Σε “ψηφιακή μέγκενη” οι οφειλές των πανεπιστημιακών δασκάλων στους ΕΛΚΕ

Στέλνουν χιλιάδες "ραβασάκια" σε πανεπιστημιακούς δασκάλους με οφειλές από το 1999- Σε Καθηγητή έστειλαν, για οφειλή 24,62 ευρώ, δικαστικό κλητήρα δυο φορές στο σπίτι του

23/06/2021

Άκουσε το άρθρο

“Ψηφιακή μέγκενη” στήνει ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να εισπραχθούν οι οφειλές των καθηγητών των ΑΕΙ από ελεύθερα επαγγέλματα προς τους ΕΛΚΕ.

Ειδικότερα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας διατίθεται  διαδικτυακή υπηρεσία   άντλησης πληροφοριών από Φορολογικό Μητρώο Υπ. Οικονομικών (Α.Α.Δ.Ε.), αποκλειστικά για τους ΕΛΚΕ των Πανεπιστημίων.

Α.  Διατίθεται διαδικτυακή υπηρεσία για τη λήψη από τα κάτωθι πληροφοριακά συστήματα πληροφοριών του Φορολογικού Μητρώου που διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ:

  • Πληροφοριακό σύστημα resCom ΕΛΚΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου
  • Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά
  • Πληροφοριακό σύστημα OTS ΕΛΚΕ-του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
  • Πληροφοριακό σύστημα resCom ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • Πληροφοριακό σύστημα resCom του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Πληροφοριακό σύστημα resCom του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Πληροφοριακό σύστημα resCom του ΕΛΚΕ της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευ- σης (ΑΣΠΑΙΤΕ)

Β. Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται για τον προσδιορισμό και την είσπραξη των οφειλών των Καθηγητών και υπηρετούντων λεκτόρων πλήρους απασχόλησης των ΑΕΙ προς τους ΕΛΚΕ, σύμφωνα με τις περ. β’ και γ’ της παρ. 3 του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 (Α’ 195).

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ χορηγεί στους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ όλα τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει το ετήσιο καθαρό εισόδημα των καθηγητών και υπηρετούντων λεκτόρων που υπάγονται στις ανωτέρω περιπτώσεις, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στην περ. δ’ της παρ. 3 του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 και στην υπ’ αρ. 165788/Ζ2/4.12.2020 κοινή απόφαση (Β’ 5351).

Γ. Η αναζήτηση των στοιχείων διενεργείται βάσει του ΑΦΜ του υπόχρεου και συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή με βάση τον ΑΦΜ του υπόχρεου, ενδεχόμενης οφειλής προς τον ΕΛΚΕ καθώς και με βάση δύο ημερομηνίες οι οποίες οριοθετούν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η διαδικτυακή υπηρεσία επιστρέφει στα πληροφοριακά συστήματα των προαναφερόμενων ΕΛΚΕ τα ακόλουθα στοιχεία που αφορούν στο μέλος ΔΕΠ του οποίου δίνεται ως είσοδος το ΑΦΜ, σε μορφή εγγραφών:

Στοιχεία εγγραφής «Βασικά Στοιχεία»:

  • Επώνυμο
  • Δεύτερο επώνυμο
  • Όνομα
  • Πατρώνυμο
  • Ένδειξη Επιτηδευματία 

Στοιχεία εγγραφής «Κατηγορίες Βιβλίων»:

  • Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης
  • Ημερομηνία ισχύος (μέχρι ποια ημερομηνία)
  • Κατηγορία βιβλίων
  • Περιγραφή κατηγορίας βιβλίων-

Στοιχεία εγγραφής «Πληροφορίες για τους ΚΑΔ»:

  • Ημερομηνία έναρξης επιχείρησης
  • Δραστηριότητα ΚΑΔ
  • Περιγραφή ΚΑΔ
  • Ημερομηνία έναρξης
  • Ημερομηνία διακοπής

Στοιχεία εγγραφής «Συμμετοχές σε εταιρίες»:

  • Α.Φ.Μ. εταιρίας
  • Επωνυμία εταιρίας
  • Έναρξη ημερομηνίας σε συμμετοχή
  • Λήξη ημερομηνίας σε συμμετοχή

Στοιχεία εγγραφής «Επιχειρηματικές Δραστηριότητες»:

Α.Φ.Μ. εταιρίας
Ημερομηνία έναρξης επιχείρησης
Δραστηριότητα ΚΑΔ
Περιγραφή ΚΑΔ
Ημερομηνία έναρξης
Ημερο
μηνία διακοπής

Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας

1. Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών στους προαναφερόμενους φορείς διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

2. Οι προαναφερόμενοι Φορείς   έχουν την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανόμενων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή. Οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες των πληροφοριακών συστημάτων τους υποχρεούνται να κάνουν χρήση των πληροφοριών αποκλειστικά και μόνο για την επίτευξη του σκοπού.

Στέλνουν χιλιάδες "ραβασάκια" σε πανεπιστημιακούς δασκάλους με οφειλές από το 1999

“Ραβασάκια” με δικαστικούς  κλητήρες για οφειλές από μερικά ευρώ μέχρι και εκατοντάδες ευρώ για  φορολογικές δηλώσεις που έγιναν το έτος 2.000 έχουν σταλεί  σε χιλιάδες πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, εν ενεργεία, συνταξιούχοι και συγγενείς αποθανόντων.

Πρόκειται για οφειλές που προκύπτουν  από εισοδήματα  του έτους 1999 που εισέπραξαν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ατομικώς,  χωρίς να αποδώσουν  το οφειλόμενο ποσοστό (7%) που προβλέπεται ο νόμος 4009/2011  (περ. γ’ της παρ. 3 του άρθρου 23)   προς τον ΕΛΚΕ.

“Ραβασάκια” θα   στέλνονται  συνεχώς και το επόμενο χρονικό διάστημα  για οφειλές των  υπόλοιπων  οικονομικών  ετών,  μέχρι το έτος 2018.

Δυο φορές πήγε δικαστικός κλητήρας στην οικεία πανεπιστημιακού για οφειλή 24, 62 ευρώ

Διαβάστε πως περιγράφει  στο esos  καθηγητής μεγάλου κεντρικού Πανεπιστημίου  για οφειλή 24, 62 ευρώ:

"Καλούμαι να επιστρέψω το μέγα ποσόν των 24,62 Ευρώ στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου.. από αναγκαστική έκδοση 3 χειρογράφων εκπαιδευτικών σημειώσεων για του φοιτητές του Μαθ. Τμήματος , που εκδόθηκαν από το αρμόδιο γραφείο του Πανεπιστημίου!...

Αυτό συνέβη για το εισοδήματα του οικονομικού έτους  1999 που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2000.

Δηλ. έχουν περάσει 21 χρόνια.

Δηλαδή  χαρακτηρίζουν την αποζημίωση από το Πανεπιστήμιο  ως αμοιβή από άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Για να συμβεί αυτό ,έπρεπε να ζητήσω από το Τμήμα άδεια   και να τα δηλώσω στο Ε3.

Ουδαμού τέτοια πράξη υπάρχει!..

Μου επιδόθηκε από δικαστικό κλητήρα 2 φορές η κοινοποίηση πληρωμής!..

Πόσο κόστισε η επίδοση αυτή?

Τέλος, έχει εξουσιοδοτηθεί ο ΝΟΔΕ του ΕΛΚΕ να κάνει ,συλλήβδην, εξόρυξη προσωπικών οικονομικών δεδομένων από την ΑΑΔΕ!..  

Να αναζητηθούν οι εγκρίσεις ασκήσεως ελεύθερου επαγγέλματος των μελών ΔΕΠ(ιατρικής, νομικής, οικονομικών,..)από τις αντίστοιχες Σχολές.

 Ασχολούνται με το “μαριδάκι” και αφήνουν τους καρχαρίες. Επίσης, δημιουργείται και μείζον οικονομικό πρόβλημα ,γιατί πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση μετά από 20 και χρόνια, για λίγα φραγκοδίφραγκα!..Έτσι, θα μεγαλώσει το βάθεμα και πλάτεμα της επιστήμης στο  Πανεπιστήμιό μας.

Ντροπή και αίσχος!..”

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ