Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Ένα self-test την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό από 17 Μαίου

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί
Δημοσίευση: 13/05/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τη Δευτέρα 17  Μαϊου θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια (21)

 
Ρούλα
16 Μάιος 2021 23:05

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και ανίκανοι. Τα παιδιά και οι καθηγητές θα έπρεπε να συνεχίσουν τα δύο τεστ την εβδομάδα για ευνόητους λόγους. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ανευθυνότητα τους και ότι δεν μας υπολογίζουν.

 
Χρήστος
15 Μάιος 2021 21:11

Σε σύνολο 328 σχολείων που έχουν τμήματα σε αναστολή λειτουργίας, τα μισά περίπου (152) έκλεισαν τα τμήματα την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω του 2ου self-test.
Στη τελική ας πούνε στους μαθητές να κάνουν το τεστ την Δευτέρα το πρωί πριν πάνε σχολείο, ούτως ώστε να μη βγαίνει κανένα τμήμα σε αναστολή (αφού οι στενές επαφές αφορούν 48 ώρες πριν) και όλα θα δουλεύουν ρολόι!!!

 
Γονέας
15 Μάιος 2021 19:00

Αφού οι ανίκανη κυβέρνηση και η ανίκανη υπουργός δεν μπορεί να προμηθεύσει με 2 και 3 τεστ την εβδομάδα τους μαθητές, τι περιμένετε. Στην Ξάνθη αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας τα τεστ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ!!! Από την Δευτέρα ως την Τετάρτη, που θα γίνονταν το δεύτερο τεστ, δεν έφτασαν τα τεστ για πολλούς μαθητές. Όσοι πρόλαβαν προμηθεύτηκαν και πολλοί όμως έμειναν χωρίς τεστ. Έτσι εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είχαν τεστ. Κάποιοι πήγαν πρωί πρωί την Πέμπτη και υποβλήθηκαν σε rapid, κάποιοι τα πληρώσαμε από την τσέπη μας και κάποιοι μαθητές δεν πήγαν σχολείο και πήραν απουσίες!!! Πού είναι η χαρούμενη Υπουργός με τα ωραία λόγια τα μεγάλα; Ακόμα περιμένουμε να ανοίξουν τάχα οι κωδικοί με τους ΑΜΚΑ των παιδιών μας, για να προμηθευτούμε τα δωρεάν (δήθεν) τεστ που θα μας δίνατε! Είστε μια κυβέρνηση της αποτυχίας και η Υπουργός του ψέματος. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μαθητές μένουν εκτός σχολείου, γιατί είστε ανίκανοι να στείλετε 1 τεστ στα φαρμακεία των πόλεων και να αποκλείονται μαθητές από τη μάθηση!

 
μ
15 Μάιος 2021 08:33

Για πολλά γέλια η κατάσταση...

 
Εγκέφαλοι και εγκεφαλικά
14 Μάιος 2021 10:16

1. Βάζω στοίχημα ότι θα πούνε, πως ήταν πρόταση των "ειδικών" το ένα self test/εβδομάδα.
2. Θα ήθελα να ήξερα ποιος ήταν ο εγκέφαλος(του ΥΠΑΙΘ), που είχε προτείνει τα δύο/εβδομάδα.
3. Τον εγκέφαλο(του ΥΠΑΙΘ), που αποδέχθηκε την πρόταση, τον ξέρουμε. Έχει ταλέντο στο πινγκ πονγκ, στο βόλεϊ, στο χάντμπολ και στο 1 2 3 κόκκινο φως.... αλλά ονόματα δεν λέμε.
4. Και τσίχλες από το περίπτερο εάν θέλαμε, 4εκατ./εβδομάδα δεν θα βρίσκαμε.
5. Οι φαρμακοποιοί της χώρας έχουν πάθει εγκεφαλικό και πληροφορίες λένε, ότι τα self test θα αρχίσουν πλέον να διανέμονται/πωλούνται και στα super market.

 
Τσιγκουνιες
13 Μάιος 2021 23:15

Τα κρουσματα αυξάνονται, τμήματα και ολόκληρα σχολεία κλείνουν και δεν περασε ουτε μια εβδομαδα με δια ζωσης εκπαίδευση και χαλαρώνουν τους ελέγχους; οξυμωρο και εγκληματικό ! Αφου είχατε σκοπό να τα ανοίξετε όλα, ελέω τουρισμου, γιατί παρατεινατε για δυο εβδομάδες το σχολικό έτος; Καταλαβαίνετε ότι βάζετε σε κίνδυνο την διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων ; Τι ανευθυνότητα είναι αυτή από το υπουργείο;

 
Αριθμός σχολείων σε αναστολή λόγω Covid-19
13 Μάιος 2021 18:43

Σε σύνολο 144 σχολείων που βρίσκονται σε μερική ή ολική αναστολή, τα 29 κλείσανε σήμερα λόγω του 2ου self-test !!!

 
ρούλα Αλεξανδροπούλου
13 Μάιος 2021 18:17

Από πού πηγάζει η σιγουριά ότι όλοι κάνουν τα τεστ;

 
Αργυρώ
13 Μάιος 2021 17:46

@Χρήστος
Γιατί μέχρι τώρα ποια επιστημονική τεκμηρίωση μας έκαναν για το οτιδήποτε?

 
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη
13 Μάιος 2021 17:38

Ένα τεστ όταν σήμερα, μετά το δεύτερο τεστ, εγιναν 119 τα σχολεία που έκλεισαν ενώ ήταν 27. Άλλη μια λογική απόφαση

 
Κώστας
13 Μάιος 2021 17:36

Γι' αυτό στην εγκύκλιο και το "τουλάχιστον άπαξ". Έτσι ίσχυσε και στο υπόλοιπο δημόσιο, το περιμέναμε.

 
Τι μας περιμένει ακόμη!!!
13 Μάιος 2021 17:22

Ένα self test το μήνα δίνει καλύτερα και εγκυρότερα αποτελέσματα!!!

 
Αριστεία, όχι αστεία...
13 Μάιος 2021 16:40

Σήμερα οι καθηγητές φροντιστηρίων δε μπόρεσαν να προμηθευτούν δωρεάν self tests γιατί το σύστημα έβγαζε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.
Ενώ τα φροντιστήρια άνοιξαν δια ζώσης από την Δευτέρα, και οι εργαζόμενοι καθηγητές περίμεναν, καθυστερημένα, να έρθει η Πέμπτη, που τους δόθηκε δικαίωμα να τα πάρουν από τα φαρμακεία.

Φαίνεται είπαν, ας κόψουμε το ένα από τα σχολεία να το δώσουμε στους καθηγητές φροντιστηρίων κι έτσι να τους καλύψουμε όλους.
Να μην καταξοδευτούν κι όλας.

 
Γιάνης
13 Μάιος 2021 16:08

Ούτε επικράτηση οικονομίας ούτε εκπτώσεις. Μάθετε να διαβάζετε προσεκτικά τις αποφάσεις: αναφερόταν ότι η διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου θα γινόταν δύο φορές κατά την τρέχουσα εβδομάδα έκδοσης της ΚΥΑ.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
13 Μάιος 2021 15:31

Το μέτρο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου αποδείχθηκε παταγωδώς αποτυχημένο στην πράξη, καθώς τα αποτελέσματά του ελάχιστη αξιοπιστία έχουν και τα σχολεία έχουν γεμίσει θετικά κρούσματα με ...αρνητικά τεστ! Ουσιαστικά το self test λειτουργεί παραπλανητικά και κάνει πιο επικίνδυνη την κατάσταση, όπως περίπου οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού που τον διασπείρουν εν αγνοία τους.
Συνεπώς το επόμενο διάστημα κι ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων και με σταθερά υψηλά νούμερα καθημερινών κρουσμάτων είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους μαθητές και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που πορεύεται στην τύχη και χωρίς καμία πραγματική άνωθεν υποστήριξη!

 
Απορία...
13 Μάιος 2021 15:20

..... μα ανοίγαμε τα σχολεία με ασφάλεια και 2 Self Test την εβδομάδα !!
Δεν είναι πια τόσο σημαντικά ; Κρίμα.....

 
Χρήστος
13 Μάιος 2021 13:52

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επικράτησε η οικονομία εις βάρος της ασφάλειας.
Αφού πρώτα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι πάνε καλύτερα τα πράγματα και ότι με τα self-tests προστατεύονται οι μαθητές, μετά από μια εβδομάδα αποφάσισαν ότι και με ένα τεστ την εβδομάδα θα προστατεύονται το ίδιο.
Πάντως καμία επιστημονική άποψη δε μας είπαν.

 
Γονιός
13 Μάιος 2021 13:36

Άρχισαν οι εκπτώσεις! Ίσα ίσα να τους μαντρώσουν δίχως κανένα μέτρο! Αθετούν ακόμη και την ελάχιστη υποχρέωσή τους. Αφερέγγυοι . Ντροπή!!

 
Χρήστος
13 Μάιος 2021 12:14

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επικράτησε η οικονομία εις βάρος της ασφάλειας.
Αφού πρώτα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι πάνε καλύτερα τα πράγματα και ότι με τα self-tests προστατεύονται οι μαθητές, μετά από μια εβδομάδα αποφάσισαν ότι και με ένα τεστ την εβδομάδα θα προστατεύονται το ίδιο.
Πάντως καμία επιστημονική άποψη δε μας είπαν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ