Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας από την “Πολύτροπη Αρμονία” (Βίντεο)

14/06/2021

Ενημερώθηκε: 16/06/2021, 10:54

Άκουσε το άρθρο

Οι εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων “Πολύτροπη Αρμονία” ετοίμασαν ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, τις οποίες και δημοσιεύουμε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Επίσης δείτε το βίντεο που ακολουθεί  με  την Αλεξάνδρα Κυριακουλάκη, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της "Πολύτροπης Αρμονίας".

ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τα θέματα είναι σχετικά προσιτά.

Ωστόσο

α) τα δύο κείμενα ελάχιστα συνομιλούν μεταξύ τους

β) οι ερωτήσεις του Β θέματος αποκλίνουν από αυτές που προβλέπουν το ΠΣ και οι οδηγίες του ΙΕΠ με
μικρή εξαίρεση τη Β3.

γ) Η παραγωγή λόγου (Δ θέμα) έρχεται από το παρελθόν του μαθήματος. Δεν «πατάει» και δεν αντλεί
υλικό από τα κείμενα αναφοράς. Ευνοείται έτσι η παθολογία του μαθήματος που ωθεί τους μαθητές να αποστηθίζουν έτοιμες ιδέες.

δ) Οι ενδεικτικές απαντήσεις της ΚΕΕ θα αποτελέσουν πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστούν όπως ακριβώς τιτλοφορούνται «ενδεικτικές». Οι περισσότερες περιορίζονται στην αόριστη αναπαραγωγή της θεωρίας και δεν σχετίζονται με τα κείμενα αναφοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ