Η απόφαση “σταθμός” του δικαστηρίου για την απεργία στις Πανελλαδικές στο esos: Ανοίγει νέα δεδομένα στα όρια της συνδικαλιστικής δράσης και στη λειτουργία της εκπαίδευσης

Δεκτή εξ ολοκλήρου η αγωγή της Ν. Κεραμέως από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

15/06/2021

Άκουσε το άρθρο

Δεκτή εξ ολοκλήρου έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την  κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών,  ζητώντας από το δικαστήριο  να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε αργά το απόγευμα, την οποία δημοσιεύει ολόκληρη  κατ΄αποκλειστικότητα το esos:

ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙ ότι η απεργία που εξήγγειλαν οι εναγόμενες για την 16η Ιουνίου είναι παράνομη και καταχρηστική, όσον αφορά τη συμμετοχή σε αυτήν των εργαζομένων του υπουργείου Παιδείας, που είναι επιφορτισμένοι με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας αυτής, και των εργαζομένων  στους κλάδους μεταφορών προσώπων δια ξηράς, θάλασσας και αέρος, που εξυπηρετούν εν προκειμένω  τη μετάβαση των μαθητών, εκπαιδευτικών και εξεταστών στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα μέχρι την 10η πρωινή της ημέρας αυτής.

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τις εναγόμενες να παραλείψουν τη συμμετοχή των  παραπάνω αναφερομένων συγκεκριμένων κατηγοριών  εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση  της 16ης Ιουνίου, ειδικά δε των εργαζομένων στα παραπάνω μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τη 10η πρωινή της ημέρας αυτής.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την αμέσως ανωτέρω καταψηφιστική της διάταξη.

ΑΠΕΙΛΕΙ σε βάρος εκάστης των εναγομένων, για κάθε παράβαση της ανωτέρω καταψηφιστικής διάταξης, χρηματική ποινή ποσού 10.000 ευρώ.

 Απόφαση  “σταθμός” για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η παραπάνω δικαστική απόφαση αποτελεί “ σταθμός” καθώς  ανοίγει νέα δεδομένα στα όρια της συνδικαλιστικής δράσης και  στη λειτουργία της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο για μελλοντικές κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας, καθώς το δικαστήριο έκρινε την 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική,κατά το μέρος που πραγματικά εμπόδιζε την ομαλή λειτουργία των εξετάσεων.

Το σκεπτικό της απόφασης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ