Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Επιλογές στελεχών μπορούν να γίνουν και στη διάρκεια του σχολικού έτους

Υπουργός προς ΟΛΜΕ: θα σας καλέσω να συζητήσουμε όταν έχω έτοιμο το προσχέδιο νόμου για τις Δομές και επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 29/04/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Επιλογές στελεχών εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν και κατά  τη διάρκεια του σχολικού έτους”.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, παρουσία της υφυπουργού Ζ. Μακρή και του Γενικού Γραμματέα  Αλ.Κόπτση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι “κρίσεις”  στελεχών εκπαίδευσης, ακόμη και εάν το σχετικό νομοσχέδιο ψηφιστεί, στη Βουλή, μέσα στο καλοκαίρι, μπορούν να ξεκινήσουν και από το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για    τις Δομές και επιλογή στελεχών  εκπαίδευσης  η υπουργός Παιδείας απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα και περιορίστηκε στη δήλωση  ότι όταν θα είναι έτοιμο το προσχέδιο νόμου  θα απευθύνει πρόσκληση προς τις δύο Ομοσπονδίες για διάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ετοιμάζει το Σχέδιο Νόμου, ο κορμός του οποίου είναι βασισμένος στο αρχικό Σχέδιο Νόμου που κατά αποκλειστικότητα είχε δημοσιεύσει το esos  πριν ένα χρόνο (Διαβάστε το εδώ).

Η  υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στους 10.500 μόνιμους διορισμούς επανέλαβε ότι για φέτος θα γίνουν 5.250 και οι υπόλοιποι 5.250 διορισμοί του χρόνου. Για την κατανομή των θέσεων η Ν. Κεραμέως είπε πως όταν είναι έτοιμη θα ακολουθήσει διάλογος με τη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.  

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η υπουργός υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στις δύο συναντήσεις, οι οποίες σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας  διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε  τη σημασία των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών , οι οποίοι, όπως είπε η Ν. Κεραμέως,   προχωρούν με γοργούς ρυθμούς..

Μόνο από την αξιοποίηση  των αδιάθετων δόσεων, τόνισε η υπουργός,  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  πάνω από 21.000 εμβολιασμοί.

Η Ν. Κεραμέως ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτικούς για την αμεσότητα στην ανταπόκριση και τη συνεργασία.

 Η υπουργός σημείωσε πως η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων βασίστηκε σε τρεις πυλώνες:

  • τους εμβολιασμούς
  • τα self test, και
  • τη μείωση του δείκτη θετικότητας στον κορωνοϊό.

Σχόλια (113)

 
Βασίλης
30 Απρ 2021 18:00

Πρώτα η αξιολόγηση και μετά οι διορισμοί! Το απαιτεί η κοινωνία!

 
Γιαννα
30 Απρ 2021 17:59

Εμβολιαστήκαμε κατά προτεραιότητα και τα σελφ τεστ λειτούργησαν προληπτικά και παραδειγματικά καλά στο λύκειο! Σας αξίζουν συγχαρητήρια!

 
Μπαμπης
30 Απρ 2021 17:57

Τόσες παρατάσεις των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων ! Όσο για τα στελέχη συνήθως κατά τη διάρκεια του έτους γίνονται! Και καλύτερα.

 
Μελίτακας ο Α΄, ο οπλίτης
30 Απρ 2021 17:40

@ Λοχίας
Yes Sir !...

 
Άρης
30 Απρ 2021 16:55

Δε θα κάνει κρίσεις εφέτος για να μη διώξει τους Διευθυντές εκπαίδευσης που είναι όλοι δική της και έβαλαν πλάτη τη δύσκολη αυτή χρονιά. Θα τους δώσει ένα ακόμη χρόνο και κοντά σε αυτούς -μοιραία- θα παραμείνουν και οι διευθυντές σχολείων. Ούτε είναι σίγουρο ότι οι ίδιοι θα επανεπιλεγούν, αφού πέρυσι δεν έκαναν πολλοί αίτηση, παρότι είχαν πολλά προσόντα.

 
Ιωάννης Εμμανουήλ
30 Απρ 2021 16:26

Είσαι η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας δεν είσαι κομμάτι της είσαι εξαναγκασμός μας προκαλείς τη χειρότερη διάθεση και με τα λόγια σου και με τις πράξεις σου και με την παρουσία σου

 
Απογοητευμένη αναπληρώτρια
30 Απρ 2021 15:52

Ζητάτε να σας εμπιστευτούμε και να σας ξανα ψηφίσουμε . Πώς να το πράξουμε αυτο οταν δεν τηρείτε τα λεγόμενα σας ; Πώς να σας εμπιστευτούμε όταν δε συμβαδίζουν οι πράξεις σας με τα λεγόμενα σας ; Πού πήγαν οι υπόλοιποι διορισμοί ; Εξαγγείλατε 10500 και τώρα συζητάτε για 5250. Ντροπή να παίζετε έτσι με τις ζωές μας. #Κεραμέως #κατανομή_φέτος_συνολικά

 
Ευα
30 Απρ 2021 15:48

Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για την επόμενη σχολική χρονιά είναι οι 10500 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση να γίνουν όλοι μαζί τον Σεπτέμβριο. #κατανομή_φέτος_συνολικά_ #Κεραμέως

 
Μαρία Γεωργίου
30 Απρ 2021 14:37

Οι δηλώσεις της Υπουργού εξακολουθουν να είναι από γοητευτικές!! Εκτός εκπαιδευτικης πραγματικότητας!Επίσης, θυμόμαστε όλοι την εξαγγελία των 10.500 διορισμών τον Σεπτέμβριο του 2021!! Τα σχολεία μας τους έχουν ανάγκη, τους χρειάζομαστε, τους αναμένουμε μαζικά το 2021!!!

 
Antonis
30 Απρ 2021 14:32

Οπως η ίδια ειχε παραδεχτεί στη Βουλή είναι στον προυπολογισμο και οι 10500 διορισμοί εκπαιδευτικών… Γιατι επιμενει στο 5250 φετος και 5250 του χρονου; δεν υπαρχει δικαιολογία! Αμεσα να γινουν τωρα ολοι μαζι και οι 10500 διορισμοι σε αθμια και βθμια! Αναπληρωνουμε τοσα χρονια τους εαυτούς μας!

 
Μελίνα
30 Απρ 2021 13:04

Ευτυχώς που είχαν το νομοσχέδιο έτοιμο για τα στελέχη πριν ακόμη γίνουν κυβέρνηση!!!! Το δε ανέκδοτο για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών έχει γίνει πια αρχαίο. Εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχουν φύγει χιλιάδες εκπαιδευτικοί τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια. Οι 5000 δε φτάνουν ούτε για το νομό Αττικής. Αλλά εννοείται πως οι αναπληρωτές συμφέρουν από κάθε άποψη. Και μισθολογικά αλλά και στο συνταξιοδοτικό, αφού δεν πρόκειται να συμπληρώσουν ποτέ 40 χρόνια για πλήρη.

 
Λοχίας
30 Απρ 2021 13:03

@ Μελίτακας ο Α'
Χωρίς αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί των τάξεων τίποτε δε θα πάρουν. Αλλά δεν το έχουν κατανοήσει.

 
Χρήστος
30 Απρ 2021 12:59

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Υπουργός μίλησε για 10500 διορισμούς μέσα στο 2021. Τώρα μαθαίνουμε για τους μισούς...τι ισχύει τελικά; Με 50.000+ αναπληρωτές και 15.000+ οργανικά κενά τη φετινή χρονιά, δεν γίνεται εμφανής η επιτακτικότητα του διορισμού τουλάχιστον 10500 εκπαιδευτικών; Για άλλη μια φορά γίνεται εμφανής η απουσία πολιτικής θέλησης για ενίσχυση της δημόσιας παιδείας!
Ας μας ενημερώσουν επίσημα για τις προθέσεις τους. Για πόσα χρόνια θα ζούσε στην αβεβαιότητα και στην αμφιβολία;

 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
30 Απρ 2021 12:33

Παράδειγμα ανοργανωσιάς, αναβλητικότητα ή Υπουργός Παιδείας.Ούτε η ίδια δεν πιστεύει όσα λέει.

 
Αναπληρώτρια
30 Απρ 2021 11:41

"Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στους 10.500 μόνιμους διορισμούς επανέλαβε ότι για φέτος θα γίνουν 5.250 και οι υπόλοιποι 5.250 διορισμοί του χρόνου. "
Τι ακριβώς επανέλαβε;;; Γιατί τόσο καιρό ξέρουμε ότι οι 10500 αφορούν το 2021. Απαιτούμε συνέπεια και σοβαρότητα, κυρία Κεραμεως. Προχωρήστε άμεσα στους διορισμούς και σταματήστε τον εμπαιγμό εις βάρος τόσων χιλιάδων αναπληρωτών!!!!

 
Τακης Κ
30 Απρ 2021 11:37

Πλέον ούτε η ίδια δεν τα πιστεύει. Φάσκει και αντιφάσκει με την ανοργανωσιά της.Απευθύνεστε σε ανθρώπους που στηρίζουν την εκπαίδευση..Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει..

 
ΧΜ
30 Απρ 2021 11:32

Το πρόγραμμα της ΝΔ ήταν προεκλογικά να αλλάξει αυτό που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ (να αλλάζουν αναγκαστικά οι Διευθυντές μετά από 2-3 θητείες). Αφού βγήκε με αυτό το πρόγραμμα είναι υποχρεωμένη να το τηρήσει διαφορετικά θα είναι αναξιόπιστη.
Και είναι "χαζό" το να αλλάζεις τους Διευθυντές όταν ένα σχολείο είναι στρωμένο. Αν ο Διευθυντής δεν είναι σωστός ας μην τον κάνουν Διευθυντή, γιαυτό εξάλλου δεν γίνεται η συνέντευξη;
Ας μη διαλύονται τα σχολεία με συνεχείς αλλαγές Διευθυντών.
Και κάτι άλλο: κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μετράν τα πάντα (και μόνο μια φορά, Όχι δηλαδή Διδακτορικό+μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο).
Καλή Ανάσταση!

 
Μελίτακας ο Α΄
30 Απρ 2021 11:24

Και οι δάσκαλοι των τάξεων τι θα πάρουνε καλέ μου Λοχία;
Καλή Ανάσταση

 
Εκπαιδευτικός
30 Απρ 2021 11:22

Η κα Υπουργός γνωρίζει πως το κόμμα της δεν έχει πραγματικό έρεισμα στο χώρο της εκπαίδευσης.
Για αυτό και διατηρεί τα στελέχη ως έχουν. Από πρακτική άποψη, καλά κάνει.
Ωστόσο αυτό οδήγησε και σε αναχρονιστικές επιλογές: πχ στο σεμινάριο του ΥΠΑΙθ, προτιμήθηκαν παλαιοί σύμβουλοι, που σε αρκετές περιπτώσεις υπολοιπονται γνώσεων και δεξιοτήτων στο θέμα. Το πλαίσιο που δίνουν στους εκπαιδευτικούς είναι παλαιάς κοπής , σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες των μαθητών.
Το είδαμε και στις επιλογές στελεχών για το προσφυγικό, όπου ασχολούνται στην καλύτερη περίπτωση άτομα με διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης από σεμινάρια, παλιοί σύμβουλοι επίσης, χωρίς μπαγκραουντ σε γλώσσα σχετική με το αντικείμενο, ή σπουδές στην ανθρωπολογία και στη διαπολιτισμική ψυχολογία, όπως γίνεται σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς σε άλλα κράτη.
Από την άλλη βλέπουμε τη στροφή νυν στελεχών που ενώ πέρυσι επεσήμαναν τον αποκλεισμό των φτωχών και των προσφύγων, αρκετοί από αυτούς αποθάρρυναν εκπαιδευτικούς στην οργάνωση της εξ αποστάσεως, φέτος ποιούν την νησσαν σε αρκετά σοβαρά ζητήματα..

 
Ert
30 Απρ 2021 11:11

Όταν κάποιοι φωνάζαμε από το χειμώνα να φέρει το νομοσχέδιο, κάποιοι ούρλιαζαν. Φτάσαμε στον Μάιο και η Κεραμέως πετάει χαρταετό λέγοντας ότι θα κάνει κρίσεις τον...Νοέμβριο αγνοώντας(;) ότι θα ανατινάξει όλα τα σχολεία. Απαράδεκτη διαχείριση του ζητήματος και προσβολή των εκπαιδευτικών με προσόντα. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά....

 
Ευαγγελία
30 Απρ 2021 10:59

Μέχρι πριν λιγο καιρό , η κα. Κεραμεως εβγαινε στην ΕΡΤ και μιλούσε για 10500 διορισμούς στην εκπαίδευση τους ΕΠΟΜΕΝΟΙΣ ΜΗΝΕΣ. Σήμερα ξαφνικά μάθαμε , πως θα γίνουν οι 5250 φέτος και οι υπόλοιποι του χρόνου. Γιατί παίζετε έτσι με τις ζωές μας ; Ντροπή σας . Κατανομή και για τους 10500!!

 
Λοχίας
30 Απρ 2021 10:13

Πρέπει άμεσα να βγει η προκήρυξη για νέους διευθυντές και να έχει δικλείδες ώστε να κοπούν οι "μόνιμοι διευθυντές" (με 3, 4 και 5 θητείες σερί και όπου αυτό είναι εφικτό δεδομένων των δυσκολιών σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές). Επιπλέον χρειάζεται αναπροσαρμογή των επιδομάτων των στελεχών. Όταν κάποιοι "προϊστάμενοι" χωρίς προσωπικό λαμβάνουν 500€ μηνιαίως δε γίνεται ένας διευθυντής σχολείου με 300 παιδιά και 40 καθηγητές να λαμβάνει τα μισά ...

 
Νίκος
30 Απρ 2021 09:18

Λίγες μέρες πριν η υπουργός κατά λέξη είπε ζωντανά στην ΕΡΤ πως θα γίνουν 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τους προσεχείς μήνες. Με δημιουργική ασάφεια μάθαμε τώρα ότι για την Κεραμεως οι προσεχείς μήνες για την ολοκλήρωση και των 10.500 (που θα σπάσουν κιόλας σε μισούς και μισούς) απέχουν ένα χρόνο ακόμα στην ήδη τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει. Ψέματα και κοροϊδία. Δεν υπάρχουν λόγια.

 
glgiannis
30 Απρ 2021 08:22

απίστευτες δηλώσεις της υπουργού για θέματα που προεκλογικά (πριν 2 χρόνια!) είχε δεσμευτεί ότι θα αλλάξει άμεσα.
Τι έχει άραγε στο μυαλό της;
Αν έχει κάποιο σχέδιο , γιατί δεν μας το λέει;

 
Ερωτήματα
30 Απρ 2021 08:21

Αν γίνουν κρίσεις στη διάρκεια του έτους, θα επιφέρει αναστάτωση στην ήδη εύθραυστη ισορροπία των σχολείων που λειτουργούν με μεγάλο αριθμό αναπληρωτών και με εκπαιδευτικούς που διατίθενται σε δύο τουλάχιστον σχολεία. Βέβαια η επιλογή διευθυντών/ντριών διευθύνσεων και συμβούλων μπορεί να ολοκληρωθεί στο μέσο της χρονιάς. Δεν ισχύει το ίδιο για διευθυντές/ντριες και υποδιευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων. Αλλάζουν ωράρια, αναθέσεις και γενικότερα η λειτουργία και οργάνωση των σχολείων.

 
Νικος Γεωργίου
30 Απρ 2021 07:51

Με τη λήξη της θητείας των εν ενεργεία διευθυντών, γίνονται προσωρινοί διευθυντές με αρχαιότητα μέσα από το σύλλογο και ακολουθεί, όταν ετοιμαστεί το νομοσχέδιο, επιλογή νέων διευθυντών προς το τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς. Σατανικό.

 
Δεξιόστροφος Αριστερός
30 Απρ 2021 07:31

Η υπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Διευθυντές σχολείων θα τοποθετήσει του χρόνου το Σεπτέμβρη. Δε γίνεται στη μέση της χρονιάς να αλλάζουν σχολεία οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές να αρχίζουν με άλλο δάσκαλο και να αλλάζουν στα μισά. Αυτούς που μπορεί να τοποθετήσει είναι οι σύμβουλοι.

 
το έτοιμο νομοσχέδιο ΔΕΝ
30 Απρ 2021 06:37

είναι έτοιμο; πεύφτω μαζί με τον άπεσστο από τα σύννεφα. αυτό τον μάρανε , η αθλιότητα του υπουργείου όχι. δεν θα πέφτει λόγω σανού . αν είχαν τσίπα τα άριστα στελέχη, θα είχαν παραιτηθεί, για να επιταχύνουν τις διαδικασίες .

 
Εκπαιδευτικός
30 Απρ 2021 01:38

Εάν το προσχέδιο νόμου ήταν εκείνο που ξεχώριζε τα μεταπτυχιακά σε καλά και κακά , καταργώντας ουσιαστικά τα μονοετή , καλά θα κάνουν να το πάρουν πίσω... Έχουν να πέσουν μηνυυυσεις....
Όχι τόσες διδακτικές μονάδες , όχι το ένα , όχι το άλλο.. Θαρρείς και κάποιος που έχει ένα μεταπτυχιακό , αναγνωρισμένο μέχρι τώρα κανονικά , μπορεί να το αλλάξει..Να το κάνει ας πούμε όπως το θέλει ο νόμος... Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Ή έχεις η δεν έχεις. Δε μπορεί να αλλάξει κάποιος το ήδη τελειωμένο μεταπτυχιακό του. Όλα τα μεταπτυχιακά πρέπει να έχουν την ίδια μοριοδοτηση, γιατί απλά έχουν ολοκληρωθεί. Ο νόμος μπορεί να προβλέπει για τα επόμενα. Οπότε θα γνωρίζουν τα δεδομένα του νόμου αυτοί που θα θελήσουν να αποκτήσουν οποιοδήποτε μεταπτυχιακό η διδακτορικό...
Σ' ότι αφορά τις αλλαγές μεσούσης της χρονιάς , μάλλον δεν έχουν ιδέα τι θα γίνει στα σχολεία....
Καλή Ανάσταση

 
Τίνα
30 Απρ 2021 00:59

Αφήστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και με το καλό να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν χάθηκε ο κόσμος να πάρουν ένα χρόνο παράτασης οι διευθυντές σχολείων και οι ΣΕΕ. Οι σχολικοί σύμβουλοι αντί για 4 χρόνια έμειναν 8. Ας περιμένει η αξιολόγηση και ο νόμος για τις δομές.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.