Κ. Γαβρόγλου: Απάτη χωρίς όρια …η μόνη λύση να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

17/05/2021

Άκουσε το άρθρο

Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό εισακτέων. Ίδιος με τις άλλες χρονιές. Όμως, ο αριθμός αυτός δεν είναι ο αριθμός όσων θα εισαχθούν, αλλά οι θέσεις που υπάρχουν. Με άλλα λόγια το Υπουργείο θεωρεί ότι μπορούν τα Πανεπιστήμια να εκπαιδεύσουν αυτόν τον αριθμό φοιτητριών και φοιτητών.

Είναι, λοιπόν, ένας αριθμός που πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα, αφού με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα εισαχθούν τουλάχιστουν 25.000 λιγότεροι φοιτητές και φοιτήτριες. Εκτός αν τα θέματα στις εξετάσεις είναι ιδιαίτερα εύκολα, οπότε θα μείνουν πολλοί με υψηλή βαθμολογία εκτός πανεπιστημίων.

Από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1837, η ρύθμιση της κ.Κεραμέως είναι η πρώτη που αφήνει τόσους πολλούς υποψηφίους εκτός πανεπιστημίου!  

Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει τη δημοσιοποίηση της επιστημονικής τεκμηρίωσης για το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Εϊναι μία αυθαιρεσία για να αυξηθεί η πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια και να υπονομευθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Άρα, αντικειμενικά, πολλά νέα παιδιά για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν.

Ο Τσίπρας ζήτησε από τον κ.Μητσοτάκη να συζητήσουν στη Βουλή το θέμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Απάντηση δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον να μην εφαρμοστεί φέτος το μέτρο αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ