Οι καθηγητές δεν μπήκαν καραντίνα,γιατί διδάσκουν στις άλλες 2ταξεις.Ολα πάνε καλά.Ατομικη ευθύνη ...Άλλη λέξη της μόδας.

 
Ξέρουμε τι θελουμε τελικά;
17 Απρ 2021 08:21

Μέχρι τώρα παρακαλούσαμε για δωρεάν τεστ συνεχώς στους εκπαιδευτικούς και μαθητές τώρα που εφαρμόζεται δε θελουμε να κάνουμε το τεστ! Δε μας πιάνει πουθενά! Φωνάζανε για τα εμβόλια προτεραιότητα και τώρα δήλωσε το 40% .

 
@Εγώ
16 Απρ 2021 15:39

Για τον ίδιο λόγο που πχ εάν κάποιος δεν βάζει τη ζώνη ασφαλείας, του δίνουν πρόστιμο και δεν τον πάνε στη γκιλοτίνα. Αναλογικότητα αξιοποίνων πράξεων και ποινών λέγετε, σε όλο το Δυτικό ημισφαίριο.....

 
Εγώ
16 Απρ 2021 12:42

Δεν καταλαβαίνω τα σχόλια που λένε "περικοπή αποδοχών". Γιατί; Θα κάνεις σελφ τεστ κύριε. Δεν θέλεις, δεν πειράζει, απολύεται και προσλαμβάνεται άλλος στη θέση σου. Σύνταξη κανονικά στα 67, και το ποσό θα είναι ανάλογο των ετών υπηρεσίας...

 
teacher
16 Απρ 2021 12:37

Έλεος πια... ας αφήσουμε τις μικροπολιτικές και ας εστιάσουμε στην ουσία που είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. Ο συνάδελφος που δεν θέλει να κάνει το τεστ ξεχνάει μάλλον ότι είναι δημόσιος λειτουργός γεγονός που σημαίνει ότι έχει ορκιστεί να υπακούει στο σύνταγμα και τους νόμους... εάν δεν θέλει ας παραιτηθεί και ας ιδιωτεύσει ώστε να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του εάν θέλει. Τόσο καιρό παρακαλούσε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα για επαναλαμβανόμενα τεστ, τώρα που τα έχουμε δεν τα θέλουμε!!! Εάν ερχόντουσαν από τον ΕΟΔΥ έξω από τα σχολεία για να κάνουν τεστ θα είχαμε αντιδράσεις γιατί είναι ανήλικα και θα πρέπει να ήταν και οι γονείς μαζί...
Τελικά τι θέλει ο ελληνικός λαός δεν μπορεί κανείς να καταλάβει .

 
ΆΔΕΙΑ ΆΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΏΝ
16 Απρ 2021 08:42

Είναι απαράδεκτο. Είναι επιλογή του να μην κάνει το εμβόλιο αλλά να πηγαίνει στη δουλειά του κάνοντας το τεστ επιβάλλεται. Να κάτσει σπίτι του χωρίς να πληρώνεται.

 
Μαρί
16 Απρ 2021 08:32

Επειδή από το κράτος έχει χαθεί η μπάλα σε απλά ελληνικά έχουμε αυτά τα προβληματα, το σωστό θα ήταν για ότι έχει ευθυνη η πολιτεία να αναλαμβάνει η πολιτεια και να μην μεταφέρει το προβλημα σε κάθε έναν από εμας, και εξηγώ σίγουρα ότι βοηθάει στην πανδημια είναι καλοδεχούμενο όμως είναι ευθύνη του κράτουςτο τέστ κ οχι των γονιών η των δασκαλων, θα έπρεπε χρόνια τώρα να υπάρχει τουλάχιστον ένας νοσηλευτής σε κάθε σχολείο όπως και ένας ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός όλη αυτή η ομάδα θα διαχειριζόταν την όλη κατάσταση που μας έτυχε τώρα αλλά και άλλα προβληματα που υπάρχουν στα σχολεία όπως πχ ναρκωτικά θανάτους έχουμε και από εκεί σε νέους και σε όλα όπως και τώρα η ευθυνη είναι ατομική συμφωνα με τουςδιοικουντες, ΟΧΙ κύριοι και κυρίες δεν είναι ατομική είναι ευθυνη του κράτους που ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες και μας βάζει να τσακωνόμαστε για να μη βλέπουμε το κακό στην ρίζα του επιτέλους οι πολιτες ας ζητήσουν τον λόγο σε αυτούς που πρέπει βαρεθήκαμε λόγια λόγια και πραξεις μηδέν

 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ
16 Απρ 2021 08:29

...αυτό θέλουν να μας διαλύσουν...ολοι μαζι εναντίων τους....

 
@ΓΩΓΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
16 Απρ 2021 07:35

το self-test δεν είναι αλάθητο

 
ΓΩΓΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
16 Απρ 2021 07:07

ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;

 
ΕΡΩΤΗΜΑ
15 Απρ 2021 22:36

Θα αναλάβουν το κόστος αν είναι θετικοί, να κολλησουν όλη τη σχολική μονάδα; Παρακαλούσαμε για τα σελφ τεστ τα δωρεαν και τώρα που δίδονται στα φαρμακεια της γειτονιάς αντιδρούν; Τόσο τρομερό είναι;

 
Είναι απλά τα πράγματα...
15 Απρ 2021 21:37

Περικοπή μισθού και έγγραφη απολογία.....

 
Νίκος
15 Απρ 2021 21:35

Κάτσε σπίτι σου άνευ αποδοχών και μόλις περάσει η πανδημία θα σε υποδεχθούμε πάλι.

 
EYANGELOS
15 Απρ 2021 20:26

Και γιατί να μην τον πάρει τηλεφωνο να τον πείσει η ίδια η υπουργός;

 
Πολίτης
15 Απρ 2021 19:28

Ερώτημα προς το συνάδελφο.
Αν είχε μια ατομική επιχείρηση.....θα δέχονταν οι εργαζόμενοι .....να μην κάνουν το τεστ και να εργάζονται κανονικά.....; και ότι ήθελε προκύψει....;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ